Ирански военен прокурор: Човешка грешка е довела до свалянето на украинския самолет

Системата за опознаване по погрешка е взела украинския самолет за крилата ракета и последвало изстрелване на ракета от системата за противовъздушна отбрана

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На иранците им бяха необходими три дни за да признаят официално съпричасността си към катастрофата на полет PS-752/08яну2020.. по отношение на полет SBI-1812/04окт2001 за същото на украинците им трябваха цели девет дена размишления.

.. а израелците внимателно и частично на свой гръб изучиха украинския опит, и го приложиха на практика на 17 септ. 2018-та за да се крият зад гърба на руския Ил-20М (RF-93610) от същия тип ракети - 5В28 на ЗРК С-200В "Вега"..

Иранските власти са истински мъже. Дори когато се ос@рат, го правят с чест, вместо да го замитат под килима и да сочат друг за автор.

"човешката грешка" е била заглушаване на противниковите радарни системи и хакване от страна на американските ввс,Дрон или Ф-35 се е намирал във въздушното пространство над Техеран и е ползвал за прикритие излитащият пътнически ввс,подобни рискови маневри използваха израелските ввс при въздушните удари в Сирия ползвайки за прикритие излитащите и приземяващи в Ливан пътнически самолети.

Иранското ПВО се управлява по интернет.

Тези поне имаха доблест и си признаха. Няма такава 'опасност' с гьонсуратите-аналоГовнети..

Това е ясно. Грешно решение. Нито първото, нито последното, но тук с доста жертви. Любопитното е, че първият свален пътнически самолет, бил от България. Полет за Израел (полет 402 на Ел Ал), който трябвало да е над Гърция, но е летял над България и не се е съобразил с разни знаци на летците на изтребителите (изстрели пред него) и е бил свален. После България плаща обезщетение. А причината била уж силен вятър и неориентиране къде всъщност е самолета. Става дума за 1955г.

На самолета е било заповядано да остане на земята, но не се е подчинил и е излетял. На самолета е имало бегълци от политическия режим, които не е трябвало да напуснат страната. И не са я напуснали. Иран има опит с избягали със самолет и не е искал да го повтаря. "учат се от грешките си", дет се вика.

Още тогава си мислех, че такава е причината за падането на самолета... Все пак чест им прави на иранците, че си признават.

В момент на излитане на около 1км височина самолетът се движи с максимум 500км в час, а крилатата ракета с минимум 800км в час, да не говорим как изглежда на радарния екран голям самолет и каква е разликата от вдна малка крилата ракета...малка, сравнение със самолета!

Обикновено проблемът на тези държави е, че войниците им са тотално необучени. Руски войски сигурно никога нямаше да сбъркат със същата техника.

Като гръмнеш Иранец и му вземеш парите и каквото има, НИКОГА не правиш грешка.. Така СПАСЯВАШ и България, и Украйна.

Хем системата не го е разпознала, хем човешка грешка. Освен системата да е Ахмед с Бинокъла.

И иранците имали воздушно-комични сили!