Млада иранка, приела християнството, получи закрила у нас

Иранката Захра Шахасвани, която поиска международна закрила заради заплаха от преследване по религиозни причини, остава в Несебър.

Обратно в новината

Коментари - Млада иранка, приела християнството, получи закрила у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали е девствена ?

приела е християнството - приела е и демокрацията. с чиста съвест може да набира клиенти. активният сезон по морето наближава :-)

остава да се прекръсти. ще и подхожда звучното българско име Златка.

abasador

просто коментар .... Захра идва в България през 2013 г. Младата жена говори перфектен български език. Абе доста интересно... ПЕРФЕКТЕН за, едва ли не, по-малко от 2 години .... ... еми не само братята Роми но и доста Българи, трябва да взимат пример от момичето...! Лек ден

Всеки който се съмнява, че е нагласено, да прочете, че тя е тук от 2013 г. , далеч преди мигрантите, дето бих ги застрелял като нарушават границата. Имала е много възможности но решила да остане. браво за смелостта. Ако някой свестен българин се ожени за нея би бил щаслив.

Бог е милостив!

Така и трябва, за всички бежанци и имигранти да стане задължително условие да приемат християнството за да им се даде убежище, иначе да търчат при аллах в пустинята.

Трябва да се крие защото исляма не търпи предатели!

В ШИИТСКАТА ВЕРСИЯ НА ИСЛЯМА ИЗПОВЯДВАН В ИРАН СИ ИМАТ ТЕХНИТЕ СВЕТЦИ КАТО НАШИТЕ ХРИСТИЯНСКИТЕ А СЪЩО ТАКА ЕЗИЧЕСКИ ТРАДИЦИИ ПОДОБНИ НА БАБА МАРТА ... СУНИТЕ СА КРЕЙЗИ-ТАТА И ХОДЖИТЕ :)

На тази жена мога да кажа само:-Добре дошла!

Очаквайте на все повече емигранти да им харесва България и да стават най-ревностни християни! Е, поне докато станат "българи"! Не беше много отдавна, когато черен африканец мина по същия начин, друг пък беше даже женен за уж българка някаква. Процесът на подмяна на коренното население в цяла Европа върви къде с по-бавни, къде с бързи темпове, но процесът е набрал голяма скорост.

Много нагласено звучи.

И аз искам арабка приела християнството. Хем ще прави як секс , само с мене, хем ще ражда бебета, хем бръсната , хем ще дава и в дупето, ... какво повече, мечта! Да дойдат повече, ергени имаме, те са свикнали на повече кадъни в харема и по няколко в леглото .... пък и на работа ще ходи, свят ще гледа, няма да е все затворена.!!

Сега всеки емигрант арабин ще твърди,че е приел християнството и е заплашен,че ако се върне в родината си ще бъде наказан.Само дето половината от тях не са мюсюлмани.

Никакви проблеми, да се кръщава в която църква му хареса и добре дошъл.

През 1920 година в Бургас пристигат от САЩ двама руски мисионери - Ворониев и Заплишний, заедно с жена си Олга, българка родом от Бургас. Първият човек приел духовно кръщение в Несебър е баба Мария Недковица, чийто брат е християнин от село Ахелой. Годината е приблизително 1932. Освен своите деца Христо, Петьо, Славчо, Павел, Райна, Недка, тя запознава с учението за кръщение на Святия Дух доста други хора: Пена Минкова, жена на местния учител Минков, майка на Лиляна Куриян и тъща на Едуард Куриян, бъдещ пастор в Несебър. Така до 1992 година когато пастор Куриян събира вярващите християни на учредително събрание за узаконяване на църквата в Несебър, призната от властите. Църквата получава разрешение от властите да провежда богослуженията си в клуба на БКП в стария град. Това е време на духовно съживление в цяла България, то идва и в Несебър и много нови хора се присъединяват към църквата, особено младежи. За известно време богослуженията се извършват в клуба на СДС, докато тогавашният кмет Страхил Ламбов разрешава ползването на клуб "Компютър" за молитвен дом. И така до 1997 година, когато пастор Куриян се оттегля от пасторската си дейност, поради напредналата си възраст. През 1997 година регионалния пастор Илко Ефтимов представя новия пастор на църквата в Несебър Христо Райнов Якимов - младеж на 25 години, пълен с енергия, ентусиазъм и със Святия Дух.

Църква "Ветил" с пастор Христо Якимов Работим с: всички етноси. Евангелски методистки пастори благословили гей брак.

Имигранти стават християни за статут. Имигрантите мюсюлмани, пристигащи в Германия, масово се покръстват в християнската вяра с единствената надежда, че така ще увеличат шансовете си за получаване на бежански статут, върди "Дейли мейл". Стотици иранци и афганистанци, търсещи убежище, официално са променили вероизповеданието си в евангелската църква "Света Троица", разположена в центъра на Берлин. Мнозина твърдят, че са подтикнати от истинска вяра и прозрение. Но всъщност зад това се крие единствената им цел - оставане в Германия, коментира вестникът. Християнството несъмнено увеличава възможностите им за предоставяне на убежище. Бежанците твърдят, че ако ги върнат в страните им, ще си имат проблеми и ще бъдат преследвани. Бежанците са готови на всякакви компромиси само и само да останат в Германия, дори и да си сменят вярата, пише още "Дейли мейл". Кратко потапяне - за секунда под водата, след което Бенямин вече е друг. След този ритуал 25-годишният иранец вече е християнин - Тодор. Бенямин не крие радостта си: "Днес започвам нов живот. Вече съм с Исус Христос."

А защо не!?

БИХ БИЛ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, НО НЕ СИ ПРОЧЕЛ, ЧЕ ТЯ Е ТУК ОТ 2013 Г. ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ, ГО НЯМАШЕ НЕЩОТО ЗА КОЕТО ТИ ПИШЕШ ОБСТОЯТЕЛСТВЕНО.

Младо, симпатично момиче, научила е български и се е интегрирала. Въпреки това трябва да я върнат в Турция, а не в Иран. Защото тя не е дошла тук от Иран, а нелегално се е вмъкнала от Турция и други може да се "покръстят" само за да се докопат до Европа.

Аз ще се оженя за нея и така ще я спася от съдбата и!

маринчо , а тебе кой ще те спасява после ?

дано радикалите не я убият с камъни - такива жени трябва да ги пазим особено много

Абе лично аз съм против. Вече станаха толкова много чужденци заселници, на които им харесва България и да живеят в България,че всяка такава новина я приемам с неудоволствие. При положение,че 2,5 млн предимно млади българи са изгонени завинаги от България, всеки заселник ми пречи!

Абе лично на теб ти трябва една мщсщлманска шкловка в Иран да видиш, колко им е лесно на жените! Това е жена, не нашите разголени кифли! Така,че си гледай селската кравеферма или напускай страната

айсиктир бе,дришльо,ти ще ми кажеш дали да се махам аз от страната си! Мангал вонящ, твойто място не е тука и на мен не ми трябват такива въшльовци замислени за правата на жените в Иран, а не прогонените българи в чужбина!

Ти само гледай как кака ти захра ще почне да се захаросва насам и натам и ще стане пълна кифла. Виж и втората снимка - накити, разни разрошени кожи около врата, усмивчица на бъдеща хитруша шафрантия!

Абе това моме няма ли кой за съпруга да го земе? Ако няма мъже тука яз го вземам,хем е убаво хем е младо!

Агентка под прикритие или п.т. камикадзе.

ех колко си прост...

Ако си жив след бомбите ще си говорим и кой ще се окаже прост. Във Франция също живееха мирно, нали!!!

Историята и е толкова сърцераздирателна и перфектна,че чак е съмнителна!Защо Иранският съд /който е религиозен/ още не я е поискал обратно? Ние обаче сме традиционно в приятелски отношения с Иран. Да се надяваме ,че е изпратена да се интересува от мигрантите СУНИТИ прииждащи от всякъде,които най-често са атентаторите.

Абе не прилича на догановите "герои" от гара Буново , симпатяга е момичето , заслужава много повече българско гражданство от циганите които пребиват и ограбват самотни старици по селата.

Тази още ли не са я изпратили за награда на среща със Спасителя?

обърни се и го ВИЖ

а домуз яде ли ?

да и откажат? Може би защото е жена или защото си е намерила работа и не виси на ничий врат?

"....зьорски салон в Несебър. Посещава Евангелската църква." .... "....на следващата година се покръства и започва да изповядва християнската религия." Абе...аз не съм много наясно ама това с тая евангелиска църква имат ли нещо общо, освен на думи, с истинската православна християнска религия?

само един въпрос, що реши че само православната религия е истинска. а иначе евангелизма към момента е доминиращо течение в протестанството (по брои вярващи) и има точно толкова общо с православието, колкото и католицизма

Правилно, Младенчо, нищо общо нямат... Самозванци някакви, които високомерно размахват Библията... Само ги попитай - от колко години им е "църквата"....? Гаче май... от има-няма 10-15 години... откакто дойде "демокрацията" и се "отприщи" "религиозниот живот у назе"... Друго си е Православието с неговата 2000 години история...

През годините преди Рим да стане християнски, християните не се кланяха на образи като днешните икони на светците в православните храмове! Така, че да сверяваме часовниците!

хихи

Нещо много вяла е аудиторията днес. Не само в тая тема, а и по другите. Къде са хората? Няма с кого да се заядеш :)))))

що да няма бе, тъибъ

Тодоровден е . На кушиите са....

В България покръстване в Православната вяра може да направи само Българска православна църква. Може и в Румънската православна църква, която има представителство в България - една пресечка на Пиротска. Всякакви други измислени действия от евангелски, петдесятни и прочие щуротии, самохвално наименовани "кръщене" ... са НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ...

да не би да си на хонорар към бпц, та такова реване му хвърляш. а и къде точно прочете че е станала православна християнка. или подобно на идил, щом не е православна, трябва или да се покръсти в православие, или да умре. важното е, че е приела християнството, а дали е протестантка, дали католичка, дали православна е без никакво значение

Другарю, вие или не умеете да четете, или не разбирате смисъла на прочетеното. И, да, вземам много скъпо, ама като ви гледам на какво дередже сте... вас ще ви ограмотя безплатно. Много ви работи "фантастиката" - четейки какви неща сте натворили за никакво време... А за работата на "глупостта" ви - заслужавате медал. Това, което казах, и продължавам да твърдя е, че това момиче не е кръстено, защото върху него не е извършено църковното тайнство Кръщение.... А вие си прегледайте пак поста и вижте какви интерпретации давате по темата...

В Православната вяра "покръстване" може да прави само БПЦ, но Захра е приела Христовата вяра, която идва от слушане на Христовото Слово, както ни учи Библията.

но дали трябваше толкова да се шуми - снимка, къде живее, какво работи. В тези смутни времена, кой гарантира , че няма да бъде посетена от "правоверни"?

хихи

Има един израз на англ. - too good to be true. На нашенски - много хубаво не е на хубаво. Аз съм скептик по природа и на приказки не вярвам. Предпочитам да мисля. Та значи тая мома отказала да ходи в Швеция при сестра си(с всичките възможни социални придобиивки) понеже в България било много по-добре?! Че кой нормален човек го мисли това в днешно време? Работи във фриз. салон и е неимоверно щастлива? Че тук да не е Франция, където се плаща за подстригване 100 евро? Била се покръстила? Ами и аз съм кръстен, но това не ми пречи да смятам всички религии за зло, създадено с единствената цел да държи човеците в подчинение. За една година научила перфектно български? Е, това е достойно за Гинес. Така че, искрено се надявам да няма новини със снимка на въпросното момиче, които да попарят всеобщия ентусиазъм.

Не е виновно момичето, ами журналята дето търсят сензация във всичко. В тоалетната да ги затвориш ще напишат хвалебствена ода за лайното.

Извинявай, ама too good to be true се превежда като - много е хубаво за да е истина.

оф, преди да правиж забележка помисли. И ОТ МЕН ДА ЗНАЕШ - МИСЛЕНЕТО, НЕ Е ВРЕДНО, не вярвай на това, дето се говори, че било вредно!!! Веднъж почнеш ли да мислиш и после не можеш без него... нещо като цигарите

хихи

Извинен да си. Знам какво значи. А от мен да знаеш едно - никога, ама НИКОГА не се превежда буквално. От който и да е език на който и да е език. Търси се форма, която да има смисъл на езика, на който превеждаш.

хихи

Пардон, пропуснах - ... за да е ВЯРНО. Виждаш ли, true означава вярно в контекста. Truth е истина. Учи мама езици.

Точно така се превежда. Но на теб ти убягва смисъла. Който е, че тая история е съчинена и има нещо гнило в нея. Просто прекалено перфектно звучи.

Сигурно сте кръстен като бебе, без да Ви е питал някой приемате ли Христа, и понеже не сте приели християнството затова и сега така говорите. Водното кръщение е изповед на вяра в Христос и решение за това се взима в зряла възраст от съответната личност. За справка Свещеното Писание на Новия Завет на нашия Господ Исус Христос!

Народът съвсем изпростя. А е прост, защото е неграмотен. В ерата на космическите технологии те се колят като първобитни, защото единия бил християнин, а другия мюсла.

"Еврейче те взех, християнче те връщам. Кръщавам те с хубавото българско име З-А-Х-Р-А."

Тая щом е протестантка, значи е о протестърите! Путин е я оправи!

ПОЯСНЕНИЕ : ПОКРЪСТИЛА Я Е АМЕРИКАНСКА СЕКТА!!!! ТАКА ЧЕ НЕ СЕ РАДВАЙТЕ !

Верно е! Православието в Америка е секта, поразрови се малко):

Предвид че християнството в Иран е официална религия, защитена от иранската конституция и обстоятелството, че християните имат запазени места в парламента ми се стори странно написаното по-горе "заради заплаха от преследване по религиозни причини", та затова и потърсих да прочета нещо по този въпрос. В публикация на Нотр Дам дьо Кабили (Notre Dame de Kabylie) от 28 август 2012г., озаглавена "Конверсиите в християнството процъфтяват в Иран" ("Les conversions au christianisme fleurissent en Iran", mardi 28 août 2012) пише: "В Иран, броят на мюсюлманите, които се обръщат към християнството експлодира. Преди 40 години броят им е бил 400, а днес са не по-малко от 370000, по информация от американската протестантска неправителствена организация Отворени врати. Този ръст е особено изявен в градовете където християнските телевизионни програми играят важна роля за това. Феноменът е особено разпространен сред младите поколения."

Я потърси обаче, дали в Исляма се разрешава да напуснеш Исляма и какви са последствията от това?

Ахахаха... стига бе... българин и мъж... и то свестен... то за българките не се намират такива...

Проверих за Иран и очевидно там няма проблем, а за С.Арабия знам, че се наказва със смърт. Явно за всяка държава е различно.

Ти или само си прочел заглавието или четеш като дявола евангелието!!! Ето ти малко цитати от твоя източник:"Въпреки опасностите от моллите и полицията, въпреки ислямския закон, който осъжда на смърт вероотстъпници"; и още: "Иранското правителство се опитва да се противопостави. Страната се нарежда на пето място по индекса, определящ страните, считани за най-репресивни към християните в света. "!!!!! "Преминаването от исляма към християнството е опасно, ако не и невъзможно в този регион"!!!!............ И много, много още в този дух!!! Хайде сега те чакам да изръсиш нещо бомбастично пак!!!!!

И на кой ред под заглавието да го прочета?

Все още чакам да посочите къде в статията пише, както твърдите, за опасностите от моллите и полицията и за ислямския закон в Иран, който осъждал на смърт вероотстъпници! Или не можете, а?

"Също се забелязва подновен интерес към зороастризма, монотеистична религия преди исляма, която се възприема от младите хора" Това е за интереса на младите хора в "твоята статия", няма за интерес на младите към исляма!!!

Е как да го няма "Това за интереса на младите хора" ? Това на 4 ред под заглавието какво е според вас? "Selon lONG ce phénomène est particulièrement répandu parmi les jeunes générations." или буквален превод: Според НПО този феномен е особено разпространен сред младите поколения.

Браво на момичето, дано си намери някой свестен нашенски юнак - няма да се излагаме пред чужденците де. Имах едни колега иранец, много свястно момче, жена му се казваше Захра и правеше чудни сладкиши.

Слава Богу!

Защо съобщавате местонахождението на момичето, защо показвате лицето му? Не ви ли идва на ум, че фанатици могат да я издирят и накажат за вероотстъпничество? Може ли такова плиткоумие!

То ислямистите и комунистите са братовчеди, за тях е съвсем нормално да са плиткоумни уроди.

ПРЕДИ ГОДИНИ ЖИВЕЕХ В ДЕЙТЪН, ЩАТА ОХАЙО. КРАЙ НАС ИМАШЕ ИРАНСКИ МАГАЗИН. КОГАТО МИНЕХ ПОКРАЙ НЕГО, ОТВЪТРЕ СЕ НОСЕШЕ НЯКАКЪВ ПРИЯТЕН МИРИС НА НАШЕНСКА БАКАЛИЯ. ЗАПОЧНАХ ДА ПАЗАРУВАМ ОТ НЕГО. СОБСТВЕНИЦИ БЯХА ЕДНО СЕМЕЙСТВО-МЪЖ, ЖЕНА И ДВАМА СИНА. ТРУДНО МОЖЕ ЧОВЕК ДА СИ ПРЕДСТАВИ КАКВИ СИМПАТИЧНИ И КУЛТУРНИ ХОРА БЯХА. КАЗАХ ИМ, ЧЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ СИ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ, НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ ЕДНА ЛОША ДУМА ЗА ИРАН. СМЯТАМЕ ГИ ЗА МНОГО БЛИЗКИ ХОРА-НЕЩО КАТО ДАЛЕЧНИ БРАТОВЧЕДИ. ТЕ МИ ОТГОВАРЯХА СЪС СЪЩИТЕ ЧУВСТВА. И ПРЕДИ ТОВА И ОСОБЕНО СЛЕД ТОВА, СМЯТАМ ИРАНЦИТЕ ЗА ПРЕКРАСНИ И МНОГО БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ. НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ МНОЗИНА В БЪЛГАРИЯ МИСЛЯТ КАТО МЕН. А ТИЯ КАЛИНКИ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ ИМАТ ЛИ ГЛАВА ДА МИСЛЯТ. АКО НЕ СЕ БЕШЕ НАМЕСИЛА ВЕЛИКАТА СИЛА ПРЕСАТА, ТАКА ЩЕШЕ ДА СИ БЕРЕ ЯДОВЕ ТОВА ЧУДЕСНО МОМИЧЕ.

Напълно подкрепям написаното.

Един път да напишеш нещо умно.

няма случай , когато да не е написал нещо умно! проблемът е че на някои хора мисловният процес не им се отдава!

Евалла, моме !

Браво, най- после се прояви мисъл у съда по този казус. Пък и момичето е младо, вече говори български, приела е християнството и действително може да е заплашена от бесило, ако се върне в Иран или от убиване с камъни. Ако не върши нищо лошо, на кого пречи?

По тази логика има милиони който са заплашени живеят зле и ще научат български и те ли да идват ?

Стига да не са камикадзета и не се забраждат, за мен е ОК.

и аз съм за, тази държава има нужда от кръв и работна сила... сега са останали само пенсионери и романци

Защо Държавата поощрява Дискриминацията ? Значи ако не се беше "покръстила " от някакви си самозвани " божи " хора , България нямаше да и даде закрила ?

Неискам някой да ме разбере погрешно!! АЗ СЕ ОБЯВЯВАМ СТРОГО СРЕЩУ ТОЛЕРАСТИЯТ, ЛИБЕРАСТИЯТА И ЕВРОПЕДАЛСКИТЕ ЦЕННОСТИ НА ГЕЙСЪЮЗА!!! ЗА МЕНЕ ТИЯ ЦЕНОСТИ СА ЕДИНСТВЕНО ДОСТОЙНИ ЧОВЕКД А СИ ИЗБЪРШЕ ЗАДНИКА С ТЯХ!!! НОООООООО!!!! НЕ СЪМ ПРОТИВ ТОЛЕРАНТНОСТА В ОПРЕДЕЛЕНИ ГРАНИЦИ!! Не съм против емигрантите които наистина бягат от войната, или репресите в техните страни! Не съм против семействата и хората, искат да се интегрират в Европа. Които са образовани, трудолюбиви и искат да си намерят нормална работа с която да се издържат живеят нормално, и да принасят за доброто на обществото и страната! Похвално е човекд а се стреми към по-добър живот! Като това момиче! Приело нашия начин на живот, и нашата култура. НА ТАКИВА ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ШАНС!!! НО НЕ НА ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ ДЕТО ЗАЛИВА ГЕЙРОПА! ВСИЧКИТЕ ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ БЕЖАНЦИ ДЕТО ВАДЯТ ПО 10 000 ЕВРО ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ НА КАНАЛДЖИИТЕ...КАК СТАВА ТОВА А?! ОТ КЪДЕ ГИ ВАДЯТ ТИЯ ПАРИ А?! И ЗАЩО 95% ОТ ТЯХ СА МЛАДИ МОМЧЕТА И МЪЖЕ А?! И ЗАЩО САМО 5-10% ОТ ТЯХ СА ЖЕНИ И ДЕЦА А?! ДА НЯМА НЕЩО ОБЩО С ТОВА ЧЕ САУДИТСКА АРАБИЯ, КАТАР, БАХРЕЙН, ОАЕ и Т.Н НЕ ГИ ПРИЕМАТ..НО ЕВРОПА МОЖЕЛА ДА ГИ ПРИЕМА, А?! ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТЕ СА РЕЗАНИ МЮСЛИТА И ДОРИ НЕ СА ХРИСТИЯНИ!! НЕ КАЗАХА ЛИ ТОЧНО САУДИТИТЕ, ЧЕ ЩЕ ДАДАТ 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ЕВРОПА, ЗА ДА СТРОИ ДЖАМИИ А?! Я ДА СИ ГИ ЗАВАТ ТАЯ ПАПЛАЧ МЮСЛИТТА В ГЪЗА НА САУДИТИТЕ!!! А МАЛОУМНАТА БАБА МЕРКЕЛ ФЕРЕДЖЕ ХАБИБ, СИГУРНО СА И ПЛАТИЛИ ЗА ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО НА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА, НА ИСЛЯМА!!! И ОТГОРЕ НА ВСИЧКОТО, МАЛОУМНАТА БАБКА ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА ПОЛИТИКАТА НА ГЕЙСЪЮЗА!! АЗ СЪМ ПРОТИВ ТОВА!! НЕ НА РЕЗАНИТЕ ИСЛЯМСКИ ДЮНЕР И КЕБАПИ МЮСЛИТА!!! ДА НА ИСТИНСКИТЕ ТЪРСЕЩИ ПОМОЩ БЕЖАНЦИ, ГОТОВИ ДА ПРИЕМАТ ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦЕННОСТИ, И ДА РАБОТЯТ ЗА БЛАГОТО НА ЕВРОПА!!

Би ли ни изброил, кои са тези Европедалски ценности на Евросъюза?

Те са си написани...Чети по внимателно!

Ти откъде намираш толкова време да пишеш толкова дълги глупости, нямаш ли работа или това ти е работата? Никой не ги чете, вервай ми. Намали до 2-3 реда аnd it will be perfect.

"Казва, че е напуснала Иран заедно със сестра си още през 2012 г., тъй като там животът бил много тежък. Преследвали семейството й, защото опитали да развиват частен бизнес. През 2010 г. майка й и сестра й дори били арестувани по обвинение в държавен шпионаж." Яаа, ама в Иран било съвсем като по хубавото Бай-Тошовото време, за което той самият каза, че било социализъмъ едно недоносче! Сега разбирам, защо всички товарищи тук толкоз милеят за Иран! Хайде товарищи, чемоданите, вокзала и на екскурзия в Иран да си припомните Бай-Тошовото време!

За да престанат безмислените коментари на тема протестанти, евангелисти и секти, което е едно и също да ви припомня дефиницията за протестанти, а тя е, че "всяко християнско изповедание, което не е римокатолическо или източно-православно, е протестантско". Всички секти по света са протестантски защото идват от протеста срещу католичеството. От гледна точка на каноничната православна религия всички протестанти са сектанти и не са признати за разлика от католиците. Бях свидетел в женски манастир на остров Тасос как изхвърлиха една американка защото била протестантка и няма право да влиза в православен манастир. В случая това не е важно и не може да се разглежда толкова канонично църковно. Евангелистките църкви в България са много по-активни в покръстването на мюсюлманите и в това няма нищо лошо.

Това не може да е вярно, къде пише че протестант не може да влиза в православна църква.

В църковният канон го пише и е факт. Някои попове и попадии са много стриктни особено в Гърция. Специално тази американка изрично я питаха дали е католичка или протестантка, като каза че е протестантка просто и посочиха вратата, въпреки че се бе докарала с кърпа, ако беше казала че е католичка като другите нямаше да я изгонят. Но да не отклоняваме темата.

На една позната майка и почина в Австрия. Католиците не искаха да я погребат щото не им плащат (В Австрия удържат данък църква, доброволно естествено), та накрая я опяха жената в протестантската църква.

в австрия църковния данук е задулжителен,ако имаш религия, факт!

На православните попове им дай само да лапат народни пари - тях вярата не ги интересува. Затова реват и за вероучение в училище, за да индоктринират децата от малки, за да им се налага още по-малко да си дават зор.

Изрод

То щото Евангелиските " Пастори " на живеят в Охолство и богатство , дадено им разбира се БОГ !

слава на бога

Слава се вика на Царя. Богът дето е всемогъщ - едва ли има нужда да му се слави името :D Все пак е всемогъщ, всеможещ и всезнаещ...

Абе, Медии-Идиоти, защо й публикувате снимкита и въобще, защо пишете? Сега ще се намерят някакви тукашни джихадисти да тръгнат да я тормозят! Иначе ако не я бяхте писали, каква е минава на снимката за стандартна българка.

С какво полулегалните евангелски и други религиозни затворени общества са по добри от мюсюлманите който се събират в склада за обувки в Люлин ?

Още не съм срещал прост и зъл българин-евангелист или католик, но пък много, много такива дето уж са православни!

Изрод

евангелисти и католици са УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ , ДАЖЕ СА БЕЗСМЪРТНИ !!

Трябваше да я дадът по телевизията, за да се вземат адекватни мерки. То си личи че момичето чисто човешки си е сменило религията, а не с някаква лоша цел. Научила е езика ни, намерила си е работа. И попа щом казва, че редовно посещава църквата, значи е с добри намерения.

Жива здрава да е, в България няма да има никакви проблеми момичето само да внимава по пешеходните пътеки