Иран затваря Френския изследователски институт заради карикатури в "Шарли Ебдо"

Посланикът на Париж в Техеран бе извикан от властите по повод сатиричните рисунки

Обратно в новината

Коментари - Иран затваря Френския изследователски институт заради карикатури в "Шарли Ебдо" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тяхно право е... Но е показателно за начина на мислене на този тип хора и води до все по-голяма изолация на чалмосаните фанатици...

Шарли отдавна объркаха свободата със свободия и платиха, но не си научиха урока! Аз не съм Шарли и не искам по никакъв да се асоциираме с тези идиоти, защото когато обиждат България се засягаме, а се чудим на другите, че се засягат и те!

Да не се чудят после, защо ги думкат с автомати .

Си в ануса един краварски чеп и не споделяй еротичните си въжделения. Светът не е собственост на англо-саксонската ционистка мафия. Имаха момент исторически. Приключи. Идеята, че една система, една култура, една обща трансхуманистична религия ще е единственият мироглед е абсурдна.

Когато си на гости някъде , съобразявай се със домакина. Това е законът. Всичко друго е булшит.

Е една от най-мразените по света държави заради нейната колониална и робовладелска политика. Не напразно най-много атентат стават там. Да не говорим за дискриминационното им отношение към другите народи,дори в ЕС.

Показателно е за средновековния начин на мислене на иранското ръководство. Как си представят, че една държава като Франция, люлка на демокрацията може да направи нещо срещу свободата на словото на частно печатно издание, дори когато не го одобрява или харесва. Като гледам снимки от Иран от 1970те и направо ми става жал за тази древна нация и култура, къде са били и къде са сега. Като всеки авторитарен и престъпен режим и този ще падне един ден.

Боцни си ти! Ама явно вече са те боцкали, та все "краварите" са ти в устата! Тук дискутираме французи и иранци, троле! Ама с една мозъчна гънка как да го разбереш!?

Абсолютно прав си! Ама като гледам коментарите по долу явно не само иранците, но и нашите доморасли талибани не го разбират! Ама то с една мозъчна гънка толкова...

Света скоро напълно ще прекъсне всички връзки с Американската диктатура и нейните ЕС колонии.

Не съм чул някой арабин да си прави ташак с Исус Христос, с Мойсей или със Соломон, но франсетата редовно остроумничат по адрес на Мохамед и редовно го отнасят "рязания" в "задния си двор", ако мъ разбирате правилно! Французите не си научиха урока, но нищо, ще го научат по гадния начин!

Не ги мразят, шегуват се с тях. Всеки много се забавлява като чуе някой да говори с френски акцент хаха Ама чак пък да "мрази" ?! Омраза от един народ към друг съществува само в държава която дълги години е била под въздействието на руснаци. Те заклеймяват така. А иначе, Великобритания би трябвало да е още по "мразена", ама те, никой не иска да напусне "британската общност", нито Индия, нито никой друг от над 25те държави

Муслетата обичат да режат глави като зелки!

Аз ти предлагам вместо да мразиш по съветско-руски образец, да се възползваш. Отиди до Турция, напазарувай си по ефтино, и се върни щастлив спестил малко пари. По добре е отколкото да мразиш безполезно. Или си платен трол ???

А в случая кой е на гости? Иран в Иран или Шарли във Франция?

Що? Насралите се от Шарли Ебдо са със съвременно мислене ли? Или повече карикатурите им приличат на бълнувания на болен от чума феодално закопан идиот в Жабария? Що не пробва Шарли Ебдо да се ебне с Макрон или някой друг еврогейски идиот?

"света" ?!?! Гарантирано, че най могъщата държава в момента - Китай никога няма да прекъсне отношения с САЩ! Интересите движат влака, а Китай има интерес от САЩ.

Мина се не мина време и тези от Шарлито пак ги засърбя.. Май пак ще го отнесат, но нека не търсят другаде причината. И аз не харесвам Аятолаха , но пък кой съм да му нареждам какво да прави?

Соросоидче, помня времето на наистина "абсолютно светския" шах Мохамед Реза Пахлави, когато трудно можеш да отличиш снимка на улица в Техеран от тази в Западна Европа. Но там демокрацията доведе до такава чудовищна корупция и разпадане, че народът се вдигна, помете върхушката и като противодействие инстинктивно прие стария ислямски модел (социалистическата алтернатива вече се беше дискредитирала тотално след смъртта на Сталин). Затова сега огромната част от народа стои плътно зад властта и опитите за "майдан" няма да минат. А гнилата интелигенция винаги мрази собствения си народ и традиции.

Това са недопустими карикатури ! Представяте ли и да се пуснат подобни с Макрон, айфеловата кула и т.н. Ще стане луд сканвал. Както на нас европейците няма да ни е забавно, така и на иранците не е.

Тези олигофрени от Шарли Ебдо ги Ебнаха преди няколко години, явно им харесва, че опитват пак с глупостите им. Да си се подиграват на бабоебеца макрон, на вурста шолц, на мангала сунак, с алцхаймериста байдън, с фашиста сорос, с гъзолизеца му швааб, с олигофренясалите кралски особи и изперкалите плужеци от рокфелер и ротшилд. Ама смеят ли? Щото веднага демократично неофашистите ще им пръснат задниците!

Дедов Пич, а къде в карикатурата видя Мохамед?

Шило

Своодата на словото е хубаво нещо. Но все пак трябва да има и някаква елементарна етика. Хубав, лош, аятолаха е един от властимащите в Иран. В Иран, не във Франция.

Шило

Заради Мохамед ги гърмяха преди няколко години

Браво на иранците , така се отговаря на еврейски мърши, позволяващи си да се подиграват с другите...

Тез от Шарли Ебдо не си научиха урока обаче....

Представи си да си толкова слаб че разни картинки да те разстройват. Естествено фашистите,провалени къмонисти, са на страната на иранците защото трябва да са против каквото й да е европейско, всичките смешни русоробчета са ясни. Бездарни слабаци, за това изчезва тая държава.

Без да оспорвам правото на иранците да защитават суверенитета на страната си, бих попитал с какво затварянето на държавния институт ще повлияе на частното издателство?

Франция може да има "сводоба" на словото, но само правилната. Отделен въпрос е че не се съобразява с обичаите и порядките на други държави.

Като започнат да публикуват карикатури на хомофилици с дъгички, европейски клептократи и украински зеленчуци тогава може евентуално да се обмисли нещо относно читавостта на свободата на словото, до тогава все тая има ли ги няма ли ги , те и без тва им разчистват офиса от време на време на тея шматки.

Въпреки твърдението че в Франция има свобода на словото, държавата може да посъветва Шарлот да кротува, иначе ще стане като в Канада, където също има свобода на словото, но не и на парите в банките.

Франсетата се пънат да се правят на нещо, ама все не проумяват, че и те са пешки на сащ и нищо добро няма как да получат от това.. И какво прави френския ''изследователски''институт там а не се ''развива'' на френска територия къдет къде къде има много повече материал за ''изследванията си.''.

Това ,че се води ''държавна ''ама френска институция незначи , че няма нищо общо с това що става във Франция оправдавайки се с ''частната'' медия дето сякаш данъци да се издържат такива ''изследователи'' не плаща във Франция.

"Иран трябва да обърне внимание какво става в собствения му дом, преди да критикува Франция, заяви френската външна министърка Катрин Колона" Умен и достоен отговор, не се оправдава, а с гордост им казва да си гледат работата и себе си. Човек отговарящ от името на суверенна държава. Уви, у нас, подобно нещо няма как да се случи - ние вечно се оправдавама, я пред Митрофанката, я директно пред МАсква и все мънкаме тихичко, докато ни се карат и назидават.

И защо да се съобразява с други държави? В Катар беше ли позволено да се пие алкохол? Съобразяваха ли се всички гости с тъпата им религия - ДА. Във Франция чалмарите ще се съобразяват с френските порядки и свобода на словото.

Къде бяха тези защитници на свободата, когато яко биеха жилетките. Къде бяха, като лепеха етикети на всеки който задаваше въпроси относно ваксините. Къде бяха като ни заключваха, или не ти даваха да работиш, пътуваш.... Аман от двуличници.

Крадеца вика дръжте крадеца, не знаех че е ''умен и достоен отговор''....А кога франсетата ще започнат да си гледат работата и себе си а непрестанно се врът други да поучават????

Всички, които пишете тук приемате за даденост свободата на словото, която имате да сте против или за някой и да пишете каквото мислите и чувствате по форумите. Ако се следва вашата логика, как бихте се почувствали ако утре една държава (Иран или Франция или която и да е друга) пожелае от вашата родина да ви преследва наказателно заради това, което сте написали, защото не го одобрява и ако България откаже, другата държава да предприеме мерки срещу България. Тогава първи ще писнете, че някой ви отнема основни човешки права и сте малтретирани. Демокрацията изисква да търпим и тези, които не харесваме или не сме съгласни с тях, ама то вярно, че повечето от вас си мислят, че демокрацията е основната причина за жалкото им състояние. Бъдете здрави през новата година, но недейта да мерите с двоен аршин.

Българският русифилистик харесва това, той харесва всякакви забрани за свободата на изразяването. Неговите любими модели са Иран и Северна Корея. "Добрият" стар Китай даже им идва твърде "отворен" към света ;)

Заслужават ли си всички негативи, които Франция понася заради някакво вестниче, което специализира във пускане на дебелашки шеги?

99.9% от французите не го харесват това издание, съдейки по тиража му, но принципите и законите на френската държава не им позволяват по никакъв начин да го цензурират. Смешно е, че ръководството на Иран не го разбира и реално унижават себе си като обръщат внимание на някакви си картинки.

Тя и Европа напоследък не отстъпва на Иран, Китай и Северна Корея по демократични ценности.

Много е дразнещо как западняците натрапват ценностите си на други държави и ги съдят. За какво им е да се занимават с Иран? Нали те са богати и щастливи? Със сигурност западните ценности са желани от много хора на земята, но всяка държава и всеки народ трябва сам да извърви пътя до тези, които пожелае.

Защо пък французите са отворили институт в тази дивашка държава. Не стана ли ясно, че ислямът е застинал в 9 век и няма нищо общо с европейските ценности. И , всъщност, карикатурата е много добра. И напълно отразява действителността в Иран с тези смъртни присъди напоследък.

и какво изобщо си прочел за тази "дивашка" страна? Това което ти е казала западната пропаганда? С такива изказвания не знам кой е дивака! Дивашката страна не е унищожавала коренното население на цял един континент, нито са слагали бели качулки и линчували чернокожи. Така чееее, хайде холан!

и французите не го харесват, може би защото не го разбират.... Защо да е смешно Иран да не го разбира? Просто са противни! И това че ги изпогърмяха им е малко. Жалко че изобщо някой остана от тях и още по жалкото е, че не си взеха поука.

какво се случи в САЩ след като Илон Мъск купи туитър? Разбра се че най голямата демокрация е най-голямата потискаща свободата държава.... Цензура до спукване! После другите не били демократи

Мюсюлманите имат право да се подиграват и да забраняват християнската религия. Имат право да избиват християните само защото са християни. Имат право да се взривяват избивайки жени и деца-въпреки че в корана самоубийството е забранено-обаче никой няма право да е против техните действия.

Хайде да чуем какво знаеш за държава управлявана по законите на шариата, където арестуват и пребиват жени защото не са си сложили правилно според нравствената полиция покривалото за глава.

За разлика от теб аз помня Иран преди режима на аятоласите. По времето на Реза Пахлави. Ако погледнеш някои снимки от тогава, ще видиш, че не се различава от Франция или която и да е европейска страна. Жените учеха, работеха и можеше да видиш колко са красиви иранките в модерните си дрехи. Дори ходеха с минижуп. Да страната е дивашка, щом можеш да убиеш жена, защото не си носела правилно някаква си забрадка. Изобщо този дивашки и отвратителен набор от практики, наречен шериат трябва да се забрани във всяка цивилизована страна.