Иран започна да инжектира уранов газ в центрофугите си във Фордо

По този начин Техеран постепенно престава да спазва задълженията си по ядрената сделка от 2015 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иран продължава с провокациите. Трябва още по големи санкции да му бъдат наложени или да се ударят обектите на ядрената му програма

И защо така. Иран е суверенна държава. И кой е решил, че те не трябва да имат ядрени централи и ядрено оръжие ако е нужно. Да, регионът трябва да бъде освободен от ядрени оръжия. Тогава трябва да се започне от Израел. Необходимо е ООН да направи пълна инспекция на ядрените съоръжения и оръжия на Израел. Едва след това да се поставят претенции към Иран. И да не забравяме, че тези санкции срещу Иран са на държавата САЩ, а не на ООН. Законодателството на САЩ си е валидно за изпълнение на територията на САЩ. А не за останалите държави по света. За другите държави има международно право. Съгласно него, има сключена сделка, която Иран спазваше. Западните страни я нарушиха и престанаха да я спазват. И съответно, след серия предупреждения, Иран също излиза от нея. Има чиста игра от страна на Иран.

Хубаво беше споразумението, ама САЩ се оттеглиха от него. Едва ли има и един човек на света, който да разбра, защо го направиха.

Не ми е ясно защо се търси сметка на Иран. Проблемът е в поведението и действията и санкциите на САЩ. Ако ги няма, Иран спазваше всичките си ангажименти. А Европа не прави нищо по въпроса, който повдигнаха към тях Иран. Да си изпълнят първо те ангажиментите.

Трудно е да го разбереш явн,но ще ти обясня,че не САЩ ,а Иран продължаваше да не спазва споразумението изатова САЩ се отеглиха и наложиха санкции които лишават аятолаха от приходи за да сее терор и смърт в Близкият Изток !

Прекрасно разбирам гражданино на израиля. Няма как да разбереш това, което не се е случило. Може би не ти е известно, че според останалите участници на ядреното споразумение, Иран стриктно спазваше сделката и направи всичко възможно да се запази. Данни и доказателства за нарушения от страна на Иран НЯМА. Така че хайде да не ни правиш на балъци. И къде са доказателствата как Иран сее терор и смърт. Единствената държава терорист, която е доказана в момента е държавата Израел. С цялата им наглост дори са обявили в официалната си доктрина, че всички държави в околността трябва да бъдат държани в хаос, за да съществувала държавата им. За това се опитват да докарат Иран в ниво каменен век, след което без проблем да наложат контрол над нея. И съответно над петролните запаси. Малко си се объркал, ако мислиш, че комуникираш с примати. Делата на държавата Израел са видими, дори не се нуждаят от коментар. Не разбирам, сериозно ли си мислиш, че комуникираш с идиотчета в България?

изглежда няма такова.Аятоласите са обезумели и изглежда единствения начин, да ги вразумят е да пуснат евреите ,да го сторят.А те няма да се колебаят,защото това е в техен интерес.Само чакат знак !

ако беше жив Шах Пахлави.Тогава и аятоласите ,дим да ги няма.Та за това ,на Иран му трябва някой друг Шах Пахлави.Колкото до каменния век в Иран, ами така си е ! Нали с камъни и с торби на главата пребиват прелюбодейците.Нищо ,в крайна сметка ще им намерят нов Шах.Може и да е с еврейска жилка !

PEYTSCH

И за чии...им е този ...Освен за проблеми. Щото за благоденствие не става. И Русия не е прокопсала от него...

Тези ще ядат хурката ако продължават така !

Време е за сериозен удар по Иран. Явно Западът чрез егоизма си отново проспива издигането на едно ново зло, което ще заплашва мирни хора. Според мен е немислимо Западът повече да се изказва с авторитет след тази новина.

Schilo

Защо? Не Иран нарушиха ядреното споразумение! А и с какво по-различни са от Израел, Пакистан, Индия?

Това шило на майка ти в шоколадовата....