Иран даде заден за осъдената на смърт вдовица

Иранските власти спряха действието на смъртната присъда на вдовицата Сакине Мохамади Аштиани, която трябваше да бъде изпълнена чрез линчуване с камъни.

Обратно в новината

Коментари - Иран даде заден за осъдената на смърт вдовица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обърнете внимание - жената е осъдена на смърт не заради изневяра, а заради убийство и изневяра. По-просто казано - хванала си е някой друг, и за да се отърве от съпруга си, го е убила. Тук не са казани много подробности, но мисля, че за предумишлено убийство да се издаде смъртна присъда не е чак такова нарушаване на човешките права. Убитият също е имал някакви права, които убиеца е пренебрегнал.

ненавиждам ги именно заради отношението и кум жените.никога крака ми няма да стапи в мисуилманска дъргава

миличка, да не мислиш, че в други държави убийството и съучастие в същото е безнаказано. Ако е така защо се гневим на многото неосъдени убийци в булгаристан.

Принципно съм противник на смъртното наказание, защото винаги са възможни съдебни грешки. Но да осъдиш някого за изневяра на пребиване с камъни по никой начин не мога даже да го възприема, та камо ли да оправдая. Ако в техния наказателен кодекс има смъртно наказание за убийство, то нека поне е нещо по хуманно. Колкото до изневярата, от само себе си се разбира, че това въобще не е престъпление, щото ако се наказваше дори само със затвор, няма има хора по улиците ...

Повръща ми се от хората.

Всички ирански твърдения са спорни. Само едно е безспорно-за Карличка:)

И мъже няма да останат.

Дааа, ислямът е една много ретроградна и вредна религия! МНОГО! А дали в Иран убиват и мъжете за изневяра?

Но само за изневяра с ДРУГ МЪЖ!

ми то и в нашата християнска библия изневярата е грях, т.е. осъдена е, секса без църковен брака също, секса за удоволствие тоже, разводите и абортите са забранени. Така че всяка религия е "вредна" за съвременния човек превърнал живота в свободия и безотговорност. Какво ми се правите на вярващи в Христос, всичко е лицемерие. Относно госпожата, когато се вдигна патърдията никой не спомена, че участва в убийство, изневярата е утежняващо обстоятелство. Но понеже едно си знаете, едно си баете, че с камъни се убиват прелюбодейки, скачате, пискате като пренепрегвате най-тежкото нарушение на човешките права-отнемането на човешки живот.

За изневяра не е необходима смъртна присъда. Но за убийство.. Но не оправдавам в никакъв случай изневерите. Ако не искаш да си с някой човек - напусни го, вместо да го лъжеш в очите. И ако го обичаш, разбира се. Изневярата унищожава обществото отвътре. Но щетите там са морални и психически. Пък се съди основно за физически щети, че се доказват лесно :)