Иран се отказа от още свои задължения по ядрената сделка: трупа обогатен уран

Достъпът на инспекторите на МААЕ до иранските ядрени обекти засега няма да бъде ограничаван

Обратно в новината

Коментари - Иран се отказа от още свои задължения по ядрената сделка: трупа обогатен уран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иран не се е отказал от нищо. Американците развалиха договора. Не може да очакваш от Иран да спазва задълженията си а всички останали да ги нарушават.

с нетърпение иран да си направи бомбичката .ще спя доста по-спокойно .

В Иран добре са схванали урока, преподаден от Дебелия Ким. Имаш ядрено оръжие и ракети да го доставят до САЩ, значи си относително демократичен и няма да ти правят цветни революции. Нямаш ядрено оръжие - револуциа! Това е.

глупости........Куба има ли ядрено оръжие ? Не е ли до г*за на САЩ ? Не беше ли 50 год. враг ? Що не я превзеха САЩ бе , русофилистичен дебил ? Айде едно време СССР да кажеш и е бил гарант,ама после ? Ким Свин ще ми дава за пример , единственият с НАДНОРМЕНО ТЕГЛО в страната си ? Скоро сигурно ориз и зеле ще почнат да внасят.........

Мирише на демокрация...

И сега,какви са тези тъпизми?! Тоз бил добър и демократичен,онзи лош и ислямист. Има ли договор? Има. Променил ли се режимът на Иран от времето на неговото подписване? Не. Трябва ли да се спазват международните договори?Или вече нямат никакво значение? И това няма нищо общо с нечие харесване или нехаресване на Иран.

Ами няма договор. Американците го развалиха.

Кофти работа е това, но... е напълно логично. Забавни са обаче опитите за пропаганда от типа на "Иран вече е нарушил..." Значи САЩ се оттеглят, а Иран нарушава. Що не написахте, че Иран се е оттеглил частично от споразумението или от дадени части от него?! Стар виц: По времето на соц-а у нас имаше виетнамци и виетнамки. Някакъв нашенец преспивал от време на време с една от тях, обаче виетнамците разбрали. И една вечер 20-тина виетнамци го издебнали по тъмно, обргадили го със заплашителен вид. Нашият се приготвил да яде голям пердах. Обаче те се наредили в кръг около него и започнали да скандират на развален български "Ти си льош, ти си льош, ти си ного, ного льош!". И нашите пропагандисти по същия начин: само като чуят Иран и започват. "Иран е льош, Иран е льош, Иран е ного, ного льош!"

Вашите пропагандисти реват:Иран е добър САЩ е льош! Или пък Иран е добър,Кадафи е добър,Путин е добър,Мадуро е добър,а България е льош,льош,льош

О, специално пък Кадафите си беше мнооого добър, когато даваше паричките на Саркози и си опъваше шатрата в Елисейския дворец. Тогава дори и за Зелената книга нямахме претенции. Даже и Саддам Хюсейн беше мнооого добър - когато водеше 10-годишната война с Иран... А Иран - ами да, ислямистки теократичен режим, една от най-реакционните форми на държава. По нищо не се различава (освен по това, че са шиити) от съюзниците ни Саудитска Арабия, Катар, Оман и останалите монархии в Залива. И кво общо имат Мадуро и Путин със спазването или неспазването на ядрената сделка от страна на САЩ и Иран?

Иран, както и САЩ, ползват газово-дифузната технология, която е стара, скъпа и не особено ефективна. Не случайно САЩ купуват обогатен уран за централите си понеже им излиза по евтино. Единствено Русия произвежда, чрез центрофугиране и захранва целия пазар..

Ами...очаквано! След като САЩ и ЕС не спазват сключения с Иран договор, какво очакват? Договора Иран сам да си го изпълнява? Все пак основната ценност в цивилизования свят е равнопоставеност на страните, в частност по договорите!

В цивилизованият да.Но във света на ислямския и кагебе фашизма договорите не струват и хартията на която са написани! Затова на Русия и Ипан демократичните държави са наложили санкции.За да ги принудят да спазват договорите които са приели да спазват!

Забравяш, че "цивилизованите" казаха, че договорът не струва колкото хартията, на която е написан. А сега реват, че Иран го нарушавал. Ама едно си баба знае, и това си повтаря - Русия, Иран, Исляма и т.н.

Нито една ислямска държава не трябва да има ядрено оружие , ни сунитска , ни шиитска ...

Нещо да кажеш за пакистанците- те са християни , а? но някак си америчките не реват против тях.

Изнудвачи. И отговорът трябва да е като за изнудвачи.

Време е аятоласите да бъдат обуздани. ЕС и САЩ да вземат незабавни мерки и да блокират износа на петрол от Иран.

Путопроституцията въодушевено го налапа на иранските ислямисти и зейна срещу САЩ,демокрацията и Европа! Долна предателска пасмина!

Мчи те Европа и Щатите са на диаметрални позиции по иранския въпрос, а пък що се отнася за "демокрацията", Саудитска Арабия е образцов модел в тва отношение, та затова и е пръв другар на САЩ и Израел.

Засегна ли се от думичката демокрация троле? А прави ли ти впечатление ,че държавите с развита демокрация са най проспериращи и мощтни световни сили,а ислямофашистки или обикновено бандитски с огромноа територия и ресурси са най изостанали,бедни и с разрушени икономики и морал държави!

Никак не ме е засегнала, даже се радвам, че в Саудитска Арабия, която е мощна и просперираща демокрация жените вече имат право на шофьорски книжки, надявам се в близкото столетие да получат и избирателни права, на кавито се радват колежките им в ислямофашистки Иран.

Това че Пакистан е ядрена държава е единствената причина краварника да не прави опити да я "демократизира "

На теб ти харесва ли ти тоя развъдник на ислямски "революционери" ?

Иранците ги сърбят дупарите и е много...амъ много вероятно една от най добре въоръжените и свръх милитаризирана демократична и просперираща държава в Близкият Изток да ги изплющи здраво!Та чак доа им хвръкнат чалмите!

Просто не мога да си представя, какво ще стане, ако ядрено оръжие се озове в ръцете на хора, които бесят по 2,000 човека на година, и пребиват жените си с камъни, ако даже погледнат друг мъж. Иран играе хазартно, защото в момента, в който американците се почустват застрашени, ще изсипят цялата си военна машина върху тях. Хем малко да живне и военно промишленият комплекс.

Изобщо не е добре ислямска държава,като Иран да се сдобие с ядрено оръжие! Ако някой си мисли,че е добре ислямския режим в Иран да се сдобие с ядрено оръжие направо е луд. Какво си мислите,че ще стане,след като се сдобият с такова оръжие,най много ядрена война, от която всички да пострадаме. Ако Иран продължи да иска да се сдобие с такова оръжие,то непременно и Турция ще се сдобие,а тогава жална ни майка,че от турците няма да има ,кой да ни защити,дори Русия! Такива режими не трябва да се сдобиват с оръжия за масово поразяване,защото не се знае,какво може да направят после с това оръжие и да съсипят целия регион. Иран иска да унищожи Израел,но евентуално нападение с ядрено оръжие ще отприщи същия отговор,а те са твърде близо до нас и ние ще изпукаме от радиацията,която ще се стовари върху нас. Затова е по добре Турция и Иран никога да не се докопват до ядрено оръжие,за да ни е мирна душицата.

Споко бе, първо на САЩ и запада ще го пробват. Нас няма да ни закачат...

Момче, радиацията не признава граници. За справка - Чернобил!

Хубаво се вайкаш, ама на грешния поп. Иран беше договорил спиране на всякакви ядрени програмии редовни проверки, само че Тръмпягата реши да угоди на евреите и развали договора. Почна да им налага и санкции, като извива ръцете и на Европа, кочто се опита зад гърба му да търгува в евро с Иран. Така че ако нещо се случи, да знеш къде да търсиш виновния... И между другото Пакистан също е ядрена държава

Абсолютно съм съгласен с Вас уважаеми.Тази ситуация възникна благодарение на нашия нов верен съюзник САЩ, и ако трябва да виним някой за създалата се сериозна напрегната обстановка то е единствено и само Доналд Тръмп.

Пакистан са християни, а. А единствените употребили ядрено оръжие срещу мирни граждани са ти първи приятели, нали.

Някой нов виц за евреите ? Тук са големите защитници на арабите, все против най- светската и дисциплинирана държава Израел си дрънкат .Ама ако сте на тяхно място ще има да развявате байраци и да връзвате със свински охашки .

Ама иранците араби ли били? Това е нещо ново в етнологията... А факта, че в по-голямата част от историята си перси и евреи са били приятели, че Кир Велики освобождава юдеите от вавилонско робство, че израел и Иран заедно действат срещу Саддам Хюсеин през 70-е, че ракетните програми на Иран са започнали с еврейска помощ? Че неприязънта на Израел към Иран започва именно когато евреите си подсигуряват мир с арабите от Египет, Йордания и С. Арабия?

Повече ме притеснява американската ядрена програма. Иран никога няма дс ни нападне. САЩ обаче вече са ни бомбандирали. Здраво и многократно. Също така не се поколебаха да ни напудрят здравословно с "обеднен" уран.

Руската не те ли притеснява? Защото и те са ни бомбардирали и нападали 2 пъти?

Руснаците са прекалено близо за да ме притесняват, просто и те си знаят че всяка бомба над Европа все едно е хвърлена над Русия... Лошото е че и американците знаят това -)

Най-много трябва да те притеснява т. нар. Samson option, според която цяла ЕВропа е заложник на благополучието на една много специална държава в оня регион, ама за това никой не иска да говори.

Иран от никакви задължения не би се отказал, ако Щатите не бяха развалили договора първи. Просто цял свят е наясно, че налагането на "демокрация" по американски няма да те застигне, ако имаш няколко ядрени, бойни глави. Справка - очарователния приятел на Тръмп от С. Корея.

Това, че ти плащат до известна степен обяснява твоятя не достатъчана умствана способност, ако мислеш глупостите написани от теб си за хоспитализиране!!! Все пак си вземи апчеататат, пък може и да ти помогнат!!!

Факт ли е, че първата работа на Тръмп беше да денонсира договора -гордост на Обама? Факт. Факт ли е, е европейците не са никак доволни от това? Факт. Факт ли е, че Ким Чен Ун е пръв приятел на Тръмп? Безспорен, ако се съди по туитър излиянията на Доналд.

Твърдолинейните карабинери ще ядат голям бой, а Мамашистан и дребният ще гледят от близа, както гледеха два пъти в Ирак, в Сърбия и В Либия, какво правят нормалните хора с ненормалните!!! Е този бой ще от полза и за Русия, защото ще имат един конкурент по-малко за единстванато им конкурентна стока природни ресурси!!! За оръжията им не пища, то какаво ли и да пиша , изброените по-горе държави бяха въоръжени все с руска техника и нищо не направиха!!! Пък в Сирия колоко казаци дадохафира, наколко десетки пъти по няколко стотин за иранциет да не говорим!!!

Много си умен баце. БАЦЕ, ама нали знаеш, че и нас може да ни обява за ненормални и да ни изтребят за един час в защита на демокрацията. Илли не си мисле'л за това?

Руснаци и демокрация, какво пишеш ти бе?