Иран с ответни мерки на американската забрана

Иран ще вземе реципрочни ответни мерки на американската забрана, но не и със задна дата.

Обратно в новината

Коментари - Иран с ответни мерки на американската забрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля че си пропуснал 2 срички от ника си Хан ТуТУРУтку. Иначе човека с право недоволства, а роба го съветва да си приеме участта и да се радва, че господаря му е благоволил да му хвърли остатъка от вечерята си.

Пълен идиотизъм,пораждащ само хаос по американските летища е този акт на Тръмп-забрана за 3 месеца,а после? По този повод много добър коментар направи водещият на "120 минути" по Бтв Св.Иванов.

Вай алах, и сега какво ще правят американците, като няма да могат да влизат в Иран без визи, а само с лазерни бомби? Сигурно ще им се наложи да си го преместят от единия крачол в другия! Шок и ужас, казвам ви, шок и ужас! Цяла Америка е на колене и обляна в сълзи! Аятоласите сега ще вземат да проповядват, че Щатите и въобще всички християни трябва да бъдат изтребени... а, чакай, забравих, те това вече го правят...

Аре стига с тия САЩ бре! Дай да видим как е с визите в мюсюлманския свят, как е там с правата и свободите, лесно ли се пътува, приемат ли емигранти, как ги интегрират! Има много безработни - време е няколко десетки милиона да нахлуят в арабския свят и така арабите да покажат как се интегрира т примерно нашите цигани при тях!

Ако не споменат нещо за "помощи", нито един сиган няма да потегли натам за "интеграция" :)

Ние приемаме всякакви мюслиата - елате с милиони!

Другият въпрос е защо нашите пълководци не сложат реципрочно визи за всички хамерикански говеда , проверка , проучване , одобрение и т.н. Ако бяхме нормална държава щяхме да им отвърнем със същото на което сме подложени и ние.

Щот сме говеда и си избираме още по-големи говеда за управници! И точно на какво си подложен - кога умен и красив юнак като тебе се е натискал за САЩ? По ти отива виза за Северна Корея - там килим ли ти постлаха, че не врякаш?

според тебе, ей тъй, без да се напъваш много, колко са хамериканците, дето искат да дойдат и се заселят тук, та да източват социалната ни държава, та и визи да им слагаме??

Много бързо подскачат арабелите! Да бяха тъй бързи в осъждането на ислямските малоумници дето гърмят и свои и "неверниците"! Да бяха тъй бързи в приемането на "бежанци" - как ли посрещат орди минаващи нелегално границата им без документи?! Да бяха скокнали в защита на християните в Сирия - нали не се делим по религия и вяра?! Как приемат пълчища християни, стъроят ли им църкви?1 Въпроси, въпроси - арабелите врякат за права, ама само за тях си!

Персите не са арабели, но ти определено си обратното на остър.

Викаш персите мюсюлмански вирус не ги лови? Обратно на Йоан - Наой!

Иран много знае как се правят подаръци на екстремисти и как се набират терористи нещо! Явно имат богат опит с тия работи!

никаква новост или фаталност за традиционните международни отношения.

Иранците да се сърдят на своите съграждани-терористи, а не на Тръмп! Също както българите имаме лоша репутация в Европа заради нашите мургави съграждани. Между другото, 0бонго беше забранил на ВСИЧКИ иракски бежанци да влизат в щатите за шест (6) месеца през 2011 г. И още -- по време на кризата с ам. заложници в Иран, Джими Картър беше забранил всички иранци И шиити да влизат в щатите, ФБР проверяваше ВСЕКИ иранец и шиит, който се намираше в страната и изгони иранските и шиитски студенти. Ама левандурите не му казваха, че е расист! (горните факти лесно могат да се проверят в интернет)

обама премахна петролното ембаргото над иран , и иран си пое въздух! и като почна да диша, започна и да лае! републиканецът тръмп може и да поправи грешката допусната от демократа обама!

Къде ми са главните букви, кажи ми, мой прашен сандък?

само това ли схвана от текста ??

Прав е тоя иранец. Иранците явно показват достойнство пред америнанците за разлика от лумпените, пребиваващи и само крадящи в българския парламен. На Иранците са раздавали повече визи от на българите

А ти можеш ли да пиеш уискито или ракията и да си хапваш свинска наденичка там? А има ли там християнска църква? Трябва реципрочност и отново санкции за тази държава!

В България има ли храм на Зороастър?

Пропускаш първата част на историята, махмуд. Първата част е, че американците, в лицето на Тръмп, показаха достойнство като заявиха, че край с "демократичните ценности", не искат вече в държавата си ислямисти с техните претенции и "културни различия", така че ако мохамед ти е пророк - завой и си върви откъдето си дошъл. Аятолахът сега пикае газ, ама единственото, което може да направи, е да отвърне със същите санцкии, все едно поток американци напира да влиза в ислямисткия Иран. Оставям на теб да се сетиш колко им дреме на американците, че няма да могат да ходят без визи в... Иран!? Брей, ужас! Не виждам как ще го преживеят.

Мечти,мечти...несбъднати .

ще разберем, в близко бъдеще, защо ми се струваш напрегнат:)?

Как така изобщо някой ще иска да стъпи в САЩ? Империята на злото, окото на дявола, американците са най-тъпи, гърмят се от упор, ядът хора, не са дали нищо не света освен войни, избили са динозаврите и стоят зад всеки проблем във Вселената! Какви са тия лицемери дето ги мразят, пък реват до небеста, че не ги пускали там?!

мен ме пускат. тъпи са, повечето, в по-голяма степен от средното за света и средното за бг. последното постепено започва да не важи, но още има накаде. заплатата не елоша там. дават 5000 за начало, после към 8, след година, и помагат за документите, виса и т.н. но е постоянна работа а аз искам да се прибирам в оглозганото бг все още.

Ела си - при умните и красивите!

Нарича се елементарна човешка завист и злоба! Открай време силните и успелите са мразени - тази омраза в 99% процента се прикрива зад кухи фрази за справедливост, равноправие и прочие клишета! Същите "борци" за правда веднъж докопали властта бързо показват истинското си лице - справка "революциите", победата на "комунизма", "демокрацията" у нас и т.н! Рядко някой ще погледне непредубедено - няма друга страна в света като САЩ - изградила само за около 250 години супер-държава от нищото и то с "матр'л" от цял свят! Дали са огромен тласък на науката! Но плюенето е къде по-лесно!

Има разлика между завист и злоба. Първото говори за липса на лични качества и нисък интелект. Второто е емоционално отношение към тези, които по един или друг начин трупат богатства на твой гръб от позицията си на "силни", хитри, подли, лицемерни и т.н. Но ти явно се възхищаваш (но и завиждаш) на "успели" богаташи като нашенските мутри, циганските тарикати, политиците и други подобни боклуци...

Днес забрана за иранците, утре за руснаците. Като са съюзници, така се прави. На зла круша - зъл прът!

И сега този огромен наплив от американци за Иран какво ще прави??? С тази забрана освен някой поамериканчен иранец да не може да се прибере друго няма да постигнат

СССР ( нерегистриран ) 29.01.2017 16:08 И как ще ги накажат, бе умник? Аман от тъпИ руски отрепки! ДО ТОЗИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ТРАВЕРС: ТЕ ВЕЧЕ НАКАЗАХА АМЕРИКА, КАТО ПУТИН ИМ НАЗНАЧИ ДОНАЛД ТРЪМП

Защо не забрани рашките? Държавите с най-много емигранти 5. Украйна 6.6 милиона 4. Китай 8.3 милиона 3. Русия 11.1 милиона 2. Индия 11.4 милиона 1. Мексико 11.9 милиона души

Че доста руснаци се биха в Украйна и все още в редиците на ИД. Нали така? Дори Кремъл го каза и има статия тука за това. над 5000 се бият на страната на ИД. Те не се ли терористи?

Възможно ли е да напишеш по-големи глупости?

Въпрос до всички коне с капаци. Задавам ситуация, която е реална, има такива хора в България. Представете си идва на власт някакъв луд в България, който казва, че до второ нареждане ВСЕКИ, който е български гражданин, но е роден в Либия не може да се върне в страната, ако е отишъл на екскурзия в Гърция например. Вие сте роден в Либия, дошли сте в България преди 30 години, не сте стъпвали там, или сте ходили 5 пъти, отказали сте се от либийското си гражданство преди 25 години. Това честно ли е, справедливо ли е или е човечно? Просто въпрос за конете с капаци. Проблемът при вас е, че не осъзнавате, че този който подава храна на крокодила с идеята, че крокодилът няма да го захаме, е не глупак, а глупендер. Днес са иранците и сирийците, утре може да станат тези, които са синове и дъщери на имигранти, после може да стане тези, които са внуци на имигранти... и какво ще стане тогава? Човекът с мустачките не е бил толкова изкукуригал.

Доколкото знам, но може и да бъркам, става въпрос да не се допускат граждани на 7 държави. А не на американски граждани родени в тези държави!

Ама не пречи САЩ да са приятели с Иран ама ИРАН да си държат хората зад техните граници...

Иран могат да правят каквото пожелаят с държавата си. Проблемът е, че там се смята да има големи залежи от злато и нефт под земята, които не са разработени и хамериканосите се опитват по всякакъв начин да ги спъват. Защото определено това ще е една бъдеща супер сила. 1979г. са били 22 млн, сега са 72млн, а според държавната политика се очаква в близките 50г да достигнат 150млн.

Ако им дадът. Китай, че е Китай, го спънаха в букаи да си ограничи разждаемостта. Явно такива мерки ще се налагат и за в бъдеще, то не може безконтролно размножаване, и после вой дайте ни да ядем, че сме гладни. Щом стана възможно да оковат Китай в такива окови, та още ги държи....значи и всяка друга страна може. Да не им е лесно на китайците? ти виждал ли си китайци изопщо некога? нема по-добри, послушни и разбрани от китайците по света, и знаеш ли защо тека?

Я си разгледай картата кои са съседите на Иран. И после ела пак да приказваш, как Иран тфа, Иран онва. Иран яко ше го духа, и веке го духа. Аятоласите не са на мода откак Тръмп беше избран, а това променя централно везните на целия свет. Иран веке го духа, а като гледам, и ти покрай Иран. Това ми напомня един мой чат на инглиш с едни отворкофци баш от Сауди Арабиа - и как им обесних какво ше им се случи, ако насъпат европейската демокрация...и то зе, че им се случи след 2 години, и още получавам честитки на тоя акаунт, колко ме мразът и как ми пожелавът да дойда в Сауди Арабиа - викам не щъ, дръШте си я, и се раскарайте от Еуропата, и ас ше пумагам да ви изритаме, викам, седим с пукалото на границата, и думкам джепане , - и они злобеят и се пукат по шевовете!

Всяка държава решава кого да пусне да слезе и кого не. За това има ограда и пропускателни пунктове. Всяко семейство като част от държавата решава кой да му влезе в дома си и кой не. Коментарите че някоя държава имала голяма история няма никакво значение.

Като си от гола и боса държава , докарана на ръба, нищо не решаваш. Решават Америка , Русия, Китай. Какво точно ще решиш, като тръгнат да ти натрисат още бежанци?

Глупако, когато държавата те пусне и ти даде право на ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ, което се нарича зелена карта, ти си минал през изключително сложен процес, който отнема няколко години, дошъл си в Америка, устроил си дом, намерил си работа и реално си в чакалнята за получаване на американско гражданство, тогава държавата не може в един момент да реши и да ти каже, абе знаеш ли какво, ти си роден в Багдад.. хайде сега, вземи си каквото можеш в куфарите, къщата ти вече не е твоя - довиждане.

И как да не може? това в момента се случва на Ук след Брекзит. Всички които нямат повече от 5 години ДОКАЗАНО ПРЕБИВАВАНЕ В УК могат още днеска да си земат куфарчетата...защото до няма и месец, се публикуват условията кой бива изметен и кой не. Генерално, европейските граждани сЪС ЗАКОННА ПРИЧИНА ДА ОСТАНАТ, ЩЕ ОСТАНАТ - БРАК, НЕПРЕКЪСНАТА И ДОКАЗАНА РАБОТА ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ, ОБУЧЕНИЕ, ПАК ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ.....и прочие...но законови причини.... Останалите - на влака и самулета.... Общините броят на пръсти на колко квадратни метра живеят хората.....имаш ли идея колко гъсто населен в Лондон? провери си квадратурата.... Полвината нелегални да изчезнат, ние ше въздъхнем останалите с такова облекчение....нема веке задръствания, нема нелегални да те джобят по влаковете, нема престъпления, нема тфа нема онва.... Саму полвината да депортират...ах, какъв живот ше настане....:)

Като не става по един начин да се раздуха конфликта и да се провокира война, да е по друг . Американски стил.

Персите имат толкова дълга история че "американците" могат само да бъдат аматьори пред тях. А братския Персийски народ трябва да бъде подкрепен - старите българи са северноперсийски племена, отделили се преди 4000 години от основната част.

Абе те и египяните и индийци и сирийци....т.н имат голяма история, ама всичките блянуват за Америка. Само с история не става ве бастун.....историята няма как да им донесе могъществото на САЩ. Ама кво да ти обяснявам на празната халвяна кутия, къде ти е на раменете

sonibvc@gmail.com

Всеки си е имал момента. Американският се очартева да един от най краткия.

децки приказки, всеки блянува за америка, нагледал се се на филми, хората не отиват там от хубаво , от време оно там са отивали само престапниците а после хората които немогат да сварят двата края благодарение усилията на управниците им та никои не иска да емигрира, нуждата е тази която ги принуждава.

Шило

Е, аз не бленувам. Да, имам желание да посетя като турист тази държава, все пак - друг свят, хора, традиции, история, но не се налага да оставам там.

Не е точно така, драги канадецо. Само човек, който не е ходил в Иран може да приказва приказки в пространството. Ако някой си мисли, че може да смачка Иран без да плати поне с 2 от крайниците си, образно казано, жестоко се лъже. Та, ако Дони-тъпото си мисли, че ще се такова с иранците, ще ги заплашва.. работата може много много бързо да излезе от контрол. И лошото е, че не само Дони-тъпото ще плаща, ами всички по пътя... включително и ние.

Веднъж да кажеш нещо вярно ;)

Сигурно е звездата на местния хоремаг.

Въшката взела ответни мерки да не допуска волът върху гърба си!

Кога ние ще въведем визи на краварите , като реципрочна мярка на техните визи за нас!?

Кой са краварите? Ти сигурно си десето поколение овчар, а?

явно си много малак осте, разгледаи филмотеките и сте видиш че всички главни герои в американските уестарни са цавбои, те са примера за подраяние на много поколения та до ден днешен, надявам се да сам полезен. тази дума използвана за американец не е обидаna.

когато пораснем и се почустваме хора, а не роби.

смешен амрикански президент,забранява жители за някои държави защото са мюсюлмаснки,а опасните мюсюлмани не живеят в арабския свят а живеят в европа,франция и белгяя по точно,това е от едната страна а от другата ами какво ще каже за ислмясти от ,пакестан египт,тунис мароко и и и

Шило

Е, Тръмп беше дал заявка за "атака" срещу Иран и Китай, както и, че ще охлади "затоплянето" с Куба. Само не знам как ще си вземат дроновете от персите. И как ще си освобождават пак пехотинците. Че едва ли Тръмп ще праща самолети с долари.

Kакто се казва: One small step for USA, one giant leap for mankind!

Боже,ти си по тъп и от Тръмп

Aма ти си безкрайно тъп,.. тук не става дума за ексурзии и разходки, а за Бизнес отношения, които са разбири бе глупак.....Америка, Германия и още 3 страни от Е С, ще бъдат наказани от собствената си глупост, много, много скоро!

И как ще ги накажат, бе умник? Аман от тъпИ руски отрепки!

Просто не обича да го наричат Аллах.

а какъв ли е наплива от янки мераклии да посетят иран?

Няма да допуснат нито един американски шпионин.

Какъвто и напливът да посетят Ирак преди години - няколко десетки хиляди американски военнослужещи вече го направиха (е, много от тях бяха върнати в насипно състояние)...

ЗА ИРАНЦИ НЯМА ВИЗИ ,ЗА САУДИТЦИ ,НЯМА ПРОБЛЕМИ ,СЕГА ДА ПРИПОМНИМ НА НАИВНИТЕ ЧИТАТЕЛИ ,ЧЕ 99% ОТ РАДИКАЛНИТЕ ИСЛЯМИСТИ СА ОТ САУДИТИТЕ И НИТО ЕДИН ИРАНЕЦ

Нещо не се връзва тая забрана с това ''че нямало да могат да посетят роднините си???? Ако са си ваши дошли при роднините си защо ще им забранявате понеже са американски граждани??Струвами се че Тръмп не е хукнал срещу тези с визи а срещу нелегалните които идвайки с визи ''забравят'' да се върнат у вас

Тръмп забранява влизането в САЩ на ВСИЧКИ граждани, които притежават паспорт на една от тези страни, без значение каква американска виза имат и кога е издадена. Забраната важи и за постоянни резиденти на САЩ със Зелена карта, които са граждани на тези страни, но живеят в САЩ. Забраната важи и за граждани на други държави, като Великобритания, Франция, България и т.н., които са с двойно гражданство на една от тези страни, също и за граждани на други държави, които са РОДЕНИ в една от тези страни. Например, ти си български гражданин, отказал си се от иранското си гражданство, но си роден в Техеран - не можеш да пътуваш. Това е безпрецедентно в модерната история. Тръмп ще направи повече зло, отколкото добро с това. Никой не е виновен за това къде е роден. Ако някой се е отказал от другото си гражданство, никой няма право да го съди за това къде е роден.

Боже,ти си по тъп и от Тръмп

Много трудно някой може да бъде по тъп от Тръмп. Името му вече се превръща в мярка за тъпотия.