Иран обяви официално - ще обогатява уран над разрешения според ядрената сделка

Техеран ще продължи да се отказва от още свои задължения по споразумението на всеки 60 дни

Обратно в новината

Коментари - Иран обяви официално - ще обогатява уран над разрешения според ядрената сделка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

според мен те отдавна са го обогатили, и други технологии са развили хорицата.....иначе щяха да ги одемократозирст на бърза ръка....както си му е по реда ......щатите искат да налагат коя държава по колко да се развива технолично....и са склонни да плащат много пари за този контрол.....но света отдавна е различен .....понеже съм възпитана по време на диктаТурата на пролетАриата...всякакви дикаттури ме отврашават и най - чистосърдечно пожелавам успех на иран.....нека да има повече развити държави, заради които щатитте ще се съобразяват и внимават в картинката.....

Ядрената сделка умря и то не по вина на Ира. Те са свободни да правят, каквото си искат.

Въпроса вече не е дали ще има война а кога точно ще започне. Турци, иранци и саудитци трябва да бъдат държани на много къса верижка. Това са религиозни режими от средновековието.

Може и да няма война. Американците си мислят, че със заплахи ще си постигнат целите. Те най-вече нарушават договори и после се оплакват. Иран е прекалено голяма хапка, с 75 милиона население. Няма шанс да бъде контролирано. Ще трябва да настроят други от региона или местни. Обикновенно враждата е на сунити срещу шиити. Израел например нарушава всякакви договори и има ядрени ракети - Джерико.

Нормално и напълно очаквано ... запада може да поставя условия, да влиза и излиза едностранно от договори и да слагат ембарго, да поставят една икономиката на една държава на колене ... и чалмите трябва да са послушни за всичко? При положение, че имат природен ресурс и човешки ресурс, да не би лидерът им да се казва Горбачов?

Не е Горбачов. Нито от Герб или БСП и ДПС или Атака.

как обаче лъсна кой е на дъното на ужким американо-иранския конфликт...

Еее да ! На Щатите няма кой да им свие сърмите та да мирясат . На иранците не им стига акъла да се възползуват от това, което имат . Трябва да има официални залози за целите на едните и на другите ...

Ами що не се опиташ, или не ти стиска.

Иран ще се преименува на Уран

А ти на Урин...

когато малката, но най-терористична и малоумна държавица в лицето на хазарския каганат край Мъртво море изчезне от лицето на земята, тогава ще бъде международен празник!

не ги мъчи, не знаят за какво говориш

А Русия пак ще се възмущава, ще лае, ще се дуе и ще се пъчи като настъпена жаба

Шило

Ще,ще,ще.... Заеквате ли вече? Всичко "ще"! А кога?

После като ядат бомбите и санкциите ще започнат да плачат като девственица пред ....

Шило

То се видя, колко могат. 200 млн.за минута дадоха фира!

Ти разлика между разнунавателен дрон и бомбандировач можеш ли да направиш ? То само такива капацитети като теб може да се продават за копейки, толкова ви е акъла.

РАзликата е, че разузнавателния дрон беше стелт 2018-та година, а бомбардировача (пише се "бомбаРдировач", а не "бомбаНдировач") е стелт от 2010-та година. Ще бъде открит още над Израел!

Шило

САЩ разрешиха на Иран да не спазва договора! Европа мълчи! Да трудно е да изрекат, че господаря им отвъд Голямата вода е причината всичко това да се случи!

на Путин троловете!Европа и САЩ нямат господари,а имат съюзници.

Шило

Я ми дай едно самостоятелно решение на България, Полша, Германия, Франция!

Изсраел може, а Иран да не може. Що?

Трета свотовна война може да изкочи от тази работа. Политиците ни са слаби и ще кажат вие млади българи отидете и умрете, а ние тука ще бистрим политически нещата как да излезе че външна сила е наложила решението, ние сме невинни - децата ни са в америка с упешен бизнес (крадени пари). Сега е момента всички политици и държавни служители на ръководен пост да минат военно обучение.

Шило

Да минат, ама какво от това? Да не би те да тръгнат пушка в ръка и консерва в мешката?

има няколко сериозни причини, но тебе те стяга чалмата отвън, и те боде сърпа и молотока от вътре, та няма как да ги разбереш!

Шило

Дай две, ама основателни, а не измислени.

аятоласите спонсорират и ръководят хизбулла, която е обявена за терористична организация! аятоласите са обявили за цел на държавната си политика онищожаването на израел!

Да помислим, че разширяването на държавите с ядрено оръжие силно увеличава риска от случаен или провокиран ядрен конфликт и от тази гледна точка вече не трябва да се разпространява ядреното оръжие! Сегашните ядрени държави са стабилизирали сдържането и така трябва да си остане занапред!

Ядреното оръжие обикновено го разпространяват американците заради интересите си по света. Държави като Корея и Иран не попадат в тази категория и ограничения, защото го създават, а не го разпространяват.

Интересното е, че никъде не се казва от какво точно са се отказали САЩ. Щом е имало някакъв договор то всички страни в него имат някакви задължения. Какви са били задълженията на САЩ? За Иран вече е ясно, че съгласно този договор НЕ трябва да обогатява уран повече от определен процент и да не трупа повече от определени запаси. А САЩ?

Казва се, и е казвано. Сделката беше да се премахне частично, но в голяма степен, терорът срещу Иран в замяна на контрол върху ядрената им програма. Последната включва предимно или само енергийни проекти, но технологиите могат да се ползват на теория и за друго. Според САЩ и ИЗраел програмата била единствено за оръжие, но това е друга тема - за пропагандата и многото приказки.

Поради наложените санкции, Иран е на колене. Искат да продължат обогатяване на уран, но нямат желание. Сега са в положение на малко непослушно дете, на което му упъват ухото. Чалмът казва - ще слушам ако ми купите сладолед.

Ако погледнете в историята ще видите, че всяко едно техническо предимство е до време. Така е и с атомната бомба. САЩ е направиха първи. Последваха ги и други страни. Сега е въпрос на време още някоя страна да се сдобие с атомна бомба. Дали ще е след 1 година или 100 години не се знае, но ще има.

Май не разбирарте че когато някой се продаде за пари да защитава чужди интереси той вече е просто поредния наемен продажник. Няма значение чии чужди интереси ще защитава. Защото щом се е продал веднъж може да го направи и втори път - въпрос на цена а не на убеждения. Продажно копеле - толкова е просто. Цвета е без значение. Тях първи ги отстрелват.

Поради липса на пари, соц. троловете се преорентираха към чалмите в Иран. Иран е слаба ракия. Евреите я държат на мушка, и от време на време им пускат кръв за назидание. Който се е прподал на червените, ще се продаде и на чалмите. Родоотстъпници.

Израел има около 100 ядрени бойни глави! Ако Иран създаде ядрено оръжие Израел ще удари пръв!

Интересно- САЩ се отказват от Договор, който единовременно другите тьпо трябва да продьлжат да изпьлняват. И когато Иран сьщо обяви , че е редно и те да се откажет от своите ангажименти, настьпва вой- Иран е нарушител. Сиреч Иран трябва да бьде блокиран икономически и обвиняван, без значение по чия инициатива са сьсипани споразуменията.

Браво, Дони, успя да пришпориш иранската ядрена програма на мах. До скоро си мислих, че от цветнокожия по-тъп няма, но ти се доказа безапелационно...

Не искам терористи с чалми да ме обличат и обуват. Червените са първите терористи - Света Неделя.

Иран може да прави ядрени оръжия както Русия и САЩ . Ако нямаха ядрени ракети САЩ щяха да ги нападнат досега сто пъти.

То и сега е възможно да ги ударят

Това е една много лоша новина за БГ. Повишава се възможността за военен сблъсък Иран /Израел. Израелците колкото и да се репчат и заплашват, работят и по вариант -местене на държавата, на по-безопасно място. Някои от възможните места Крим и Украйна отпаднаха. На мадагаскар щяха да се ширят ама не го харесаха.

Цяла Австралия е свободна. Нали си падат по пустини. Там е най-дългата и голяма пустиня.

някой знаели как се казва главния аятолах? ако знае да му напише името след запетайката! саддам хюсеин, моамар кадафи,.......

Знам!Пърлена Брада леко поклащаща се на бесилото!

PEYTSCH

На аятолаха и неговите фенове - Да ви е сладък... обагатения уран... И не мрънкайте срещу санкциите. Да ви е сладко....

Може да съм шизофреник , но демократичен.

Ще гледаме по CNN как гИ ....обокатяват. :)

А 9/12, а?

Истината е че в Булгаристан всичко се се говори след втората ракия и на сутринта е добре забравено.Затова вместо надървеността се шири завистта , омразата и кражбата.какво да се прави просто манталитет.

Зависта,омразата и кражбата,аркохолизма,наркоманията,СПИН-а се ширят у вас в русия!

Хахаха само в щатите няма омраза няма завист и са пълни трезвеници...хахахаха

Евалата на лудите говедари! Заради тяхното малоумие че едностранно се изтеглиха от сделката с Иран, сега иранците ще си правят атомни бомби преспокойно!!!!

PEYTSCH

Със или без сделка те си ги правеха тайно и полека защото са назад с няколко века...

Да бе..правели са го! Амам на кукуво лято, особено когато имаш проверки от ООН!

Тц! Няма да е ,,преспокойно”!Бъди сигурен!

Израел ще спре обогатяването на уран от Иран. Те знаят как, и са го правили друг път.

ico_all

Не знам, но тебе Израел няма нито да те облече, нито да те обуе.

А Иран ли ще облича и обува?

Кога и ние ще се одървиме така на колонизатора сащ

Колкото се одървихме на руското робство

ти още си роб ли бе обратния

Когато някой ден станем независима държава !