Иран използва модерни центрофуги за обработка на уран

Иран обвини европейците във враждебност и бездействие да спасят ядрената спогодба от 2015г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали са ''изостанали'' защо да не ползват модерното в днешно време.....Докато се подлагат на саю еврогейците все повече ще забатачват Европа..

Абе тъпаци,колко модерни може да са ????Това е толкова стара технология....все едно модерен Правец 16!

Аве чалгопитек, ти пък какво сравняваш чушкопека и каруцата си с технологии за обработка на уран? Не се ли усещаш колко си смешен и жалак? мбууухахаха

idio

персия е една от великите държави на планетата. хората на иран също, страхотни. тези мюслита, обаче, окупирали властта след неква революция... тези са срам за историята. познавам много иранци, те се наричат перси, за да не ги бъркат със сегашната мюсли върхушка.

аятоласите бяха издигнати от САЩ, за да свалят шаха, защото също като Садам и Кадафи започна опити да продава петрол, без да използва US долари. След време, аятоласите се обърнаха срещу САЩ, също както стана с талибаните в Афганистан. Въпросът е, дали това е грешна преценка на САЩ, или е направено нарочно, за да се създадат "врагове".

Иранците за религиозни хора много лъжат, нали придобиването на ядрено оръжие беше забранено от ралигията им. Европейците и САЩ може да не спазват спорузомението, но Иран не са длъжни да го нарушават.

Когато са им блокирали всички сметки и вьзпрепятстват по всякакьв начин чрез санкции вьншната тьрговия, казваш това не би трябвало на Иран да му пречи и тьпо трябва да продьлжава да спазва някакви ограничения?

Надобряват! Ще дойде ден когато САЩ и Израел вече няма да могат да изнудват.

Иран е в правото си да обогатява уран. Договорът който го спираше беше едностранно ликвидиран от САЩ.

са яки ,няма да ги уплаши никой -нито тръмп,нито путин,нито си дзинпин !моите уважения към тях и историята им .

Сделката се разпадна след като краварите излязоха от нея, под влиянието на кривоносите.

Шило

И що да не използват модерни центрофуги?

Радикалният ислям е ЗЛО. Тези хора живеят в 14 век и като едното нищо ще размятат ядрени томаховки из близкия изток, ако се сдобият с такива. Да ги мачкат и да се свършва, иначе, ще отиде 1/4 от света.

Абсолютно правилно. Саудитска арабия и израел трябва да бъдат смачкани още сега, преди да са свършили някоя глупост. Браво!!!

ти знаеш ли нещо за историята, познаваш ли народите и т.н. Иран няма нищо общо с това което си мислиш за арабите. ако се изостанали това е заради санкциите които им налага демократичните САЩ за да може Израел да е най мощния и да има достатъчно силна армия за да пази интересите на САЩ в този регион. я си представете че света открие източник на енергия която е алтернатива на нефта. какво ще се случи с Израел? това което се случва с другите партньори на САЩ които вече не са необходими. САЩ просто ще си тръгнат и пет пари няма да дават за евреите. тези с парите не са евреи. те са просто най богатите хора. според много историци имено богатите евреи са давали пари дори и на Хитлер за оръжие и т.н. и въобще ни ги е било грижа за нищо. в момента богатите не ги е ги е грижа за вашето здраве, лекарства, вредна храна, недостиг на питейна вода и т.н. те финансират войните по света от които се печели. така че бързо ще се изтеглят от мястото наречено Израел и просто ще ореват всичко отново и ще си направят нова държава на която разбира се ще отпуснат заем и после "новите" евреи отново ще връщат заеми. всичко е пари, а парите винаги са били и ще останат в оръжието, войните и т.н. а и историята винаги се пише от победителите.

Нещата са неспасяеми? Разбира се че са неспасяеми, ти глупако какво си представяш?, че Иранците са дупедавци като нас? Те трябва да спазват споразумението а ние ( европейците) не? Според мен те отдавна трябваше да ни бият дузпата

Очаквам Израел да поздрави Иран със зрелищна заря.

Ади де, ама нещо не намериха нови глупаци да им водят войните. Фалират ли ФАЩ, тумора израел изчезва.

От кога великите сили са забранили използването на нова високопроизводителна техника в индустриалното производство?

Иран в нарушение на договора .......... А щатите? Аз знам, че един като излезе от договора и спре да го спазва, договора се разваля. Що се иска от Иран да го спазва едностранно?

деца се хвърлят от 13-ия етаж

Интересно дали центрофугите са местно производство или са внос от ( има 3 възможни отговора) - УСА, Израел, Франция или ...?

Северна Корея навремето помогна на Пакистан да си направи бомба, пакистанците се отблагодариха с центрофуги. В момонта Иран строи нефтопровод към Китай... през Пакистан;)

Епа батко не си запознат, иранската и коерйската атомни програми съществуват благодарение на Пакистан. Иначе в света има 9 Девет ядрени държави, всъщност официално 8, но има една държава в света, която си прави, каквото си иска и въобще не се вълнува от ООН, НАТО и прочие абривиетаури, ама ти си я написал де....

Щатите използват газодифузен метод. Центрофужният метод е развит по-добре в Западна Европа, Русия и Япония

В ръцете на фанатици всяко оръжие е пагубно, особено атомното!

И кои са фанатиците!? Тези,които бомбардираха с ядрено оръжи мирни граждани, мога да предположа.

Снежанке, марш в СА при чаршафите на инструктаж. Пълна некадърница си!

Абе, що тъй - иранският атом лош, пък американския, израелския, руския, пакистанския, френския, английския, индийския... добри!? А?

ГГ

бОли ме шнура за иранците. Ние какви центрофуги ползваме?

Ние ползваме чушкопек.

Ти не ползваш, ние те ползваме.

Интересно мадур, ако ме срещнеш очи в очи, дали ще ми го кажеш това? Или ще ръпаш свинския салам и ще си правиш на светски човек? А мадур? Прощавай. Мурад било, не мадур.

а ние имаме модерни нови трудови книжки с нови поленца вътре, има и за оцветяване! Господи, с какво заслужихме тази шайка, може би защото сме безродно безверно тъпо племе, сиреч ШАЙКА.

Само така може да се покаже среден пръст на евреите зад океана... Пример Ким!!!

Мангал си, и мангал ще си останеш. Жив и здрав! Да радваш Айшето.

Европейците само дърдорят и се скатават,когато трябва да защитават своите собствени решения.

И Турция иска да произвежда ядрено оръжие!

Центрофугите не изглеждат така туй са някакви автоклави.

всички автоклави са с моторчета отгоре. Тоя път от дира са уцелили снимката. Има един филм за Stuxnet - може да го гледаш - там са същите "автоклави".

не ви ли писна да копирате статии

Развиват се хората...

А, Израел какви центрофуги използва?

техните не може да бъдат обсъждани, разбийш ли!

А руснаците какви

Техните си ползват.

Центрофуга тип - пералня “Аурика” !

Рейтеън... като Северна Корея;)