Коментари - Иран изпраща оръжия в Ирак за битката с ИД | dnes.dir.bg
назад

Иран изпраща оръжия в Ирак за битката с ИД

Иран изпраща модерни ракети в Ирак, за да помогне в битката с групировката "Ислямска държава" в Тикрит, пише в. "Ню Йорк таймс".

Обратно в новината

Коментари - Иран изпраща оръжия в Ирак за битката с ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кого е изгодна ИД! Само на Русия, която фактически я създаде и въоръжи с руско оръжие! Русия е враг на САЩ, ИД също, значи са фактически идеологически съюзници в борбата срещу "прогнилия" Запад! Кажи кои са ти приятелите, за да ти кажа ти кой си! Китай се отказа заради Крим да е "стратегически" съюзник (впрочем комунистически Китай никога не е бил и няма да бъде съюзник с най-имрериалистическата държава на 21-ви век)! Стратегически съюзници на Русия останаха само ИД и КНДР! Това показва какво е бъдещето на съвременната Русия, пълен крах и изчезване от лицето на Земята! Нямаш ли стабилни, богати, яки съюзници, ти си НИКОЙ!

КУ КУ !

Да, ама не можеш да ми възразиш и обориш! Акъла ти стига само за едно ку-ку! Колко плаща руското посолство за едно ку-ку, та и аз да взема да покукам, ама не срещу бомбонче кръц-кръц!

Прави впечатление,че постовете ти са еднообразно тъпи и надъхани. Спри да посещаваш Макдоналдс и върни парите от НПО-то,пък може Господ да се смили и да ти провокира малко допълнителна неврогенеза и невроплазия на стари години.

Еднообразни са! А ти докажи, че Русия не са стратегически съюзници с ИД срещу Запада! "Слабо", както казват руснаците!

ПУРКО КУКУРКО, наистина ли има толкова прости и елементарни хора като тебе!!!! ТИ СИ СИГУРНО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МАЛЦИНСТВА! Точно американците създадоха ИДИЛ като снабдяваха С ОРЪЖИЯ свободната сириийска армия ,искайки да свалят режима на АСАД който е покрепян от РУСИЯ!!! ГЛУПАК ПРОСТ! МОЛЯ АДМИНИСТАТОРИТЕ НА ДИР.БГ ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЕ ИЗЛАГАТ НА ПОКАЗ ЖАЛКИ ЛЪЖЛИВИ КОМЕНТАРИ КАТО НА ПУРКО ОТ ЛЕВУНОВО

Поради кризата с Украйна САЩ и ЕС изтърваха Иран. Много скоро Иран ще поеме почти пълен контрол над Ирак а и не само там. Иракчаните не са малоумни и много добре знаят кой създаде обучи и въоръжи ИД. Рано или късно американците ще бъдат изгонени.

Иран ,ако унищожи ИД,то след това САЩ няма да могат да продават оръжията си и ще трябва да замислят нов конфликт...

А Украйна???

американците се страхували да не би....много наивно,много,много.Какво ги засяга американците.Те могат по цивилно население,могат да унищожават безценни културни артефакти в музеите ,да изтезават живи хора,както показаха по медиите-американски тъпунгери се гаврят с иракски войници,а видите ли сега били загрижени.Че те са загрижети за целия свят.Защо не си гледат афроамериканците ,че ги трепят като пилци ,а проявяват загриженост от хиляди км.Ха-ха-ха.

Самите американски военни си признаха, че хора обучавани от тях са преминали в ИД. А пък Хилъри Клинтън си призна,че САЩ са създали АЛ Кайда. Като добавим и съобщенията за самолети на САЩ и UK снабдяващи ИД с оръжие, залавянето на американски и израелски съветници, и срещите на Маккейн с шефовете на ИД, всичко се навързва.

Когато модераторите започнат да оказват влияние във форума, той се превръща в цензура, а когато те участват активно в съставянето на мнение, форумът се превръща в пропаганда.

Като се наведеш пред Атака е така!!!

Иранските ракети не били точни , а американските са настроени да удрят предимно по цивилни и в частност - сватби. И на всяка от ам.ракети пише "Извиняваме се"

През септември 2014 г. генерал Мартин Демпси, командващ на американската армия, заяви пред американския Конгрес: "Знам, че наши основни арабски съюзници финансират Ислямска държава". След това неколкократно се се появиха съобщения на иракски военни за снабдяване на ИД с оръжия от британски и американски самолети и хеликоптери. Освен това арестуваха четирима чужденци, които са били военни съветници на ИД, трима от които са американски и израелски граждани.

Умни са иранците! Те знаят, че запалената къща при съседите ще им донесе беди и освен това много точно са оценили ИД. Много е възможно Иран да сключи договор с Америка и по този начин да успее да се спаси от международната изолация и да се върне в световната икономика с богатите си залежи на земен газ и петрол. Всички виждат, че ИД е жестока напаст, която позори исляма и унищожава персийското културно наследство. Затова не е учудващо, че Иран се намесват в конфликта и то в защита на Ирак и Сирия. Много е възможно Иран да оценяват ИД като хора на Русия и в този смисъл да се страхува от влиянието на руснаците в една нова враждебна и агресивна държава.

Гума, гума, колко си зле... Ти си известен антируски трол, но вземи малко да се информираш, преди да пишеш, че ставаш смешен... Трябва пределно да ти е ясно, че ако има в момента някоя страна, подкрепяща Иран, това се руснаците. И има вероятност тази подкрепа да се засили.

И на теб не ти е леко да следваш сляпо кликата от Кремъл. За разлика от теб и от тях, аз не мразя руския народ, когото нарочно държат в мизерия и лъжат с имагинерно величие.

Забавно ми е да гледам как сам си пишеш плюсчета, но в същото време изглежда жалко самооценката ти.

в интервю пред американскя тв канал Vice News барак обама каза, че появата на идил е "непреднамерено последствие" от американската политика в близкия изток. направо съм умилен от интелигентността на тази политика....

Какво означава "непреднамерено"? По принцип ЦРУ е един от най-мощните мозъчни тръстове в света. Аз можех да предвида какво ще стане след разпадането на държавността в арабските държави и след организирането и подкрепата на Майдана в Украйна, а ЦРУ не можели?!

БATKO

"представители на САЩ се страхуват, че ракетите може допълнително да изострят междуобщностните напрежения и да причинят цивилни жертви" По скоро САЩ се страхуват, че Ирак може да разбие поделението на ЦРУ, наречено ИДИЛ.

САЩ са объркани, не знаят какво да измислят, техните ИД губят, също шитите след победата ще изгонят САЩ от Ирак заедно със цялото марионетно правителство.

...което всъщност поиска да не е чак толкова марионетно и затова ИД нахлуха в Ирак.Иначе сте абсолютно прав,колега.

А в събота по една от българските телевизии - мисля че беше ТВ+ - чух абсурдната версия, че ИДИЛ е създадена от... Асад, чрез освобождаването на ислямистите от затворите на Сирия, с цел да се противопостави на "демократичната опозиция"... Явно някои "журналисти" забравиха кой се снима с бойците на ИДИЛ преди година и половина...

Какви ракети!?Какви 30000 ирански военни? Ало,Обама! Ало,Нетаняху! Спасявайте ме!

В крайна сметка от много интриги ще се получи ... Персия, а измислените разделения ще си отидат в Историята.

Най-умното изказване в Дир-а от поне половин година насам. Чест и почитания!

Ти да видиш ! Точно усарите са се загрижили за цивилните жертви .... Тия зомбита придават ново измерение на понятието нагъл цинизъм. Всъщност ги тресе шубето за техните хора в редиците на миндилите :))) Щото иранските технологии определено са впечатляващи . Пак ще изчезват стелтове и ще се пълнят памперси : ))))

БATKO

По скоро САЩ се страхуват, че Ирак може да унищожи ИДИЛ, а те са хора на САЩ. На практика ИДИЛ напада враговете на САЩ - Сирия и Ирак (настоящото ръководство на Ирак предпочита Иран пред САЩ). А защо ИДИЛ не напада Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Израел? Случайно ли така избирателно действа.

Саудитска Арабия строи цяла стена по границата си за да предотврати нахливане на единици от ИД. Как това се вписва в американо-еврейско-извънземно-ХААРП-рептил теорията ти?

Виждаме от какво се опасяват САЩ. Видяха, че Иран не се шегува и ще ликвидира американското отроче ИДИЛ. Става страшно. Не е хуманно. Ама не така! Ами не за къде сме???

съюзник на ИД, а не техен враг. Единственият, който се бори срещу ИД вече 3 години е сирийският президент Асад, а както знаем, ФАЩ го смятат за враг.

Американските бойни ракети - най-хуманните ракети на света!

обедненият им уран е най бедният уран в света