Иран и Израел с взаимни обвинения пред ООН, Гутериш: Близкият изток е на ръба

Блинкън разговаря с външните министри на Йордания, Саудитска Арабия, Египет и Турция, ЦАХАЛ задейства морския "Железен купол"

Обратно в новината

Коментари - Иран и Израел с взаимни обвинения пред ООН, Гутериш: Близкият изток е на ръба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом Иран си позволи да се противопостави, сигурно вече има ядрено оръжие

На фащ е изгодно да подържат конфликти на всякъде по света.нали все пак на това се крепи икономиката им-продажба на оръжие.фащ и израел злото на света

Няколко точни удара и Израел ще освободи Иран от аятоласите.

мда така става по филмите за супермен ама в реалността е друго ;)

Релаността я видяхем в Ирак , та си трай копейчице по-добре

видяхме, как ИДИЛ едва не завсзе целият арабски свят, докато хамериканци и НАТО се бореха... ако не се бе намесила РФ - сега денонощно щяха да търчат араби с експлозивни пояси към евреите...

Копейки много ви е яд че любимават ви кочина майка раша я санкционираха и изгониха от олимпядата. големи сте жалкари кочината русия трябва да бъде подритвана от всички

Иранският народ мрази гнусният корумпиран режим на аятоласите - верният съюзник на руският дикататор и убиец владимир пусин

Русия и Китай??? Една статия не може да напишете без цензура и пропаганда

Нали бяха "прихванали" 150 ракети от 100 изстреляни? Какво ги "страхува" толкова? Голям го вадят ама все мек .. май работата. Хартиен тигър на издръжка от САЩ. ХАХАХ

квичат за едни, които не са успели да прихванат :) Реват сега, че за тях Иран не им казали.

Русорб да говори за хартиени тигри , егати шматарока муахахахахах

"Той напомни на страните членки на ООН, че е забранена като цяло употребата на сила срещу териториалната цялост и политическата независимост на която и да е държава." Това шега ли е? Или приказка от 1001 нощ? Или не се отнася за всички щото някой са по-равни от другите?

Иран и русия са нападнали друга държава ? Държава палестина няма и никога не е имало

Верно ли бе умник? Тук говорим за Иран нали? Я да проверим, кой бомбардира посолството на Иран? Това не е ли употреба на сила срещу " териториалната цялост" на Иран? Чакай да си спомня кой нападна Сърбия и я разпокъса на парчета? Без резолюция на това същото смотано ООН? Дали па не беше фащ? Това не е ли употреба на сила? Що си спомнята само това дето ви изнася бе?

Българин , който плаче за сърбтите или е тотален идиот или копейка ....всъщност то е едно и също

А попиля огромния и могъщ Иран . И тъпите капейки обясняват кое било честно и кое не ! Хахаха

Иран съобщили на Израел 72 часа по-рано, че ще изстрелят стотина до на, за да се подготвят. Следващият път ще са няколко хиляди, ама ще им звъннат една минута след като ги изстрелят.

А на Иран кой се е обадил, Алах?

Израел бомбардира, Германия финансира.

Като окупира Иран и Русия ще се изпусне малко в гащите

SirBob

"Американският президент Джо Байдън обеща единен дипломатически отговор на страните от Г-7 на агресията на Иран. " Интересно защо нямаше такава инициатива по отношение на геноцида, извършван от Израел досега?

Кои са ти приятелите капейка . Дай да видим Русия дали ще се наака или ще помогне ?

SirBob

Я да обясниш какво означава "капейка"? Центаджиите сте толкова зле, че ЕДНА ДУМА не можете да напишете правилно. Дъното на дъното сте.

Копейка ама да ти го кажа с подигравателен руски акцент капейка

SirBob

Ми не, и "подигравките" ти хич не се получават :))))

Обстрелваш посолство в чужда държава и избиваш 40 хиляди души - няма проблем. Паднат върху теб 7 свръхзвукови ракети и свалиш 300 дрона и ракети, без жертви, вой до небето! А де?

По скоро виждам невероятна Израелска армия подкрепена от Йордания , Египед , саодитска арабия и запада . Няма как да извъртиш това което се случи . Израел доминираха даже и като ги нападнаха

колко правописни грешки в имена на държави може допуснеш... Няма значение има или няма, факт е, че нямаш право да гърмиш чуждо посолство.

Не разбираш положението без да се замислиш, коментираш тъпо и ограничено, не се усещаш . А де ?

А сега е време Америка да окупира Иран и да насрочи демократични избори в страната . Време е да спре мъката на иранския народ и му помогне !

SirBob

Лошо чувство за хумор.

Лошо ли ти става ?

С американците както руската пропаганда говори . Йордания се включи в свалянето на дроновете , Саудитска Арабия също помогна и Египед също .

ЕгипеД е някаква нова държава, анализаторе.

Ще е окупирането на Иран . 10 милионна държава ще окупира 100 милионна

Няма по могъща сила от Израел за размера си . Ако беше 100 милионна държава щеше да е най великата сила в света . Отбраниха се без една щета . Израелските и американските оръжия доминираха над руските така както лъва доминира над зебрата

Че е невероятна военна сила . Страна от 10 милиона а доминира над страна като Иран . Всичките ракети бяха свалени и всички дронове . Катюшите за пореден път показаха че са ниско качествена военна техника като всяка руска .

е, малко схвърхзвукови били пробили, ама това нямало значение.

Щетите на израел са нула

"Той напомни на страните членки на ООН, че е забранена като цяло употребата на сила срещу териториалната цялост и политическата независимост на която и да е държава." Ето тук има едно силно неизяснено противоречие в ООН, създаващо противоречия и неразбиране. Това буквално означава абсолютно никаква военна намеса на една държава на територията на друга държава, по каквато и да е причина. Какво правим обаче, ако държава А наруши това правило спрямо държава Б (и тя може да го направи по много "завоалиран" начин- чрез финансиране на прокси терористи и т.н.)? Или ако държава Б счита, че държава А готви нападение над държава Б, и още преди да е започнало нападението, тя предприема превантивна интервенция, за да го предотврати? Има ли тогава право държава Б също да го наруши като единствен вариант да се защити? Как например стоят причините за конфликта в Израел в този контекст? А конфликта в Украйна? И тъй като този въпрос очевидно остава неизяснен, той лесно може да се тълкува пристрастно и произволно, според различни интереси, отварящо врата за разширяване на конфликта.

Ще е интересно да се види, Израел да изстрелят също 150 ракети и 150 дрона, как ще се прихванат от Иран. Поне да видимкой колко е подготвен за война.

Сега е момента да се удари Иран, и да затрият средовеквните изчадия, които мъчат собствения си народ.

Сега започна ли да ви се изяснява , защо Хамас изстреля 3000 ракети срещу Израел? А нападението на Иран срещу Израел с огромен брой едновременно използвани дронове, балистични и управляеми ракети? Какво постигнаха тези две нападения като резултат срещу инфраструктурата на Израел? Нищо! Абсолютно нищо , ако не броим раненото 7 годишно момиче бедуин. А сега се замислете кой в момента използва в бойна ситуация дронове,балистични и управляеми ракети? Сетихте ли се? И какъв щеше да е резултата от тези атаки , ако държавата, която атакува разполагаше с ПВО подобна на израелската, в която най-старият елемент е американската система "Пейтриът"? В това е големият страх на някои - да не би държавата, която в момента е обект на агресия и се завладяват нейни земи да се сдобие с ПВО с подобни характеристики. И като последно - Израел ще трябва да удари обектите от иранската ядрена програма. Те не могат да си позволят Иран да се сдобие с ядрено оръжие - защото при събуждане и преди заспиване аятоласите мечтаят за унищожението на Израел.

дронове+ ракети за 5-6 милиона долара, ПВО за 500 милиона.... сметката е умопомрачителна... и показва защо в момента в уСрайна нещата се сговнясаха... и като сложим в сметката, че половината от ракетите и дроновете са свалени от хамериканци и британци - докато са прелитали покрай тях... какво ли ще стане, ако другия път дроновете бъдат насочени към ония, дето си показаха местата, пазейки евреите? до сега уж се водеха секретни обекти - без информация къде и какво правят...

Както е тръгнало, тая еврейска паплач, ще бъде затрита. Те като нападат - няма проблеми.

И ще настане един шариатески рай , налЕ ? муахахахах

Иран презира всички забрани на Байдън, виждайки неговата «пълна и абсолютна слабост»

Май точно обратното се вижда но явно са ти зацапани стъклата , бакши муахахахах

колко пъти Израел бомбардира цели в Сирия, Ливан и други държави? ООН и другите лицемери мълчаха, Израел бомбардира посолство на друга държава в Сирия - пак лицемерите от ООН мълчат, и сега когато Иран отговори всички започнаха да се пенят и да грачат колко лоши били иранците, няма такива двойни стандарти, честно, хубавото е обаче, че целия свят го вижда това и полека лека изолира САЩ и другите държави от така наречения "свободен свят", накрая ще останат 4-5 държави които ще бъдат новото СИВ

Израел удари посолството на Иран в Багдад което се превърна във военновременен щаб на Хамаз. Иначе чий го дирят там високопоставени генерали от иранските революционни гвардейци? И го стори с единичен удар, а не с масирани бомбардировки.

Извинете за грешката - Дамаск.

ХамаЗ е някаква нова организация, анализаторе... Щаб не щаб, посолството си е посолство. По тая логика навремето можеха да се изпозвривят де що има посолства на източния или запдния блок, на Виетнам, Афганистан, Северна Корея, САЩ и т.н. Акъл море, глава шамандура анализаторе.

да това го твърди Израел, но няма доказателства, но дори и да е така, не може да бомбардират посолство, има си международни спогодби, а какъв го дирили иранците в иранското посолство в Сирия може да пита само един прост човек

на лице, че следващата голяма война е неизбежна. Гутиереш отдавна трябваше да си подаде оставкта. Не може дума да не реагираш никак и обелиш ни дума за бомбандирането на посолство а сега пръв пред всички да клейми персите. Не става така братчед - тази работа приключва. Целият запад е клекнал на ФАЩ и прави и приказва абсолютно нон сенс глупости. Нашите тукшаните тикви, славчовци и всякакви останали ганьвоци не правят никакво изключение.

война може и да няма, но държавите започнаха да гонят американците и да спират да работят с тях както и с долара им

Ъхъ и минаха на рубли муахахахаахах

минаха на юани

То и руснаците ше минат на юани , шматарок муахахаах

ми те вече минаха, и какво, има ли значение?

Разбира се , че има. Или си мислиш , че Китай имат нужда от икономичски силна Русламия , шматарок

рубли, юани, песос има ли значение? важното е, че долара го няма, и този процес не става за един ден, последствията ще ги видим след време

Тия мечти десетилетия ги слушаме , ма на само мечти си остават

Гутериш :'Не може да има повече войни в света'. Интересно съждение - а САЩиниситите които водеха войни където им хрумне явно тогава света не е бил застрашен, а сега като всеки кретен, който има американско или руско оръжие почне война - олеле не може така ?!

Че тряба да си много тъп да се ебаваш с народ погребал 9 империи...

Света се пренарежда...тука овцете ревът че нямало опасност за кошарата..а дали е така ..

Америка щяла да продължи да помага на евреите да се защитават.Те избиха 40 хил души,а американците ще им помагат да се защитават.Що за лицемерие и наглост.

Руснаците избиха 60 хиляди в Чеченя , но тогава си траехте лицемери русоробски

ами 60 хиляди, поне 6 милиона са, вервайте ми

Общото е лицемерието на родните русроби за , които съпричастността минава само през призмата на дебилната им любов към Русия

За мен всички големи сили са говн.....

Американците превърнаха ООН в същия бардак като този в Брюксел!!!

Наглитесаксофонисти и ционистите са терористи!!

трябва да го разпуснат най- накрая....

Евреите са докзани престъпници.

Саудитеца го кара дипломатично, шубе го е да не спадне туризма, че като свърши петрола тва остава, песък и туризъм...

Е голяма работа, всички ще ходят на туризъм в русия

за нападението на посолството на Иран в Дамаск,а сега ще се убият от бързане да осъдят нападението на Иран над Израел. Това е фалшивата западна политика и демокрация.

То не е само това. Откъде накъде Израел ще бомбардира постоянно цели в Сирия?

когато става дума за евреи: -ти си длъжен да ги харесваш -нямаш право да се оплакваш от несправедливостите, които са ти причинили -не може да задаваш логични въпроси на тема Холкост - например защо крематориумите не горят все още телата, на загиналите в лагерите... капацитетът им е такъв, че би трябвало да има какво да горят още няколко години... -всяко "престъпление" срещу евреи се води като тежко с утежняващи вината обстоятелства от своя страна: -евреите имат право да ти откраднат дома в който са живели стотици години роднините ти -евреите имат право да не ти връщат парите, които си им дал -евреитетрябва да демонстрират превъзходството си над теб и ти да им благодариш -евреите имат право да убиват нешо да пропуснах?

Почти нищо.

когато става дума за мюсюлмани: -ти си длъжен да ги харесваш иначе си ислямофб - имаш право да се оплакваш от несправедливостите, които са ти причинили но тогава си фашист -не може да задаваш логични въпроси на тема Ислям - примерно що се допуска в демократичния свят , като е абсолютния контрапункт на демокрацията . -всяко "престъпление" срещу мюсюлмани се води като престъпление от омраза - мюсюлманит еимигранти имат право да ти откраднат държавата в която са живели стотици години роднините ти - когато извършват тероризъм винаги е защото са с психични пробелми а не зарди религията - трябва да се съобразяваш с техните изискавания в родния ти дом да продължавам ли ?

До кога ли ще обикалят хамериканските корабчета да пазят хизраел?

Национал - ционизъм

А за усраина нещо? Му ха ха ха :)