Напрежение между Иран и Саудитска Арабия заради екзекуциите

Иран обвини Саудитска Арабия в подкрепа на тероризма след екзекуцията на видния шиитски духовник Нимр Бакер ан Нимр.

Обратно в новината

Коментари - Напрежение между Иран и Саудитска Арабия заради екзекуциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сриването и трусовете в С. Арабия не са проблем пряко засягащ българската сигурност. Но трусът в Близкият Изток ще доведе до разпада на други държави. Например разделянето на Турция на няколко държави е и наш проблем, с нея имаме обща граница и това трябва да ни накара да направим нужната програма за сигурност. Програмата трябва да включва обучение на наборниците, по 1-2 седмици боравене със стрелково и друго оръжие, тактика, действие в колектив, особености на съседните армии, манталитет, навици и традиции на потенциалните противници!

Восток, ето толкое дело - казват руснаците. Може да не ги харесвам, но в случая са познали !

Защо него ? Или караш по азбучника. Ти четеш ли какво пиша ?

Той Тато си знаеше с кого се цунка. Дай Боже и други да се цункат като него и да има повече бизнес за България. Сега нашия и жена му не иска да го цунка, та такива ми ти работи Хане !

иран няма силици да смачка саудитска арабия, но ще им спретне някаква неприятност, сег остава хаменей да произнесе и фетва по адрес на кралското семейство и персийския залив ще пламне .....межд другото саудитците глупост след глупост правят ....месят се в сирия и йемен, увеличиха производството на петрол, за да паднат цените му, сега са обезглавили този чичо.....нищо добро не ги чака, те не са нито сащ, нито русия.....

Затова ли Путин направи пътека до Техеран последните две години?

Какво Иран нямал силици срещу Саудитска Арабия. Хахаххаха доста смешно ако трябва да се сравнят двете държави са все едно да сравниш питбул с пинчер, познай кой е пинчера?

Винаги сме имали добри връзки с персийците. Дано това да се запази и в бъдеще. Нямаме нужда от врагове, а от приятели.

Няма персийци. Има перси.

Китайци или китаи, японци или япони, канадци или канади ??? Жителите на Персия са персийци, а на Дания Датчани ясно!!!

Все повече мирише на Трета Световна война !

ТСВ е започнала.

Абе платени кибици-прочетохте ли статията- какви обама и путин!Основната стратегическа задача на Уошингтън и тел авив е д0а няма мир и спокойствие в региона.Най ще се накефят ако започнат военни действия между СА и Иран.И военните поръчки,особено СА се е налапала с оръжие от УСА,Германия,Англия,парите са отишле в Уолстриит и Сохо и арабите са като деца трябва да гръмнат и пушкат.Само не е сигурно ердоган на чия страна ще бъде,той кротува пред Иран,но е дружка на саудитската династия,харесва му режима там и мечтае за такъв в турция.

Путин ще изпищи на умряло - в България е пълно с руски разведчици във всяка една сфера на живота.Болния Сидеров вие като луд ,че сме колония,но аз питам на кого?Винаги сме били колониално зависими от Русия!

Иска им на русофилите. Бил съм се бил напил.

КАК ТОЧНО СМЕ КОЛОНИЯ НА РУСИЯ???КОЛКОТО НИ Е ОСТАНАЛА ИНДУСТРИЯ,Е ВЕЧЕ В ЗАПАДНИ РЪЦЕ,ЗА БЪЛГАРИЯ ОСТАНА САМО СРЕДНИЯ ПРЪСТ ОТ ЕДНАТА РЪКА!!!ПРОВАЛИХА ТРИ ОГРОМНИ ПРОЕКТА СВЪРЗАНИ С РУСИЯ,ОТ КОИТО БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ ОСВЕН ПАРИ,СИГУРНОСТ,НО И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РАЗВИТИЕ!!!НЕ СЕ ПРЕДОСТАВИ ВЪЗДУШЕН КОРИДОР ЗА ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ КЪМ СИРИЯ!!!ПО ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ДО ТУК ПРОЛИЧАВА ТВОЯТА ОТКРОВЕНА ЛЪЖА!!!

И в двата случая България печели. РФ продаде България на запада през далечната 1989 година. Сега иска да си я върне без пари, разчитайки на здраво внедрените руски агенти и откровени русофили предатели в България.

МАЛКА ПОПРАВКА!!!НЕ НИ ПРОДАДОХА,А ПОДАРИХА!!!И НЕ РФ,А СССР,УПРАВЛЯВАН ОТ ПРЕДАТЕЛЯ ГОРБАЧОВ,ГРОБОКОПАЧ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И РОДИНА!!!АНАЛОГИЧНО КАТО У НАС В МОМЕНТА!!!РУСОФИЛСТВОТО Е ЧУВСТВО,ЗА КОЕТО САМО БОГ Е СЪДНИК!!!

Не ме поправяй, защото грешеиш. Независимо от това, че пишеш с големи букви. Русия ПРОДАДЕ България, след 45 години обещания да ни пази от мракобесния империализъм. Продаде ни като репарация, за да си откупи спокойствието от загубата на Студената война. Мен НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА кой е управлявал СССР по това време, защото ние сме си плащали за защитата, в продължение на почти половин век. Накрая бяхме позорно предадени при първа възможност.

За Протокола : А. Иран е Втора. ... След Саудитска Арабия. Б. Банките-й. В. Навремето - Имахме Сериозен Износ (Износ.) В Иран.

Интересно е как коментира случката Тръмп. https://www.youtube. com/watch?v=QcEMH5YuI6E

КАТО СЕ"ПОДГРЕЕ"НАПРЕЖЕНИЕТО В С АРАБИЯ,ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО!!!

ислямът не е религия, а си е чиста проба военна доктрина. по същия начин и щатите не са демокрация, а жив комунизъм.

не комунизъм, а плутокрация и тоталитаризъм!

Жива демоНОкрация, под прикритие на плутокрация и тоталитаризъм.

В Саудитска арабия християнството и неговите проявления се преследва със смърт.Законите на ИД са копие на законите на Саудитска Арабия.Интересни статии има от сириец живеещ в България работещ в научните среди в БАН.Като "Танцът на чудовищата в Близкият Изток-интервю със сириец":На Запад от ада-интервю с български сириец"

Радвайте се! Да се трепят! Представяте ли си арабелите ако бяха обединени?! Добре ,че са САЩ, та ги разпарчетосаха и скараха всеки срещу всеки. :))))

Като запалиш световна война никога не знаеш дали ще си от печелившите или от губещите!

ИРАНЦИТЕ,НЕ СА АРАБИ,ТЕ СА ПЕРСИЙЦИ!!!

нищо подобно. малка част са персийци. останалите са арийци. народът Ария слиза от степите и се заселва на земите на днешна Индия и Иран.

Започва жестоко меле между сунити, шиити и джихадисти! Ще се изтрепат едни други!

Да прав си, това е целта на САЩ и Израел, те инвестираха много за постигането на тази цел. Само да не стане, като при циганско сбиване, първо се бият помежду си, после всички заедно срещу външните и чуждите. Те САЩ имат нужда от голяма война, за да си оправят икономиката, ама като започват нещо толкова непредвидимо, дали няма да съжаляват накрая? И за нас не е ли по-добре да стоим настрана от тази ужасна и смъртоносна каша.

Най-лощо ще бъде за Европа, защото повсеместна война в арабския свят означава милиони бежанци КЪМ Европа! И САМО КЪМ Европа! Турция получи вече главанта роля на гавазин, който УЖ ще спира потока от измъчени хора. Турците хем ще прибират от Европа милиарди, хем ще симулират "спиране на бежанците". Трудно е да се каже дали ЕС политиците, начело с Меркел Ханъм, са повече в деменция или повече продажни, ИЛИ и двете!

Какво им пука на мадамите от Вътрешното, и, от Външното ? баба Тодорка

С арабия кога ще бъде демократизирана. Салафитското правителство избива собствения си народ, пък още никой не го е заклеймил. С какво Асад е по лош от тези в арабия, катар и от ердоган разбира се.

Сауди арабия ще бъде демократизирана ... съвсем скоро - до 1-2 години!

Това и баба Ванга не го прогнозира - мир на праха и, а ти що рече ?

От Шиитите ли е? Нали беше от карастистите ? Багаинчо, кажи баба, само на теб вервам, сине ! леля Койка

най-много ме изкефи, че иран е преименувал улицата, където е саудитското посолство на името на Нимр ал-Нимр. Така вече ще е на адрес: Техаран, ул. "Нимр ал-Нимр" 5 ))))))))))))))

В българските държави винаги религията е била по-умерена и със светска насоченост. Дали сме били и сме - тангристи, християни, мюсюлмани, будисти и други, според избора, принципа е бил един и същ, един мъж и една жена правят семейство, децата са важни, жените не покриват главите си в храма, равенство между мъжете и жените......... Това сме ние, това са усвоили и народите свързани с нас във времето, това е нашето верую. Ние искаме да опазим българските принципи. Имали сме поне 15 доказани държави с водещата роля на българите на поне 3 континента. Мислете за бъдещето на българите. Търсете и пазете българските интереси. Не се присъединявайте към губещи каузи. Емирствата и кралствата в Близкият Изток са минало, което ще бъде погълнато от масите на съседните държави. Цялата каша я забъркаха САЩ и верните им съюзници Израел с чисто икономически и вътрешнополитически цели. Тези интереси не ни засягат и не касаят нашето бъдеще, ние трябва да си гледаме нашето блато. САЩ се изтеглиха и няма да защитят нито опозицията в Сирия нито кралствата.

Много добри коментари от Багайн,напълно те подкрепям!!

САЩ заклеймиха с лъжи и пропаганда Ирак, Либия, Сирия и кого ли не още, че не били демократични и на тая основа ги бият и/или като им изпращат умерени и неумерени терористи и главорези, а за страните, които им осигуряват и подпомагат същите тези терористи и главорези, като С.Арабия, Катар, Турция и пр. техни приятелчета не казват нищо лошо дори и при неоспоримите факти за средновековно насилие и зверства. Всъщност, това най-добре характеризира т.нар. демокрация.

На теб САЩ ти е проблем - очевидно си ушанка. Статията е за Иран и СА обаче. Едните са съюзници на старите ни братя - руссия/иран. Другите са съюзници новите ни братя САЩ/СА. И двата режима са отвратителни и водят война на верска нова, което е още по отвратително. Много правилно НАТО и Европа стоят далече от таз верска война. Едва ли някой българин ще лаче ,ако саудите и аятоласите се избият взаим..

Паисий

нима НАТО стои далече? Турция не е ли в НАТО? А Франция? А Германия? Всички те се бият в Сирия и Ирак като част от западната коалиция!

разликата между един патриот и един дупедавец са точно братята. Истинският патриот няма братя. Той разчита на себе си. Дупедавеца се .... подлага на братята си.

САЩ, или по-точно управляващата ги върхушка е не само проблем, но и смъртоносна заплаха за целия свят, така че дали статията е за Иран и СА или за която е друга страна по света, щом има терор и убийства, това означава САЩ! А пък ако използвате ушанка като нарицателно за русофил, искрено ви благодаря, защото аз се гордея с това!

И Иран и СА практикуват шириат. И двете страни обезглавяват и убиват жени с камъни (даже една нашенка имаща глупостта да се ожени за иранец). Да твърдиш ,че единия шириат е по-добър от другия трябва да си бедил...

Абе не е дословно така, но ефективно не си далече от истината. Шиитите са всъщност по-стари от сунитите като именно сунитите изработват шариата след като сунизмът възниква като постулиран официално от тогавашната власт закон за начина на живот. Шиитите по начало са по-хаотични в религиозните си виждания - считат, че Корана, а и Исляма като цяло се и трябва да се интерпретира от човек (имам) с определени достойнства (и произход в по-ранни времена). Това ги и прави по-неопределени, с времето и те са приели доста от сунитите, но още от най-ранни времена шиитите в Иран са по-толерантни и не толкова крайни. Освен всичко останало Иран не е арабска страна и шиитството донякъде е и израз на различност - начин да се запази персийската същност във времето, когато не са имали друг избор. Нещта не са прости, нито пък нещо може да се каже прекалено категорично. Ислямската революция в Иран има различен характер от всяко подобно явление в арабсктия свят и въпреки крайностите оправдавани там с ислямски принципи и догми, основната движеща сила е морална - исляма като алтернатива на корумпираната подвластна на чужди интереси светска монархия, просто ислямът се явява единствената алтернативна опора в това общество, но въприятието е различно от това в арабските страни. Точно това обяснява и бързото отслабване на ислямския елемент в ислямската революция, без това да я обезсилва - странно на пръв поглед, но логично като се погледне под тоя ъгъл. Иран еволюира и има шансове да се превърне в сносна светска държава, където ислямът да заеме мястото на морална спирачка за светските крайности, докато този шанс напълно отсъства в сегашната форма на Саудитското кралство. Кръв се лее, глави летят, но пътищата в бъдещето са напълно различни. На Иран не бива да се дава неограничен кард бланш за действие, но неговото оцеляване не е проблем, докато саудитското е проблем, който руши дори нашия морал чрез политическите игри, които се налага да играем.

Някак Иран са ми доста по-симпатични. Едно е ясно, че не подтикват тероризъм. Факт, диктатура си е там, но хората искат да живеят светски и рано или късно Иран ще се върне към светския си живот от времето на шаха. А тези плазмодии Саудитска Арабия, трябва да бъдат унищожени. Дано Иран го направи!

виж за що иде реч, пък тогаз да видим какво ще ти се струва ?

едните ходят с чалми а другите с висящи пошове на главите -и двеге държави са най-репресивните и варварски в света-ако може едни други да се унищожат ще е най-добре за човечеството

Писна ми от тези араби.

Иранците не са араби.

Мнда. По - скоро перси.

Не знам за Путин, ама Щерев редовно се изхожда по форумите.

Нема ли Америка за С. Арабия, бе...мама му стара. Да им финансират един Дневник и един Медиапул, както и една телевизия Ал Европа на арабски и да им пускат по цял ден Огнян Ал Минчев и Иво Ибн Минджев по телевизията.

Такива като Дневник и Медиапул са си направо оръжие в хибридната война. НОВА ТВ също, както и определени хора като Антоанета Цонева,Асен Генов, голяма част от журналистите, които минаха от БТВ в НОВА, въобще цялата Протестна мрежа и Президеншъл парк.

Това е и индиректно послание към Турция,защото само преди дни Ердоган бе в С. Арабия за помощ и сътрудничество.Той в момента е в кръгова отбрана срещу руснаци,сирийци,иракчани кюрди,иранци и няма полезен ход

Ти не си реалист а ш.бан русофил,а те в момента са най-простите същества във вселената надминавайки дори герберите!Да твърдиш,че Турция е в кръгова отбрана при положение,че завладява нови територии с подкрепата на 90% от останалите държави си не само простотия,но и лудост.Един путин ви побърка защото унищожи държавата си,а за вас путинофилите Русия беше целият свят.

Невъзпитан морон,едва ли има по-голям русофоб от мен,но затова съм реалист,защото не казвам на черното бяло и обратно.Явно не си много в час,защото дори USA не одобрява поведението на Турция.Къде видя,че завзема нови територии и как разбра за 90 процента подкрепа, остава загадка скрита в дълбините на мозъчните ти гънки

Да изясним и в България как стоят нещата: В България мюсюлмани сунити и сунитски секти уахабити и салафити са: Пазарджишките имами,цигани и много помаци. А алевити(шиитска секта) в България са турците -казълбаши(червеноглави). В България повечето от тези които се имат за турци всъщност са казълбаши- по народност са перси някога заселени в България през времето на турското робство. Казълбашите по религия са мюсюлмани алевити. Те не стъпват в джамия, а ходят в молитвени домове-така наречените текета.Мюсюлманите-алевити празнуват Коледа,Великден,Никулден и Тодоровден. В техните текета има картини с религиозно съдържание-нещо като нашите православни икони.

много ги разбираш нещата. а ти къде ходиш при баба гуси ил при дедо Боре?

За да победиш трябва добре да познаваш противника си;)

Със соросоизрод на ясла на козяк не се спори! Той е същество с куха кратуна вместо глава с тленен мозък и нетленен разум! Завалията е просто папагал, който повтаря това за което дресиран срещу "захарче"! Как се разпознават!? Техните гурута са по екраните и вестниците, а простотията по форумите повтаря заклинанията на първите.

А основното е че американските терористи постепенно губят в този традиционно владян от тях регион. От това по-добри новини здраве му кажи...

OZZY пак си в грешка. В Саудитска Арабия ги пребиват и съдят на смърт. Информирай се малко недей слуша само Америка за България.

Да слуша Масква для Болгария!

Скоро картата на света ще се прекрои драматично! Да си стягаме опинците и да гледаме да сме от тия дето ще растат, а не от тия дето ще се свиват и изчезват. За сега искат да ни унищожат клуба на емирствата, ИД и техните съюзници. Важно е да си изиграем добре картите и да спечелим играта. Емирствата са на закриване, Турция на смаляване, ИД на изчезване, други на разделяне на по-малки държави и ... ще видим. Ще гледаме с бинокъла или от верандата, само дано управляващите не ни вземат доматите, зелето, свинското, кафето, шоколада, цигарите, виното и ракията, че масата ще ни е празна! Наздраве!

В Иран пребиват до смърт с камъни прегрешилите жени. Много хубаво, нали?

пусни ми жена си и ще разбереш

svetat beshe po dobar s Muamar Kadafi i Sadam HUsein .Trump

То и България цъфти с нашите Тръмпове-делян пеевски и бойко борисов.Човек трябва да е много,много,ама мнооого тъп като русофил или гербер за да повярва,че тръмп мисли за доброто на света.Кадафи и Садам бяха сунити,сега тръмп е заел шиитска позиция,кого лъже според теб?Според мен си няма и понятие като 90% от американците за какво става въпрос,но лъже с това което искат да чуят голяма част от американците като смята,че както е станал милиардер с лъжи и спекулации така ще стане и президент.Да ама не,САЩ не е България,която се владее от борисов и доган,САЩ се владее от бизнеса,не от популизма и бизнеса няма да позволи един лъжец да съсипе икономиката им.

Докато едни страни се готвят да пратят хора на Марс, други страни с не по-малки претенции, обезглавяват неверниците по площадите.

Тези всички държави, които са в Близкия изток и Африка, докато не станат светски държави и да оставят на второ място религиозния фанатизъм, няма да има мир на Земята. Та те един друг се мразят и избиват и за това никой не е виновен, нито САЩ, нито Русия.

Там още живеят на племена. Ще минат векове.

Не знам на колко години си, но преди 30-тина години повечето бяха светски - и арабските и африканските. САЩ запалиха фитила със свалянето на светския режим на Ирак, който беше и голям приятел на България. Грешката му беше само това, че беше приятел с държави и от соцблока. Докараха аятоллаха Хомейни, който после се обърна срещу тях. След това, с разпадането на соцблока сметнаха, че това е пътя за световна хегемония и продължиха по целия свят.

Кой вкара Ирак в Кувейт?

Саудитска Арабия определя бюджета на Русия....Затова братушките Иран създават ядове. Но СА ще намали още цената на петрола и Путин не само че ще клекне но и ща почне да а ка..ха..ха

Тъпак!

Ти като си умен тъпак обясни на уважаемия читател кой определя в момента цената на петрола и от там бюджета на Великата Руска империя..ха..ха

а на нас ния определя човек с раздвоение на личноста .колко ти е надницата дунме

Саудитска Арабия може само да определя колко да са дълги чаршафите с които се покриват собствените и поданици.Саудитска Арабия е кръгла нула във военно отношение. Тя с хутите в Йемен не може да се оправи! :) Хутите-шиити в Йемен с подкрепата на Хизбулла и руснаците преминаха в контра-настъпление и сега бойни действия се водят на територията на чаршафосаните камилари-саудитите!:)Ама никой не пише за тази излагация,щото нали Сауди Арабия е подкрепяна от Краваристан,Турция и ЕвроГейския Халифат! :)....

СА затова разчита на НАТО. Но СА определя и твоята заплата от Кремъл. ..ха..ха Путеноидите като нямат пари и вас ще ви оставят да стоите под пласмасовата масичка и да заработвате за една фашистка. пица -порцион като гражданин на ленинград...ха.ха

В момента СА е на първо място в света по покупка на оръжие, а САЩ са на първо място по продажби. Само през 2011 г. купува 80 бр. бомбардировачи изтребители Ф15 и се договаря за ремонта на 74 броя за около 29 милиарда долара. Главни доставчици са САЩ и Франция. Както във войната между Ирак и Иран, важното за търговците на оръжие е играчките да се счупят и да се купуват други!

Добре че си тук Щерев да ни просветяваш че ако те нямаше щяхме в тъмнота да стоим. Да си жив и здрав през 2016г. и дано бог да те повика да го просветиш и него.

Изчезвай!Дир-А не е за близач и тъпаци!

DIDA

щерев, такова тъпо парче като теб се ражда веднъж на 100(сто) години! Продължавай да си драпаш макарите!

Време е, за обща граница с арийските братовчеди от Иран!

Нещо не разбрах русофилите кого защитават - шиитите ли или сунитите ? Хайде напрегнете се малко и се уточнете !

явно и да ти обяснят - пак няма да разбереш!

Вие се уточнете помежду си и ни дайте насока кои мюсюлмани да поддържаме, за да не стане грешка в тарапаната !

Има едно стихотворение: Пенчо бе,чети Пенчо не чете Пенчо бе учи, Пенчо пак не ще... Мина се време Пенчо порастна. Иска да яде, няма откъде. ----------------------------------- Като искаш да ти плащат соросоидните НПО-та за постингите,за да можеш да отговаряш,трябва първо да прочетеш какво са написали опонентите ти по даден въпрос.:)...

Добро попадение. Е, аз сам си плащам, но няма да ти развалям настроението.

И сега заради един терорист остава Саудидска Арабия и Иран да се степат......

Дай Боже!Нашите братовчеди от Иран(Персия) трябва да изтрескат с помощта на Русия едновременно Сауди Арабия,Катар и Турция!

Така е. Задават се избори в Кремъл.

Почти сто години руснаците се опитват да построят социализъма/комунизъма в света. Опитаха у тях - не успяха. Опитаха в Източна Европа - не успяха. Опитаха в арабския свят - създадоха диктатури. Е, успяха да изгонят милион и нещо мюсюлмани към Европа, но и това ще е до време.

Те първо да бяха свършили революцията у дома си. Борят се вече 98 години.

се хората. Създадоха перфектни лагери в Сибир, местеха едни народностни групи по 1/5 от сушата, тпереха по техни данни 20-25 млн., и накрая се отказаха.

На това твоето му се вика промит соросоиден мозък!

Толкова ли можеш ? Или вземаш пример от Иван с помията ? Излагате се момчета. Дайте нещо по сериозно, че става време за греяна ракия !

ДЖЕРИ МЪЪЪЪЪЪГОООООООООО КОЛКО "УМЕН"

Доста манипулативно разглеждане на историята! Хайде сега кажи за демокрацията по света !

А бе, гов- ньо, Тези, така наречени "диктаторски режими", бяха хиляди пъти по-демократични от режима във фащ и този на наша територия, защото осигуряваха всякакви блага на народите си! Соросоид недок- латен!

Абе, разбрахме. Мюсюлманите шиити са най-православните мюсюлмани. Щом са съюзници ва Русия, няма начин да е другояче.

Сунитите са явно "протестантите" мюсюлмани.

Или католици, може би.

Виж колко точно си разбрал! Браво! Да повторим за неразбралите: Единият отбор е на мюсюлманите шиити (Иран и Хезбулла),плюс шиитската секта алевити(Башар Асад),плюс източноправославните християни,също така християните-копти и християните-маронити, плюс кюрдите,повечето от които са,или алевити,или огнепоклонници(тангристи,като пра-българите). Този отбор е подкрепян от Раша и Чайна. Ние,путиноидите сме ЗА него! Другият отбор е: Мюсюлманите -сунити, плюс сунитските секти уахабити и салафити (Турция,Сауди Арабия и Катар)Този отбор е подкрепян от Краваристан и Еврогейския Халифат. Вие-соросоидите сте ЗА него!

Евала за коментара братле, направо ги закова малоумните тикви

То щото шиитите не са терористи, а? Хизбулла?

Маските ще падат по-бързо май. Моля за официално мнение на САЩ и Меркел, дали СА е наш приятел или не, дали е демократична или не, че се обърквам относно ценностите!

Кой си ти бе др.слю, шизофреник нещастен, путеноид с мания за величие ??? Ей сега, спешно ще получиш лично обяснение от Обама и Меркел по интересуващите те въпроси ? А бе, тоя форум е пълен с ненормалници, да се отделят допълнително Европари за заключването им на подходящите места и съответното лечение.

а ти пък кой си бе, американско влечуго, можеш да си завреш флага с звездите отзад заедно с парите на меркел.

точно така, добре го казваш,само такива като теб трябва да имат мнение...проблемът е,че си толкова наведен пред западните ти господари, че гледната ти точка е от 3 см. над земята и посмъртно не можеш да видиш ситуацията изцяло