Иран е започнал да произвежда обогатен уран с чистота до 60%

Това е много над прага от 3,67 на сто, установен в международното споразумение от 2015 г. за ядрената програма на страната

Обратно в новината

Коментари - Иран е започнал да произвежда обогатен уран с чистота до 60% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за кретени се радват на въоръжени мюсюлмански фанатици, само защото мразят САЩ. Колкото повече ядрени държави толкова по голям шанс за ядрена война. Само идиоти могат да са сигурни че оръжието няма да се използва.

Ако няма ядрено оръжие-идват самолетоносачите.....

По какви критерии се сравнява кой са по голями фанатици-персите или евреите ?

Въпрос на време е - само и единствено - всяка уважаваща себе си държава да придобие термоядрено оръжие и средствата за доставката му до нужния адрес. И тогава - може би - нещата ще се кротнат. Шубето си е голям страх. А колко струва еднополюсния модел видяхме - що народ замина последните 30 години, не е за вярване.

Ако няма ядрено оръжие-идват самолетоносачите.....

.

Това е голям технологичен успех.

Време е и Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да се кротнат всички чакали. Даже се чудя на иранцит какво чакаха последните 10тина години. Само ядрено оръжие ти гарантира относително спокойствие и сигурност. Да направят един тест и да види света, че са сила. Янките и евреите ще затреперят. Вече няма да си развяват коня в региона, ще внимават повече. С ядрена сила не бива закачка.

Нещо не вдявам! Чистотата на урановия хексафлуорид ли е 60% или обогатяването в центрофугите по 235U

Иран извърши квантов скок в развитието на своята оръжейна промишленост от краят на 80-те години на миналият век. Е и ние извършихме такъв ,но в обратна посока.Спомням си някъде към 1987 година пътувах с влака и някъде преди Плевен ,в района на Червен бряг видях две композиции натоварени с "нещо" ,което беше покрито с платнища.На някои места платнищата се бяха посмъкнали и се виждаха познатите очертания на "Карамфилите".Някой в купето се пошегува ,че единият ешалон е за Ирак , а другият за Иран.Не съм сигурен ,че заводите "Бета" ,сега произвеждат поне пирони.

Бай Байдъне, каква я сътвори? Напредъка на Иран ще бъде оценен като сериозен американски стратегически провал.

Путкин разхвърля атомно оръжие и технологии по света, срещу подаяния. За радост Израел или САЩ ще избомбят ислямистите и дотам с атомното оръжие.

Никой не напада държави с ядрено оръжие, щото отгпвора ще бъде ядрен. Справка - Северна Корея.

Корейците са добри математици и стратези и са имали всичкото време на света да се окопаят и да разработят всякакви сценарии за отговор. Там начина е постепенн ода бъдат стоплени отношенията с юга. А ударната сила на Ким, да бъде причислена към китайската. Може да бъде постигнато някакво равновесие след десетилетие. Но ако имаме ново разпространение на ядрените оръжия, не е ясно до какво би довело това. Може да ви се вижда много "демпкратично" всеки да има ядрени пръжия, но това си е рецепта за самоунищожение. Все едно в училището на дебилчетата да раздадем автомати....

TROL !!!

Значи иранците са отговорили на "на резолюция на управителния съвет на МААЕ за ядрената програма на Иран, разработена от САЩ и европейската "тройка" - Великобритания, Франция и Германия"... много приказки а дори няма намек за коя точно резолюция става въпрос?!

Даши пък руснаците, нямат пръст? Нали те бяхс фактора, който убеди иран да подпишат ядреното спорозомение със запада срещу това запада да не разполага противоракетни системинв полша, а запада разполага такива в украйна

Ще ги думнат с няколко бързи операции от Израел и ще се приключи ядрената програма.

В мокрите сънища на Сорос ...!

hahahahahaha. Информация от преди 2 години?! Иран никога не е спирал да произвежда обогатен уран с чистота до 60%! Преди 2 години излезе сектретен доклад за това..точно преди "Ковид кризата". хахахахаха.

Значи протестите не са случайни ! Израел работи с кюрдите .

В световен мащаб не ни е нужно ядрено оръжие, прекалено голяма заплаха за съществуването на човечеството е. Ако враждувахме с някакви други планети - добре, но така ще се затрием самите.

Много сте прав, но след като определени държави го имат, и се държат враждебно, напълно естествен е стремежа на противника да се сдобие и той с тях. Ето, Израел имат. Ако нямаха, надали чалмосаните щяха да се натискат толкова. Ето, Русия има, и е напълно ясно защо иска да сложи ръка на ядрените съоръжения на Украйна(което, обаче, е къса спатия, защото като мине всичкомонези пак може да си разработят). Та ето за това ще се увеличават явните и скрити притежатели на такова оръжие. Защото бягане от него ня-ма! Минътмен стига до Москва за 10 минути. Сатана - за 10 до Вашингтон през Владивосток. Двете страни няма да имат време да си вържат кубинките, докато станат на молелули! Ако имаше само една държава, но такава, която да съди правилно а не с двоен аршин, може би щеше да е така. Но, докато егоизма е над определвно критично ниво - нъц!

Ако няма ядрено оръжие-идват самолетоносачите.....

До 89% имат още много път.

Още един цикъл през абсолютно същите центрофуги.

Не знам дало зависимостта не е експоненциална.

Израел има 500 ядрени бойни глави! Значи Иран скоро изчезва от картата! ДОБРЕ! :)

И 5000 да има , все тая. Две сигат. Содом и Гомор.

Няма да посмеят. Достатъчно е Иран да пуснат 10 ракети с мръсни бомби в отговор и обетованата земя на Мойсей ще може да бъде обитавана след още толкова години, преди колкото самия той е бродил по нея! Такива неща се решават по друг начин. Или с прецизен удар, или с удар по топките на зеления им съплеменник. Тогава и чалмосаните ще се кротнат! Колкото по-малко чалмосани и религиозни фанатици с атом, толкова по-добре! Израел и Пакистан стигат, да не кажа много са!

Проблемът на Иран се състои в това, че те все още нямат ядрено оръжие, а на власт в Израел идва Нетаняху след няколкото години политическа криза и плаващи мнозинства, които излъчваха нестабилни правителства, водещи до чести предсрочни избори. Всъщност, основната причина за връщането на Нетаняху на власт е войната в Украйна, доставките на ирански дронове за Русия с очакване и за ракети впоследствие, което доведе до формиране на мнения в Израел, че Иран със сигурност получава нещо в замяна. А какво ще поиска Иран от Русия е ясно на всеки в Израел. Тази политика на Иран беше крайно глупава и доведе до повишаване на рейтинга на Нетаняху, който е най-големия ястреб в израелския политически живот, особено по отношение на Иран. Така, че със сигурност можем да очакваме Израел под ръководството на Нетаняху да направи всичко възможно да унищожи ядрената програма на Иран.

Но Израел са много по-големи фанатици от Иран

Ду..хай те. го под вода! Яжте хамбургери, плащайте с VISA, и палете свещ. За здраве!

ХА ХА ХА Какъв Байдън те гони бе, дебил! Гледай Израел как ще отговори!

Инженерче

Интересно е ... как!