Иран е на 1 г. от разработване на ядрена бомба

Европа трябва да остане единна в опитите си да запази сделката с Техеран, смятат Лондон, Париж и Берлин

Обратно в новината

Коментари - Иран е на 1 г. от разработване на ядрена бомба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано по-малко! Иначе войната няма да е ядрена иинтересна.

каква истерия само се раздухва от евреите. Какво щяло да стане, ако Иран се сдобие с ядрена бомба. И какво ще стане? Нищо. Евреите ще си налягат парцалите и може да спрат да бомбят съседите си безнаказано. Същата истерия беше ако помните, със Северна Корея. Е и? Сдобиха се с ядрено оръжие, произвеждат си бойни глави, имат си и ракети. И никого не са нападнали, никого не заплашват. Но вече се замислят да ги нападнат. Иран задължително трябва да разработят ядрено оръжие. Ако ли не - ЕС трябва да изисква пълна инспекция на всякакви ядрени инсталации и оръжия на Израел. Тъй като тази държава е основният дестабилизиращ фактор в региона. Постоянно бомби и напада съседите си. А "агресивния" Иран за около 300 години не е нападал друга държава. Израел трябва да бъде поставен под контрол.

Съвсем смислен и разумен коментар. Балансът не е важен само за световните сили, но и за държавите в съответния регион.

Мисля, че трябва да изградим ядрено оръжие, а Украйна също се нуждае. Москва е на 600 км от границата и руснаците ще имат желание да върнат Крим и Донбас

Иран има отдавна атомна бомба. Русия, Китай и С. Корея не спят. САЩ и ЕС се правят на отворковци и нищо не могат да направят на Иран. Светът се промени, Русия и Китай изритаха САЩ / най-големите демократи / и им показаха къде им е мястото - С. Америка. САЩ губят глобалната война и трябва да си налягат парцалите у дома. САЩ повече няма да посегнат на никого, пример Венецуела. От сега нататък САЩ се сриват.

От какъв зор Иран трябва да има сделка със САЩ?

Ти ислямисткия режим на Иран ли подкрепяш?!?

Защото САЩ имат самолетоносач в Персийския Залив, а Иран нямат нищо против това.

Иран просто видяха как се правят нещата. Ким им показа правилната игра ;)

Интересно ми е как се стигна до идеята за времето от една година за разработване на ядрено оръжие, като още повече ме учудва как може общественото мнение да бъде манипулирано срещу цяла държава и народа 'и без ясни доказателства? Ядрена бомба не се разработва просто така, още повече като се има предвид колко поколения бомби бяха измислени. Ако Иран се сдобие с ядрена бомба то руснаците или китайците ще ги снабдят. Който говори, че до една година Иран ще се сдобие с бомба трябва да поккаже и доказатеслтва или просто трябва да се смята, че просто се подготвя нападение срещу Иран. Факт е, че иранците не са нападнали никого и не са обявили война на никого, а единствено обвиняват евреите за всички злини на света като пълни глупаци. Такива трябва да бъдат държани с ембарго докато не сключат мирен договор с Израел и не се реши окончателно палестинският въпрос.

Тия се европейски лидери се държат като повехнали евтини куртизанки. Никой не може смело да тропне и каже, че САЩ със своите безотговорни действия и отмятане от договоренностите, са причина за създалата се ситуация и трябва веднага да прекратят всякакви ембарго и ограничения върху търговията с с Иран. Тогава той логично ще се върне към ангажиментите си по сделката. Не може едната страна да нарушава договор, и да зове все пак другата да продължи по непонятни причини тъпо да го изпълнява.

Със сигурност са по-напред във времето. Съмнително е обаче евреите да изчакат "крайния срок"..

Къде ще отидат да не изчакат "крайния срок"? Нямат избор! В Египет ли ще се върнат (в пустинята около пирамидите) или рижавият орангутан ще ги приюти?

Stan Stan

Ще бомбардират инсталациите за обогатяване на уран. Вече го правиха един път, унищожиха ирански реактор.

Ако това беше истина, вече всички щяха да са там. Никой няма да допусне нова ядрена сила. Региона е много интересен от финансова точка.

Съвременното проклятие е "да имаш нефт на територията си дано", със сигурност ще ти намерят кусур, за да ти го вземат.Едни мили, добри ганстерчета-миролюбци.

Всички имат Иран да няма ? Нека да си правят бомбата , как Корея си направи и Тръмп стана голям приятел на Ким Чен Ун ! Сега Персийците ще си направят и Аятолата ще стане голям приятел на чичо Дончо Тромпета ! Ако искате и Синьото БКП -ГЕРБ ще си направи бомба с чушлета !

Някакво ДежаВю с едно "химическо" оръжие в Ирак ми се върти покрай "ядреното" в Иран, ама да видим. Чичо Дончо явно е хвърлил мерак за монопол над региона, после дадеш ще препере някой и друг долар за старо оръжие и те така, нищо ново под слънцето.

Ами чичко Тръм е главният виновник за това ...

Шило

Дали им трябва една година?

не! трябват им поне 40 години,иначе израел вече щеще да е взел мерки!

""Холандският министър на външните работи Стеф Блок междувременно заяви, че "все още не е прекалено късно, но Иран наистина трябва да се придържа към задълженията си".- Не мислите ли, че наглостта на Евро-Атлантиците, все пак трябва да има някакви граници!?

Тя има граници, от минус безкрайност до плюс безкрайност.

Нима Иран излезе от сделката? Европейците на грешната врата чукат, но ги е страх да идат на другата.

Супер! Още една година мъка и се свършва!

Ако няма война няма как да разберем кой с какво разполага

Ай стига ве! Нали ще мианат евреите със авиацията си и ще ом направят обогатителите на картофена нива. Само се опитват да трупат дивиденти европейските политици. От тях едва ли зависи нещо! Каквоо реши Сащ и Израел,това ще бъде!

... и първият въпрос към един от оцелелите пилоти ще е, кого търси тук(там)?

Stan Stan

Иран има 4 дивизиона С-300ПМУ2

То времето ще покаже. Ама аз не бих лежал на тези уши. А ти?

са във възторг!

Ако Иран стане ядрена сила, виновни за това ще са единствено американците, за които подписаното споразимение няма повече стойност от хартията на която е написано. Иран няма начин да достави ядрена бомба до САЩ, но мобе до Израел...и там е проблемът...

Или решението...

Те щото Израел нямат ...

Иран от 20 г. е на 1 г. от атомната бомба. Обърнаха Иран в " удобния враг"!

Европейците нещо си пеят. Некви валсове искат да танцуват. Американците нещо врещат, плюнки хфърчат... Аз наското чух евреите да казват, че няма да позволят Иран да има бомба. А те май са единствените, дето вече нагледно са показвали и доказвали, че тоя тоя въпрос взимат много реални мерки. Така че другите, особено европейците, кво си чешат езиците??? Ония като решат, ше реагират. А може би има и такива, които ше изкажат тезата, че вече не могат евреите. Персите били силни вече. Мен лично ме съмнява. Мисля лесно ше си свършат нещата.

Провокаторът САЩ го бута към нея. САЩ се отказа от споразумението. Докато САЩ бяха в споразумението, Иран изобщо не обогатяваше уран и беше далече от идеята за ядрена бомба.

Хаха. Много си информиран, лично ти, колко са били близко или далеч. Май много насериозно си се взел

Нека да има жега , Европа има нужда от скъп петрол и повече мигранти от арабския свят все пак се подготвя ново разделение на европа за да стане това още материал трябва да се вкара в самата Европа до достигане на критинчна маса

Така разправяха преди 10 години.

Ти и Ирак разработваше ядрено и химическо оръжие и вече 17 години го търсят в Ирак. Знаеме ги тези борци срещу оръжията за масово унищожение. И тези оръжия се разработват от страни в които има нефт и газ и не са подчинени за САЩ.

Двете истерични зиганки от онзиденшния скандал на Съни ли? Най-вероятно да. А дори да е вярно, щом за едни може, трябва за всички да може.

И кой го бута към нея ? Кой се отказа от споразумението ? Докато САЩ бяха в споразумението, Иран изобщо не обогатяваше уран, значи не се приближаваше към ядрена бомба.