Затвор и 90 удара с камшик за иранска актриса за нейна роля

Иранската актриса Марзие Вафамер е осъдена на една година затвор и 90 удара с камшик за участието си в австралийска филмова копродукция, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Затвор и 90 удара с камшик за иранска актриса за нейна роля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо в крайна сметка не забулим мъжете,май и те имат нужда от камшик,а и с нищо не превъзхождат която и да е жена.

С 90-те камшика ще я убият и ще излежи годината си в гроба. Има и друга версия: САЩ вече няколко месеца не са бомбардирали никого и сега подготвят общественото мнение за нова свещена война? Като начало - с мелодрама. А войната се очертава единственият начин за излизане от рецесията ...

Древни...и средновековни.....Говорим за сега. Знаеш ли колко ми дреме какви били някои си, ако в настоящия момент и в настоящия ми живот трябва да живея там под контрола на такива изроди, независимо каква цивилизация били преди 1000 години. Баси и цивилизацията...

ХММММММ ,не вярвайте във всичко което четете или слушате по нашите медии......всичко е толкова американизирано ....а и всяка държава си има своите закони .

Писна ми от ревльовци, които единствено се интересуват от това колко е зле "нашата камбанария"! Това момиче трябва незабавно да го изнесат от оная откачена държава. Иначе просто ще го убият!

Точно.

Много интересна практика имат иранците ,боят с камшик според мен е доста възпитателен ,ако се приложи и към нашите айдуци които крадат ,убиват ,продават дрога и т.н. ,престъпността ще спадне драстично ,от друга страна има такива зли женички ,че само с камшика можеш да ги укротиш.

така си е!

Аз съм по средата и не искам да изтребвам никого,но защо и едните и другите искат да изтрепят всички като мен?

И кое точно не е вярно или е изопачено - една иранка участвала в критичен за режима филм и, о боже, си позволила да се появи без забрадка и я осъдили на присъда която ако трябва да се изпълни стриктно я оцелее, я не, да не говорим че подобни присъди с изтезания принципно за забранени от ООН. Ако новината беше просто пропаганда, щяха ли Австралия и Франция да реагират така остро!? Или дай понеже аятоласите са твърдо антиамерикански настроени да ги оставим да се гаврят с една интелигентна и смела жена, че даже и да им ръкопляскаме!?! Някой хора в антиамериканските си истерии не се усещате как стигате твърде далеч и стигате до нечовешки изцепки! Показателно е и как dir.bg за пореден път от толкова коментари тенденциозно е извел именно една такава изцепка в подкрепа на варварщината! Ясно ми е, че редакторите не са на по-високо ниво от масовия коментиращ в дира, иначе нямаше нивото на коментарите да е толкова плачевно , но все пак трябва малко от малко някаква мярка да се спазва...

Ал

Може и да е смело, но е глупаво нарушаването на правилата. И какво толкова интелигентно има в това да се нарушават законите? Ако иска промяна - тогава да се бори да промени тези закони, не да ги нарушава. И още нещо - нима не виждаш провокацията към порядките в Иран? И кой си ти че да определяш кое е варварщина? Ежедневно хиляди български деца сираци страдат повече от въпросната дама, репресирани от българската държава и с твоята мълчалива подкрепа. Какво направиш ТИ по този въпрос например? Виждаш сламката в чуждото око, но не и гредата в своето!

Пич ако не нарушавахме правилата нямаше да сме слезли от дърветата.От мен да го знаеш.Целия прогрес на човечеството е нарушение на едни правила.Изключвам престъпленията с/у личността и собствеността.Преди да ме апострофираш ако изобщо прочетеш репликата хубавичко се замисли над прочетеното.

Ударите с камшик са варварска практика, забранена от международното право", заяви говорителят на френското външно министерство Бернар Валеро. МИ ЧЕ УДАРЕТЕ ГИ БЕ, БЕРНАРЕ! К'О САМО СИ ИГРАЕТЕ НА МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО!!!!! ама от вас нищо не става - хем ви се иска хем ви не стиска!!!!

Малоумник нещастен, на теб трябва да ти ударят 90 камшика на голо.

Мче такива са им традициите, бе... Трябвало било да сме толерантни. Можело било да е америкнистка инсинуация. Ми може... То и пребитата с камъни жена в Саудитска арабия беше инсинуация, и за 10те камшика, щото шофирала сама... О, последното наказание кралят го отменил и всички му заблагодарили... Ей това пък ако не е инсинуация: по принцип - бой, ама понеже кралят ни е добър - няма. А че кралят не отменя тъпия закон - нищо. Щото ако нямаше такъв закон, как би могъл краля да се покаже колко е добър?! Един народ си личи по: - оградите между къщите. - отношението към слабите. - обществените кенефи. Показателно и за арабите, и за нас. Отношението към жените показва качеството на мъжете. Факт - арабите са единствените, които ме превръщат в расист. Как да не ги мразиш за това:)

да се въведе и у нас

И започваме с тебе!

е, хубаво - да го въведем. обаче, какво ще те правим теб, ако някой сметне, че ти точно си нарушил някое безумно правило - 90 камшика можеш ли да изтърпиш? като ти се случи някога нещо ужасно, спомни си ти колко жесток си бил към човешко същество, което дори не познаваш. вече разбирам защо господ слага милостта по-високо от жертвата - ние сме толкова зли и жестоки едни към други......как да искаме тогава да ни се случват хубави неща?!

Много жалко, но не и учудващо е, че във форума има хора, които смятат че това е някаква пропаганда или дезинформация. Симпатизирането на дивашки режими е характерно за простите и неуки хора. Търсенето на световна конспирация навсякъде - също.

Ал

Никой не симпатизира на дивашки режими. Но всяко общество има право на суверенитет! И въпрос към тебе: колко мозъчни клетки трябва да имаш за да симпатизираш на режими, които бомбандират половината свят с най безумни оправдания?

Бегай си в Сев. Корея! Там ще ти е уютно!

то и ние имахме суверенитет преди 89-та, но не даваха на никой да си ходи ако не му харесва... и в Северна Корея е така и добре те е посъветвал човекът преди мен. иначе евала на милионите иранци дето се вдигнаха срещу този "суверенит" дето се пази от брадати цивилни с пистолети на кръста....

Страни, които нарушават човешките права нямат право да претендират за суверенитет. При положение, че не броят международното право за нищо, как ще се позовават на него?

"Симпатизирането на дивашки режими е характерно за простите и неуки хора. Търсенето на световна конспирация навсякъде - също" ТОВА Е НАЙ-ТОЧНИЯТ КОМЕНТАР КОЙТО СЪМ ЧЕЛ ТУКА !!!

Нищо чудно. Тези примитивни животни арабите са способни на това.

Няма араби в Иран, не го разбрахте най-сетне!? В Иран живят перси, азери, арменци, таджики, кюрди, туркмени, пуштуни, какви ли още не, но не и араби! Аман от неграмотници!

Още по зле!

Тия не са точно араби,ама все пак - джагали.С подобни дивотии правителството им няма да изкара много...А по същество - всяка подобна новина е добре дошла за чичо Сам.В районите на аллаха имат бая нафта и...нужда от демокрация...?...ХМ...

Абе ти луд ли си. Един човек играл във филм и затова ще лежи в затвора и ще му шибнат 90 камшика. Каква пропаганда е това. Това само показва колко ненормален е фанатизма в какъвто и да е вид. За съжаление в нашата скъпа татковина промиването на мозъци като твоя е достигнало катастрофални размери и хората са се превърнали или в абсолютни непукисти и нищо не ги трогва или в абсолютни идиоти търсещи във всичко конспирация "В русия си ,в Русия си"

Ха-ха-ха! Много правилно казано, абсолютно те подкрепям.

Ал

Миличък, Напъни се малко и прочети какво съм написал. ТИ откъде си сигурен, че си научил истината, само истината и цялата истина чрез тази "новина"? Ами ако нещата реално са се случили малко по иначе? Едно обаче е пределно ясно - "новината" се използва като проводник на политиката на западния свят към Иран. Нагледахме се на откровени лъжи в търсене на повод за бомбардировки. А по отношение на фанатизма - фанатизма има много проявления - не само религиозни. Например фанатичното трупане на богатства, което тук се възприема за нормално. Просто няма универсална истина. И накрая - законите трябва да се спазват. Всяко общество, колкото и различно да е от нас, се крепи на законите. След като закона и забранява да прави това, което е направила - ще си носи последствията.

Да го забуля на на Иранския Шах...

то няма такъв.имат си президент като нашия:):):)

Иранският шах почина отдавна - през 1981 година, от рак и от мъка, след като на власт дойдоха тия чалмалии - аятоласите. По негово време нямаше нито чадри, нито ограничения за жените да учат, да работят, творят, даде им дори права да гласуват, имаше големи свободи и прогрес. В Иран сега управляват аятоласи и един странен прозединт Махмуд Ахмадинеджад, който е в конфликт с почти всички държави в света.

Много странно но и в България вече шетат "опаковани " по този начин много мюсюлманки-дали пък там не камшик,а чичко паричко играе..

Много страшно и варварско наказание!Преди години моето място в университета беше заето точно от жена от мюсюлманските страни.Дали днес е жива и работи по специалността?

Който е гледал филма Zeitgeist 1 и 2 ще се досети за какво става въпрос.

"90 удара с камшик" и то на жена, за това, че е играла във филм, неудобен на власта. За съжаление имало и много по-лоши места за живеене, където хората също са нещастни, не е само България.

Измислица. Вевоятно има някаква санкция, но такъв бой е убийство. Козът на импириалистине винаги е бил дезинформацията.

Абе кой знае каква е истинската новина. Недейте да вярвате сляпо на подобни "новини". Това ви е снесено, това сте длъжни да повярвате. Всичко се прави с цел създаване на неприязън към Иран. По-добре първо вижте какво представлява Техеран например. Има клипчета в Интернет.

Да омаловажаваш и оправдаваш подобен садизъм означава, че и ти си като брадатите им аятоласи - ненормални фанатици и фашисти, които налагат ограничените си виждания с насилие. Какво неясно има според теб в новината? Няма нужда някой да насажда омраза срещу Иран - с подобни варварства иранските управници сами си го правят.

Владо не омаловажава и не оправдава. Той се съмнява. И аз се съмнявам. Може изцяло да не е истина (примери - стотици), може половината да е лъжа, може половината истина да е спестена. А мотивите за съмнение са нещо обичайно днес - така ни свикнаха. Помните ли в ООН как Пауъл размахваше шишенце със Саддамско "химическо оръжие". После се разбра, че вътре имало стрит тебешир. Но американците влязоха в Ирак, нали !

Какъв фашизъм те гони, а? Като чуете за нещо лошо по света и веднага прибавяте "фашизъм" като универсална подправка! Аятоласи-фашисти - голям смях! Как може толкова да са ви промили мозъците, бре? Ти затова не се съмняваш в достоверността на новината и не разбираш какво ти казват писалите около тебе!

Ислямизма, особено в крайнния си вид, като този в Иран например, а и в други мюсулмански държави е добър пример, за това как и 21 век може да се живее по критерии отпреди 10 века. Такива изостанали режими произвеждат примитивни хора и отношения.

Пич,НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕНыНИТО ОТ ИСЛЯМ РАЗБИРАШ,НИТО ОТ ХРИСТЯНСТВО. МНО-О-О-Ого ТЪПО МНЕНИЕ!

само така.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интересно, 2 пропагандни новини срещу Иран в един ден. Намирисва ми на мръсни американци.

Да, най вероятно американците са накарали иранците да станат такива мюсулмани, за да може после да ти атакуват май, ха ха ха

Типична американска конспирация. Маринките отново поемат своя поход.

А нашенци се скъсаха да пропагандират човечността на исляма. Толерантни бъдете към инакомислещите, че и те са хора. Направете още няколко джамии в София и по-големите градове. И накарайте жените да се забулват, че има и по-страшнички. Могат, като компенсация, да си заголват задниците, по-християнски обичай....

И после народа като се вдигне защото му е писнало да търпи, пак ще се говори че този и онзи им бил платил за да си свалят доброто правителство.

Добре че със камъни не са я замеряли.

А нашите русофили - американофоби тука из форумите се радват на тия диваци, когато те се репчат на нормалния свят. Показателно!

Кошмар някакъв. Тия с чалмите са изперкали окончателно. И мъж не би издържал толкова удари с камшик, и за какво - за един филм, който е все пак художествено произведение! Тия аятоласи май не знаят, че човешкото търпение си има граници, и тяхното безумие ще доведе накрая до много лош край!