Прародината на българите - Източен Иран

Българите най-вероятно са част от персийското семейство на територията на днешен Иран.

Обратно в новината

Коментари - Прародината на българите - Източен Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мараба ! Само с проста логика, без да си мастит историк с налепени титли , може да се стигне до някои доста вероятни изводи. Да се обяви от Борис славянският език за официален, т.е езикът на богослужението и Библията не може да стане случайно или както ти казваш незнайно защо. Да се приеме славянската титла КНЯЗ вместо ХАН или КАН също не става само с чесане по кратуната. Тези стъпки са вероятен индикатор за две неща : че Борис е срещал отпор от прабългарската аристокрация в християнизирането и че е намерил опора в многобройното славянството , което , идвайки стотина години преди пра-българите на балканите, е било почти изцяло христянизирано. А какво е Златния век на българската култура около царстването на Симеон и славянските книги на Константин Преславски и Черноризец Храбър или миниатюрата,която се пази в Лондонски музей и изобразява Крум , който пирува със славянските князе, пиейки от черепа на император Никифор -това са може би единствените атрибути на уверена и просперираща държава в трагичната ни и кошмарна история. Ако някой си мисли ,че един народ може да живее 500 години под османски цървул без да си смеси кръвта с османците и без да помургавее , то той не мисли правилно според мен.( между другото, Османската империя не е възникнала на племенна основа , а на фамилна- никой не знае какъв е бил Осман по народност, а държавата , която той е създал е мозайка от ислямизирани славяни, унгарци, гърци, а освен тях селджуки, араби, туркмени, персийци и т.н, които не ще да са пропускали случай да си оставят семето където им падне).

Аз съм премного любопитен да разбера резултатите от едно генетично проучване на цялото съвременно население на Балканите.

Ама защо трябва да слушаме мнението на някакви псевдоучени от НАТФИЗ (?!?) относно произхода на прабългарите. В това учебно заведение не обучаваха ли артисти и откога артистите разбират от история? Няма нито един писмен исторически извор, от който да става ясно какви са по произход тези фамозни прабългари. Ясно е едно - по времето на княз Борис самият той и хората ок. него са говорили на славянски език. От друга страна, в момента по света с най-съвременни методи се проучва генофонда на различните народи. За българите данните показват, че има примеси от 5 главни хаплогрупи, всяка от по ок. 20%. Така че Бакалов да не ми фарисейства с това, че "славянското в кравта ни е по-малко от 20%", защото и другите примеси са със същите проценти. Генетично сме най-близко до следните съвременни народи: сърби, румънци, гърци, босненци, албанци. Но не и до иранци!! И кой е дал пари за тази смехотворна експедиция? С подобна псевдонаука ставаме все повече за смях по света. П.С. А уникалният бисер за тебешира, просто трябва да влезе в златната колекция от вицове на в-к Стършел!

охххх уморих се да казвам-така като гледам разбирам този отпор като напълно логичен.щ но не е напълно погрешно твърдението което се защитава от мнозина от вас. аз се занимавам с антична история-това е моята специалност, но имам достъп и желание да се "ровя' в много иазвори, исторически документи относно находки, летописи, гравиюри та дори документирани мозаики. та дори съм запознат с генитичните изследвания, които даже и не са правни в България. мога с увереност да ти кажа на тебе и на всички които четат за пореден път тази идея за евразииския произход и на днешните българи е ангажила не само мене и то много преди да стане актуална за обсъждане. не е случаино че се търси точно там, а и има достатъчно много данни за да можем уверено да заявим че ние днешните българи сме наследници на точно тези които са дошли по времето на преселението. не искам да влизам в конфликт, но твоите опровержения се дължат предимно на нежеланието да приемеш новото, а не на реални факти-даже не си и запознат с друго освен това което е битувало като мнение в обществото. езикът неможа да бъде дори и на 50% определящ виж италианци, французи, каталунци португалци говорят един език-а нямат нищо което да ги свързва-испанците дори са повече мароканци и картагенци отколкото да имат нещо общо с римляните. друго-ХАН-КНЯЗ БОРИС няма нищо славянско в него-ДОРИ И ИМЕТОМУ Е ИРАНСКО БОРИС ИЛИ НА ИРАНСКИ БОРАС И ДА ПРАВИ СТЕ ЗА ТОВА ЧЕ НЕ СМЕ ИРАНЦИ НО В СМИЛЪЛА ЗА ЕДИНОРОДИ ПРОИЗЛИЗАМЕ ОТ СЪЩОТО КОТИЛО КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ ТАМ. ТОВА Е ФАКТ НА КОИТО И ДА НЕ МУ ХАРЕСВА НО Е ТАКА-ТОЗИ ШУМ КОИТО СТАВА СЕГА Е ПЛОД НА МНОГО ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОЧЕТИ НА НАША И ЧУЖДА ЛИТЕРАТУРА ПРОСТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ НИКОИ НЕБЕШЕ ОТИШАОЛ НА МЯСТО ДА ПРОВЕРИ А И ДОРИ ТАЗИ ЕКСПИДИЦИА МОЖЕ САМО ДА ЗАГАТНО ТОВА КОЕТО ПРЕДСТОИО ДА БЪДЕ ОТКРИТО

Ясно че се занимаваш с "антична история" на любителско и псевдонаучно ниво, за да твърдиш следната глупост "има достатъчно много данни, за да можем уверено да заявим че ние днешните българи сме наследници на точно тези които са дошли по времето на преселението." Днешните българи нямат нищо общо с прабългарите от времето на Аспарух - информирай се за изследванията на ДНК, за да разбереш малко повече за това какви и кои сме съвременните българи. От прабългарите не е останал нито езикът им, нито ясни данни за техния произход. Останало е името им, защото Аспарух е сключил мирен договор с Византия и всички дошли след него династии са искали да минат за законни наследници на договорите с византийците. През средновековието етническата принадлежност изобщо не е имала същото значение като днес. Етническото име тогава е било по-скоро от значение за политическите елити и за това тези, които са се стремели към властта са приемали едно или друго етническо самоопределение в зависимост от обстоятелствата. Запознай се какви са първоначално по етнически произход династията Асеневци, например, и защо изведнъж решават да станат българи!! Още след края на дианстия Дуло е много съмнително какъв е фактическият етнически произход на другите прабългарски династии, но важното е тяхната самоидентификация като българи. И това - пак повтарям - се прави по политически причини. Е, разбира се, тези неща щеше да си ги чувал, ако имаш историческо образование. Обаче в България всеки се прави, че разбира от история, и особено от история на прабългарите. Защо ли? Ами именно защото за историята на прабългарите няма почти никакви извори и там всеки може да се смята за компетентен да си съчинява разкази в стил "историческа фантастика".

браво, отидохте там, намерихте за няколко дни (преди дни тръгнахте) 3-4 орела, видяхте килимите и сте готови със заключенията. Много бързо и точно копахте та да установите гробовете... или чакай то всичко било изровено и килимите си били там ... ами за интернет не сте ли чували та да вземат тези иранци да ни пратят 30-на снимки на което ви интересува и да се установят прилики и разлики? А за говор и правопис можеше и скайп да ползвате ... ама май ви се е ходило на екскурзия ... май сте дърпали пари за свой нужди .. ехх

Него, поздравления за коментара! Направо ми взе думите от устата. Между другото, търся си спонсор: и аз искам някой да ми плати една екскурзийка до нашата "прародина", да си видя "братовчедите". Обещавам и снимки да направя - на коне, орли, ако трябва и на гущери :))) И килими ще донеса! И шам фъстък!

сега вече на всички трябва да е ясно що сме толкова прост народ....

Споменатите примери могат да се намерят и в Алтай - контактна зона на ираноезични скити и сармати с палеоазиатци, от чието смешение сме хуно-българите и всички тюркоговорящи хора. Набеденият за Аспарухов орел е обикновен легионерски знак на византийския пълководец Петър, чието име безспорно се чете в монограма.

Нямам нищо общо с тия цигани!

Аз пък смятам, че и руснаците са дошли от източна Персия. Доказателство е, че те също имат дума Буран - така се казваше совалката им. А ние сме по-скоро германци, защото използваме думи като контакт, щепсел и т.н., които са немски!

Француси сме - защото казваме "асансьор"

Изпълнения на гайда при шотланците много приличат на родопските изпълнения на същото

Когато моят пра-прадядо, протобългаринът Курт, е мачкал ромеите и е строил каменни крепости, славяните са живеели в землянки, а траките са или романизирани или избити от готи, хуни и каквито се сетите...Прабългарите са донесли "технологиите", славянките са дали телата си - така сме се родили ние и езикът ни... Митът за гените на траките в нашата кръв го измисли др. Людмила Живкова...глупост, но донякъде похвална - все пак е опит да се разграничим от морето руси и чипоноси славяни, водени след червеното знаме на панславизма.

Куртев виж във някой онлайн речник че Курт е турска дума и означава вълк. Прабългарите са били турки а съвременните българи славяни.

не не е турска бе човек :ДДД нищо турско няма в нея. немска е наистина означава вълк но е от немски. все едно да кажеш че кърт енгъл(kurt engal) е търчин :ДДД а това за славянството глупости на търкалета-за тюрския произход-пълни глупости за малоброините българи - също ... тази история дето досега сме я учили все по-трудно ще издържа за напред. не го казвам просто от голословие-трвърде много независими и источници говорят за едно единствено нещо, не е случаино че тези хора търсят точно там, а това какво могат да намерят за 20 дни е вече друг въпрос. но спокоино когато новите учебници започнтат да пишат новите твърдения ще има хора като тебе дето сляпо ще зьащитават това на което са ги учили

Специално за пра-прадядо ти Курт изглежда писа бай Радой Ралин "Срещнали се на полянка прабългарин и славянка. Вади, тури, вади, тури - народили чукундури! Хем еб... , хем крадливи, но най-вече завистливи

Откъде идваме ние българите е въпрос, който умишлено се премълчава от същия този екип осъществил експедицията. В представения в БНТ филм същия този екип показва древния град Балкх провинция Бактрия в Северен Афганистан. НАДЯВАХ СЕ, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ПОКАЖАТ ИСТИНАТА ТАКАВА КАКВАТО Е. Надявах се да доразвият разказа си с местните хора, които ги посрещнаха с думите "ДОБРЕ СТЕ СЕ ЗАВЪРНАЛИ" !!! Генетичния фон на местното население което приемаше представителите на експедицията като свои по нищо не се различаваше от нашия. За тези в душите на които е останало все още нещо българско е добре да се заинтересоват за този превърнат в руини град Балкх. Вижте архитектурата и намиращия се в центъра храм. Заинтересувайте се за хората които са родени в него и които са оставили трайна следа в древната история на човечеството. Ще разберете че религията на древна Персия е пренесена от родения в този град Зороастър. Ще чуети и за онази митична фигура на една царица родена в същия този град и носеща неговото име (МАХРАМ БАЛКХИЗ) , позната ни от Библията като Савската царица. Срещата и с еврейския цар Сюлейман (Соломон) е описана и в Корана. КОЯ Е ТАЗИ ЦАРИЦА И ИМА ЛИ ТЯ НЕЩО ОБЩО С НАШАТА ИСТОРИЯТА?? КОЯ Е ИЗОБРАЗЕНАТА В КАЗАНЛЪШКАТА ТРАКИИСКА ГРОБНИЦА ЖЕНА СТОЯЩА НА ЦАРСКИ ТРОН?? Не е ли същата тази царица която създаде държави в Мариб (Йемен) и в Сава (Етиопия)??? Какво знаем ние за нашата Царица??? НИЩО !!! Така ще бъде докато не прочетем историята написана от най големия български траколог проф. Богдан Филов. Ако знаехме нашата истинска история и историята на нашата Царица щяхме да се гордеем, че сме българи. Нямаше да наричаме Цар някакъв хитрец в рода на който няма нищо българско. Да се надяваме, че ще дойде времето когато ще бъде разкрита цялата истина за нашата Царица (МАХРАМ БАЛКХИЗ). Тогава ще имаме гордоста и самочуствието на народ притежаващ едно забравено познание за ТОЗИ който е създал Света.

аммм да ти кажа -источен иран се отнасия към същия регион където е и авганистан и таджикистан-един ариал е :ДДД както например северна гърция и южна българия се намират върху един и същи регион (тракия) така источен иран и таджикистан се намират върху един и същи регион-ариа

Крас, за първи път чувам за град БалКх, но пък за сметка на това съм чел доста за Балх :Р Би ли се поинтересувал първо как се произнася името на този град, и после да пишеш коментари?

Какво те учедва, след кано титлата "Хан" стана кхан и кан:) Още много идиотизми имат да се изписват.

и в индийското народно творчество се намират много подобни орнаменти, характерни за споменатите български килими, има и подобни думи в санскритския с българските...но с индийците едва ли имаме генетична връзка, още повече, в мисленето и философията за живота... Чертите на Левски и Ботев не са нито на иранци, нито на индийци.

Като ти прочетох поста, веднага ми хрумна да готвя днес сърми!

Тук досто простотия се излива. Но тоя научен или ентусиазиран екип се е потрудил не напразно. ДНК анализът ще даде най-точна представа за произхода на местните българи в днешна Р България. Без да говорим за славяните и траките, древните българи, прабългарите, има висока доза истина, че сме дошли от района на Памир, Източен Иран, Авганистан, Киркизстан, Казахстан. Древната Булхара, където е стигнал Ал. Велики са нашите предци. А за малоумниците които смятат иранците за някакви различни на нас, им пускам един адрес на едно момче, фотограф, от Североизточен Иран, нека коментират: http://www.panoramio.com/user/2541380

Круме, ама ти наистина си страшен :)))))) Бил ли си в Иран? Я кажи, твоят нос голям ли е? Защото в Иран пластичната хирургия в момента е в своя разцвет, благодарение на големите носове на иранците, които били досущ като нас...... пардон! май трябваше да кажа, че ние сме досущ като тях, нали са ни "прародители" :))))))))))

Много скоро ще стане ясно кой и с какви намерения прави тези изследвания и манипулира обществото!

Айде, айде. Голям праз, че сме били иранци. Ако бяха открили, че сме бивши китайци, или малайзийци, от това по-хубаво ли щеше да ни бъде? А сега поне си имаме атомна бомба!

Щом един тебешир може да ни направи иранчани, а да питам аз сега тези учени защо не виждат очевидната ни връзка с траките (според техните критерии)? Например местностите Горна и Долна Трака и крилатия български израз "мамата си трака"? Освен това сме и певци досущ като Орфея (почни от човека-глас и свърши с Весо Маринов) , а за култа към виното (и ракията) е излишно да се говори даже!

евала

Като си спомня глупостите преди тази, така де, експедиция, там говореха за около 0% славянска кръв. Сега е 20%, значи, за да докарат докъм 60-70 им трябват още 2 или 3 разходки. Аре, улево.

Българите са грозни....и доста тъмни. Някои приличат направо на татари. А колкото до произхода ни, то има много точни генетични изследвания, които показват с кои народи сме по-близки.

Просто на руснаците не им изнася че българите са имали държава 2000 години преди тях И че българите са имали култура, когато славяните са ходили на четири крака!

Айде разберете се най-накрая кой какъв е бре...всеки се самоопределя както му отърва...поздрави от Анадола-чака ви с отворени обятия... :)))))))))))

Които се чустват Българите да си ходят в Иран,Турците в Турция.Тук да останем само Траки,Мизи и Македонци,каквито сме си били до съединението.За справка четете гръцки и римски летописци и вижте карти от това време.Излиза,че солунските братя Кирил и Методий с баща грък създадоха славянската азбука и писменост,а Българите я откраднаха.

Ах, как искам и мен да ме изпратят на "научна експедиция" с държавни средства. Нямам претенции къде. Навсякъде ще ми хареса екскурзия за 20 дни :)))) И ще докажа с 2-3 килимчета и с 2-3 сходно звучащи думи, че сме индийци, китайци, японци, пакистанци, французи, немци, англичани и какви ли не. Въпросните учени поне биха могли да се постараят да напишат грамотно двете думи, които са изнамерили, защото не се произнасят "табОшир" и "бОран"! :))))))

Само не разбрах защо повечето ни мъже са грозни?

В История славянобългарска от отец Паисии Хилендарски си е написано всичко за българите.Има я и в интернет.Прочетете я и ще разберете много неща за далечното минало.

история славянобългарска на паисии е много хубава и богата. но и изпълнена с много неточности. писана по време на робство,с цел да въздигне отново духа на българите, тя е пълна с не малко погрешни факти или преувеличени такива. прочети малко и ще видиш. а иначе това не я прави по-мналко ценна и важна, но е по-соро исторически разказ. и наи-важното допреди тази история НИКОИ, НИКАДЕ (нито български, нито византииски, немски, арменски или латински) извори не се споменава името славяно-българска-ама никаде. славяни тотално отцъства, а на всякаде се говори за българи. по-късно вече истъорята на паисии е изполвана за историческа пропаганда относно братския славянски народ и т.н. а иначе и самите руснаци не са славяни :ДДД

Славянското в кръвта ни е по-малко от 20% и то е тази част от кръвта, която отговаря за езика и лингвистичните наклонности. Затова езика ни е славянски. Тази част от кръвта, която отговаря за погребенията и всичко друго, свързано в крайна сметка с умирачката е персийско. Оттук произхожда екстинцията(изчезването) на персите - те са се стремили да умират предимно и да бъдат погребвани в ембрионална поза. После се преродили в учени, които също имали стремеж към погребенията и това им влечение логично ги довело до иранистиката. И ето ни днес, четем тази нелепа статия и с потрес узнаваме, че говорим славянски само с 20% от кръвта си. Останалата ни кръв все по-усилено се стреми към езиците с индийски произход,(цигански) което пък блестящо потвърждава гениалната концепция на нашите учени и артисти, че корените ни ще се търсят все по на юг.

ооо супер -това него знаех. благодаря ти. :))

тервел е напълно прав-думата на англииски за роб идва от славянин. само, че ми става много неприятно като гледам че още има хора с така промити глави. идваме от земите на днешен иран и сме наследници на сарматската държава. наи-близките ни роднини на които и да не му харесва са именно те иранците. а и незнам какво толкова въздишате и се ваиката за това-самит хитлер е искал да въздигне немсия народ като ги нарече ариици(едно и също е с иранци) и им "открадне" символа на слънцето(свастиката) ако някои знае кои е този хан. ермах(багатур хан ермах това цялото е титла или прозвище, не съм сигурен защото винаги се оптребяваше заедно като го четох,но на днешен ирански звучи, като вермах, малко ми прилича на немското вермахт)-аз ще в кажа. български военноначалник или владетел помагал на арменците във воините им с персия -не помния годината коя беше. та да използвам пак българското роболепие и да дам пак пример с "по-напредналите западни народи" как може едни германци да използват някакво фалшиво сродство с иранците за да имат повод за гордост,и да искат да разпространят арииската раса по целия свят, а ние да сме техни истински родственици и да се чувстваме убидини и огурчени от това?????? допреди история славянабългарска никои никаде не е писал или опоменавал дори думата славянобългарска държава-винаги се е говорило само за българия и за българи. това че сме славяни е същото както ленин е нарекъл волските българи татари а държавата им е татарстан, и както днес македонците си мислят че са наследили александър македонски.

За твое сведение волжските българи са волжските българи, а волжските татари са татари и така е било далеч преди Ленин. За справка, истор. музей в гр. Казан. Там има и досто снимки и портрети на волжските българи (от летописи и др. източници 17-19 век), но повярвай ми поне външно с нищо не се отличавт от волжските татари (същите монголоидни физиономии). За съжаление това е самата истина.

Ебати, срам ме хвана. Толкова ли не четете? Толкова ли сте ограничени? Доказателствата за родството ни с иранците са безспорни. Хайде - за това не сте длъжни да се интересувате. Отчайвам се обаче като виждам как много хора са с промити от телевизията глави. Иранците са един от най-прекрасните народи на земята. Утре по телевизията ще кажат, че който не прави свирки на Обама е лош човек и вие ще се юрнете презглава...замислете се бе хора!

Аз пък ще ти кажа, че се занимавам с Иран професионално и да търсиш доказателства на места, където ги няма си е загуба напари и пълно глупост, която единствено цели да оправдае едно такова пътуване... 20 дни - обиколили са над 10 града... Направо са имали време задълбочено да изследват и език и култура и какво ли не... Много професионално... Да не говорим, че в иранските архиви - никъде не се споменават българи - от създаването на ахаменидската държава около 500 г пр.хр.

много си умна! Как в древните персийски архиви да се споменават българи, като сме едно и също с персийците! Ако се заслушаш в модерния ирански език, ще установиш, че звучи много като българския, макар и да не се разбира нищо.

Тази брутално фалшификаторска тюрко-славянска версия е изобретена (по-точно обобщена) от чешкия евреин Константин Иречек на 26 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени. Мнения, които са напълно неадекватни и са осмени още от Георги Раковски, който пръв доказва, че българите са арийски народ. Продължител на Иречек е неговият български ученик Васил Златарски - бащата на фалшификаторската историческа школа, която все още пише учебниците по история у нас, но предвид глобалните промени, които скоро ще стигнат и до България, едва ли още дълго ще успее да остане на власт. А основателят й- Васил Златарски - ще запомним най-вече със зловещата му роля в Ньойския договор, когато нашият премиер Стамболийски протестира срещу разкъсването на България и в отговор гръцките и западните дипломати цинично му препоръчват картите на "бащата на Българската история" В. Златарски (и сътрудниците му), според които ... Тракия и Македония не са български земи ...

Егати наглеца. Малко по-надолу с възхвала цитираше един върл ислямски фундаменталист Мухаммед Гали Чокрый Аль Булгари, който според теб е Выдающийся поэт-патриот (1826-1889) Защо ли не обърна внимание на неговото Приверженцы ислама здесь Живут везде: что град, что весь Муслимов и неверных смесь. Та за сведение, за Мухаммед Гали Чокрый неверниците (лошите) сме ние християни!

Славянското в кръвта ни е по-малко от 20% и то е тази част от кръвта, която отговаря за езика и лингвистичните наклонности. Затова езика ни е славянски. Тази част от кръвта, която отговаря за погребенията и всичко друго, свързано в крайна сметка с умирачката е персийско. Оттук произхожда екстинцията(изчезването) на персите - те са се стремили да умират предимно и да бъдат погребвани в ембрионална поза. После се преродили в учени, които също имали стремеж към погребенията и това им влечение логично ги довело до иранистиката. И ето ни днес, четем тази нелепа статия и с потрес узнаваме, че говорим славянски само с 20% от кръвта си. Останалата ни кръв все по-усилено се стреми към езиците с индийски произход,(цигански) което пък блестящо потвърждава гениалната концепция на нашите учени и артисти, че корените ни ще се търсят все по на юг.

Славянското в кръвта ни е по-малко от 20% и то е тази част от кръвта, която отговаря за езика и лингвистичните наклонности. Затова езика ни е славянски. Тази част от кръвта, която отговаря за погребенията и всичко друго, свързано в крайна сметка с умирачката е персийско. Оттук произхожда екстинцията(изчезването) на персите - те са се стремили да умират предимно и да бъдат погребвани в ембрионална поза. После се преродили в учени, които също имали стремеж към погребенията и това им влечение логично ги довело до иранистиката. И ето ни днес, четем тази нелепа статия и с потрес узнаваме, че говорим славянски само с 20% от кръвта си. Останалата ни кръв все по-усилено се стреми към езиците с индийски произход,(цигански) което пък блестящо потвърждава гениалната концепция на нашите учени и артисти, че корените ни ще се търсят все по на юг.

Славянин никога не е създал държава и няма да създаде, той се ражда РОБ, живее като РОБ и умира РОБ. Какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, склави значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз северно от Панония и Дакия и около Прибалтика, които останали извън прикритието на българската конница. Те многократно са търсили наша закрила, разселвали са се в планинските нископродуктивни полета на днешните Санджак и Косово, в Албанските планини, Родопите, в Епир и Тесалия... Ако Екатерина Втора не беше си наумила да прави от Руската империя, населявана от 120 народности и племена, еднонационална православна славянска държава, за славяни днес нямаше да става дума.

Ей разгеле, най-накрая се намери родината на българите. Сега ви пожелавам да ви обхване такъв силен патриотизъм, че да си съберете багажа и вкупом да се преместите в Иран. Много сте готини и заслужавате след 1300 години да се завърнете у дома. Понеже и вие ни уважавате, обещавам да ви идваме на гости в имато на старата ни дружба. Бог да пази България.

Омръзнаха ми коментариите на наивни, тъпи и смели лаици-глупаци по история.Освен това което са учили без нищо друго да е влязло в главата им, друго не знаят и само едно си баят. за тях е важно не какво са казали и на какво основание, а кой го е казал.До кога ще се замеряме с простотии, а умно и културно да потърсим аргументи и да претеглим кои ще натежат. Много искат да са славяни, но точно "братята славяни" ни натикват към тюркоезичните защото така им изнася за тяхната история,но никой не си прави сметката, че от падането на Византия именно Москва се изживява като трети Рим,като използва за това техния първи патриарх с висше образование,роден в Търново,син на висш болярин,който обединява руските княжества-Киприян. Да историята е политика,но и политиката става история.

Нито Левски, нито Ботев ми приличат на иранци.

Само смешници по тия форуми. Какво значение има кой бил, какъв. Разделят ви и ви владеят ( из отзад) а времето ви минава в псевдопатриотизъм и идиотизъм

Сериозен историк, що се хабиш да даваш тия обяснения !? Кво значение има от кое племе сме! Гадни ли сме-гадни! И на Луната да идем пак ще сме си същите редки... Ама , ако знаеш само как ме кефи информацията,че през 2050 на територията ни ще останат около пет милиона обитатели! Сигурно четири милона деветстотин деветдест и девет хиляди ще бъдат индийци т.е. днешните ни цигани кво от това. и кво ни грее сега нас новото поколение откъде са се пръкнали наште предци? Кво ли не сем чували вече затоя шибан произход. Сега искаме да чуем докъде ще ни докарат новите богаташи- разни Бойковци- Разбойници,Дянковци- Цветанковци и...вие си ги знаете. Хайде, стига сте си правили трудчета -изумрудчета. Не ми пука откъде ми е произхода, а какво ми даде държавата, в която живея и старея с мигове, а не часове и години.

Както е казал Дж.Ф. Кенеди / не бъркай с Мери Джейн!/ - преди да питаш какво е направила държавата за теб, се попитай какво си направила ти за държавата си? Та, скъпо маце, освен да разхождаш трите си полови органа по чалготеки, какво друго си направила за мен, респективно за страната си?

Намерете в Замунда торента "оригинални източници за история". Там е всичко, което хронистите са записали за произхода на българите на едно място. В оригинал на гръцки или латински и преводът на български. Без някой псевдопрофесор да ви дава акъл.

хи-хи-хи , верно ли ........ значи доказват че имаме гени на азиатци. ха сега да видим расистите какво ще кажат.вече трябва да си сритват з.....ите помежду си , с омразата и расизма който сеят навред. ха-ха-ха