САЩ нанесоха първите въздушни удари в Ирак

Два американски изтребителя са бомбардирали позиции на ислямисти край Ербил в Ирак.

Обратно в новината

Коментари - САЩ нанесоха първите въздушни удари в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ми бомбят тези американци събратята джихадисти!:(

тия пак почнаха да бомбат а агресора бил Русия

тия бомбият по молба на местните власти,от месец ги молят

ами да ги оставят-то Босфора е близко

А я познайте кой въоражи тази сган ИДИЛ А?!!! КОЙ ДАДЕ ОРЪЖИЯ НА ДЖИХАДИСТИТЕ КОИТО ВИЖДАТ В СВОЯ ХАЛИФАТ И ЦЯЛА ЕВРОПА А?! НЕ БЕШЕ ЛИ ТАЗИ МАЙМУНА ОБАМА И НЕГОВИТЕ ОТРЕПКИ ПОДМАЗВАЧИ?!

даа,продали им руски карюши..оппаа

humfry

Партизанските войни нямат край и се водят изключително трудно. Тази сага, както и новите разпалени, като нищо ще продължава в следващите 100 години.

така аккто са почналид а доставят приапси на бежанците...Да продължат да доставят и боеприпаси и оръжие на ИДИЛ!!! Нали те ги въоражаваха в Сирия! Щом са почнали един път да си довършат работата тъпите янки!!! Така аккто едно време снабдяваха с оръжие и Ал Кайда, когато се биеха срещу СССР!

Демократите само как бобандират чужди територии , помагат за развитието на демокрацията обаче не смеят да слезнат на земята да воюват ,колкото до джихадистите ,опълченци или терористи още не са им доставили БУК за да видят как падат самолети като круши.

Ей в туй пиндосите са най добри - да атакуват папуаси с авиация...

Само ти гледам сеира пич ))) Нали разбираш колко олекна ?

пишете сякаш въздушните удари сте ги получили вие по червените си кратуни

Тъй като Саудитска Арабия е също много недемократична държава, Щатите като свършат с бомбардировките в Ирак, могат да обърнат малко внимание и на Саудитска Арабия и да им изнесат няколко урока по демокрация.

У нас, шапкари ставаха тези, които не ставаха за нищо друго! А защо ли си мислим, че при "хамерикосите" е по-различно? Коя краварска агресия (перстъпление) е имала нормален резултат?

от злоба и яд, си написал пълна безсмислица. Но пък брадата ти е оплюта със сигурност. Той глупака си мислел, че и по света военните са като нашите, дето закусваха филии с мас и крадяха нафта от поделенията

проверих, не беше наплюта! За твое сведение работя от 6 години като инженер в Германия! За злоба или яд --- имам ги, но са насочени, срещу съществата, които унищожават РОДИНАТА ми

да гледат руските маимуни и да се учат

ако "сащ"ианците не знаеха преди години какво правят, защо ли го правиха? А като го направиха, харесва ли им? И не само за Ирак, но и за целия СВЯТ??? !!!

Съвсем скоро ще пуснат и умните безпилотни самолети дето сами да преследват лошите .Настроени са щом мернат чалма веднага да я поразяват.

"Настроени са щом мернат чалма веднага да я поразяват" - sounds good ;)

всичко движещо се, го възприемали като "чалма" (деца, жени, старци, американски генерали) Дано, да им се върне --- само мяра според мяра (не повече)

Спокойно, пуснати са демократични, смарт бомби, те сеят демокрация и мир. Нека местните да излязат да ги посрещнат с цветя и знаменца.

и да ги върнат на любезните изпращачи, както се полага!

сега да чакат отговора у тях си! А е редно да подготвят и наколко хиледи часа ТВ и радио предавания авансово

Голяма новина,два самолета поразили оръдие и влекача:)))))

Продължавате така, явно сте фенове на комунистите! Това е до ДИР-а.

ние сме "животни" любопитни! Гледаме ви - вас- дето уж сте били любимци на "великото"(дявола), а гледаме и виждаме, че сте по "калтаци" и от нас - мижавите животни! Ей "велики", да не си се объркал? Не търси прошка от мен!

Но Русия няма право да защити руснаците в Украйна.

анализа беше малко некоректен! Русия не защитава свои хора там! Русия защитава ХОРА, които евреите възприемат като ЖИВОТНИ във вероизповеданието си! Сигурен съм, че ще се съгласиш, че разликата е огромна

феновете на най-крайният ислямизъм по-краен от ал кайда плюят по сащ! защитниците на християнството в ирак!

осъзнаваш ли какво написа?

"САЩ ще са герои след като си изпълнят мисията" да твърдиш такова нещо трябва да си мнооо зомбиран или пълен идиот, кой потроши Ирак, имал бил химическо оръжие, къде е бе мозък увреден това оръжие, е сега вече след намесата на янките, оръжие в Ирак бол.

ми естествено, че ще са герои. Къде е Путлер, и защо не бие по радикалните ислямисти ИДИЛ ? А за оръжието, че го имало в Ирак - и да го има и да го няма все тая. Гора от причини за бой по Ирак, както 1991-ва когато окупираха Кувейт. Зомби заблудено ...!

ли че всички новоизлюпени водачи ,асъщо и пилотите свалили кулите са американски възпитаници?!

а недай си Боже да пишеш роман! От 1-вата до последната страница, ще е само едно изречение! Склерозирал тъпак ..

Тъкмо Русия да вземе да избомби укрите в Новорусия какъв вой ще настане. Но щом САЩ го правят е за добро и е демократично... Двумисъл на N-та степен.

ще избомби чушки! Това си е Украйна, толкова ли си тъп, че не видя разликата със ситуацията в Ирак? Тия от ИДИЛ иракчани ли са? Гаси келеша

ха, ха, ха македония украина древни държави? млади държави? с граматика от вчера?

Съществуват САМО пет трика, чрез които човекът е бил превърнат в РОБ, в грозновато, ОТБЛЪСКВАЩО явление. Първият е: ДРЪЖ човека колкото се МОЖЕ по-слаб, ако ИСКАШ да го владееш. Когато представителният политик и духовник ПОЖЕЛАЕ да те доминира, той ИСКА да те види възможно най-безпомощен и СЛАБ. Второ: ДРЪЖ човека колкото се МОЖЕ по-невежествен и ОБЪРКАН, за да МОЖЕШ ЛЕСНО да го заблуждаваш. Ако ИСКАШ да създадеш един ВИД идиотизъм - това е крайно НЕОБХОДИМО за представителния политик и духовник, за ТЯХНАТА конспирация - най-добре е да НЕ му позволяваш СВОБОДА в любовта. Трето: ДРЪЖ човека в колкото се МОЖЕ по-голям СТРАХ. Най-сигурният ПЪТ към това е да НЕ му ПОЗВОЛИШ да обича - любовта УНИЩОЖАВА страха. Когато си влюбен, НЕ се страхуваш, МОЖЕШ да се противопоставиш на целия свят, СПОСОБЕН си на ВСИЧКО. Четвърто: ДРЪЖ човека в колкото се МОЖЕ по-голямо НЕЩАСТИЕ - нещастният човек е уязвим, той НЯМА висока самооценка, нещо повече, ПОСТОЯННО се принизява, изпитва СИЛНО чувство за вина. Няма ЗДРАВА почва под краката си, МОЖЕШ да го подритваш ЛЕСНО насам-натам, да го КОМАНДВАШ както си ИСКАШ - той дори с радост ОЧАКВА това! Знае: "Та аз съм ТАКЪВ един нещастен, СЛАБ човек, по-добре да ПОВЕРЯ живота си на някой ДРУГ!" ГОТОВА жертва. И накрая петият трик: ДРЪЖ човека ВЪЗМОЖНО най-отчужден от ДРУГИТЕ хора. Така той НИКОГА няма да се обедини с ДРУГИТЕ за някаква ЦЕЛ, която НЕ е ИЗГОДНА на представителните политици и духовници. РАЗДЕЛЯЙ хората един от друг, НЕ им ПОЗВОЛЯВАЙ прекалено ГОЛЯМА интимност. Когато хората са РАЗДЕЛЕНИ, самотни, ОТЧУЖДЕНИ един от друг, те НЕ могат да се ОБЕДИНЯТ. Има МНОГО начини за постигане на такова РАЗДЕЛЕНИЕ от алчните с болни мозъци ШЕПА хора (представителни политици и духовници). Ето защо човек от хиляди години е просто един БИОРОБОТ(РОБ). Това е ВСИЧКО.

То се е видяло, че визите няма да ги премахнат, ами поне да ни пуснат и на нас две бомби, за да получим и ние нещо от най- хуманната и цивилизована нация в света!

Кой си въобразява, че ударите са в защита на християните? Не, бомбардират артилерията на ислямистите, която обстрелва кюрдите (Ройтерс). За християните в Сирия и Ирак американците никога не са били загрижени. Напротив, заедно с башибозука от Катар, Саудитска Арабия, Либия и Турция допринесоха за постепенното им унищожаване.

Абе какво значение има в чия защита, важното е тия от ИДИЛ да бъдат смазани.

Разбиха им държавицата за "нема що", а сега ги и бомбардират! Долните американски агресори, световни престъпници!

Когато стане въпрос, за престъпната същност на политиката на техните господари, англо-саксонските мекерета и подлизурковци, мълчат като Църни драгалевски мангали и Дебели пожарникарски тикви!

Споко бе другарю, Луканов, Виденов и Станишев нали говореха

А на Орешарски, не може да му затвориш продажната джука. И до ден днешен пелтека мълчи, като партизански терорист на разпит, за това КОЙ п

наистина, "странен код:00" Забележка --- не намесвай англо-саксонци! Изнамници от световен мащаб и печатари на "зелени гущерчета до сега са били само еврейски кланове"!

Радикалният ислям и политиката на радикалния кагебеец е една и съща. ДА ИЗБИВАТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА всичките си опоненти.

Нещо си се объркал. Хайде прочети още веднъж заглавието! Не КГБ бомбардира Ирак, а Съединените Щати?

Така де, така! Бомбардират радикални ислямисти, а не, християни. Червеният ти атрофирал мозък, схваща ли разликата?

Бе как така ще бомбардират независима демократична страна - членка на ООН? При това снабдяват с оръжие и двете фракции, ИДИЛ - тайно, Багдад - явно. Кога Америка ще влезе в 21 век и ще почне да спазва международното право? Я веднага санкции срещу Вашингтон!!!

русофилите отново ронят крокодилски сълзи за ислямистите! както за хамаз! няма нужда

Винаги до СЕГА са съществували само ДВА вида диктатура наложена върху ВСЕКИ човек - ОТКРИТА (фашизъм и социализъм) и СКРИТА, маскирана като свобода, и представителна демокрация. Понеже хората НЕ въстават срещу това, че са свободни, когато МИСЛЯТ, че са свободни, тази форма е много по-опасна, защото тя МАНИПУЛИРА съзнанието на стотици милиони хора по света и ги ПРЕВРЪЩА в ПОСЛУШНИ роби. Основната сила, която решава КОЙ да спечели в днешно време при представителната демокрация (скрита диктатура) - това са насилието, парите и свобода (средствата за МАСОВО контролирано осведомяване и дезинформация - медии). С тези ИНСТРУМЕНТИ работят ШЕПА алчни и болни мозъци (политици и духовници) "представители" на представителната демокрация (скрита диктатура). Републиканската форма на управление е СЪЩО скрита диктатура, маскирана като свобода и демокрация, защото и тя включва ВИНАГИ ограничена форма на демокрация, при която ПЪЛНИТЕ й права се държат ВИНАГИ само от ОПРЕДЕЛЕНА група (шепа) хора (политици и духовници). С една дума - ПРЕДСТАВИ си демокрация, защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА има САМО в мислите Ви, но НЕ и реално. Реалната демокрация ВИНАГИ е само едно - постоянна ВЛАСТ за ВСЕКИ гражданин и ПРАВО на достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ). Чрез фалшиви и фасадни "избори" се изземва от ШЕПА представителни политици и духовници ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин, и те (шепа "хора") ВИНАГИ налагат ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ на ВСЕКИ гражданин, а това се нарича просто психо-соматична ДИКТАТУРА! Запомнете това добре, робите НИКОГА нямат право на ВЛАСТ и реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ. Робите имат САМО едно право, а то е, ти робът, ВИНАГИ трябва да се подчиняваш (гласуваш) безусловно на господарят си (шепа "хора").

Бомбите на ФАЩ не са ли им в повече? И фалшивите долари. Пласират и едните, и другите. Така "цивилизоват" света.

ЧУК

Сащ е фабрика за международни конгликти!

нали..трябваше да оставят радикалните ислямисти, да мародерстват на спокойствие. Като ви е страх да помогнете на света, и да го освободите от ИДИЛ и подобна сган, поне не пречете .Големи гадове сте путлероидите

Удара е срещу ИГ-Бойни групировки от ислямско господство,към тях са присъединени сунити ,военни от армията на Садам и малки терористични групировки.Извършили са настъпление на север и западни райони на Ирак.Взели са под контрол 2 крупни нефтени находища и голям язовир Анализаторите твърдят,че удари от въздуха не решават проблема,ще загинат и много мирни граждани- от лента. ру

Всички уса военнопрестъпници, начело с обамя трябва да бъдат съдени за Ирак където убиха около 580 000 мирни граждани.Обраха и изнесоха световни, исторически ценности, които краварите продават на търг в момента. За Украйна, където наляха 5-7 млрд.долара и извършиха военен преврат, а сега гражданска война. Но какво да се чудим, те избиха коренния народ на америка, заграбиха богатствата му, 286 г. експлоатираха роби.......

Vladimir Borisov

Посманли Манго!

Путин избива християни в Украйна. ДИРаджии, да не би да не съм прав?

Турчина , Яйцето Прасенко и другите от хунтата мой човек вършат това! Жестоко си се объркал!

Световната икономическа криза, ПОКАЗА реално колко е ОПАСНО само ЕДИН процент от хората да разполагат с ПОЧТИ целия капитал и ЦЯЛАТА власт, тъй като ТЕХНИТЕ грешки се отразяват ПАГУБНО върху ЦЯЛОТО човешко общество. За да узрее ЕДНО общество за реална демокрация и свобода (welfare state), то трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е минало през капитализма, да е ИЗПИТАЛО на гърба си неговите недостатъци и БЕЗУМИЯ, едва тогава МОЖЕ да се придвижи към следващия си еволюционен етап, какъвто е реалната (пряка) демокрация и свобода. Следващата революция (еволюция) е - за реална (пряка) демокрация и свобода (welfare state), рано или късно, ще се СЛУЧИ именно в САЩ и това ги плаши. Погледнете и в Европа, и в Щатите, работническата класа, ОТНОВО се "пролетаризира" и това е в РЕЗУЛТАТ на икономическите БЕЗУМИЯ сътворени от така наречения ЕДИН процент. Този ЕДИН процент се гърчи ПАНИЧЕСКИ и НЯМА да се спре пред нищо за да ОТЪРВЕ кожата. Той е ГОТОВ да гази в кръв до шия, САМО и САМО да СЪХРАНИ богатството си. Щатите са ЕДИНСТВЕНАТА страна, където капитализма ПОКАЗА в ЦЯЛОСТ своята безскрупулност и безцеремонност, американците са ЕДИНСТВЕНОТО общество ИЗПИТАЛО на гърба си ВСИЧКИ крайности на човешката АЛЧНОСТ и е логично именно ТАМ да се случи, вече ИСТИНСКАТА и УСПЕШНА революция за реална (пряка) демокрация и свобода (welfare state). Там обществото е УЗРЯЛО за ИДЕИТЕ на социалната държава (welfare state), затова техните управници са ПРИТЕСНЕНИ. Очаквайте скоро ССАЩ Съединени Социални Американски Щати. Що се отнася до Европа, тук социалните (welfare state) движения и идеи, също ОТНОВО набират сила, но Европейският съюз НЕ е УЗРЯЛ все още за приемането на реалната (пряка) демокрация и свобода (welfare state), като СВОЯ ОБЩА идеология. Затова не очаквайте скоро СЕС - Социален Европейски Съюз.

Нека позная "Идея за България" хаха

пфф..тия има ли ги още. Едно време ги хванах, че всичките са деца и внуци на ДС доносници

Барак Хюсеинович Обонго не изповядваше ли ислям?

Официално не, но е възпитан в мюсюлманските ценности-)

А забелязвате ли, че свикнахме с бомбардировките като с ежедневния дъжд това лято? Напрово си стана ежедневие ката ден някъде някого да бомбардират я превантивно, я наказателно, я демократично?

що, жал ти е за ИДИЛ ли? Да не си радикално мюсли, избиващо де що има христианин, и отвличащо малки момиченца ?!

ВНИМАВАЙ ВИНАГИ! Демокрация това е - ВЛАСТ за ГРАЖДАНИТЕ. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ "вярва", че представителната демокрация е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната демокрация НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната демокрация НЕ е демокрация. Защо. В представителната демокрация ВИНАГИ чрез фалшиви и фасадни "избори" се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин - това НЕ е демокрация. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че Вие ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това НЕ е демокрация, а ВСЯКА представителна демокрация е изградена върху ТОЗИ основен закон. В представителната демокрация гражданите НЯМАТ право на постоянна власт и НЯМАТ право на постоянна реална пълна информация - това НЕ е демокрация. Представителната демокрация е ПЪЛНА диктатура (цялата власт) на шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НАЛОЖЕНА единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин. Винаги реалната (пряка) ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт за ВСЕКИ гражданин, постоянна пълна реална информация за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за своите действия. Представителната демокрация (скрита диктатура) е била и е - ВИНАГИ цялата власт е на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ) и наложена безусловно върху ВСЕКИ гражданин, никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА ШЕПА "хора"(ЛИДЕРИ) НЕ носят пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. ВНИМАВАЙ ВИНАГИ! Демокрация това е - ВЛАСТ за ВСЕКИ гражданин. Просто е, нали.

А кога ще бомбардират Саудитска арабия и Катар? И там има не по-малко гадни ислямисти. Опа, чакай малко...

Демокрацията в САЩ е само един мит. Представителните политици на САЩ поддържа ли приятелски отношения с други страни? Разбира се! Но само ако в тях просто няма нефт и газ. Вие имате нефт и газ, но нямате демокрация, нали? Тогава ние вече летим към вас! Представителните политици на САЩ се заеха да донесат демокрацията и в Афганистан през 2001г., 12 години по-късно азиатската държава е износител на хероин 1 в света. Шест държави на света имат военни бази на чужда територия: Русия - 12; Великобритания - 6; Франция - 6; Турция - 1; Индия - 1; САЩ - 700?!

ти какво сега, ще им броиш базите по света ли? Ми имат колкото искат ..защото могат ! Путлер и той може, ама само в Аржентина и Куба

Когато САЩ бомбардират значи е криза някаква в САЩ. Иначе добре демократизираха Ирак.. направо цъфнаха и вързаха там. Сега и Либия е така.. Мирни и демократични бомби... вярно, че те създадоха тия ислямистите, ама кой му пука. Важното е да има работа за военнопромишления комплекс.