ИД е загубила 40% територия в Ирак и 20% в Сирия

Отблъснато е настъпление на "Ислямска държава" в иракската провинция Анбар. ИД губи територии както в Ирак, така и в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ИД е загубила 40% територия в Ирак и 20% в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато Асад е на власт,единственият губещ е сирийският народ.Милиони бежанци.Тази година най-после ще го наритат.

...поредната плоска, платена, пропагандна статия, в която по елементарен начин се пробутват смешни твърдения. Чудно е, как в този век на информационни технологии, където трудно можеш да замажеш истината, продължава да битува елементарната пропаганда, базирана на обикновена дезинформация и изкривяване на фактите... Но, явно има още доста индивиди, които охолно приемат това, което им се поднася, без да мислят, защото просто не могат...

За кремлинформтролбюро ли стаа въпрос?

Като ти гледам постовете, фатална грешка са направили майка ти и баща ти. На чия хранилка си трол?

Към момента на свалянето Русия и Турция бяха сериозни икономически партньори и като такива, се считаха и за съюзници. След инцидента картите на Ердоган бяха окончателно свалени и стана ясно и на малките деца кой на коя страна е. Имало е и втори тенденциозен опит да се свали руски бомбардировач от два турски изтребители, но неочаквано за турците са се появили два руски изтребители прикриващи бомбардировача, които са прихванали турските. Прихващането става когато радарът на самолета спре да сканира цялото небе наоколо, а се съсредоточи върху избраната цел. Турските пилоти са щели да счупят лостовете си за управление да бягат. След това Русия изпрати зенитните си комплекси там и от тогава турски изтребители не летят. Да свалиш незащитен бомбардирировач с помощта на изтребител изобщо не е трудно, но когато не те считат за противник е подло и мерзко.

Колко още самолета с руснаци трябва да свалят резаците за да започне путкин да воюва с Идил. Щото досега освен да пази Дамаск и базата си , друго не са направили.... Да не забравяме, че руските бомби разчистиха пътя за превземането на Алепо от ИДИЛ.

Льжа, при това платена.Вече и малките деца не можеш заблуди.Преди Русия да се намеси ИД завладяваше огромни територии и постоянно се разширяваше.След намесата на Путин за по малко от половин година изгубиха 40%+20% от територията си.Когато фактите говорят само глупаците спорят.

Вярваш сляпо на кремълската пропаганда! Истината е: ИД не е успяла да овладее "нито инч земя" след май 2015 г., когато завзе Рамади, и оттогава е в "глуха отбрана" А Русия се намеси в Сирия многооо по-късно!

Допреди да почнат руснаците с ударите си, се бяхме наслушали каква неземна сила са ИД, как били неуловими финансите им за санкции и петролът им за проследяване, каква гениална тактика ползвали, как се стичали хиляди младежи от по света и у нас очаровани от красотата на идеологията им... България вече я бяха записали в ИД и ги чакахме по Коледа пред Виена. Това докато не ги запукаха руснаците.

VIPER

Тролове , Сирия е в руската сфера на влияния И да се тръшкате , това е положението Гледайте си Ирак и Либия че там от 10 години е демокрация и положението е плачевно

Сега разбрах защо сирийците масово напускали страната си!

VIPER

Добре че разбра.Таман се бях притеснил

нещо забравихме първо да питаме сирийците..

Руските действия в Сирия направо ошашавиха хамериканците. Барак е смаян от руската сила и мощ и уволни военния министър на САЩ, директора на ЦРУ и десетина некадърни генерали от Пентагона.

Незнайно защо уволни и директора на Федералния Институт за Изучаване Брачния Период на Скунксовете.

Военният министър на САЩ сам подаде оставка. Другите ги уволно Обонго

Американците са в шок от потвърждението на думите на Бисмарк,че...каквато и военна хитрост да приложите руснаците ще отговорят с невероятна глупост! А тези работи,че американците били в шок от путиновата глупост си ги оставете за вас!

какво излиза? - където помагат американците ч0%, а където е безкористната руска помощ - само 20%. "братушки" пазалуиста: болше старателство - по стахановски!

VIPER

Само сравнение Руснаците са в Сирия от 3 месеца Американците са в Ирак от 2003 година - 12 години ! Та се замисли какви глупости пишеш

12 години! А гадните бежанци плъзнаха от една-две години. Ужаст!

ама как така американците нанесли въздушен удар в Сирия при действаща руската С400 там? Това е долна инсинуация. Лъжа! Ужаст!

С-400 пази Сирия от турски самолети!

Хамриканците първо искат разрешение от руските военни и тогава навлизат в Сирия, в определен район. Турците въобще не си подават носа в Сирия.

Сигурно са дали разрешение и на израелците да бомбардират в Дамаск, а?

Браво на Русия. Истински борец срещу джихадизма. Хамериканците само манкират военна дейност и хвърлят бомби в пясъка. До сега са унищожили един трактор и една ръждясала пасарелка. А са извършили 10 800 бойни полета.

VIPER

а ти какъв си бе шалвар ?

Русия показа на света, как може да се победи ИДИЛ. И западняците се наредиха до руснаците. Преди това хамериканците подпомагаха джихадистите, сега бързат да ги унищожат...

Защо се омаловажава стореното от Матушка. Та тя толкова бомби хвърли в пясъците да плаши камилите и бойците на ИД няма с какво да се предвижват. Но казано на русофилски език - "Велика Русия унищожи транспорта на ИД"....тоест изплаши камилите им

да са живи и здрви братушките,ще пометат ислямското дарJвченце.

VIPER

Заслужава си да се отбележи , че грандиозните успехи започнаха откак Русия започна своята операция До тогава ИД само разширяваше териториите си Та изникват едни такива въпроси... До преди Русия коалицията от 65 държави само дейност ли имитираше ? Петролът от ИД си вървеше необезпокоявано - КОЙ ГО ДОПУСНА ? Как така европейците и САЩ засилиха ударите , след като Русия показа нагледно как се води война ?

Само не разбрах Русия с кой воюва в Сирия?

VIPER

С всеки , който е против законната власт , която помоли Русия за помощ Това включва ИД , Ал Кайда , Ал Нусра и всякаква сволоч започваща с АЛ

Хората се борят с ИД, само ние се снишаваме и избиваме комплексите си по форумите. Типично ганьовско поведение. Има ли нещо в тази държава, което да не я прави най - опростачената нация?

Какво се "борят", като милиони здрави, прави сирийци избягаха от страната си, вместо да я защитят?

Виждам кефиш се на твоите братя!

Когато краварите ти кажат нещо, хубаво е да погледнеш навън дали е ден или нощ ;) Техните измислици и лъжи са пословични.

КОЛКОТО СИ КРАСИВ СИГРНО ИСИ ТОЛКОВА ГЛАДЕН - КАЗАНА ПРАЗЕН ЛИ Е

Тъпанари са майка ти и баща ти. :)))

Щерев къде изчезна ? да не се е присъединил към ИД ?

Млъквай бе, потур!

Имаш връзка в реално време с Джихада по фейса?! Ей го кви"лекции" изнасяш тука за ..абдалите!

За Ирак отговаря УСАта, бе!

Има връзка в реално време с Джихада по фейса! Ей го кви"лекции" изнася тука за ..абдалите!

Ръшките сега празнуват Коледа!!! В други ден ще им докарат Дявол по пладне!.. на гаджалите

русофили направете си труда да прочетете поне тази статия напредъка срещу ИД идва от страна на коалицията на САЩ ирак кюрди ал асад се бие близо до дамаск пише го в статията там почти няма ИД ИД е в източна сирия

Не знам какъв "филистик" си, но е истински мазохизъм при толкова много минуси и коментари на място, които те опровергават, да продължаваш. Ако ще истината да говориш понякога, просто начинът по който го правиш отвращава.

вие сте прости хора като цяло простите хора мразят това което не разбират и не приемат като ислямистите например това са нормални неща когато пишете минуси на истината проблемът е изцяло във вас :)

Би ли ми казал колко от войните и военните действия в чужди държави от страна на САЩ са били успешни, т.е. спечелени от САЩ? От 1900 г. насам. Но без да включваш ролята на руснаци в тях, ако има такава...

Въпросът, който зададе е правилен, но неподходящ с оглед на лицето, на което го отправи :-). Не разбра ли, че деформаторите-ислямисти не се интересуват от историческите факти, ако не са манипулирани такива, за да се постигне определена цел. Ето, днес поредния такъв деформатор-ислямист, че и Министър на образованието, реши да закрие професият "архивар", за да изтрие по-лесно българската история.

Ти си пълен идиот! Ама така е като не следиш информациите!

VIPER

жужето може да ги изчисти за два дни.. Ама после ти и подобните на теб , ще ревнете за правата на човека...

ама те после прогониха и още по-модерната американска армия! която, ако вярваме на соросоидите' трепе идилистанците от 2 години, а те все повече стават и превзеха половин ирак и сирия.

Като те погали баба Меца не ти остава нищо друго, освен "глухата защита" :) А и американосите се активизираха в Ирак, за да не станат за смях. Допреди само правеха оборот на оръжейната си промишленост, хвърляйки скъпи бомби по чукарите.

VIPER

Тези грандиозни успехи на коалицията в Ирак , включват ли и Турция ? Щото иракчаните ги гонят , като чумави Сирийците също не искат да ги видят

...интересно е, как упорито се пропагандира, че това положително развитие на ситуацията е благодарение на Запада и най-вече на САЩ, след като фактите говорят, че всъщност това са резултати от и в следствие на намесата на Русия... Нека после да ни обясняват разни соросоиди, че у нас имало силна про-руска пропаганда!

я иди на екскурзия в Сирия та да оправдаеш злите езици. Препоръчвам ти Алепо.

Стига с тоя Тръмп! Това, че САЩ е създала ИД го намекват дори и американските генерали, твърдят го западни дипломати и журналисти. А, че соросоидния трол е крайно неинформиран е отделен въпрос.

Тръмпи лъже или не ,според теб?Аз мисля че по скоро лъже!

Шило

Дано не "печелят" територии на други места. В Европа например.

А, дано, ама...

Тук една глупост впечатлява всички-твоята! :)

Тръмпи правилно каза - Барак и Килъри създадоха ИДИЛ.

И насочиха бежанския поток към Европа.

и на спекулант с недвижими имоти си готов да повярваш ако ти каже каквото харесваш. Истинските намерения на Тръмп са очевадни от данъчната му политика ама кой да чете..

Добре де, ама това го твърдят и западни журналисти, дипломати и военни.

Дядо ми е бил царски пилот и е свалил две американски летящи крепости. Не мисля, че получи признание нито при комунизма, нито при демокрацията.

Когато Русия се намеси, всички западняци се разбързаха да ,,громят" ИД. Преди това никави ги нямаше.

като с Втория фронт през ВСВ. От бързане го отвориха чак през 1944-та. А иначе 'първият фронт' в Италия такива успехи жънеше, че едва стигна до Рим и там си и остана до края на войната.

В ФРГ са им казвали "летящи ковчези".Сещаш ли се за кои самолети става дума през 80-те. 110 немски пилоти на изтребители загиват в схватка с американската нова техника,докъто е изпробват

до този извод стигнах след като действително Щатите млатят здраво идилците !И друго - ако аз създам нещо по лесно и евтино е да му спра кранчето вместо да пращам армади,пък били и въздушни. Но ми е странно ,че никой не обявява Тръмп за лъжец - напр. в авторитетна медия да излезе авторитетен анализатор и да заяви - това е лъжа и предизборни шегички!? Дори в този и други наши форуми го изкараха плешив гей,малоумник ,но никой не ще да напише ,че е лъжец,а най вероятно е точно така,но тази тема е сякаш табу!За нея не се плаща ли?

Много точно казано

Имате тенденция към раздвояване на личността. Вземете мерки докато е време

Всички се равняват по Русия

Е хайде, бързайте да закриете архиварската професия! Тогава ще можете да си деформирате историческите факти според днешната адженда на Големия Брат без проблем, нали?

Вижте сега цялата ситуация с войната на запада срещу ДАЕШ изключително много напомня на участието на запада във ВСВ. Както и тогава така и сега запада се включи активно на финалната права, за да не изпусне баницата...

о неграмотни и юроди вземете научете веднъж за винаги защото яко се излагате дори и в тази статия го пише ИД превзе територии през 2014та не преди 4 години! ИД са главно бивши военни на саддам и кадафи

2014-та. 10 години след знаменитата победа и демократизация на ирак от сащистанците!

е не беше ли победа смачкаха ги за дни като не искат да се демократизират да се оправят сащ си тръгнаха през 2011та което според мен беше грешка както е и грешка ненамесата на европа

Хаха, фантазирай, сигурно Джихади Джон 1 и сега 2, бяха войници на Кадафи и Садам...

'ИД са главно бивши военни на саддам и кадафи' И 'борци за свобода' от чечня. И от косово. И интегрирани 'бежанци' от англия, франция и германия. Да не говорим за 'невинните жертви на сръбски терор' от босна. хайде недей да ни мислиш пък за чак толкова глупави!

ами не знам каза го путин пред ООН?!

А откъде тръгна Ислямска държава, именно от Ал Кайда в Ирак. Уесли Кларк още през 2001-ва е знаел за предстоящите войни на САЩ в региона които докараха нещата до днешното дередже.

Истината е че от както се намеси Русия нещата взеха обрат, а не какво обявяват Американците.Истина е и че без коалиция между двете сили трудно ще има победа.

как само се загрижи за цивилни. Когато САЩ попиляха болница - ти в отпуск ли си беше? никакъв те нямаше. Мълчеше като посрано детенце прид майка си.

Тъпият трол си е тъп трол! Това, че ти не си чел, не значи, че няма книги. Ето- 'Ние те бранехме, София' от Генерал Стоян Стоянов. За първи път издадена през 1972-ра. Чел съм я като дете. Други въпроси имаш ли?