САЩ: Въздушните удари няма да спасят Кобане (обновена)

Американските въздушни удари няма да спасят сирийския град Кобане, който от дни е под атака на "Ислямска държава", призна американският президент Барак Обама.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Въздушните удари няма да спасят Кобане (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ са най-гадната терористична държава, която с наглост говори как не може да се справи с чудовището ИД което сама е създала и винаги е подкрепяла!!!

Кери каза че Кобане не ги интересува , така че пак спечели Ердоган

Много ясно че няма, все пак след като сащ са ги въоръжили много добре знаят какъв е плана.

САЩ: Въздушните удари няма да спасят Кобане ТО И САМО ГОВОРЕНЕ, СЪЩО НЯМА ДА СПАСИ КОБАНЕ.

от този форум доста отдавна споменаха, че без сухопътна армия няма да стане, на тях чак сега им просветна.

Армията на легитимното правителство на Сирия можеше да се справи с ислямистите ако западните, някои арабски страни и Турция не пречеха. Сега може би още не е късно, но трвбва да се спре кампанията срещу Асад. Противниците на Асад обаче предпочитат да да загинат стотици хиляди невинни, но няма да позволят, и по този начин да се разбере, че те са причината за сегашната ситуация в Сирия и Ирак.

"За момента нямаме партньор доброволец, който да е способен и ефикасен на терен вътре в Сирия. Това са фактите", каза Кърби. Ебати ташака. Няма доброволец все още да иска да отиде да умира за интересите на гнусната терористична държава САЩ

Убийците от ИД трябва и дано бъдат избити и изринати!Всички коментари за САЩ и др.са излишни.Извергите от ИД са най-отвратителната част от човечеството и светът трябва да се справи с тях. Нямат нищо общо с бизнеса,нищо общо с исляма,нищо общо с политиката-ТЕ СА БАНДА НАЕМНИ УБИЙЦИ,СЪБРАНИ ОТВСЯКЪДЕ!

Ако едно куче ухапе някого, кой е виновен, кучето, или стопанинът му? Сащ са стопани, те създадоха, въоръжиха и те командват задкулисно ИДИЛ, всичко друго са празни приказки.

Да, само че се заблуждаваш, че ИД нямали нищо общо с исляма. Напротив- имат, и се опитват да бъдат най-истинските мюсюлмани всъщност. Точно както е според Корана, като просто наблягат на тази част от учението на исляма, която е свързана с война, джихад. Ако не вярваш, прочети историята и виж как е започнал исляма, в края на 6, началото на 7 век! Точно по същия начин! С война- джихад, геноцид, зверства, убийства, много кръв и насилие- започнал от Арабския полуостров, и обхванал целия Близък Изток и Северна Африка. Сегашните джихадисти просто се опитват да бъдат като първоначалните си предшественици- халифите Омар, Осман, Абу Бакр и др., които са започнали джихада в онези времена. Или тогавашните арабски завоеватели не са имали нищо общо с исляма???

Дори не си наясно какво точно е "джихат",но ...дрънкаш. Много кръв,убийства и зверства има и са извършвани в името на Христос. Ислямските духовници призоваха за борба с тези лъжемюсюлмани,Папата заяви,че убийците от ИД нямат общо с ислямската религия! А стига,бе,какви вестници те информират и коя"история" ти набива в главата лъжи???

Путин: -Ало, Барака, утре едно отделение от нашите момчета от базата ни в Сирия ще ходят на пикник.Разкарай де що има НАТО в региона на поне 1000км., че вашите като видят нашите и се насират, да не докараме някоя екологична катастрофа в региона.Поздрави на Мишел!

Евала пич!!!:) Само едно малко уточнение: Насират се само по-смелите, другите направо си откачат от страх.-Справка ескадрения им миноносец преди два месеца в Черно море.

Ето толкова струва великата американска армия.С няколко откачалника не могат да се справят!!!Нищо чудно за оправдание и тези да ги напишат на сметката на Русия,че ги поддържа и затова толкова време не могат да се справят

ИД е изкуствено създадено напрежение в Близкия Изток с цел да се контролира всичко на принципа - ''Разделяй и владей.'' Израел и САЩ заедно с няколко арабски помощника създадоха това ''чудо''. Може би и Турция ще пострада, а в един момент кюрдите в региона ще бъдат издигнати на преден план. Сложна и пъклена работа, с неясен за нас простосмъртните край.

Май Плевню и Шалавата преди няколко месеца ги бяха привикали началниците и те им баха обещали да купят стари ръждясали самолети на цената на нови и да пратят бригада в Близкия Изток. Тогава те отричаха тази информация, ама ... кой ще плати за таратайките и кой ще отиде в Сирия? Май няма да са тия двата хубавци ...

Ще им намерят колая американците.Я по време на студената война със колко революции и преврати организирани от руснаците се справиха.И със създадената със руска помощ и оръжие религиозно-фашистка организация ще се справят в това можем да бъдем сигурни.А и както ибикновено те сами си го вкарват през балтона със обучението на чеченски командири които сега трупат боен опит,а после ще им раскажат за кой ли път играта я в Чечня я в Москва.Смърт на талибаните!Да живеят Европейският съюз и САЩ!

Айде моля ви се.Суперсили разполагащи със свръхмодерно въоръжение способно да изпепели цели градове безпомощни срещу няколко хиляди брадати екземпляра със мечове и пистолети.Добре.

Да помолим САЩ, да окаже натиск на Турция, да окупира сев.Сирия, в името на мира, демокрацията и стабилността в района и да защити цивилизацията от ислямистките варвари.

После може и до Кърджали да отскочат, на гости на родата.

Да викнат талибаните!!!

"талибани", "алкайда", ""сирийска опозиция"... това е една и съща интернационална театрална трупа, която обикаля по света - Египет, Либия, Сирия, Тунис, Украйна, подобно на гей-парадите.

Чеченците вече са там и помагат на ИД. watch?v=1XXx8rd4mho в youtube

И Обама откри "топлата вод". Доста време му трябваше.....

Тия хора съвсем луднаха и почнаха да играят срещу себе си шах. И ИДИЛ са те, и коалицията срещу тях, пак са те. Вече не си играят да разпалват вътрешни конфликти, ами направо си гастролират с тях, където им е угодно.

Нали американците са много "компетентни"... Ами нека ТЕ да влязат със сухопътните си войски, за да разкажат играта на ИД, които до вчера финансираха! Нали са много "ербап"... но явно и шубето е голямо...;-)

Защо "храбрите" американци не влязат "на терен" да се бият срещу създанието си, а само мЕтат бомби от високото.

Кончита Вурст, която спечели конкурса на Евровизия през май, днес изнесе концерт пред сградата на Европейския парламент в Брюксел, съобщи БНТ. Вурст отново призова за толерантност към хората с нетрадиционна сексуална ориентация. На фона на знамето на Евросъюза звездата пя пред няколкостотин души, сред тях фенове от Амстердам и играчите от гей-отбор по ръгби от Брюксел. Изпълнителката отново защити правото на хомосексуални бракове, които вече са разрешени в няколко европейски страни.

Другарю, а нашия Филип Киркоров кога ще пее в булчинска рокля, за всеобща радост на Русия?

ДА ЖИВЕЯТ ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ-ЖЕНА-ЖЕНА,ЖЕНА-КУЧЕ,ЖЕНА-КОН,МЪЖ-КОЗА И ДРУГИ....

Когато американските нпо-рки, успеят да организират преврат в Русия, като колегите си в Украйна. Т.е. никога.

Тези от ИД в кофи ли го продават този нефт и на кого ? От къде пари за оръжия и издръжка на армията ?

Не може това да не се знае, при толкова специални служби..., но явно нямат желание да предприемат някакви мерки. Защо ли?!?

Целта на тези удари не е спасяването на Кобане, а пълненето на бездънните гушки на хамериканските фирми от военно-промишления комплекс.

Анкара заяви, че е нереалистично да се очаква страната му да проведе едностранна операция в помощ наКобе. За сметка на това нашата армия е готова, да послужи за маша в конфликта.

всичко си върви по план,унищожиха ни армията,е скоро ще дойдат и тия под един или друг вид,и с България е свършено колкото и да ни е тъжно,ама папагалите ще чакат НАТО и ЕС да ни помогне,алоооооо за едни нещастни наводнения ни сиктириха ,та камо ли за военна помощ

Дайте по някой лев на циганите и ги пратете вместо всеки ден да се самоизбиват или да трепат невинни хора.

НИЕ СМЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА ОСИГУРИМ ТРАЕН МИР В СИРИЯ , ИРАК И НА БАЛКАНИТЕ ... ОБАЧЕ САМО АКО ГИ ВЗЕМЕМ ПОД АРЕНДА ЗА 500ГОДИНИ :))) .... В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , ТУРСКИТЕ КОАНДОСИ В РЕДОВЕТЕ НА ХАЛИФАТА ЩЕ ПРАВЯТ ДЖИХАД ПОНЕ ОЩЕ 10-15 ГОДИНИ

Като четете, мислете за Българската армия и за премахването на зъдължителната военна служба. Нали виждате, не си ли подготвен...превземат те.

Отдавна сме помислили - пълна е с цигани, турци, геюве, жени, корумпета, включително военния министър...

Наглите американци, пак искат да пратят други на смърт, да не си изцапат ръцете случайно. 2-3-ма с Ебола от Африка, вместо бомбите, ще свършат по-добра работа. Няма да ви трябват пехотинци въобще.

След като не е ясно какво бомбардират натовци, от къде да знаем дали техните действие ще имат друг ефект осен медиен шум.

Култов момент от делото срещу Слободан Милошевич : "само мало да ми попушите курац... и да изедете сва говна коя сте изасрале"

Личния състав на бойците от ИД е точно от хората които Америка подготвяше за да смаже Асад. Въпросните обаче се обявиха за радикали, (една мааалка част остана да го играе "умерени") и тръгнаха да създават халифат. От къде мислите тия хора имат бойните си умения до такава степен че размазаха Ирак и Сирия едновременно и за нула време?

Пак повечето тук се изказват неподготвени.Задавате тъпи въпроси,като напр."Откъде се взеха обучени войници в ИД" и т.н. Не четете,не се интересувате,само плюете и сте трагични,ужас. САЩ били виновни,ние уж сме се включили,турците не знам какво...ей,тъпи хора,непросветени,само злъч...

Нужно е като забърквате каши сами да си ги ядете,а не да чакате някой друг да ви рине л..та

"""Ще са необходими компетентни войници, бойци от редиците на бунтовниците в Сирия или правителствените иракски сили"" - това е за всички русофилски настроени бетонни кратуни, неразбрали, че ИД не са бунтовниците от Сирия!

Бяха, но се разделиха, чети малко повече.:)

но в момента не са едно и също! Те и голяма част от ИД са били нормални германци и англичани, но вече не са и няма да бъдат!

такива заблудени като тебе, дето трябва да ги раздвоят кои, кои са и уж, че ИД не са видиш ли бунтовниците.

БРЦК

Е що да нямат авер на терен ? Ми редовната сирийска армия ? Що подкрепят сирийските бунтовници като доскоро ИДИЛ също беше от тях , ама понеже сви към Ирак и петролните кладенци и вече не са бунтовници , а терористи. Руснаците, иракчаните и китайците подкрепят Сирия и скоро Асад ще прочисти ИДИЛ от Сирийската територия. И ИДИЛ ще се премести в Ирак и Турция.

След войната във Виетнам военната стратегия на САЩ се промени- сухопътните операции бяха заменени от партньорите на "терен".

"Нужен ни е партньор на терен в Сирия." Що, вървете вие - американците, защо търсите пушечно месо от други. Самодоволни и страхливи наглеци!

достатъчно помагат! А ако ИД минат Турция, първо твоя гъз ще изгори, а жена ти и дъщеря ти ще ги обрежат, разбра ли мижитурчо ! Страхливеца е ботоксовото джудже в Кремъл !

Мижитурка е мъжа ти. Кой ги създаде тези изроди? САЩ да си поемат отговорността поне веднъж, а не те да подпалват огъня, а после друг да бърка в него. Ако пък стигнат дотук, излизам напред веднага, разбра ли!

Снимката с австралийския супер хорнет в небето над града е много добра.

"Сирия ке падне в краката на победителя, но той ще бъде друг ... (не този, който се очава да победи)." (Ванга)

Щом ви е нужен партньор - ПРЕХВЪРЛЕТЕ ТАМ УКРАИНСКИТЕ БАНДЕРОВЦИ. ТЕ СА ДОСТА ВОЙНСТВЕНИ. ТЪКМО ЩЕ ИМ МИНЕ МЕРАКА ДА СЕ БИЯТ ....

Ще ги мотивират като им кажат, че ще се бият срещу москали с бради. И понеже те мразят "москалите" - може и да се вържат!

Що ли хамерите не се обърнат към Путин с молба да им отпусне 2-3 дивизии чеченци или "Спецназ" за наземни операции на терен?!?Хем ИДИЛ ще изчезне, хем хората ще потренират малко в истински бойни условия...Ама как после ще се оправдае наличието на американско оръжия и Хъмвита в бойците от ИДИЛ?!?

Отличва идея! Путин да изтегли руските войски от Източна Украйна и Крим и да ги прати да трепят джихадисти. Хем ще престане да е Путлер, хем ще излезе с чест от калта в която е затънал :))))))))))

Паисий

по-добрата идея е да пратят двата украински батальона (Донбас и Азов).

Световните д-жандари САЩ забъркаха буламача в Ирак, Афганистан, Либия ,Сирия и Украйна с цел постигане на илюзорни геостратегически интереси, а сега търсят някой да извади от огъня кестените им.Всеки може да си обясни какво търсят американците на хиляди километри от северна америка.Те не осъзнават ,че действията им за световно господство и нов американски ред среща и ще среща противодействие и са в ущърб на Америка и народа и.

Дрън дрън Щатите карат тия изроди да колят хората в собствената си страна аре стига болни мозъци че ми писна вече.

Паисий

Болните мозъци са във Вашингтон! Нали те въоръжиха джихадистите преди 2 години за да се бият срещу Асад. Като отричаш фактите - те не се променят!

бг промосковските талибани от рано заливат нета с помия.Гнусни продадени на мосовският талибанин ПРЕДАТЕЛИ.

тези в пентаграмата пак прожектират глупости от хиляда и една нощ

Кончита Вурст, която спечели конкурса на Евровизия през май, днес изнесе концерт пред сградата на Европейския парламент в Брюксел, съобщи БНТ. Вурст отново призова за толерантност към хората с нетрадиционна сексуална ориентация. На фона на знамето на Евросъюза звездата пя пред няколкостотин души, сред тях фенове от Амстердам и играчите от гей-отбор по ръгби от Брюксел. Изпълнителката отново защити правото на хомосексуални бракове, които вече са разрешени в няколко европейски страни. Кончита Вурст е в Брюксел по покана на пет парламентарни групи, които искат да изпратят послание срещу дискриминацията.

Ама мнозинството - нормалните хора в Париж протестираха масово срешу тая изродщина - нали ?!

ГОЛАТА ИСТИНА Е, ЧЕ НА ТЕРЕН НАТО И АМЕРИКАНЦИТЕ СА ДВЕ ГОЛЕМИ НУЛИ!! ТЕ НЕ РАЗПОЛАГАТ С НАЙ СТРАШНОТО ОРЪЖИЕ КОЕТО ИМАТ ИСЛЯМИСТИТЕ - ВЯРАТА И МОТИВАЦИЯТА ЗА ПОБЕДА!! СКОРО , МНОГО СКОРО ПРОБЛЕМА С ИСЛЯМА ЩЕ ЗАЛЕЕ ПОКВАРЕНАТА И ПОТЪНАЛАТА В РАЗКОШ И БЕЗСМИСЛЕНО СЪЩЕСТВУВАНЕ ЕВРОПА, В КОЯТО МОРАЛНИТЕ ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО!! ПОВЕДЕНИЕТО НА САЩ И ЕВРОПА , ЧЕ СА НОСИТЕЛИ НА ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ СКОРО ЩЕ БЪДЕ РАЗВЕНЧАНО !!!

напротив - в поста над тебе пише точно за ЦЕННОСТИТЕ в ЕС и в Брюксел! - хахаха

Глупости на търкалета :) Смачкаха милионната армия на Саддам за нула време само с около 30 000 -50 000 кашици.... Въпросът е за парата - много скъпо струва това удоволствие....

Паисий

войната срещу Саддам беше безконтактна. Прочети повече...

преди сто години като се почвало война са пращали първо техни хора да искат еди какво си ако не го изпълнят са им предлагали или изпълнете или ви обявяваме война и така се почвало войната като се почвало войната било само в дневна светлина като се почвало в 08-11 часа от 11-12часа се прибират убитите и ранените от 12-13,30 часа обяд от 14-17 часа война и се спирало точно в 17 часа и нова война следващия ден хората са имали един на друг почит сега какво идва единсамолет и стреля от 50км далечина и това когато хората си спят вместо да падне в еди кой си квартали или град пада на съвсем друго мусто като американците които стреляха по сърбите и вместо в белград пада в софия

Преди 100 г. по точно преди 99 чалмите са рязали масово глави на арменци и асирийци ..... Днес рязането на глави се повтаря, макар и в по-малък мащаб .... Що обвиняваш в липса на рицарство пилота на самолета с ракетата? Той просто прави дератизация! Рицарството е за хора не е за джихадисти :)

"Нужен ни е партньор на терен в Сирия". А защо партнйора да не е Сирийската армия? Сирийското правителство отдавна се бие с ИД, и отдавна търси съюзници. Но нали Асад пречи на Саудитските и американските интереси в региона...

Ако руснаците се разкарат от Сирия, може и това да стане :)

Аз пък си имам терен и си търся партньор! :)

ПЛЕВНЯТА И ШАЛАМАНОВ ДА ЗАМИНАВАТ.ТЕ СА ВИДНИ АМЕРИКАНСКИ ЛИЗАЧИ.БЕЗ ТОВА ПОЛЗА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЯХ НИКАКВА....

a ти пък си путлерски лизач. Убеден съм даже, че пикаеш клекнал