Иракската армия атакува ”Ислямска държава” във Фалуджа

Иракски елитни части са навлезли тази сутрин в град Фалуджа, за да прогонят групировката "Ислямска държава" от този джихадистки бастион, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Иракската армия атакува ”Ислямска държава” във Фалуджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

15-20 000 редовна армия и шийти срещу 400-500 човека :-) и след 4-5 месеца обсада лол

Ала бала! Кво атакуват? Нали Путин отдавна унищожи мИНДИЛ!

Що тъй - бият ИД, а пък реве СА!?

Защото са лявата и дясната ръка на едно чудовище- радикалния ислям. Затова.

Ето руснаците освободиха Палмира! Докато лудите крави си бъркаха по гейските дупки! А дано сега и иракската армия успее!! Стига лудите крави пак по случайност не почнат да пускат оръжия на ИДИЛ, да им дават чисто нови джипове Тойота, дрога от Афганситан и долари за заплати! А да..И да не бомбардират иракската армия!! Че то лудите крави като мятат бомби нацелват само болници, детски домове, погребения, сватби, училища..Абе всичко друго, но не и ИДИЛ и Ал кайда!!!

Палмира?? За това време ИДИЛ превзе поне 20 Палмири. Какво е Палмира?? Никаква военна цел, но място където идиотите от Русия да си направят пропаганден концерт.

Абе Щерев..>Стига писа глупости! За 5 години лудите крави на които лижеш задника, унищожиха само едно детско колело триколка..И два булдозера на ИДИЛ! ЗА ПЕТ ГОДИНИ!!!

Че те май не са и спирали с приятелския огън и случайните бомбардировки на ИД с провизии и оръжия. В Ирак постоянно недоволстват от такива случки, но кой ли ги слуша.

Истината е, че само където помагат американците има напредък!! Американците подготвиха иракската армия и офицери. И си заминаха, тогава иракската корупция и бюрокрация си каза думата. Смениха опитните офицери тренирани от САЩ и сложиха "свои" хора. Свои в смисъл от своето племе. Хора бяз опит и без уважението на войниците. Които като се изправиха пред ИДИЛ и дезертираха. Затова иракската армия без опитни офицери беше изблъскана. Явно сега пак за върнало офицерите обучавани от САЩ да водят борбата.

С тези си писания вредиш повече на платената си кауза. Даже някой ще си помисли, че го правиш, понеже си "мурзилка, путлераст" и т.н.

Ако беше запознат щеше да знаеш, че точно "благодарение" на войната на САЩ в Ирак се зароди ИДИЛ. В Либия идилците също са в разцвет след свалянето на Кадафи.

тва го написах преди няколко месеца официално всички са против идил но във бойните действия ги позлват днес идил са превзели град от опозицията се едно работят в полза на асад имаше доста сведения че идил продават пертол на асад асад се бие главно срещу опозицията СА ги финансираше в началото но като стана голямата беля спряха сега ги бомбят а идил прави атентати в СА тва дали много от аристокрацията в СА подкрепят терористи е отделно ислямистите искат те да владеят света така е но тва иска и иран не си правете илюзии

що бе- имам хубавата илюзия, че сунити и шиити веднъж за винаги ще решат споровете помежду си кой се кланя по правоверно на аллах... И ще направят около половината от населението в близкият изток мъченици на вярата.

Това са си някакви твои свободни съчинения. Атентатите в Саудитска арабия, Белгия, Франция или Турция могат да се припишат на всеки. Това вече е ясно на всеки средно интелигентен човек, след атентатите от 11-ти септември. Преди години за всичко беше виновна Ал Кайда.

първо да превземат Фалуджа и после да пускат новини! Щото с намерения не се прави нищо!!!!

Е, те не са казали ,че са я превзели нали?? И то превземането на голям град не става за дни и часове.

Абе на тия тъпунгери от СА нали им казах да си мълчат, че пак ни излагат ! Можем да подкрепяме ИД и без да е толкова явно !

Абе, карай бе, те вече и идиотите разбраха кой кой е в тази война. Само платените соросоиди продължават да сер.т по форумите в кауза пердута, ама платена.

Щерев, стига преписва едно и също. Не ти ли обръзна да те залива негативна енергия? Намери си друга работа и престани с платената проституция. . PARS ( нерегистриран ) 30.05.2016 11:27 . Oфицилно, C. Aрабия се бори против "идил", неофициално закрилник на "идил" е путин и се снабдяват с руско оръжие .. има данни също така че имат оръжия и муниции произведени в българия !!!

аз изобщо не виждам причина защо свободомислещи българи ще подкрепят ислямска република иран както правите вие и СА и иран са ислямски изостанали държави в които няма свобода и връщат света назад освен това иран чрез хизбула направи атентат в бургас! явно путлер ви е казал да ги подкрпяте...

Шило

Ами поне по една причина- защото активно се бори срещу ИД. Кръстосване на интереси в случая. Бих адмирирал и СА, ама пусто, нищо не правят. Но иначе стисках палци за йорданската авиация, която реално воюва и даде жертва, за съжаление, в този конфликт.

ако борим това СА са също в коалицията срещу ИД и ги бомбят ИД направиха няколко атентата в СА или фактите не ги броим?? СА са ми абсолютно несимпатични но е ОЧЕВАДНА пропагандата в полза на иран! дразнещо е! а относно атентата - никой няма съмнения че е направен от хизбула дори те откриха кой е давал сведения на израел за това че те са го извършили и го екзекутираха израел предупреди че ще има атентат на хизбула в България преди да се случи! айде малко с факти да поработиш

Ами питай тогава хора които са посещавали Иран като туристи какво мислят за него. Има голяма пропаганда относно Иран.

Шило

а за атентата в Бургас...Къде са доказателствата, за това, кой стои зад него? Или я караме на "обосновани предположения"?

Абе, руснаците обърнаха войната - дадоха рамо и кураж на всички, които се бият с чудовището ИД.

по-скоро помогнаха на ИД като пребиха опозицията на Асад. Сега ИД бяга от янките и завзема градове в Сирия? Какво? Малоумен си да прочетеш новините дори ли?

Шило

Е, нали янките летят и над Сирия? Защо не помагат на "своите"?

Руснаците помогнаха единствено на Асад, тъй като опозицията му беше вече близо до Дамаск. Факта, че ИД продължава да превзема градове и да напредва в Сирия е достатъчно показателен за това, какво свършиха русанците там. ИД печели позиции и и превзема градове в Сирия, но пък губи в Ирак.

Шило

Само един въпрос: Кой владееше допреди 3-4 месеца Палмира и кой сега? Кой допреди 3-4 месеца режеше глави там и кой сега изнася концерти?

тоя чаршаф що не пита правителството на Ирак що е поканило иранците

Шило

Защото знае отговора. Иран са шиити, на власт в Ирак също са шиити. Чаршафът просто дърдори празни приказки. На които никой вече не се връзва.

Шило

Ами, успех на иракчаните! И пълен разгром на ИД!

Значи Иран да спре да се намесва, за да не пречи на намесата на СА, посредством отрочето й ИД!? Не знам кой от кого се учи на наглост СА от САЩ или САЩ от СА, или имат общ учител по наглост и коварство.

А дано да успеят иракчаните!! Да се отърват от тия мръсни варвариот ИДИЛ, спонсорирани от Краварника, Саудитска Арабия, Катар и т.н Само да не стане като предния път! Когато лудите крави бомбардираха напредващите иракски части..И така няколко пъти!!!

ИДИЛ са хора на Путин и на Кадиров всеки го знае!! Иракчаните тренирани от САЩ се бият срещу ИДИЛ. САЩ избиха много водачи на ИДИЛ , за разлика от Русия.

Шило

Така ли? Я, виж ти! Все си мислех, че са хора на СА и Турция, ама щом казваш. Но, нещо не се връзва. Русия и Иран са в съюз срещу ИД. От прочетеното става ясно, че срещу ИД тук са Ирак и Иран. СА пък са против тази коалиция. нещо опорните ти точки не намират реална подкрепа. Всъщност, къде бяха наистина американците при атаките на ИД срещу умерената опозиция? Къде бяха турците, все пак боевете са били на 10 км. от границата им. Вярно, в Сирия, ама нали уж коалициите са едни и същи.

Така е както казваш. Само дето по случайност шефът на ИД, т.нар. "ал-Багдади" е всъщност Шимон Елиот, агент на Мосад и личен приятел на Маккейн. А, пък вторият човек в ИД, е отличник от грузинския контингент на Сорос/ЦРУ.

Шило

И още нещо: твърдиш за уж избити лидери, ама ИД премина пак в настъпление. Нещо не ги разбирам тези работи как стават.

Питай ги тогава иракчаните какво мислят по въпроса. САЩ се мъчат да убедят иракчаните, че не подкрепят ИД. През декември 2014 г. 38 процента от иракчаните са били благоразположени към Америка, но към август 2015 г. този дял е спаднал до едва 18 процента, по проучване на Държавния департамент. Кметът на град Балад, който се намира 80 км северно от Багдад, Муфид ал Балдави заяви, че на 26 декември хеликоптер на американските ВВС е хвърлил контейнер с оръжие на терористите, обсадени в село Ал Худейра. Американската авиация предоставя въоръжение на Ислямска държава в Ирак, твърдят пък депутати в местния парламент и представители на иракската власт. "Не за пръв път авиацията на САЩ и прословутата коалиция хвърля оръжие и провизии".

Айде успех!!!

светат беше по добар сас садам и кадафи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Войната в Ирак, превърна страната в инкубатор на терористите, тъй като бяха разрушени всички държавни структури. Много голяма част от джихадистите са били в америкнаски затвори включително и Ал Багдади. Огромната част от терористичните организации включително ИД се дължи на катарски, саудитски и турски интереси и пари. А такива образувания-държави не могат да съществуват без мощна подкрепа на САЩ.

това е абсолютно вярно, основата на тези войни са САЩ, които използват религиозните различия и на тяхна основа непрекъснато подклаждат военни конфликти и всичко е заради запасите от нефт

Ясно е, че става въпрос за борба за територии, спонсорирана от мощните фармацевтични компании от Невада. Същите, които ще продадат предварително разработените си ваксини след поредната "пандемия". Сирия и Ирак са близо до България. Но са далеч от САЩ, където без съмнение съществуват лаборатории, в които се изследват свалени НЛО. Много е написано по въпроса, но хората са заслепени от парите и не отделят време да четат. Лесно е, когато получаваш заплата от 3000 долара. Плащат ти, за да си мълчиш.

и с пъти по-малка заплата от 3000 долара, не чета подобни глупости

Саудитска Арабия се обявява официално за поддръжник на ИД. Би трябвало вече да се правят разчетите за бомбардировки върху Рияд

Oфицилно, C. Aрабия се бори против "идил", неофициално закрилник на "идил" е путин и се снабдяват с руско оръжие .. има данни също така че имат оръжия и муниции произведени в българия !!!

същото тролче - ето ти и същия отговор - посочи ми в кой град руснаците произвеждат Хамър, ПТУРС - Тоу, М-4?

Български оръжия чрез американски фирми, инцидентът в село Анево беше показателен.

Замислете се в каква посока върви светът! Всичко се е променило до степен на неузнаваемост през последните две десетилетия! Оказва се, е ГМО далеч не са най-същественият проблем. Часове, да, броени часове, съотнесени към милионите години история на земята, ни делят от среща с представители на извънземни цивилизации. Какво ще правим тогава? Ще изпратим "елитни части"? Ще пращаме огнени кълба и викове на отчаяние към същества, които просто не познаваме? Или ще погледнем вътре в себе си?

ГМО никога не са били проблем. Проблем е глупостта на хората. И ГМО, и религиозните драми са все следствие то тъпотията на масите. А тъпотията е в следствие на липсващия естествен подбор.

Иракската армия атакува Ислямска държава във Фалуджа Абе тези от две седмици ги слушаме все едно става дума за битката при Сталинград. А всъщност става дума за няколко хиляди бандити, които отдавна трябваше да са при Аллах, ако Иракската армия беше наистина "армия".

турците и саудитците изреваха на умряло, че им бият подчинените ИГИЛ. Ама това си е ИРАК, и е крайно време тия два агресора - Турция и Саудитска Арабия, да бъдат глсно и официално обявени за такива.

Tурция е единствената държава, която реално се бори срещу сатанската организация "идил". Oт "идил" имат полза иран, сатрапа асад, путлер и западът и всеки ги ползва за собствените си зловещи цели за да се добере до сирииския и иракски петрол.

Ти си живото доказателство, че човек може да живее и без мозък!