Правозащитници: Малцинствата в Ирак са на изчезване

Много от иракските малцинства са пред изчезване след 13 години война, предупредиха правозащитници, цитирани от Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Правозащитници: Малцинствата в Ирак са на изчезване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Където стъпят САЩ християните изчезват. САЩ вярват в Мамона, не в Христос.

"Правозащитници: Малцинствата в Ирак са на изчезване". Сред тези правозащитници никак не видях амнести, бхк и отвореното общество. Очевидно малцинствата в Ирак, които са на изчезване не отговарят на идеологията, доктрината, която изповядват "толерантните", които вдигат шум, само за точно определени малцинства. Да не би нещо "матрияла" да не им харесва? А това как се нарича?

Айде пак! Сороските измекяри тотално се провалиха в черната си пропаганда и в техния справедлив демократичен стил наредиха на администраторите на дир.бг да изтрият неудобното за тях стечение на обстоятелствата... Така де, искат да преиграят мача!

Тъпанари -еврогейски. Садам бил ужасен. Бил извършил геноцид спрямо кюрдите.А защо не виждат какво направи Турция с кюрдите около Диарбекир -десетки сринати градове и хиляди цивилни под развалините и това е в "демократична" Турция-член на НАТО ,кандидат за ЕС и основен съюзник на "великата демокрация" -САЩ. И после защо не обичате ЕС ,НАТО и САЩ ?.Ами какдаги обичаме със завързани очи ,запушени уши и залепена уста.

А в България мнозинството е на изчезване заради обгрижването на малцинствата от правозащитниците им.

Добре, ако Садам е бил диктатор и е правил геноцид, то какви са САЩ, които след това окупираха Ирак. Трябва да се измисли ново понятие което да определя "Диктатор на ента степен" и "геноцид на ента степан". Само че Садам го обесиха за 5000 кюрди от едно село, но лидерите на САЩ, Англия и коалиция ги обявиха за "миротворци". Това е днешната евроатлантическа цивилизация. Тя ще изчезне като Содом и Гомор.

След идването на демокрацията и свободата в Ирак на крилете на евро-атлантическите ценностни бомбардировачи в Ирак, само християните, драстично намаляха с 1 милион...физически и отведнага!

Министърът на Външните работи на Ирак по времето на Садам се казваше Тарик Азис и е християнин. След "демократизацията" на Ирак Тарик Азис потърси подкрепа от папата и благодарение на неговото застъпничество не беше подложен на гонение. интересно ще е да прочетем някое негово интервю или изказване за ситуацията в момента в Ирак. Ще бъде много по-достоверно и обективно от "посланията" на разни НПОта.

територялните ганьовци сте големи боклуци, все диктатори са ви любимци

А ти демократе, бързо ший шалварите и напълни ибрика, че става страшно.

садам е бит, еван и обесен, за мое най голямо удоволствие

Т.е. сега имаме повече несравнимо много повече убити, но Садам си одтава диктатор и тиранин. Тогава какъв е смисъла Садам да го няма щом убитите са повече? Ясно - не иска да играе по свирката на задокеанските мислители. Ами импортирайте им вашата демокрация тогава.

Садам бил "ужасен"! и кой го преценява? от чия камбанария? съдейки по резултатите, тези "западни демократи" са по-ужасни!

Съвременната политика, провеждана от проспериращите страни спрямо страните от третия свят за да го поддържа слаби и подвластни си имаше име и то беше политика на контролирания хаос. Тази политика толкова се харесваше на управляващите, че те попрекалиха, при което управляемият хаос в определен момент прерасна в неуправляем.

ей това западняците са толкова тъпи и лъжливи, чак в червата не знам от кръвожадните варианти на християнството ли, които изповядват, от климата ли е, от епидемиите които са минали оттам? значи Садам бил ужасен диктатор, но като дошла "демокрацията" донесена от "Светата Демократична Западна Коалиция" станало по-лошо и малцинствата са пред изчезване. Е, не е ли лъжлив идиот този дето се изказва така косноезично само и само да е политкоректен и да си запази работното място? Че то и в СССР май нямаше толково откровен дебилизъм и мракобесие! както избиха индианците, избиваха индийци, китайци, африканци, австралийци, така днес "невинно" доизбиват огромно количество малки народи, които живеят там от стотици, че и хиляди години. Иначе като ги чуеш западняците как говорят за толерантност, многообразие, мултикултурализъм чак мед им капе от устите лъжливи - реално Западът се държи като един зловреден тумор който унищожава всичко до което се докосне. Всички трябва да станат американци и точка. Който има акъл и грам съвест би трябвало с каквото може да противопоставя на това безумие!

Балгодарение на тия боклуци фекали-лудите крави..Ирак който макар и управляван от диктатор, бе една нормална светска държава, се превърна в една огромна рана в сърцето на Близкия Изток!!

Кой е Садам Хюсеин, къде е роден, от кого е обучаван и подкрепян във военната си кариера, с чия помощ и по какъв начин завзема властта в Ирак? Кога и защо става неизгоден и бива обявен за диктатор? Само знаейки отговорите на тези въпроси може да се дава оценка за това кой, какъв е. Кой е по-лош, диктаторът или тези, които го подкрепят и използват докато им е изгоден?

садам беше социалист подкрепян от сесере

Ситуацията с малцинствата в 51-вия щат е такава каквато е в останалите 50 САЩати, справка коренното население - индианци, носят англоезични имена, подложени са верски и религиозен терор, единици говорят на матерния си език, затворени са в резервати, като животни, НО им е дадена свободата да правят Казина на своя територия без данъци, а то покрай тях и проституция и алкохол и наркотици ...

А пък за чукчите,евенките и другите сибирски народи само водка и няколко рубли за сол!Ни казина,ни цигари и алкохол без бандерол ни роден език и имена! Путлерастията преди да сочи с пръст американския империализъм да види първо смрадливия си комунопутинизъм!

Вярно е, руснаците не са насаждали своята демокрация. По времето на съветската власт много от местните племена и народи не са променили начина си на живот. За разлика от англосаксонските демократи, руските диктатори не са насаждали своята власт с кръв и насилие. Никой от местните народи не е бил положен на геноцид и масово изтребление. Никой не им е казвал как да живеят нито пък ги е превръщал в роби. Обичаите им и традициите им са били уважавани.

лъжливецо, я провери че няма нито един изчезнал народ в Русия всички си носят имената и си говорят езиците, които си изучават и в училищата няма нищо общо със това което Европа и Америка правят отделно всеки руски гражданин получава право да се развива и издига независимо от народност и език, за твое продажно сведение: външния министър Лавров е арменец шеф на централната банка на Набиулина е татарка министър на отбраната Шойгу е тувинец кмета на Москва Собянин от хантамансиец Путин има татарски корени кога ще видим индианец да стане министър на отбраната или външен министър на Щатите????? айде бегай

Гледам, че напоследък са се активизирали множество адвокати на ИДИЛ по телевизиите и обясняват как при Садам, Кадафи и Асад било много по-лошо. Да напомня, че при тяхното управление също така не бяха пипнати музеити и древните паметници. Сега ИДИЛ унищожи археологически ценности оцелели хиляди години. Бутафорните им копия които искат да построят в Лондон или Вашингтон не могат да ги заменят.

Експонатите могат да се окажат оригиналите.

Ей тия журналисти нямат мярка: Садам бил " Ужасен..." и тогава имало 1,4 милиона християни, а ссега при демокрацията са намаляли на 250 000! Е кажете сега, кои са по-добр???

Фактът, че това се случва сега, означава само едно - след като Садам се махне от власт, пак щеше да стане същото! Така е с диктатурите!

Ей, най-отдадената НПО проститутка най-накрая излезе с изявление! Браво! На два цента!

Идил, мидил, арабеско, манго и всички тия там трябва да се изчистят. От край време са напаст носеща смърт и насилие, както помежду си, така и на околните. Жестоко или не, но станаха неконтролируеми, размножават се като въшки и ще заразят и избият целия свят ако не бъдат избити те.

Когато масово биват преследвани и избивани християни заради вярата им - правозащитните организации мълчат. А за благото на безверниците - дават мило и драго, оплакват се до всички институции колко са онеправдани... Ислямът седи "мирен" само и единствено когато е в малцинство!

Защо да мълчат? Не мълчат. Имаше съдебен процес за признаването на избиването на християни по религиозен признак за геноцид. В Ню Йорк. Та съдът на държавата, ръководена от Барак Хюсеин Обама реши че убиването на християни не.може да се разглежда в никой случай като геноцид. Това решение е обвързващо за американците и те трябва да налагат вето на всяка резолюция на ООН, която му противоречи.

Цитат: "Садам беше ужасен. Ситуацията оттогава е по-лоша." Кой свали Садам? Кой вилнее в Ирак от свалянето на Садам до днес? Мисля, че повече няма нужда да се коментира

Ама не е само такова положението с християните в Ирак, и в Сирия е същото. Относно язидите, когато през август 2014г. ИДИЛ налагат контрола над град Санджар, много язиди се опитват да избягат през турската граница, но Турция им отказва преминаването. Избити и пленени са хиляди.

правозащитниците се загрижили за християните ?????? брейййййй

може да имат други подбуди и цели

И това е резултат на "демократизирането" на Ирак от "хуманните" САЩ.

...хуните....хуните....

земи тая демокрация.......

Те са заплаха за деКорацията. А тоя дето си е отварял човката да клейми НАТО-тото и ценностите е рубладжия и проводник на путинскита хибридна война.

Ха така. Добре им го каза...да живей демокарцията и ний от козяк около нея.

Толкова ужасен е бил Саддам за малцинствата, че външният му министър беше християнин (Тарик Азис).

Вавилонскате митологии трябва да се поддържа сред масите. Какво друго да чуеш от техните медии? За тях истината е лъжа, лъжата истина, доброто зло, злото добро, нормалните ненормални и обратното.

Саддам и Кадафи ги наричат дикататори но тогава държавите им живееха благоденстващо , имаше мир и нямаше миграция. Като всички управляващи за да има мир са наложили здрав режим на сганта от масите , олабването на контрола се видя до какъв терор и зверства доведе. Илзиза сега че политиката им е била правилна и тези диваци които са местно население единственият начин да има мир е със груба сила и чатала на врата. Иначе почват да мислят за терор и бомби.

Верно ли бе? 8 години война с Иран - е мир? Всеки ден новини по комунистическите ни медии за паднали ракети в Багдад! Това е мир?

Сексуални посегателства и в Швеция 27 сигнала за сексуални посегателства са получени на музикален фестивал в страната! Зачестяват сексуалните посегателства в Германия, съобщава се за такива и в Швеция. Евентуално непристойно поведение спрямо жени е имало на музикален фестивал в южния град Карлстад. Най-малко 27 са подадените сигнали след мероприятието, съобщи БТА. Според "Дейли мейл" броят им дори е 35. Млади жени и момичета на възраст между 12 и 20 години са се оплакали в полицията, че са били опипвани и са станали обект на неприемливо сексуално поведение. Издирват се седем мъже, но подробности за тях не се съобщават. Засега няма никой арестуван. Зачестяват сексуалните посегателства в Германия, съобщава се за такива и в Швеция. Евентуално непристойно поведение спрямо жени е имало на музикален фестивал в южния град Карлстад. Най-малко 27 са подадените сигнали след мероприятието, съобщи БТА. Според "Дейли мейл" броят им дори е 35. Млади жени и момичета на възраст между 12 и 20 години са се оплакали в полицията, че са били опипвани и са станали обект на неприемливо сексуално поведение. Издирват се седем мъже, но подробности за тях не се съобщават. Засега няма никой арестуван. Информацията от Швеция идва в същото време, в което беше съобщено още, че сексуалните престъпления, извършвани от мигранти край обществените басейни в Германия стават все повече и предизвикват сериозна загриженост, пише в. Дейли Мейл, позовавайки се на информация от изтекъл таен доклад, цитиран от Билд. Автентичността на тайния доклад е била потвърдена от властите в Дюселдорф. Документът подчертава сериозното притеснение относно изнасилванията и сексуалното малтретиране на деца. Докладът излиза на бял свят само няколко месеца след ужаса в Кьолн, където в навечерието на Нова Година стотици жени бяха обект на сексуално посегателство от мародерски банди от мигранти.

Страхотна новина за успехите на САЩ и НАТО в Ирак (и не само...). Говорителите от Козяк защо мълчат, а не се похвалят и със своето участие и подкрепа на демокрацията по тези земи?

Пука ми че индианците намалели.

Шило

Хм. И какво излиза? Че Саддам бил за предпочитане?

Е, намекнаха на няколко пъти, че бил УжАсен, ама сега някак си било още по-зле. Нюанси еврогейски значи....

Че преследваше кюрди и политически неудобни - така беше. Ама след него стана още по-зле. Всеки ден атентати с десетки жертви. Само оня ден загинаха над 200 при два атентата в Багдад. Повечето ежедневни с жертви не ги съобщават по западните медии, защото са нещо обичайно.

Само че кюрдите от северен Ирак в момента са единодушни, че "репресиите" на Садам са за предпочитане пред днешната демокрация.

Голяма част от християните в Ирак вече са в ЕС!! Но всички ги наричат "ислямисти" без да знаят за какво иде реч!Половината бежанци дошли в ЕС са християни, ама овчето население съдейки по вида им, заключава -"ислямисти", "бежанци", "мюсюлмани" и т.н. Без да си давате сметка, тези "бежанци" са по-добре от нашите ман.гали!!

Ще ми се да го вярвам, но с очите си видях как почти 100 % от населението в т.нар. бежански лагери в Германия и Франция редовно се дупи на килимчетата и си мърмори за алахснакбар.

Стига глупости. Много малка част от бежанците са християни. Нали точно затова сума ти градове и градчета в Европа, дето приемат "бежанци" карат гражданите си да си променят навиците, щото тия били с друга религия и култура и им било обидно от момичета дето си показват нещо повече от лицата, че продават месо по магазините и т.н. Че и предупреждават момичетата да не се разхождат много много край центровете за настаняване (често насред жилищните квартали), защото ония не били свикнали да виждат "толкова разголени момичета". Под разголени да се чете "нормално облечени". Това е масово в Австрия и Германия. И в Швейцария доста от новородените са на деца имигранти НЕхристияни. Вече се опитват да забраняват месото в детските менюта в някои от кантоните, цитирайки уж проучване за броя на вегетарианците. Наскоро стана скандал.

И как според теб тези големи маси християни са успели да дойдат в ЕС?В Турция не ги пускаха, защото не ги искаха. Погледни Сирия на картата и ще ти стане ясно, че тия хора са изтребени. Наоколо само мюсюлмански държави и хаос. В кои бежански лагери на Турция са прибрани и как съжителстват или пътуват със сунити, че нещо не се сещам. Извършен е и се извършва поредният геноцид в човешката история. На европееца му се спестява информацията, да не вземе нежната му душа да се разстрои. Или просто не му пука вече.

ГЛОБАлизация

Мдааа....демокарция...

Ми то в ЕС става същото. Е, по-бавно и засега не колят християни, но както е тръгнало....

Когато превзеха Мосул агентите на ЦРУ, пардон терористите от ИД първото нещо което направиха изгониха всички христиани и езиди от града. А христиани и езиди е имало там още през 7 век. Сега вече няма.

Християните в Ирак са били 1,4 милиона преди 2003 г., а в момента са под 250 000 Небивали успехи за НАТО в Ирак