Трайков: По-добре сива икономика от никаква

По-добре да има сива, отколкото никаква икономика, заяви икономическият министър Трайчо Трайков и добави, че дори хората, които работят в нея, имат принос за брутния вътрешен продукт.

Обратно в новината

Коментари - Трайков: По-добре сива икономика от никаква | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕ ТОВА Е МИНИСТЪР ! КАЗВА ИСТИНАТА !

Нещо не разбирам и бих попитала...В какво се състой този растеж на икономиката.....Бюрата по труда са пълни с млади хора за регистрация,безработицата ръсте а те ми говорям за ръстеж......само сметки на хартия.....и аз така свих сем. бюджет и сега сме добре....не плащаме сметки,не се къпем,храним се по 1 филийка на ден,не купуваме дрехи дори вече и не пускаме перялнята...и тази сутрин установих,че икономическата криза е отминала...боже ..боже........

Спомнете си какъв съвет получи една майка с 2 деца и 200лв.заплата - да ходи да събира помия от ресторантите и да храни прасета , както са правили в Банкя ! Думи на държавни мъже !!!!!!?

Това момче е много точно.Точно и на място ги казва нещата.Ама има разни идиоти дето веднага ще му ливнат вода за приказките.Няма какво да си трае като говори истината.Само тоя го виждам като министър председател.Ама наоколо много акули, ще го сринат.Има добрина към нас българите и тя се вижда.

ТОЧНО ТАКА МОЙ ТРАЙЧО КАЦНАЛИ МИ НА ЧАРДАКА АЗ ОТДАВНА СИ Я КАРАМ ТАКА

МАХНЕТЕ ГО ТОЯ ПЛОСЪК ДАНЪК

Напреж народе , след сивата икономика идва, жълтата , червената и други някакви...

Предлагам да се назначи незабавно министър на сивата икономика.Трайчо трябва да започне да изнася лекции по целия свят по темата за предимствата на сивата икономика.

Прав е. Ако нямаше сива икономика да сме ги изритали досега.

По добре сива икономика, отколкото никаква. По добре никакво правителство , отколкото това...

Само да попитам каква икономика са крадците, нарко дилърите и циганите - продаващи цигари без бандерол по пазарите?

Алооо !! Прокуристаааа!! Ти да не би да не си министър на ИКОНОМИКАТА ??? След две години ти си най виновен !! Защо не си траеш поне ?! Така ще е като ви намират по кръстовищата !! Време е ББ да ти свие сърмите отново - все пак избори идват и не бива да се говорят такива глупости !?

Браво

Много е умен, но жалкото е че е в това правителство като цяло. Ще го съсипят.

Договора за ТЕЦ" Гълабово" е подписан от КОстов с гарантирана печелба.Работи не работи парите трябва да се плащат!Това са стратегическите инвеститори на СДС

ЛЪЖЕШ,

Разбрало е момчето, че без сивата икономика с такъв финансов министър отдавна щеше да има друго правителство!Всички българи дето работят в строителството из европа са в сивата икономика.Сивата икономока балансира некадърността на управляващите.

Просто съм шокиран.Ако това са думи на министър, който с тези си изказвания подкрепя престъпността/в "сивата "икономика винаги има престъпност и не спазнане на закона , в една или друга форма/Срам и позор!Вместо да се бори с/у негативнивите в НАШАТА икономика-той ги подкрепя.Бих казал- "недорасъл"политик , а моят дядо , поборник и участник във всички войни , който България е водила за утвърждаване на своите национални интереси би казал...."остави го чедо, тоя е посерко "...Как може минисрър да говори така , котато в Бържавата повече от 80% от частните фирми усигуряват работниците не на реалните заплати , а на min.заплата. Голяма част от фирмите усигуряват раротниците си на 4 часа /половин работен ден/, въпреки че се работи по 9-12 часа.Това да го каже министър-просто не е за тази работа .По би му подхождала "длъжността " на "консолери"на сицилианската мафия , или на "икономически"съветник на "новьие руские " в Москва и Саткт Петербург.Още веднъж бих казал - срам и позор и горко и на тази държава .

По-кретенско изказване не бях чувал. А ти на коя икономика си министър, бе мушморок?

Много е прав

НАПРЕД КЪМ СИВАТА ИКОНОМИКА - за нашите управници само това!!!

Защо се заблуждавате с тези понятия - има престъпници, които крадат "законно" пример с Лукойл, Софарма и т.н. повечето авери на Борисов. Останалите са фирми пред фалит, които и да си плащат и да не плащат - разликата е само в скоростта с която пътуват към дъното

На кои ли хора е представител Трайков? Едва ли ще да са българи. Защото, българският бизнес не може да се конкурира с 30 чужди инвеститори на собствената си територия. Друг въпрос е, какъв е произходът на доходите на един нашенски едър бизнесмен. Тази тема беше предизборна и там си остана. Така че, при сиво управление - сива икономика! Тва е!

Отговарям ти на въпроса:Българският бизнес не може да се конкурира с чуждестранния,защото ония са по-големи и по дърти крадци от нас!Техните прадеди още са започнали да трупат яко краденото от колониите от завоевателните войни,морското пиратство,търговията с роби и хиляди още неща в далечното минало!

И ние вземаме пример от дърти крадци, пирати и робовладелци! И наричаме това "демокрация"?! Да ти е...а демокрацията!

Всички,които плюят по СИВАТА ИКОНОМИКА са безсрамни и безмозъчни лъжци и лицемери!Като искате излизайте на СВЕТЛО,загубеняци откачени!Пожелавам ви на тези дето искате да си плащате данъците:300% данъци да платите и да дължите още толкова!И със съдия изпълнител да ви ги взимат!Само не пипайте СИВАТА ИКОНОМИКА,че ще ви изсъхнат ръчичките мръсни!Лицемерни глупаци!На СВЕТЛИ ще ми се правят!

Абе "ронин" , ти на самурай ли се правиш. Защо тогава не ходиш да правиш "бизнес " в Япония.На японски ронин означава самурай без гасподар . Преведено от японси на българси буквално означава - хайдук, разбойник, криминален тип.

Трайков! Затова ли ви избраха? За да се задоволявате със сивата икономика? То с такъв вид икономика можехме да си караме и без ГЕРБ! Няма такъв филм! Икономика ще има, та ако ще и да пратиш жена си, тъща си и децата си на къра да работят! Затова си министър, за да се справяш! Сложен си там, за да има законна икономика, а не сива! Ясно?

Абе, вчера сивата икономика беше над 40%, а днес вече спадна до 25%. Много са добри тези от ГЕРБ, пак да гласувате за тях!

България ще стане нормална държава,когато сивата икономика достигне почти 100%...дори смятам,че е необходим и известен процент черна икономика!България най-добре се оправя,когато е на автопилот!Твърдо"Не" на всякакви видове правителства и държавни, административни "дебелосерци" от каквито и да било партии!

Сивата икономика е непобедима!Единствено тя е спомогнала за оцеляването и утвърждаването на България като достойна нация през вековете!Докато не го осъзнаете това,никой не може да ви помогне!

Каква дълбочина на мисълта ,какво крилата фраза !Стимулира ме и аз да предложа една такава "По-добре без никакъв министър ,отколкото Трайчо !"

ОТДАВНА ТВЪРДЯ, ЧЕ ТОЗИ МИНИСТЪР Е ПЪРВИЯ КОЙТО ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА. Защо Трайчо държавната НЕК плаща на американския инвеститор Ей И Ес който е собственик на ТЕЦ Гълъбово, при положение, че централата не произвежда ток ???? Защо ние българите като крайни потребители трябва да плащаме на този инвеститор допуснатите от него грешки при избора на изпълнител в лицето на френските некадърници от Алстом ??? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ПРИВЛЕЧЕНИЯ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО КАПИТАЛ ОТ 1,3 МЛРД. ЕВРО Е ОТ ЕБВР, Calyon, BNP Paribas и ING Bank. ??!!! Сега Алстом и Ей И Ес отиват на съд заради ТЕЦ-а край Гълъбово ИЗЛИЗА, ЧЕ НИЕ ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ СМЕ ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ БЕЗДАРИЕТО НА НЕКАДЪРНИТЕ ФРАНЦУЗИ И ТЕХНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ ??? Че откъде накъде ???

Няма да плащате никакви данъци само ще експлоатирате "народа" е и % ще пуснете на управляващите..."България подготвя стратегия за привличане на инвестиции в индустрии с потенциал за висок икономически ръст, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. "

Това признание на Трайков направо кърти. Няма как да се справим със сивата икономика затова дай да си я отглеждаме, пък тия хора дето работят в нея как един ще се пенсионират едни Господ знае.

Хората работят съвсем съзнателно така. Значи са си направили сметката. Ако не са, си е за тяхна сметка. Никой не ги държи насила на работа.

Докато вас със "сивия бизнес" не ви вкарват в панделата, такива ще ги каканижете! Даже не разбрали какво ПРАВЯТ!!! Тъпанари нещастни начело с Трайчо!

Ти недей бери грижа,как хората работещи в сивата икономика ще се пенсионират!Единствено сивата икономика изкарва достатъчно пари,за да може хората работещи в нея да си заделят за старини и то предостатъчно!

Ето им акъла на "сивата икономика", да не кажа на всичката велика БГ икономика! А, бе аре у панделата и Трайчо да ви води като подбудител!!!

Е как ще се пенсионират....никак. Аз днес заделям всеки месец по 300 лева за осигуровки,пък те тези 300 лева всеки месец ги изяждат и изпиват. Аз след години"може би" ще взимам някаква пенсия,те със сигурност не,защото на младини са я изяли.

Прибери си версиите, Боце!

След тези откровени думи мисля,че този министър трябва да си събере багажа и вън от министерството.Как може министъра на икономиката да казва,че е по добре да има и сива икономика. Тоя господин не знае ли,че точно сивата икономика убива законния бизнес и един ден ако всички фирми се метнем в сивата икономика от къде министерството ще вземе пари за социално слабите роми народили по 9/10 деца и пенсионерите :) ? Да му мислим ние младите Българи който се бъхтаме по цял ден и се чудим как да свържем 2-та края и как да нахраним семействата си.Това е най голямата глупост изречена от министър. За мен това са думи на безсилен човек,който не може да се справи със ситуацията,ако е така местото не му е в министерството.

И този е държавник ?! Не мога да повярвам, че ни управляват кретени ! А той на коя икономика е министър ? Този простак не знае ли, че сивата икономика е неразделно свързана с престъпността и корупцията ? По тази логика по-добре е да има висока престъпност, за да се осигурява заетост чрез полиция, прокуратура, следствие и съд.

Всички управляващите БГ-то от никаква Европа не се интересуват! " борба с мафията", "борба с корупцията", "борба със сивата икономика" и изобщо са само за борбите във властта! Приказки, само приказки и крадат като изоглавени, еврофондовете само те ги интересуват да си ги усвоят!

аз много добре разбирама какво е искал да каже министъра но ..това са думи за преди 20 години тогова беше така..тотална експлоатация без усигоровки,данъци и тн. Но 2011 в ЕС това са недупостими думи. !!! да не говорим че безпаричините мутри държат много от бизнеса

За какво да плащаме данъци?За да може Масларката да си ги пъхне от държавния бюджет в собствения си джоб,ли?...И после да осъди България в Страсбург,да и ги плати още един път,ли?А,господа и другари,защитници на"БЯЛАТА"ИКОНОМИКА!?

Добре! Ами после накъде? С тая сива икономика къде сме тръгнали към Европа. По-добре да се откажем. Така няма излишно да се терзаем дали има корупция и колко голяма е .

Ами като ще е "на сиво", да е на сиво! Защо ние така наречения народ трябва да ви плащаме данъци???? Декларации да им подаваме до 10 коляно, нас ще ни глобяват! Пълнят си хазната с "на босия цървулите" па имат и нахалството за % "достойни старини" Е, такава държава НЯМА!!!

И как спокойно го казва само! Егати и откровеността. Ни капка задръжка. На право ме смайва тази откровеност.

Мултигруп-сенчеста финансова групировка, владееща по-голямата част от икономиката на България. Това беше преди 10-ина години. Сега какво се е променило?

За какво да плащаме данъци?За да може Ковачки да ги тегли после от бюджета под формата на ДДС ли?...И после да осъди България в Страсбург,да му плати още един път ли?....А, господа и другари"светли"разбирачи?!

Сива държава, сиви хора, сиво небе, сива икономика, сиво правителство......

1. Част от форумците слагат в устата на г-н Трайков думи, които той не е казвал. Той не е казвал, че сивата икономика е хубаво нещо. Казал е че е по-добра от никаквата. Така като 400 лв. месечен доход никак, ама не е добре... но е два пъти по-добре от 200 лв. 2. По време на жестока криза сивата икономика е спасителен пояс за много домакинства и дребни компании. Още повече, когато държавата открито толерира крупните монополи и задушава конкуренцията. 3. Без да е безгрешен, г-н Трайков е министър, който претърпя най-видимо положително развитие в тоя кабинет. Мисля, че е успешен министър с добра икономическа подготовка, професионален опит извън политиката и добри перспективи. Грешките , които допуска не са савсем негови - просто не случи на началник.

Почваме сега да се обясняваме, да го увъртаме! Той това не каза..... ГЕРБеристи - бивши комунисти!

Едно премерено и точно изказване. Без да съм електорат на ГЕРБ, тук сте прав. Искаме НЕсива икономика, но, ако ми се развали хладилникът в къщи и дойде техник, ще предпочета да е от сивата икономика, щото ще ми е по-евтино. Някой, който предпочита друго?

Абсолютно вярно. Човекът е подготвен икономист, грамотен и енергичен. Но и на най-способният би му било трудно с началник като тоя прост пожарникар. Засега стиска зъби, но да видим дали още дълго ще му издържат нервите.

Е това е, браво на министъра, как не сме се сетили, че сивата икономика ни е спасила тези години. Благодарение на нея имаме магистрали, здравеопазване, високи заплати, образование... сивата икономика ако не беше... е тогава сигурно щяхме да живеем като на запад, ама то там им е злееее, кофти им е да вземат заплати по няколко хиляди евра, много им е тежко. Направо трябва да им пратим тоя министър да ги оправи, направо всичките от парламента да им пратим.

Навсякъде има сива икономика, но държавата трябва да прави всичко възможно да намалява нейния дял. Принципно Трайчо е пич и се държи достойно. Малко трябва да се поошлайфа още. Като правиш такива изявления и си министър, трябва да ползваш езика на дипломацията. Иначе почват дебелашките атаки - видите ли, Трайчо защити сивата икономика.

Ми и ти "Мистър Х" си същият, само че поошлайфан крадец! Защитавайте некадърството и кражбите си, друго не ви остана! До вчера се "борихте" със сивата икономика, днес я превъзнасяте: "Само "на сиво" може да се работи у БГ-то!!" Ще видите Шенген през крив макарон! Да видим Боце какво ще каже!!!

Първо - винаги си плащам данъците до стотинка. Второ - през живота си не съм откраднал 1 стотинка от никого. Трето - виж ми основната мисъл: "Навсякъде има сива икономика, но държавата трябва да прави всичко възможно да намалява нейния дял". Ето такива, като тебе, вкарваха хората в лагери, без дори да ги познават - само за едно изказване.

Трайчо закри икономиката! Закриват държавата!

страхотно надлъгване пада в Б-я, а здравните се плащат само от малко хора, останалите крадат и претендират

Много ще се радвам ако от ГЕРБ вече са"обърнали палачинката" и са разбрали,че хората създаващи СИВА ИКОНОМИКА трябва да им станат ПРИЯТЕЛИ,а не ВРАГОВЕ!Ако не са тези хора в СИВИЯ СЕКТОР,държавата умира права!Осъзнайте го това с тъпите си мозъци всички,които плюете по СИВАТА ИКОНОМИКА!

ТОВА СА ДУМИТЕ НА МИНИСТЪР, КОИТО СЕ ПОКРИВАТ С ДЕЙСТВИЯТА НА ВСИЧКИТЕ ТРАМПАДЖИИ ОТ СИВАТА ИКОНОМИКА. ТЕ ПОТВЪРЖДАВАТ И ИСТИНСКЯТ ОБРАЗ И ПОВЕДЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ.

ми тогава отменете всички данъци, тайчов. Като ти е такава философията, О.К., но махнете всичко - плащане на социални осигуровки, на здравни осигуровки, махнете ддс-то и акцизите , с които ни товарите като магарета! Като си такъв мъж, че да подкрепяш открито сивата икономика, надявам се, мъжеството ти да не е само толкова мъничко, колкото ни го перчиш сега само с приказки, ами дано да е достатъчно голямо това твое мъжество, че да си реализираш идеята до края - направо закрий държавата, трайчов, и най-важното разпусни най-накрая след 20 години на кражби и ужасии тия черни всепоглущи парите ни - парламент, президенство, министерства и общини. И най-накрая да си отдъхнеме от вас и всички да си заработиме в сивия ти сектор.

Напълно съм съгласен с г-н Министъра.Я помислете,къде е голямата 21г.,беда-в политиците и корумпираните чиновници.Те си сътвориха истинска черна икономика,превръщайки властта в лично ООД.Разграбването на собствеността,фалитите на банките,хиперинфлацията,контрабандните канали,източването на милиарди ДДС,корупционните обществени поръчки,армията от роднини и приятели,на държавна издръжка по десетките агенции и министерства,екскурзиите по света и нас,кой го сътвори?Загубите на милиони евро по програмите на ЕС....Сива,сива,колко да е сива?Ама генерира свежи пари в обръщение,които разбутват заспалото кризисно потребление,пък и се облагат с непреки данъци-акциз и ДДС.Хората ще започнат да си плащат изрядно данъците,когато държавата започне да харчи на светло и прозрачно,до последната стотинка.

Философ дървен - а кога се увеличи и достигна НЕЧУВАНИ РАЗМЕРИ контрабандата, применро на цигари? Кое правителство - уточни. При кое правителство се оказа, че всичките СТО ПРОЦЕНТА от обществените поръчки са манипулирани?

до 18. не само генерира свежи пари. Освен това , осигурявайки хората на минимални заплати, тя оказва голяма помощ на държавата за бъдещия пенсионен фонд. НАли се сещате как ще се пенсионират хора, работили на минимална работна заплата. Естествено, на най-ниска пенсия. А от това държавата има полза. Това е и една от причините държавата да си трае и дори да подпомага сивата икономика.