Радев покани френския бизнес да инвестира в България

Президентът Румен Радев, който за втори ден е на работно посещение в Париж, покани френския бизнес да инвестира в България.

Обратно в новината

Коментари - Радев покани френския бизнес да инвестира в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Президент, уважавам усилието Ви да привлечете чужди инвестиции в България, но след като българския бизнес има проблем с намирането на качествени кадри, как ще осигурите кадри за френския инвеститор.В момента най-големия инвеститор са българските емигранти, за съжаление такива са фактите.Ако чужди компании имат интерес да дойдат у нас, то Вие ще разберете, но това не се случва, ЗАЩО ЛИ ? Какви са причините, които ги плашат ? Ако си отговорите на тези два въпроса ще имате отговора за евентуални бъдещи инвестиции.

Ал Бънди е много фотогеничен

френците ще инвестират, арабухите ще инвестират, ние какво ще правим - ще им събираме печалбата в найлонови чували и ще им я носим при тях ли...?!

Ако на френския бизнес му е изгодно ще инвестира в България и без покани. Но явно не е.

В АЕЦ белене ли?!?

6 години съм бил спортен педагог на деца във един футболен клуб в едно от богатите предградия на Париж, бивш професионален спортист съм. Hикога не съм бил комунист, нито моите родители са били, нито родителите на моите родители, служил съм в БA. Bсичко което съм постигал и постигам в живота си е с много труд, дисциплина и постоянство. Kато човек съм непоправим реалист. Oжених се за Българка, която преди 6 години ми роди едно прекрасно Българче. Tо се роди в Париж, но когато го попитат : "Tи къде си роден?", еднозначно отговаря : "в България, в Пловдив". Xоди и на френско и на българско училище и понякога много се изморява, но стиска зъби и прогресира отлично, паралелно и по български език и по френски език(край на автобиографията). Cподелих това за да напиша това, за което седнах всъщност да пиша. Българчетата разпознават из между хиляди други деца, те са като цветя в градина, но особен вид цветя, те са деца, на които очите им гледат по един много особен начин, като на възрастни хора, които са живели много хиляди години на тази земя и имаш чувството, че потъваш и се изгубваш в умните им дълбоки очи(моя френска колежка един ден ми каза същото за очите : "Il y a quelque chose de très profond dans les yeux des bulgares."-"има нещо много дълбоко в очите на българите"). Bинаги са много спретнати, добре сресани и чисти. Hикога не се опитват да шикалкавят, или да се възползват от другите в своя полза и облага, Mного са хуманни, смели и почтенни, когато някое дете ги засегне, държат и чакат да получат извинение и имат склонностa и сили всичко да простят, получили веднъж извинение. Hикога не можеш да се объркаш, че не са наши. Tе се различават,...и се познават...от километри.

да,сигурно е така - нашите деца в чужбина са възпитани, но това се дължи и на родителите им.Те са цвета на образованите и трудолюбиви млади хора, които не намират условия за развитие тук.Как не можахме да надградим, това което беше България, а алчни , неграмотни политици разсипаха цялата ни държава.Сега младите , можещи българи строят и развиват чуждите икономики, България е една пустиня.

Бе то българите не смеят да се върнат в България, а той взел да кани чужди- ако им стиска.

От президента не зависи абсолютно нищо. До като судебдната сиестема не спечели доверие, нищо няма да се промени. Отделно,че Радев ''прави помен с чужда пита''. Народното събрание и министерски съвет могат да направят така,че нещо да се промени, поне в законотворческата дейност и по-прецизното прилагане на законите. Президента само плямпа колкото да не заспи.

Никога ! И те и ние знаем защо . А която не знае да пита раздаващите правосъдие . Те знаят всичко .

абе и радев и боко само се развеват и просят напред назад...и двамата много добре знаят, че за да има инвестиции трябва определен бизнес климат, който в Бг никога няма да има.

Ние сме немска територия, французите инвестират в румънско открай време.

Офффф;) Единият кани френски инвеститори, другият - арабски... И накрая покани - чок, инвеститори - йок... ама карай да върви - визитите си вървят;)

Двете персони са несравними.Генерал и ге....ар.

и двамата са шапкари Решил радев да става капиталист хахаха, ела се прибери и си виж народа в каква каша се намира! И без теб могата франсетата да дойдат тук ако имат желание!

Антизлобар-е, не лъжи! Имаше покана от българското посолство към българите във Франция, ако желаят, да присъстват на среща-коктейл с българския президент в сградата на посолството.

и да се развяват с крантата!

Браво, много умен господин Радев, истински президент.Почти....

По-добре да поканим инвеститори от Европа, отколкото да храним кравите в Суадитска Арабия. Ще видим кое ще се осъществи.

ябълки в съда,коя френска фирма ще инвестира?То бившия френски посланик го каза в прав текст.Те французите на посланика ли си ще вярват или на Радев.

Благодаря ви, другарю Президент! Само вие мислите за народа! Ама стига инвеститори, донесете нещо за ядене, някоя дрешка, бе гладни и голи ходим!

Защо, да не би да изядохте суджуците?

sonibvc@gmail.com

или асфалта :-) ама уф..забравих че той не се яде..само се рони и прави дупки...кинтите дето Мутрата краде от асфалта само стават за ядене :-)

Нали преди месеци , във френски ежедневник пишеше: ''Не инвестирайте в България , ще ви откраднат , и парите и фирмите , а после няма на кой да се оплачете , НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ НИТО ЕДНО ДЕЛО , и Бг-СЪД е с престъпниците"...

Наш президент ги поканил от учтивост а казали: УИ, УИ. Е не е баш като нашето ама е същото.

МАЙ Е КАЗАЛ уй

Много умен фатмака, как се сети да ги покани! Прелива от акъл под фуражката явно.

Ти на наковалнята и фуражка не можеш да сложиш.

Една и съща покана, но към различно възприемани чужденци. Радев кани французи, Борисов кани араби уахабити.

Хубава снимка, харесва ми.

потърсете сайта на бг посолство в париж -нито дума за посещението на президента ни във франция ! тия са просто за разстрел !

Разстрелът е характерен за болшевиките и нацистите. Ти от кои си?

Да произвеждаме патерици, защото ще си строшат крачетата от припкане да дойдат и да инвестират у нас.

Какво стана с хвърчиплана , дадоха ли му го да го пипне за опашката ??

Гласът на още един, който вика в пустиня!!!

Ако не сте работили за или с французи Ви съветвам да не го правите! Обикновено френският работник, независимо от нивото му, е " шеф", а българския шеф е работникът! И едни сложни системи на подчиненост- не е истина...

съгласен съм с вас. няма по/голяма корупция и бюрокрация от френските фирми, дори българските са по/добре. да си пожелаем български, а не френски инвестиции.

повечето им фирми и фирмички са на франсета от врейски произход. депутати,издатели,телевизии,преса,съдии,адвокати,доктори ,администрации и други сладки са в техни ръце.франция е окупирана от ционистите.

Истината е, че франсетата няма какво да правят в България, защото е много малка. Предпочитат 80 млн. Турция, където има пазар за тях, или в другия случай 22 млн. Румъния, когато износа е планиран за Източна и Централна Европа.

Аз тога викам че икономиката е в еб*ането ама не ма слушат..

Да, то това бизнесът е като сватба, чакаш да те поканят. То ако имаше бизнес в България, щяха да се молят да дойдат тук, ама нямааа. С такива президенти и министър председатели, па и опозиция, НИКОГА няма да има бизнес. Умряла държава! По-умряла от египетска мумия!

Бизнесът не зависи от президент и министър-председател. Зависи от други фактори.