Катар ще инвестира в магистрала ”Черно море”

Катар е готов да инвестира в изграждането на магистрала „Черно море” от Варна до Бургас, за която не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Катар ще инвестира в магистрала ”Черно море” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си карат ханъмите във Варна ли, щото им се повръща от самолета?

Вие от дира май станахте , като останалите медии - подлоги. Защо не ми публикувате коментара? Толкова ли ви притесни написаното? Всички сте малки мишки. А той беше във връзка с това, че коридор 8 е от Дуръс Албания до Варна България и не е вярно , че не се финансира от ЕС. Просто ГЕРБ правят манипулации.

Това ще стане като с пистата за Формула 1, много шум, а накрая забвение. При Бойко всичко е балони, обещания и дим. Важното е дим да има. Нали е чел Винету!

На кратко ще плащаме на Арабите за пътищата си. Благодря ти Борисов. По-лесно е да ни продадеш на мюсюлманите, отколкото да върнеш откраднатите от инфраструктурата пари .

link

Давате юнаци , като за последно. И защо Катар, ей го къде е.Много по-добре е една разходка до Ниуе например. Една обмяна на опит с техния парламент - състоящ се от 20 души, избирани за срок от 3 години. Освен това си нямат нито една магистрала, само 234 км. шосета. Можем да им оправим и туризма, и финансите. В замяна ще договорим няколко пироги за охрана на морската ни граница, че нали ни чака Шенген.

АМи иди да сееш и доиш ! Никой не те спира . Пустееща земеделска земя в България има колкото искаш .

А КОЙ ЩЕ ТИ ОПАЗИ ПРОДУКЦИЯТА КАТО ПОСЕЕШ ОТ ЦИГАНИТЕ И БАНДЮГИТЕ? ИДИ ТИ ДА СЕЕШ И ЖЪНЕШ. В БЪЛГАРИЯ ИМА СТРАХ И НЕСИГУРНОСТ, ЗАЩОТО НЯМА РЕД И СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ.

В новината присъстват тиква, шейх и мармот. Не става ясно обаче кой кого в какво завива...

а бе нестига че някои се напава да направи нещо за вас а вие нещастници само седите и плюете - то само това и може да правите - да се ослунчвате и да се олигавите :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко не прави "за нас", а за себе си

теб те знаем всички - ти правиш и за родата си :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко да оправи първо дупките по софийските улици че тогава да ми строи магистрали!!! Ще си потроша колата по ямите - сигурно само след бомбандировките през войната е имало такива ями! В Катар съм сигурен че няма такива улици!

след войната дупките са били по-малко на брой със сигурност и по-малко дълбоки... а искаме да ставаме културна столица на Европа..

Да бе, да! "Северен поток" не е никаква инвестиция в стратегически отрасъл, смесените и дъщерни фирми на Газпром в Зап. Европа - също. Смешник! А що се отнася до "нискочелието" сложи си една снимка за аватар та да го преценим

За Германия и коя да е западна страна която купува газ от Русия чрез тръбите на Северен поток, той не е инвестиция, а обикновен алъш вериш между западна Европа и Русия. Че Газпром открай време иска в търговията с газ от Русия да се градят смесени фирми с него, не означава, че те ще бъдат непременно частни . Частни са у нас- например Овъргаз с участие на Газпром 50% и лицето Сашо Дончев е частна фирма на олигарха Сашо Дончев- олигарх по руски образец, каквото Русия направи от наш Златев. Но в Германия или коя да е северно европейска страна в тази смесена фирма участват САМО ДЪРЖАВНИ ФИРМИ и не се допускат никакви частни посредници. И след като тези страни са силно правови държави, упражняващи модела реална демокрация, който изисква мислене и работене само в интересите на обществото и което на практика означа, че корупцията в държавната сфера е ликвидирана и върховенството на закона работи по часовник, тези смесени фирми ще изпълняват само политиката на държавата и няма да допускат нито едно политическо въжделение на Русия у тях. И последно- снимката не е гаранция за нискочелие. Но твоята анонимност без аватар и име е гаранция за 100% за срамежливо прикриване на нискочелие.

Само да не стане като с пистата за Формула 1, в която щяха да инвестират арабите.

И каква му е файцата на този шейх с дългото име? Да си разхожда камилите по магистралата ли?

ха ха ха

Тоя хубостник - Боко Величествений не беше ли на посещение в Катар преди година? Е, и?

Това некадърно герберско правителство всичко което остана ще разпродаде и подари важното е ББ да се похвали с нещо, защото истината е, че 80% от обектите които открива и реже ленти, магистрали кото уж прави са инвестиции и обекти стартирани 3 години по рано, т.е. от 2012 ще видим какво строи и открива ГЕРБ /Бойко/

Браво на Бойко! най- голямата придобивка вече е факт. Българи вече спете спокойно всичко ще бъде от днес по мед и мадло. Е Бойко забрави да спомене, че от две години Катар иска да им осигорим 600 декара на черноморската ивица, но все пак да не сме черногледи най-преоритетната задача е решена и стана една хубава екскурзия.

Тези 22 години , съсипаха страната, армията, сел.стопанство, промишленост всичко за което си помислите.В историята този "преход" ще остане, като най-предателския, управници продажници, младите прогонени, старите унищожени от мизерия и глад.Средното поколение психиясали от безработица и невъзможност да гледат децата си , а ББ прави магистрали за НАТО и ШЕЙХОВЕ!!! Позор.

В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВЯТ МАГИСТРАЛИ ЗА НАТО И ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!

А вярно ли е, че цената ще бъде подаряването на 600 декара крайбрежна ивица от българското море на емира на Катар за затворена резиденция?

Няма лошо примерно Камчия с комарите барабар и кафявото море от реката. За сметка на това една магистрала Констанца - Истанбул.

Като чуя за магистрали изпитвам отвращение от ББ.Хората гладуват, едни са съкратени, други получават нищожни пенсии или заплати, трети работят на богаташи за жълти стотинки при нечовешки условия, никакви признаци за човечност и морал.Дянков се прави на паднал от небето, крие получените бонуси, президента го поощрява, толкова бедстващ народ няма в Европа, за ЕС да не говорим!Безочливост на управниците ни.ГЕНОЦИД!!!!!!!

И как ще ги нахраниш хората? Инфраструктурата е необходимост за регионално развитие. Без път няма работа за хората на село. За съжаление това е дълъг процес и не става с магическа пръчка. Посоката е вярна. Но че положението е тежко - и това е вярно. Все пак нещата стават в пъти по-бързо от предишните правителства.

Кои са тези бързоставащи неща! Колко магистрали си видял завършени - 19 кв Люлин, които през зимата не могат да се изпълзват заради снегонавяванията и невъзможността да се почистват! Другите къде са!

Без добри магистрали са страните, в които: 'Хората гладуват, едни са съкратени, други получават нищожни пенсии или заплати, трети работят на богаташи за жълти стотинки при нечовешки условия, никакви признаци за човечност и морал'. Всички умни знаем, че това не се решава, докато няма магистрали. Докато няма магистрали, просто хората си остават бедни за поколения напред и поголовно ги доят едни социалисти. Така че трайте, за да се зароди бизнес и да се получават повече пари. Бизнес с високи заплати нама там, където няама пътища. Просто е. Като за прости хора обясснено. Време е да го разберете. От небето подарък няма да падне. Иска се бизнес, за да има висок стандарт. Тогава ще има ядене и разкош. Преди това ще е бедност и упадък.

Обясни тогава защо при омразния Живков, когато нямаше магистрали, имаше работа за всички и хората живееха по-добре?

как е възможно ББ да продаде нашата природа да да осъществи мечтата си- магистрала. напълно е възможно. Защото катарския емир няма да се задоволи око парчето земя не е най- хубавото, най- плодородното най- доходното. А такива красиви места останаха в защитените зони.

Много си права. Боко пак ни продаде на арабите. 5 века не ни стигат да си извадим поуки.

Богат при богат отива, разбирайте нашите управляващи и крадливите бизнесмени при катарските шейхове. Войните продължават, убиват се невинни хора заради проклетата алчност на капиталистите, а ние обречените българи чакаме някой да ни подаде парче хляб.Наглост, наглост и пак наглост на управляващите!!!!

вече 22 години ни управляват такива

А колко банки в BG са вече арабски...знаете ли, една в по-вече не е проблем..

в това се състои силата на Доган и защо никой мафиотски клан не му пипа един косъм от главата. Доган ги води...

Пълни глупости.Надали има в света излишни парички, които някой да е решил да ги хвърли на вятъра и да ги инвестира в България.Просто си търсят оправдание за хубавата екскурзийка, която си правят и ако Катар инвестира и левче в тази магистрала, нека да се оповести ние с какво се задължаваме.

Ние все повече ставаме бананова държава. Сега мутрата ще продава земя и пътища на някакви си араби дето живеят в средновековието и ако нямаха петрол щяха да ядат пясък. Нали му е прекрасна икономиката и реда. Защо тогава не идва един читав инвеститор от Европа у нас

Защото читавите инвеститори са запознати с предназначението на "територията" България.....

да не са луди какво ще правят в най-бедната държава..и то не само у европа :-)

Поредната ПР акция на губещ авторитет "Премиер" - "Премиерът Бойко Борисов се съгласи, че трябва да се видят икономическите и финансови сметки на подобен проект. За да не губим време експертите на министър Трайков ще говорят тук, но в момента не можем да бъдем конкретни, добави министър-председателят." - за чий х.й бихте път до там с народни пари, като си имате "Икуест" тук?

стига с тез магистрали бре те не хранят народа..

Пичове и пички мутрафончо е решил да ни продава пътищата, направени с пари от резерва, тоест с нашите пари, като за тяхното ползване пак ще плащаме. Ако не се вземем в ръце много скоро ще съжаляваме горчиво за нашето малодушие !!! :-)

ДА, но продажбата на магистралата става на Коропративна банка създадена от капитали на катарския принц Омар и Цветелина Бориславова.

Бизнес съглашения обслужващи единствено интересите на бизнес кръга около Борисов и сие. Магистралата ще бъде частна, собственост на Корпоративна банка, през която ще минат и ще обслужат печалбите на Цветелина Бориславова, винетките ще се вдигнат двойни. Втечнен газ в Катар е кнохау и собственост на американски корпорации, което значи, че в България ще се появи редом до руския олигарх Златев/Лукойл нов частен олигарх този път американски и двамата дружно ще дерат кожите от българския потребител, икономиката ни ще стане тотално зависима от Русия и Америка. Така се използва властта за обогатяване на своя джоб и превръщане България в пълен сателит на чужди сили. Какво ще каже по този въпрос нашата мила опозиция в Парламента? Костов ще скача от радост щом чуе думата американски бизнес- от там идва добри комисионни за СДС дружина понеже идеологията им почива върху външната и вътрешна политика на САЩ. БСП ще си гризе ноктите от яд, че губи позиции в енергетиката, Доган ще потрива доволно ръце щото ще получи тлъста комисионна от Катарския принц, чийто капитали той доведи в България и основаха Корпоративна банка. И пак редовия българин ще обере парсата от негативи защото ще се дере неговата кожа и ще му натресат ново чуждестранно робство на негова територия. Как нашата мафия дето ни управлява22 години не усвои едно правило на реалната дедмокрация на развитите европейци, да не приема инвестиции в стратегически отрасли от Недемократични старани, които носят само ново робство.

на българския потребител, икономиката ни ще стане тотално зависима от Русия и Америка. Така се използва властта за обогатяване на своя джоб и превръщане България в пълен сателит на чужди сили. Какво ще каже по този въпрос нашата мила опозиция в Парламента? Костов ще скача от радост щом чуе думата американски бизнес- от там идва добри комисионни за СДС дружина понеже идеологията им почива върху външната и вътрешна политика на САЩ. БСП ще си гризе ноктите от яд, че губи позиции в енергетиката, Доган ще потрива доволно ръце щото ще получи тлъста комисионна от Катарския принц, чийто капитали той доведи в България и основаха Корпоративна банка. И пак редовия българин ще обере парсата от негативи защото ще се дере неговата кожа и ще му натресат ново чуждестранно робство на негова територия. Как нашата мафия дето ни управлява22 години не усвои едно правило на реалната дедмокрация на развитите европейци, да не приема инвестиции в стратегически отрасли от Недемократични старани, които носят само ново робство.

Инвеститор в КТБ е Омански инвестиционен фонд. Срамота е, да се изказвате гръмко без да сте наясно, пък и България да замесвате. Българите поне уж са географски грамотни. Оман и Катар са различни държави.

а дали ще инвестира? едно е "може да инвестира", а съвсем друго "ще инвестира"...то и преди 7 години пак имаше такива "сензационни новини" за инвестиции от арабски шейхове, че дори и за доставка от ахмед доган на индийски биволи...само че арабин и евреин пари не дава - или ако даде 5 лв ще иска да му върнат 50 лв. а ако има читави журналисти - няма да лъжат по такъв безсрамен начин, единствено за да заработят надницата си!

може и да инвестират но срещу какво?

Концесия на магистралата. Отиване и връщане Варна-Бургас - 20 кинта и - готово.

Каквото обещае Борисов, то се случва и каквото каже - то става.

Без значение цената, той лично плаща!

Хахаха! Да, той каквото обещае, никой друг не може... да го изпълни

На обещанията е силен, спор няма, обаче още нищо не е свършил, поне са предишните три години.

Нищо ли? Изглежда сънувам. Сънувам, че са почнати няколк омагистрали, че чиновниците във веомдствата ме гледат в очите, а не в ръцете, че полицаите се усмихват и не вървят като бабаити (каквото и да дрънкат за тях), че в най-голямата световна криза, която знаем, хората все пак имат да ядат (Жан ни закопа в не дотам дълбока криза с 5 долара на месец заплата, а ако сега беше Станипев, пиши България в дефолт). Кое не е свършил? Може би не е замахнал с магическа пръчица. Но който вярва в магическа пръчица, отнася една друга пръчица. Дани си спомни това на мледващите избори и да гласува за този, който напредва, а не за който размахва магически пръчици.

И едно време тройната и сега ББ като го закъсат почват балоните Катари и инвестициите които ще дойдат от там.Няма да забравя шоуто за пистата за формула едно и катарските инвеститори за нея;-)))сега е магистрала Чернож море.За кво лъжат хората?

с колко имота се нагъзихме, че да правят магистрала? сигурно от варна до бургас са, де що има празно и държавно

Интересно, от къде им се привидя на авторите на статията това обещание за строителство!!! То само мухоБойко го поиска, но хората тактично му отказаха с общи обещания за "бъдещо сътрудничество". А както правилно отбеляза "с Божия помощ", тиквата е отишъл абсолютно неподготвен за тая среща - просто туризъм за наша сметка!!!

браво!

ЩЕ ФИНАНСИРА МАГИСТРАЛАТА КОГАТО СИ ВИДИТЕ УШИТЕ БЕЗ ОГЛЕДАЛО.

Напомня ми формула 1.