Китайска банка с интерес към ”Белене”

Китайската банка за развитие е предложила да инвестира в строителството на АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Китайска банка с интерес към ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейски, американски или руски ивеститор, тази централа просто не трябва да се строи. А ако в далечно бъдеще имаме нужда и средвтва за АЕЦ, то тя трябва да е българска.

новия световен властелин - комунистически Китай стъпва и у нас. За последните 20 години те направиха Големия скок и сега дори Щатите козируват, щото имат насреща си най големия държател на долари в света!Истина е ,че когато ние произвеждахме "правец"16 китайците прохождаха. За комплекс като ДЗУ Ст. ЗАГОРА, САМО МЕЧТАЕХА! а сега у нас пълна разруха- тоалетната хартия и хляба си внасяме,докато те са световни производители 1! Та така - руска АЕЦ с китайски пари в страната на изчезващите българи! Браво на Л УКАНОВ,Ф. ДИМИТРОВ,ВИДЕНОВ,СОФИЯНСКИ ,КОСТОВ,СИМЕОН,СТАНИШЕВ И ПРОСТОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ГИ ТЪРПЕШЕ!

Защо правителството се мъчи да правим частна АЕЦ/51 % на инвеститора/ с наши пари ,инфраструктура и пазар,а ние да купуваме тока по международни цени?Това все едно е да дадеш на строителната фирма 49% от цената на апартамента и след това да и плащаш свободен наем.Дали са ни тъпи политтиците или са продажни?

защо ме вкараме малко закони от там: Само наказанието за корупция и организирана престъпност стигат, само да имахме и прокурори от там :)))

Не,На,Белене,Имаме,Енергииния,Гигант,Марица---Изток,,??Родоотстъпници???Тука,Имаме,Местни,Въглища,???

Това е добре.След като Китай се интересува ОК.Една такава инвестиция от китайска страна ще ни даде сигурност.Китай добре умее да пази инвестициите си.Ако ние си направим сметката и си гледаме интереса трябва да преговаряме с тях.Ще ни излезе най- евтино,а по отношение на сигурността на техниката не е необходимо да се безпокоим.Те могат да купят реактори от където си поискат-целият свят им дължи пари.

Хайде да видим сега големите герои като не искат категорично руски пари дали няма да вземат китайски - че са по-смирени и хуманни

За жалост е така. Но тогава имаше държава - сега е разграден двор. А и "бизнесмените" ни са 90% пълни тъпанари и дребни хитреци. Така, че как да очакваме нещо да се развива? Няма как да стане. Бавно и мъчително ще се превръщаме в африканска държава. Докато не се намери някой който да удари по масата и да си седнем на задниците...

Сърбите ще се изядат от яд,че България сесправя с кризата, и без техните интимни руски приятели.

от 1001 нощ.