Аварията във ”Фукушима” 1 - най-тежкият ядрен инцидент от 25 г.

Япония повиши нивото на авария в АЕЦ "Фукушима" 1 до максималната седма степен по Международна скала на ядрените събития, използвана от Международната агенция по атомна енергия (МААЕ).

Обратно в новината

Коментари - Аварията във ”Фукушима” 1 - най-тежкият ядрен инцидент от 25 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно е да се върнем във времената на чернобилската авария. Тогава японската преса е била най-злобна в изказванията към руснаците (е в Чернобил са украинци, ама кой ти гледа). Тиражирани са били изказвания от типа, че "Северните варвари не трябва да се допускат до ядрените технологии въобще." или "На маймуните трябва да им се вземат пръчките от уран и да им се дадат дървени!". Въобще в момента руският и украинският интернет напомнят тези цитати от преди 25 години. И точно на най-злобно изказвалите се съдбата подреди няколко "чернобилчета" едно до друго и ги остави да види как ще се справят. Ей така, да види колко са далеч от "северните варвари". А северните варвари, освен да напомнят на японците какви са ги писали тогава, бяха първите които предложиха помощ. Може би защото чудесно знаеха какво е имаш гръмнали реактори на собствена територия.

Всичко се връща на този свят. Не е ясно защо, но е факт.

На нас само как ни го върнаха... За компенсацията ядрена авария ни връщат още една.

Харесва ми, Алекс!В живота, вярваш или не има Бог и Възмездие.Човек трябва да си мери думите, постъпките, да си контролира емоциите.Защото рано или късно му се връща поне в двоен размер.Аз съм учил математика и право, научен съм да вярвам единствено на доказателства, това те прави до голяма степен мнителен човек,...но ако някой твърди,че няма Бог и Възмездие, със сигурност е голям глупак...Доказателства има много, стига да имаш очи и сърце да ги видиш.

Усещам, как една нация като Япония ще намалее с милиони. Лошо, лошо... трябваше да им се помогне, сега това ще има пагубни последици върху земята. Не става въпрос вече само за Япония, а и за световен мащаб. Сега ще носим тежкия камък заради високомерен народ. Еми това е... да се взимат някакви мерки за Европа, че насам ще дойде. Жална им майка на Азия.

И защо не правят бетонират блоковете, ами се пробват да ги спасят? Ще отровят целия свят!

Кааакъф бетонен блок да направят бре нали ще натежи и ши потъне острова...

Човешката ГЛУПОСТ и АЛЧНОСТ нямат граници!

стягаите багажа ! ще се местим в южна африка .