РБ: Троловете в интернет да се ограничат законово

Депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев предложи т.нар. тролове в интернет да се ограничат със закон. ГЕРБ отричат да са плащали за тролове.

Обратно в новината

Коментари - РБ: Троловете в интернет да се ограничат законово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки който изразява мнението си в Интернета което не съвпада с официалното на управляващите в момента по такива въпроси като членството в ЕС и НАТО,връзките с Русия и др. се обявява за трол и се предлага да се преследва. Ако това се осъществи ще настъпи края на демокрацията и ще имаме отново фашизъм или комунизъм.

За сега политиците в ГЕРБ и вождът им Бойко Борисов, търсят някакъв изкилиферчен начин, който да има уж демократична база, за да се въведе цензура в медиите! Целта на ограничаване на т.н. тролове със закон прозира и почти не се прикрива. Тя е: Всеки, който си позволява да пише дори мнения против ГЕРБ и особено срещу великият, политическият гении Бойко Борисов във форумите, дори под новините за събития, да бъдат наказани сурово. Не е ново! Ще стане, ако стои на власт ГЕРБ! Всичко с времето си.

Трол е чудовище в скандинавските митове!! Начина да се дават наименования в интернет от английски тъпанари , само издава колко е беден и духовно и фактически английския и другите зап. езици дори и руския. Да нямаш наименование за много неща е жалко, всички ядки нямат разлика дали е орех дали е лешник все е nuts , да не различаваш череша от вишна е типично. Но те не са виновни живели са векове изолирани на остров, без подправки и ако не бяха открили кетчупа нямаше още какво да ядат само суров бифтек!! Замислете се защо всички ЛЕКАРСТВА, БИЛКИ, МИНЕРАЛИ имат ЛАТИНСКИ ИМЕНА, защото на английски щяха да бъдат,ХАПЧЕ, ТРЕВОЛЯК, КАМЪК!!! ТАКА, ЧЕ КАКВО Е ТРОЛ САМО СКАНДИНАВЦИТЕ ЗНАЯТ.

Дайте определение за трол г-н Борисов такъв ли е? Самият факт че има статия която се пише за корупция и борбата с нея от Боко, не е ли тролене?

Да ги ограничат ако не бяхме на дъното на класации за свобода на словото, а така вече хептен ще изпаднем от класацията.

НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ СЕ СПРАВИМ С ТРОЛОВЕТЕ КАТО ГИ ПРАТИМ В ЛАГЕРИ! ЗА НАС ВСИЧКИ КОИТО КРИТИКУВАТ НАШАТА ЛИНИЯ СА ТРОЛОВЕ! ДА ПОСРЕЩНЕМ ИДНОТО СВЕТЛО БЬДЕЩЕ БЕЗ НИТО ЕДИН ТРОЛ! ТОВА КОЕТО ДРУГИ НАРОДИ СА ПОСТИГНАЛИ С ГОДИНИ СРЕЩУ ТРОЛОВЕТЕ, НИЕ ЩЕ ГО ПОСТИГНЕМ В РАМКИТЕ НА НАШИЯ МАНДАТ!!!!!!!,ПЬК АКО НИ ПРЕИЗБЕРАТ НА ЕСЕН,ЩЕ ГИ ЛИКВИДИРАМЕ ДО КРАК! ДОЛУ ТРОЛОВЕТЕ!!!!!!!

КОЛКО СМЕШНО СТАНА! ТРОЛОВЕТЕ НА БСП И ДПС ВЕДНАГА СКОЧИХА, КАТО УЖИЛЕНИ! НАЛИ АКО ГИ ЗАБРАНИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ПАРИЧКИТЕ С КОИТО СИ КУПУВАТ ДРОГАТА? АКО Я НЯМА ЩЕ ТРЯБВА ДА КРАДАТ. ПО ДОБРЕ ДА ГИ ОСТАВЯТ ДА ДРАСКАТ ГЛУПОСТИ СРЕЩУ БОЙКО, ГЕРБ И РБ И БЕЗ ТОВА НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА. ФАЙДА ОТ ТЯХ ЙОК! ЧУДЯ СЕ НА МАЙЧЕТО мАНОЛОВА И НА мЕСТАН, КАК ДАВАТ ТОЛКОВА ПАРИ ЗА НЕЩО ТОЛКОВА БЕЗПОЛЕЗНО?! Пише се предимно против Бойко и това значи че щом комунисти и турци го плюят така ожесточено, значи е на правилен път!

И мен ме дразнят, но това е ограничаване на свободата на словото. Направо да се махнат всички хоруми и соц. мрежи тогава. Какво точно трябва да значи ще ограничим троловете.... Абсолютен популизъм

Това е една от най-тъпите идеи които съм чувал. Реформаторския блок да се преименува на Идиотския блок.

Дир-а е пълен с с руски лайна/тролчики с ушанки...изчистете първо тях

Правилно младеж, американските ла.на са по хубави миришат по хубаво , на цвят са по добри, по големи са , дори са по гъсти или по рядки в зависимост от сезона!!!! Да се забранят руските само американски яжте!!!! Аз неща и от двата вида ти щом си избрал американски да ти е сладко!!!

Премахнете цензурата във всички медии и тогава няма да има " тролове ".

Не е цензура брат, напазарувани са ни медиите. Има една две свободни,но по-популярните са вече на разни.....

Троловете много лесно се разпознават. Това са хора, които не могат да си намерят никаква работа и разчитат по този начин да си изкарат някой лев. Те пишат и против едните и против другите Само това умеят. Неграмотни са, неорентирани, вулгарни, неинформирани, нежелаещи да се учат, може би и прекалено употребяващи "енергийъни" напитки. Интересно е как ги откриват. Сигурно вече имат такава борса на "троловете"

Освен троловете и журналистите трябва да бъдат под лупата поне на СЕМ който в момента е някаква импотентна фиктивна институция. Дали има изобщо има осъден журналист за невярна и подвеждаща информация, освен редовните им платени тенденциозни пасквили?

ivo10

Това беше най-смешната тема. На троловете им се разказа играта. Направо жална им майка. Ха, ха, ха.

Трол мрол незнам ама дира е пълен с кавали на руска служба

А може ли без да съм на руска служба или русофил някакъв, все пак да си мразя УСА, щот ги гледам к'ва демокрация сеят по света ? Може ли без да харесвам едните, все пак да ме е гнус от действията на другите ? Викам че не всеки дет не е сляп , да не го ангажират такива като теб с неизменна любов към Русия.

Ама как може ?!? Защо искат да ни закрият ? Аз бях толкова Верен. Ходих, гласувах за тях. Пишех дни и нощи, за минимално заплащане, американско знаме си провесих от прозореца(често го чупят вече), почти се научих правилно да пиша, само и само да угодя на моите мили господари. И какво ? Сега искат да ме Отритнат. Моля ви аз съм един жалък трол и друго не мога. Смилете се.

ivo10

Ще си поплача за теб.

Ми сложи и руското, и българското знаме за да объркаш шпионите от ДС! Що само това на САЩ?

МРЪСНИ КОМУНИСТИ - ТОВА СТЕ ВИЕ. ДЕМОКРАЦИЯ СВОБОДА НА СЛОВОТО

buRgbuRg1

:) КомКопелдаците ще измрат от глад ! :)

по определение троловете са про-руски и пишат екстремни простотии. но и те трябва да се прехранват, да заработвар по някоя друга рубла

а проамериканските тролове как ги оценяваш? по мое мнение качеството и на двете групи  е много ниско защото и едните и другите се опитват да ни убедят в 100%-ви глупости. най големите измамници обаче са троловете администратори които изтриват много неудобни мнения и дори подозирам че получават пари за това.

Трябва да се прави разлика между "тролове" и политически опоненти. Щото по принцип вече е модерно да се нарича "трол" всеки, който не споделя нечии виждания. А термина "трол" в интернет пространството си има конкретно значение, защото тролове съществуват. Но не подменяйте значението на термина, защото така му се губи смисъла.

Министерството на истината ще определя кой е трол и кой не. Да живеят Европейската империя и европейските ценности - най-милостивата империя и най-ценните ценности.

Поредният управляващ простак!

Така ми звучи: Не на свободата хората да си казват каквото мислят! А кога ще ограничите глупавите статии и глупавите премиерски изказвания, корупцията, обедняването, лошото убийствено здравеопазване? Хората ви виновни, а? Комунисти ли сте, фашисти ли сте, какви сте? Налагате диктатура?

В приказката на Андерсен "Новите дрехи на царя", едно детенце съобщава на оклните, че царят е гол. В този аспект, питам Рамадан, Корморан, Пръмова и Компания - Това дете трол ли е?

На това предложение, другото му име е цензура, а още по другото комунизъм, ама пещерен. Скоро реформаторските малоумници може да предложат най-непослушните тролове да се интернират в Белене. Ако пък цензорът се чуди даден коментар от трол ли е пуснат или не, решението е просто - пита реформаторите или някое тяхно коалиционно аверче и те му казват.

Мда. но като попромениш малко термионологията даже започва да им изглежда много "демократично" на някои промити мозъци

Баш троловете са в Парламента! А мен може да ме фанете за чушката Дебили

С пристигането на братята американци и техните бази, вече се забранява да се говори против НАТО и САЩ, против ЕС и МВФ. Всеки като се събуди сутрин, да се наведе до пръстите на краката и да възхвали новият господар във вечна вярност и слугинаж на Бог Борисов и Джонито му.Започва като през Турско робство , а децата ни да отиват за корбан на мераците на говедарите.

Червените драскачи ще умрат гладни. Те друго не могат да правят, а само да плюят (и това не правят както трябва):)))

мразя комунистите безплатно и от сърце, крадливи и продажни червени боклуци и ще пиша като тяхната Лили курва Иванова

Интересно ми е как един човек ще бъде обявен за "трол"? Аз не принадлежа към политическа партия и не получавам пари, за това ,което пиша, но то не се харесва на някои хора. Ако те са на власт, те ще искатда не пиша неща, които не им харесват, е това ще е ограничаване на свободата на изразяване. Освен това, откъде накъде едно свободно мнение ще е по- малко значимо от личността на автора му? На мен ми се струва, че тази идея е недъгава. От друга страна всички, които витаят из форумите може да бъдат определени като "тролове" ако си стоят в нета и ямат работа. Тогава не се ли получава така, че троловете викат: "Дръжте троловете!"

Добро име имал.... тъп путлерист. Скрива неудобни комвнтари ПО ТЕМАТА !!!!!

Това,че изразявам лично мнение с псевдоним не означава че съм трол.Просто се страхувам от репресия.

Троловете трябва да се ограничат от самите електронни медии, не от партийните централи. Просто е - всеки който използва аргументи против личността - бан и дотам. Но централите не купуват тролове, те купуват цели сайтове. И трябва дефиницията на трол да се спазва - трол е който дразни и обижда другите, не който коментира. Ако коментира аргументирано, спокойно, без обиди - нека коментира, дори да е платен.

Да ограничим законово троловете! Да дадем път на благоуханните елфи!

Червените тролове и путеноидите сън не ги хваща че ще им спре бизнеса..ха..ха Възпитание ще вдигат..ха..ха

да се аклиматизираш към кофите за боклук,очакват те!

"Щерев" - идеален пример за трол- няма аргументи, анализ, собствена позиция! Обидите и злобата не са позиция! Но са отличителеният атрибут на троленето.

По ругатните ще ги познаете.Почне ли да ругае Русия и Путин значи е Трол.Човек с малко мозък има малко по нормален речник и по висока култура.

Електората на БСП ,не стои пред компютрите бе Тренчев ,той си стои под одеалото на топло ,защото пенсиите не сму се вдигат.По този начин едва ли не всичко което не подхожда на деформаторския блок ,трябва да се приема за тролене ,но от реалността не може да се скрие човек ,ако не е глупак като Тренчев.

ТОВА БОЛШЕВИВКО КОПЕЛЕНЦЕ ЯВНО Е ГЛАДНО И ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ДА МУ СЕРЕМ В УСТАТА!

За някого троленето може да му се вижда и когато това е истина ,но да иска да я прикрие. Например не е тайна ,че Тренчев има интимни отношения с Миглена Кунева.Тя може да му е баба ,но какво му пука на Тренчев.Важното да е депутат и да предава собствената си държава ,както прави Кунева от години.А купуването на гласове не е ли тролене ,или против това няма да се бори кугърският депутат..

Искам да поздравя всички краварски тролове с една песен на руската група " Мумий Троль"

За съжаление самата dir.bg е трол, защото когато напише някой нещо , тя взима страна и го трие или баннва...всеки има собствено мнение по дадени въпроси, но лошо е когато тя се явява защитник на една от двете страни-делящи се на подкрепящи и против някои!

троловееее късчей безсмъртни василиса прекрасна азис николета цветан цветан бойко мухобойко фалити пари пари пари пак убийства за пари поръчкови убийства за пари парииииииии ааааааааааАААААААААААААААААААААААААААААА НЕИЗДЪРЖАМ СПРЕТЕ ЗЕМЯТА ИСКА ДА СЛЯЗААААА!!!

А кои тролове са по- опасни? Тия които пишат по сайтовете, или платените протестъри, които предното лято цяло лятокато гейпарад вдигаха дандания по центъра! Някой от тях си признаха че са платени и казаха каква е тарифата за сам човек, за двойка и ако доведат дете. Защо гожа Фандъкова не си мръдна пръста да ограничи нарушението на наредбата за общественият ред и за неразрешените събирания на хора с политическа цел? А какви бяха тия тролове, които симулираха навалица с цел всяване на паника и пред Първа Инвестиционна Банка когато гръмна КТБ? Кой плати и на тях?

ДА СЕ ЗАБРАНЯТ И ТРОЛОВАЩИТЕ МЕДИИ: - МАНИПУЛИРАЩИ ОБЩЕТВОТО, - ПРОПАГИРАЩИ ОТДЕЛНИ ПАРТИЙНИ ЛИНИИ - НАТРАПВАЩИ СУБЕКТИВНИТЕ МНЕНИЯ на ЖУРНАЛИСТИ-ДРАСКАЧИ със СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ и ИНТЕЛЕКТ - и НАСТРОЙВАЩИ ОБЩЕСТВОТО ПРОТИВ ОПРЕДЕЛЕНИ ИДЕИ и ЛИЧНОСТИ, КОИТО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ СЪС ЦЕЛИТЕ НА ПАРТИЯТА!

"БСП са признали, че имат 50-60 души в офиси, ангажирани с интернет-тролене и писане на положителни коментари за БСП и негативни за опонентите им." Наследниците на Партията, обявила 'курс на въоръжена борба' с/у държавата си, продължават да подриват усилено. Ща щастие влиянието им се топи !

То си личи особено ясно колко много тролове има в дир.бг, но те сякаш са приливигировани тук.

И аз съм един от привилегированите тролове в дир-а, от 2005 година на сам. Що банове съм отнесъл ... , а за "демоничният" бутон "DELETE", няма какво да добавя. Но така ще е, защото когато напиша нещо точно и го изтрият, знам вече че даденият въпрос е ОСОБЕНО БОЛЕЗНЕН за THE MATRIX.

Троле! А ти от къде си толкова сигурен, че пишеш "...нещо точно...". Специалист ли си? Вътрешен човек ли си? Безработен аматьори ли си? Дори и да си специалист, кое те кара да милислиш, че твоето субективно мнение е точното и правилното? Все едно да твърдиш, че си отличникът в класа, но лошите учители те карат да повтаряш!

атака на над 50 медии 12.02.2014 08:17 Пред bTV oт "Бивол" обясниха, че става дума за над 10 000 профила. Кампанията била много добре организирана - специална агенция се занимава с тези неща и води точен отчет. Ставало дума за целева атака на над 50 медии, сред които и bTV. Троловете се активизирали по актуални теми проекта АБВ, имунитета на Волен Сидеров, отношенията на БСП с ДПС и т.н. Подобни акции организирали и други партии, но тази поразявала със своята мащабност. Според Антон Кутев от БСП обаче троловете пишели по убеждение.

Министерството на Истината съобщава: в този форум има много индивиди които извършват престъпмисъл, ще бъдат незабавно превърнати в неличности!

"Армия анонимни хунвейбини на БСП мобилизирана за обществено зомбиране" Последна редакция на 11/02/14 19:31 "За близо година 672 трола са произвели 10154 коментара в полза на БСП Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и мнения интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет тролове профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната. Аналогията с прословутите "червени хунвейбини" на китайската културна революция се налага сама. Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разра"

Де го сега Бай Тошо, който казваше от трибуната: "Плурализъм ни трябва на нас, Другари, Плурализъм И ДВЕ МНЕНИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС НЕ ТРЯБВА ДА ИМА!" :)