Русия обмисля изолиране от Интернет в извънредни ситуации

В Русия се обсъждат варианти, при които страната може да бъде изолирана от глобалната интернет мрежа, съобщи вестник "Ведомости".

Обратно в новината

Коментари - Русия обмисля изолиране от Интернет в извънредни ситуации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Амчи сега кво ша праят нашите ПутинкоФИЛИ в ДИР-а ! Да не им секнат инструкциите от Москва ???

Няма ли кой да го тресне малкият Путкар ????????????

Ха.Че то това се практикува отдавна в САЩ.Блокират се не само отделни сайтове,но и достъпа до мрежата когато е угодно на "националната сигурност.Телефоните се контролират постоянно,а също и всеки един компютър.Знае се къде се намира от къде е купен и къде е бил.Това отдавна се прилага и тук не учудва никого.Не виждам защо някои подскачат,че руснаците се канят да го приложат.Китай също използва подобни методи.Въобще ако някой си мисли,че Интернет не се контролира от големите "служби" се заблуждава.Всеки един компютър е разпознаваем и може да се проследи лесно,а задължението да се подава опознавателна информация към повечето сайтове от машината е въведено дори и в БГ.Пробвайте да изпратите дори във този форум мнение или реплика със "засенчен IP" и ще видите какво ще ви се покаже на екрана. Само големи спецове могат да се скрият и то за кратко. Наблюдават ни постоянно,но ние сме дребни риби и не сме особено интересни,освен ако онези от службите не искат да се повеселят,като ни четат. Това,че руснаците се канят да направят нещо подобно е похвално за тяхната сигурност,но се чудя защо се наканиха едва сега.Ако някой седне да ме чете и не е съгласен с мен да погледне лаптопа си отдолу и там където са портовете на мрежовата карта има едно етикетче с адрес на хексадецимален код. Той е уникален за всяка мрежова карта и много лесно се установява кой кой е.Това с IP-то е вятър. Добре,че нашите още не могат да се оправят,но не се притеснявайте- "Големият брат" е тук.

Русофил съм, но руснаците прекаляват като искат навсякъде на потребителите си лична информация. Грубо, по руски, пак не са разбрали за какво става въпрос, важното е да се държат с хората като арестанти, както през последните поне 100 години в Русия.

Браво! Точно така. Да последваме светлия пример на високо-Ентелектуалните държави като Турция и Северна Корея. Че иначе огромната подкрепа към джуджовците може да лъсне, ама ярко...

Поредна нашенска манипулация!

Тотална цензура се нарича това!Никаква свобода за руснаците,разрешава им се само да хвалят Путин и режима му...

интернет може да бъде наречен всякак, може да бъде обвиняван във всичко. интернет е "добро" и "зло", както всичко, което е сътворено от човека на този свят и всеки има правата да избира сам за себе си на коя страна да застане. като последствията ще останат пак за избралия. но каквото и да е, и-нет ще си остане едно от най-великите творения на и за цивилизацията и всеки опит за неговото затваряне е като използването на ядрено оръжие срещу света и няма как да остане без последствия. все пак не можеш да забраниш на всички да дишат с един диктаторски декрет.

Искат да забранят на руснаците не да дишат, а да МИСЛЯТ, същото го правеха по време на социалистическата диктатура в България, до 1989

забраната да мислим я въвежда и дира в същия този интернет. забраната да дишаш е забрана да съществуваш, а "мисля-значи съществувам.", което е цитат от световно-призната мисъл и никак не е етнически нетолерантна. е, освен за една изключително малка група.

Затова ли сега сме толкова безмозъчни?!

ЦАР ПУТКА с нов "демократичен" закон. Все повече се уверявам, че това болно и комплексирано джудже не е наред с главата

Основната дейност на компанията Google е да събира разузнавателни данни, заяви основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж в интервю за телевизия Би Би Си .

Да, но това не е основната дейност на Интернет. Вредителите се възползват от интернет, както нормалните граждани. И задача на нормалните хора с граждански контрол и по всички възможни начини е да намалят до минимум злоупотребите с информация и с човешките права!

Браво на г-н Путин! Очаквам следващата стъпка да е заточение някъде из Архипелага Гулаг, описан от А. Солженицин за всеки дръзнал да използва Интернет. Да се смее ли, да плаче ли човек на тази новина... При всички положения: Да живее демократична Русия!...

Taм където властта я е страх от цялата истина и предпочита само своята значи че има диктатура!Северна Корея сега и Русия? Какво ви говори това?Истината само Путин ли я знае или неговата истина се налага на руският народ чрез забрана да се чуят другите истини?

и ся кгб кво ще подслушват ... тряа да земат да ги съкратят :)))

една хубава и подходяща новина за протестна мрежа...

А пък демократичните американци подслушват и следят всички комуникации в държавата си и не само там.

Изниква един типично руски проблем. Децата на водачите на руската нацистка орда са завършили образование на Запад и и живеят и работят там. Взеха да ги връщат в Русия, за да показват кой, колко е верен на режима. Но децата им са свикнали на западен стандарт и свобода. Какво ще правят в Русия, при тези комари и кал, дори и без интернет?

Не знам откъде черпите информация за връщане на децата на руските държавници, дъщерята на Путин си живее все още в Холандия ...

Слава на Бога, че този път сме от другата страна на стената която издига новия военен комунизъм на руския нацистки режим!

Река с шепи не може да се спре. Най-много да се повтори историческия опит останал от сталиновия военен комунизъм и да направят ново Аралско море в комуникациите.

Това представлява научен интерес, защото недвъсмислено доказва, че интернетът е враг на диктатурата. Ако някой се е съмнявал в това или във факта, че Путин е диктатор.

Информацията е враг на диктатурата, тоталитаризма и фашизма. Тези режими искат да контролират медиите за да цензурират информацията и да манипулират масите.

Постоянните обобщения са гаранция за грешка.

Аре Путинка... спирай интернета на чибурашките и матрьошките. Много се навъдиха у България.

ма то той ги праща бе то това е демографска атака .... щото му заяжда червеното копче

...Ей,комунизмът в действие...

"Демократичният" Запад демонстрира странно чувство за свободи на гражданите си, навсякъде визи и забрани за придвижване на хора, вкарване на хора без присъди по тайни затвори, отвличане на хора без присъди от чужди територии, избиване на невинни цивилни граждани, фалшифицират избори............. все свободи и благи дела.

Както един велик човек каза в миналото по повод на Берлинската стена "Животът в свобода не е лесен и демокрацията не е съвършена. Но ние никога нямахме нужда да изградим стена, за да държим хората си при нас и да ги спираме да отидат някъде другаде." Въпрос - статията е за бъдещо ограничаване на интернет достъпа на територията на Русия, какво общо има Запада ? - ЗАЩО ПАК започвате с "А вие защо биете негрите?" Не само че е изтъркано, но и само ВИЕ си вярвате на това!

Е как? Доводът "защо биете негрите" е класика както и чугунените глави на комунистите. Никакъв смисъл да се говори с тях.

В "велика" русия става това,което казва бащицата путин......който не е съгласен му се спира нета,промива му се мозъчето и става най-верния путинофил.А за тези,които и това не им действа има гулаг...пардон-пращат се в сибир на ''почивка''

и за безнадеждните случаи - осигуряват им среща с Анна Политковская.....

Русия трябва да се пази от самоограниченията, които исторически има навика да си самоналага.

Помня как при социализма бяха забранили свободното пътуване в различните градове на Русия и какво ли още не. Наистина вече не трябва да залитат. Стига толкова.

Това за градовете още важи за южните региони. Що бумащина трябва да изпишеш за да отидеш в отпуска там... А ако те проверят и не си има случаи на затвор дори за това, че си дал нверни данни. Простотия до шия.

Ало, дир-ни-ци. Не манипулирайте новините. Ето ви цитат от руска медия: Прессекретарят на президента Дмитрий Песков категорично отрече съобщенията, че Русия обмисля възможността за изключване от глобалния интернет. Въпреки това, той каза, че Москва работи над защитни мерки в сферата на киберсигурността във връзка с непредсказуемото поведение на западните партньори. По-рано медиите съобщиха, че Министерството на комуникациите е разработило концепция за изключване на Русия от глобалния интернет. Пресата съобщи, че проведените през юли учения са показали, че Рунет е уязвим, и в момента се обсъждат мерки за намаляване на рисковете. Има голяма разлика пред "киберсигурност" и "интернет цензура". С определени нюанси и добавени изречения се правят спекулации.

Типична комунистическа цензура, когато навсякъде и във всимко, виждаш враг !

Ама че си глупав! Искаш да кажеш такъв враг дето ти обявява ембарго, дето ти прави бази до границата, такъв враг дето те подслушва и работи против интересите на твоя народ, такъв ли?

Преди няколко месеца Владимир Путин заяви, че интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв Луда работа. И Путин ли започна да говори за световната конспирация. Значи , ако беше проект на КГБ,нямаше да има проблем.

Болшевиките започват да се пазят от "народната любов" и това е началото на краят на диктатурата и разпадането на путиновата империя на злото!

И с какво помага изолирането на интернет по време на война?Войната в Украйна основание ли е за изолиране?Защото от 2008-ма насам Русия е във война вече за втори път...

Да си чувал за разузнаване, за стратегия, за сигурност, каква защита на страната си ще организираш, като враговете ти знаят всички детайли за теб, за живота ти, за бизнеса ти?

Това е само оправдание за да се наложи цензора и информационно затъмнение.

От началото на август достъпът до безплатен безжичен интернет в Русия вече не може да се осъществява анонимно.  Полуцейска държава. Това искате и тука. Нали путкинофили. Да можете да песщате неудобните я Белене. Няма да станееее.

Полицейска е само, ако ГЕРБ го прави.Путин за тях е като Бог.Каквото и да направи-все е прав.

Само така. Прибирай си путкинофилите от дир-а и им дай по един гълаб да си пращат съобщения

я, заглавието май се промени. Вече не става дума за СПИРАНЕ на нета, а за ИЗОЛИРАНЕ на Русия. Демек, ще има интернет, но няма да се влиза от чужбина в него, за да не бъдат атакувани разни сървъри в Русия от САЩ и ли другаде..

пичове, свиквайте, че идва третата световна. Всички големи държави се готвят за нея вече. Само вие си живеете в измисления и розов свят на фалшивата демокрация. ...

Не, и ние се готвим, ама не ти казваме, защото си предател.

Президента на Германия се е изказал за разширяването на НАТО: ние няма да се съобразяваме с уязвимостта на Русия. Президент Германии выступил за расширение НАТО: мы не будем считаться с уязвимостью России

Почва се, не сме може ли да се откажем от ЮП ако искаме?? Тия за кои се мислят?? Москва. Междуправителствените споразуменията за Южен поток могат да бъдат разтрогнати само по съгласие на страните, едностранно разтрогване е невъзможно. Това заяви в ефира на телевизия Россия 24 министърът на енергетиката на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС. Никой не може да променя Междуправителствените споразумения със страните, по чиито територии преминава газопроводът Южен поток. За това е нужно съгласието на двете страни, каза министърът. Едностранно ще ги изритаме.

Те така са свикнали с България, заради местните продажници, които 45 години като чуеха руснак, сваляха гащите незабавно. Още си мислят, че сме тъпи и безпросветни. слуги на Кремъл.

... то е защото и до днес политиците ни демонстрират точно това, без прекъсване вече повече от 70 години... осигурява им го петата руска колона оглавявана от ДС....

Това го е предвидил Рей Бредбъри в романа си "451 градуса по Фаренхаит"

да бе... там става дума за книги, не за Интернет. Ти май не си я чел тази книга

Не е препоръчително рублофили да четат коментарите на Дидо.

Я си вземи почивка. Като виждаш, че каузата ти е хаваната по смъкнати гащи що се пънеш, само правиш за смях и каузата си, и себе си.

Най-хубавото от цялата работа е , че Путин не е загубил чувство за хумор. ЗАБАВНО Е

100 години след Октомврийската революция комисарите продължават да управляват по комунистически.Жалките наченки на демократизация се задушават и отново се издига "желязна завеса".Информацията се замества с дезинформация и промиване на мозъците.В резултат - 80% подкрепа за политиката на Путин!

Всъщност аз не се боя от БСП - те не се крият а се афишират кои са и какво искат. Боя се от пребоядисаните - като Ал, Йорданов, като Бойко Борисов, които лаят по комунизма, та ще си изплюят та#аците, а във всичките си дела постъпват като комунисти. тЕ затуй не построихме капитаизъм у нас. Номера на китайката е че строи социализъм, но с капиталистически методи и нещата им стават. А у нас се опитваме да строим капитализъм със социалистически методи и нищо не става...

НЕРОДЕН ПЕТКО. "Темата ЩЕ присъства по време на заседанието на Съвета за сигурност на Русия в понеделник, което ще бъде ръководено от президента Владимир Путин" - ТОВА СЕ КАЗВА МАНИПУЛАТИВНО ИЗРЕЧЕНИЕ. В ЗАГЛАВИЕТО ПИШЕ ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ОБМИСЛЯ, ДЕМЕК ЧОВЕК ОСТАВА С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО ЧЕ Е РЕШЕНО И СЕ СЛУЧВА. Аз пък ще кажа - САЩ обмисля да разреши човекоядството. Темата ще се обсъжда след месец на заседание при Чертана Барака в Белия дом! (Така добре ли е?)

Дали ще го направят или не не е толкова интересно. Фактът е, че има някой на власт там - познай от три пъти Путин ли е или не - който иска да го направи. Дали ще му стигнат силиците за целта предстои да видим.

Паисий

това е нормална процедура при война. Да напомням ли какво се е случвало по време на първата и втората световна в англия, германия и сащ? Цензура е имало!!! Това знаеш ли го? Или мислиш че в прехвалената "демокрация" няма цензура?

.. ето така се води информационна война. Измисляш си новина и я тиражираш с манипулативни заглавия, за да очерниш противника. Кой ще ти вниква в тънкостите на граматиката. Важно е да го кажеш високо и заплашително, сякаш е факт, нищо че не е и няма да бъде може би.

наглите русофили не се свенят да употребяват свещенни български имена като на паисий за своите маниакални и подли българофобски действия.

Всички диктатори и техният антураж рано или късно се превръщат в идиоти и стават за посмешище. Само на руснаците ще им е тъжно. Сигурно ще им забранят опасна литература /напр. Оруел/. Но те и така не могат да я разберат с продуханите си глави.

Е, другари руснаци, това ли предлагате на България в Евразийския съюз? Дефицити от всякакъв вид? Като се почне от сирене и месо, минем през автомобилите и стигнем до тотално ограничаване на свободната комуникация, тотално потискане на мислещите различно? Не, мерси, тая попара ви я сърбахме 45 години. Сега си я яжте сами, без нас.

Я посмали манго, какво и е "свободното" на манипулираната и подслушвана интернет комуникация? Какво му е "правилното" и "демократичното" на извратеното ембарго към Русия, затова че си защитава сънародниците? И всичко това на фона на безчинствата на демокрадците по света!

Например това, че и тапир съветски агитатори като тебе може да сеят евтините си лъжи в опит да правят пропаганда, не че не вредят с това именно на собствената си кауза.

Какви сънародници бе?? Те са украински граждани и срещу тях не бе приложен никакъв терор или тормоз? От какво и защо ги защитаваха?? По скоро на обратното ,руските сепаратисти и агенти биеха в Донецк поддръжниците на майдана. А ембаргото е наложено от Русия на своите граждани. Толкова ли не си запознат с материята, че говориш глупости??

Русия не може да си позволи американците, които се афишираха ясно като врагове на руснаците да им бъркат по дупките и да им дишат във врата. На всеки враждебен акт се налага да се предприемат адекватни действия!

Да разбира се, пускат заглушителите пак. Ще не ползват мрежата да рзмътят те мозъка на американците. А, ма те ще трябва да лъжат а за враговете им стига просто да кажат истината публично, каква мъка, ей.

Асандж: Google и Facebook си сътрудничат с американското разузнаване Намиращият се в посолството на Еквадор в Лондон Джулиан Асандж, ръководител на проекта Wikileaks, сподели в интервю за руския англоезичен канал Russia Today своите възгледи за света, както и за "американската рецепта за демокрация". Според него, правителството на САЩ все по-активно следи дейността на потребителите в интернет, подпомагано от компаниите Facebook и Google. В интервюто Асандж заяви, че цели държави шпионират своите граждани и развиват бизнес с това в глобален мащаб, тъй като е "по-евтино да следиш всички наред, отколкото да наблюдаваш отделни хора". Според него, в момента не само в САЩ, но и в други страни, в частност във Франция, се появява цяло поколение компании, "готови да построят тоталитаризма до ключ". Те разработват и доставят готови пакети от решения за прехващане и анализ на комуникациите. Като пример за такава компания Асандж посочи френската Amesys, която доставя на официален Париж шпионски платформи, използвани от правителството против собствените му граждани........."

и каквоо искаш да кажеш с това или просто си пишеш

Объркани са, защото още нямат опорни точки.

абе направо да им го спират какво толкоз се плашим и мъчим. давайте пък каквото сабля покаже после....

боже, какви вопли, че щели да спират интернета при война. Ами когато се оказа, че САЩ подслушва всичко и всички не само в интернет, но и по телефоните - тогава никой не пищя май. Кое е по-голяма полицейщина? Човекът който изнесе тези данни още е се крие от отмъстителните служби на САЩ, за които е работил.

"При война", за толкова лъжа ли ти стигна акълеца. При война всеки прави каквото може, приятел, и за всички е ясно, че става дума за спиране не при война а по усмотрение на кремъл.

Паисий

САЩ като подслушват целия свят (вкл. Меркел) - какво ще кажеш??! Война ли има или...?

Ха ха ха: Дмитрий Медведев: Русия не желае затворена икономика Москва. Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че Русия не желае да променя курса си заради западните санкции, наложени й заради Украйна и посочи, че не би искала да се затвори спрямо глобалната икономика, предаде AFP. Смятам, че приказките за фундаментални промени в модела на развитие на страната са неподходящи, каза Медведев в речта си по време на инвестиционна конференция, след като някои политици и анализатори призоваха Москва да се завърне към зависимостта единствено от собствените си ресурси, както от съветско време. Че кой ви пита какво искате???

... рашките, които активно се включват в българските форуми, надлежно да обясняват какви фашисти са украинците, преди години за чеченците твърдяха, че са убийци, ислямисти-фундаменталисти, сега за чеченците опорните точки са други, та същите те ... изключват за Рассия интернета, за да не "ги атакуват с нездрава информация..." тоталитаризъм, свирепа диктатура в 21 век... е русофили, путинофили... тичкайте в Рашка щом ви влече натам, в страната на забраните...едно агитационно съобщение... ЕС е правилният избор !!! )))))

чеченците ислямисти-фундаменталисти са си все същите, само дето Кадиров се справи с тях. И те бяха финансирани от същите държави, които финансират и въоръжават ИДИЛ. Така че нищо не се е променило, освен в твоя мозък... понеже са ти спуснали нови опорни точки.

А когато интернета е манипулативен ? Барозу е невин виновен е Порошенко манипулират ли ни от най-високото място в Е.С . Нали го беше казал Путин на Барозу - докога ще ЛЪЖАТ и ЗАМАЗВАТ .ЦИТИРАМ : Зюддойче цайтунг: Путин заплашил Източна Европа. Владимир Путин е заплашил страни на НАТО и ЕС, според Петро Порошенко, пише Зюддойче цайтунг. Няма да обсъждаме разговори, извадени от контекста, каза ЕК. .Според резюме на дипломатическата служба на ЕС, с което разполага изданието, украинският президент Порошенко е докладвал за това на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу .

още чакаме путлер да публикува разговора си с Барозу той обеща, ама май друг път....

Като е манипулативен манипулирай и ти както на тебе ти отърва. А, ама истината не била на твоя страна. Колко кофти, да се разплаче човек.

Вече официално от страна на Русия опровергаха тази глупост тиражирана едновременно в няколко издания.

Да отстраним Русия от системата SWIFT и да ги разкараме от СТО и да ги пратим в каменната ера. Европа и цял свят се отвори за тях а те сраха на метеното , че и се зъбят още. Света ще преживее и без тях.

Света е пред прага на енергиина криза... Света има нужда от енергия.. Русия има енергия... Направи си извода преди да са изтрили и това мнение

И като никой не им купува енергията , какво ще стане?? Ще свалят цените. И тогава може да си купим малко. Енергия има навсякъде. Намира се навсякъде. От голям вносител изведнъж САЩ се превърна в голям производител на енергоносители. Науката прави все нови открития.