Коментари - Роднини се отказват от продаваното в нета бебе | dnes.dir.bg
назад

Роднини се отказват от продаваното в нета бебе

Случаят с бебето Йоанна, което бе обявено за осиновяване по интернет, е прецедент, заяви зам.-председателят на Държавната агенция за защита на детето Даринка Янкова. Роднини на момиченцето още се чудят дали да я вземат, баба му отказа. На хероин сме, призна майката, след като приятелят й я изгони.

Обратно в новината

Коментари - Роднини се отказват от продаваното в нета бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще го осиновят и ще живее нормален живот. В момента има голямо търсене на българчета, защото се оставят предимно циганета. Лошото е, че пак ще бъде купено, но не от майката а от шефката на дома.

Всички знаем кой е виновен, Държавата не спазва Конституцията

Тази майка наркоманка или не има право да бъде такава, това че сега незнае и не осъзнава какво се случва с нея не означава ,че утре няма да се промени .......и най вече, детето има право да бъде със своято майка,независимо каква.Друг е въпроса,че яма адекватни социални услуги за интервенция с майката, детето и евентуален приемен родител.Историята не е жалка, тя е част от живота и някой е отсъдил това момиче да роди дете.....може би заслужава да бъде майка и детето би помогнало и на двете......Четейки и слушайки медиите за тази история у мен се събужда желание за подкрепа на това момиче,усещането ми е като че раждането и помогнало за това да започне да осъзнава зависимостта.Познавам родители, които се борят за осиновяване.Подкрепям ги в тромавите моменти и им завиждам на търпението,на което социалната политика у нас ги подлага.....

Никой не те спира да помогнеш на тази "майка", пък и на други подобни. Но не искай "адекватни социални услуги за интервенция с майката и детето". С нашите общи пари, взети от нашите данъци, да се подпомагат наркомани и всякакви други лежляци, е просто безобразие! Социалната политика трябва да е насочена към сираци, към тежко болни хора, на които заболяването е такова, че не е по силите на обикновен човек да се справи сам. За такива хора е оправдано държавата да изразходва средства, но за такива, които зорлем са се набутали в тресавището и сега ни хленчат и мрънкат, че сме им били длъжни, е престъпление да се отделят пари, и то в такива тежки за всички ни времена. Наркоманите ги оправя естественият подбор - ако някой има желание и сили да се спаси - ще се спаси, ако не - сам си е избрал съдбата.

Зависимостите какво са,леко заболяване ли ..., а тези сираци откъде са се взели.....от други зависими родители......пък казваме сирации и на изоставен деца......е,защо за децата на тези родители да може, а за детето или децата като на тази майка да неможе...Аз когато мога се грижа, когато немога съжалявам това, но никакви пари не са толкова важни, колкото в подкрепата на една страдаща душа

а и в изказването Ви за естествения подбор май има нещо фашистко, това неражда ли "лежляци", а и май такива мисли пораждат дълбоки психични страдания, които някои биха нарекли Болест!

Този Идиот! трябва да го затворят в клиника със строг, почти затворнически режим, майката също! Жалко за детенцето, горкото то с нищо не е виновно, че се е появило от такава откачена двойка "родители".

Ее ако ти си на това положение, и както всички знаем много добре, никой не е застрахован , я малко по здържано , че не се знае кой е виновен , че тези хора са такива каквито са.

колко върви килото на бебетата

Ами, 5000 euro ги раздели на кг.-мите на бебето в деня на предаването на новите родители и ще получиш цена/кг. бебе. :D

Жалка история, с мъжа ми опитваме от някоко годии да имаме дете, обиколихме какви ли не доктори и клиники и хвърлихме не знам вече колко пари... само последната процедура беше 9000лв. Шанса ни е почти 0 и обсъдихме въпроса за осиновяване... преди няколко години,когато си купихме апартамент гледахме да има детска стая, обзеведохме я в зелено за да става и за момиче и за момче.. сега я ползваме за гардерооб... Причината е в ДЪРЖАВАТА... нямам сили да мина целия път и бюрокрация по осиновяването...при наша близка процедурата се проточи с години докато детето порастна.. затова сме на това "дередже" - пълни домове, празни детски стаи.. И това дете - купено или осиновено ще е по добре гледано отколкото в дома или в мазето при майка си наркоманката.

Права сте, госпожо! Забелязваме на дребното, а изпускаме значимото!Важно е не защо и какви са родителите, а какъв ще е живота на мъничето! Дано Йоана намери своя дом и обич, а Вие - Вашата Йоана!

Привет РА. не си права, че процедурата по осиновяването се точи с години. На нас ни отне 6 месеца. Стига желание човек да има...годините и чакането не са проблем.

Обърнете се към д-р Ангел Пеев - гинеколог в "Превент"-а до -во АГ-София, помогнал е на други такива като вас, много способен гинеколог от старата школа и много успешен и в анализите си за проблемите (нещо като д-р Хаус в гинекологията :-)). Успех ! Помогнал е на много, пробвайте се и вие.

Абсолютно сте права. Докато за българи осиновяването е ад, то за чужденците не е проблем да осиновят българче. Цялата ни държава трябва да се изтрие и да се започне от нула.

жалка си ти, деца не се правят след 40, или смени мъжа, от къде да знам.....при здравите става

Кретен...

Комплексар! - аз съм на 27 а мъжа ми е на 35

а дали сме здрави или не няма никакво значение - имаме време, акъл, пари и добро семейство, в което има място за отглеждане на дете.. във всички случай е по добре отколкото да живее в дом.

Как може да говорите така ! Простак!

Ей, Mentor, ще ти откъсна т....те ако ми паднеш. Ти си направо за лечение в някоя психиатрия, изобщо не те слуша главата. По-малоумно изказване не съм чула/прочела през животd си. ВЕДНАГА СЕ ИЗВИНИ НА ra!!!!!!!!!!!!!!!!

Много правилно казано!!!

Мила, Успокойте се и ще станат нещата. Пожелавам ви го от сърце!!! Но при осиновяване е много опасно- не знаеш какви са гените му, дали е читаво. Това детенце не е здраво при майка и баща наркомани. А ето, че ще го дадат за осиновяване. В България трудно се гледа болно дете при тези мизерни доходи. Желая успех!

пожелавам ти чудото да стане и да си имаш рожба!

Абсолютно те подкрепям!!! Само една корекция - жалки са некадърниците бюрократи от които зависи едно детенце да бъде осиновено!!!

Отидете в Бачковския манастир, говорете със свещеника за проблема си и останете там ден-два, колкото позволят и се молете от сърце, Господ дава, ...искайте и ще ви се даде:) Познавам вече много хора, които след доста години ходене по мъките са се сдобили с дете ...и то веднага след посещението в манастира. Желая Ви Бог да е с Вас и да Ви даде здраво и добро детенце!

Процедурата по осиновяване се точи ако си претенциозен. ако нямаш расистки и други претенции е много бързо. Трябва просто да си готов да обичаш дете, а не само и единствено "синеоко ангелче".

Които не е минал по вашия и нашия път не знае какво е и по добре да не знае.Парите не винаги помагат и богатите също плачат.

Дрогата е проблем на тези които я вземат, а не на тези които я продават, както би казал Боби Рапона

+1

И какво да прави това дете при такива хора? По-добре в социален дом, отколкото при тези двама нещастници... Нежелано е, неосъзнато е... зарежи...

Брей как уцели точно в десятката!!! Ти да не си медиум, че толкова ги разбираш нещата?

Кво да я подкрепят. Наркозависима - бял боклук. И циганите са по-добри от нея. Те като правят деца поне го правят за помощи а тоя боклук го е направил за една доза или най много две. И кво излиза - заради една проста селянка провалила собствения си живот, провален и един невинен детски живот. Такива на стола...

И кой си ти да съдиш? Един цървул

Пълна трагедия и безотговорност тази жена трябва да се ЛЕКУВА,горкото дете да страда цял живот заради неотговорните си родители.

Не видях някъде да пише, че са се опитвали да помогнат на жената, родила бебето. Че са я насочили към център "Майка и бебе", към център за наркозависими, към психолог. Че са я подкрепили и насочили към отказване от дрогата и към гледане на бебето... Всичко звучи толкова грозно - един вид - наркозависима е - и тя и бебето са за боклука... Жалко за всички - общество, институции, хора...

Всеки отговаря сам за себе си, освен ако не е умствено увреден. Никой не я бил насочил, не бил се погрижил и тнт. Никой не е длъжен да й бере грижите. Аман вече от професионални оплаквачи, които по цял ден хленчат по форумите, че държавата или обществото били длъжни на някого за нещо. Ами не са!!! Който има акъл си оправя живота, който няма си е негов проблем. За наркоманите не трябва да има никаква милост - виждала съм един такъв боклук как съсипа цялото си семейство и ги деградира до клошари буквално. Да се дават пари за спасяването на някой келеш, който сам не иска да бъде спасен, вместо да се насочат към истински болни хора, е престъпление.

Ти сериозно ли мислиш, че в отчаяно положение някога можеш да попаднеш ти или някой твой близък?! Ами тогава по твоята "логика" - директно под ножа и приключваме въпроса. Направо е безумно да кажеш, че в обществото всеки е сам за себе си, за какво, според теб, е обществото тогава? А ако си антисоциален човек - никой не те спира да отидеш в гората.

Апел към родителите от провинцията-интересувайте се повече с какво се занимават децата ви,идвайки в София!Нямате си на идея,какво се случва в Студентски град,където уж са дошли да учат!И из цяла София,където уж са дошли да работят!Ако имате отговорност към тях,лесно ще намерите информация!Постоянно се говори за това,но като че ли никой не чува.Скоро при фризьорката ми имаше момиче,което за пред родителите е студентка,в действителност дори не знае от къде е входа на университета,наела е апартамент с нейни приятелки и си живеят охолно с пари от проституция.Сигурно и съседите им от блока дори не знаят с какво се занимават.Пълно безхаберие и безразличие от всички!От семейството до съседа!А в нормалните страни не можеш да си купиш или наемеш апартамент без одобрението на съседите!

Зле сме ,много сме зле.На илюзии сме ?

Не твърдя, че няма софиянци-наркомани, но разликата между човека от Скобелев (мисля, че го познавам) и момичето от Трявна е във факта, че той не е причинил трагедия другиму. Говорим за различни категории дроги. А иначе, с нищо непредизвикания ти язвителен тон е илюстрация на това колко голямо значение има месторождението - и тук, и в Лондон, където всъщност живея от 90-та насам, и навсякъде по света. Нарича се МАНТАЛИТЕТ.

Адски си зле човек, в такава тема да намесваш спора провинция- София. Относно трагедията - въпроснят един 'столичанин' остави родителите си без жилище (хората му го прехвърлили преди да стане наркоман, с надеждата да го устроят и дадат самочувствие), защото го продал за стотинки за дрога и бабата получи инфаркт, като разбра. Май нищо не си рабрал от живота навън или лъжеш, че си навън. И какво значение има къде си роден, като в Лондон в личната ти карта пише българин, независимо от Варна, Перник или София..Таква трагедия може да се случи на всеки, който се друса, независимо къде живеят- това са наркозависими хора и те са еднакви, мислят само за едно. Поздрави от един столичанин по манталитет, а не шоп. как само в България пречи откъде си , а в другите държави- не?! Затова са и по-напред от нас

За това, което се случва със самоубилия се баща, с предлаганато за продан бебе и още куп такива случаи е виновна държавата и социалната й политика. А социалните ни служби са пълни с некомпетентни, некадърни и смешни подобия на чиновници, които само отчитат дейност, но не и резултати. Пълна трагедия и лошото е че в близко бъдеще не се вижда изход и оправия.

Не, виновен си ти, че гласува за тях. Оня самоубилия се, го осъзна.

Взе ли си кинтите от Гоце?

трудно е да се решиш да осиновиш наркозависим полуидиот, не че е виновно бебето, но сигурно няма даже да може да се научи да чете и ще стане наркоманче при първа възможност, което означава съсипани и разорени осиновители

не си добре...иди се прегледаи

От всичко написано и прочетено ми става мъчно само за бебенцето. Дано се намерят хора, които да го отгледат с любов!

Чудно, само - съдбата на това дете няма да е по-различна от тази на повечето попаднали под упеката на държавните институции и нейните компетентни служители..говорят навсякъде, че това е прецедент-пълни измислици; деца се продават постоянно, този случай е хванат, но той е като игла в купа сено; лицата, които са компетентни да вършат социална работа у нас и техните шефове са едно смешно подобие на чиновници и нищо друго - нито могат, нито знаят как да се справят в подобни ситуации и затова единственото, което се предприема и изпълняването на алинеи и клаузи поред на номерата-а това е цяла човешка съдба, потресаващо е!

Най-интересното е, как нямаше предлагане на наркотици по време на социализма, а сега са широко разпространени? Явно онези, които трябва да препяствуват тази дейност, всъщност я координират.

плюйте правителството, Бойко и т.н. Ама нещо като се оказа че са наркоманчета и нещо спряхте да пишете. А наркоманите трябва да се избиват защото представляват обществена заплаха.

Такива като тебе трябва да се избиват!!! Никой не е застрахован.... ?! Ти деца нямаш ли?! Знаеш ли утре какво може да им се случи... или пък на някой от близките ти...

обаче това не се случва - това сам си го правиш. аз като съм пропушил, никой не ми е навирал цигарата в устата, нито някой насила ме е поил с ракия.

Преди 10 Ноември такова нещо като дрога нямаше - пиехме доста, затваряхме дискотеките , но дрога нямаше ! .... Дрогата я вкараха Мутрите и познай кой е една от главните мутри в СиК - Бат ти Бойко ...

Наркоманите трябва да се скопяват, за да не се получават такива недоносени недоразумения.

Със закон ; всички наркозависими - стерилни.Лекарите да се задължават безплатно да оперират тея грешници.

Циганите трябва преди тях да са!Две деца, връзват им тръбите.

А Наркодилърите кво шъ ги правим?..... В Иран да речем ги разстрелват или бесят .... А Премиера кво шъ го правим?

Сега очаквам възвишената аудитория на дир.бг да почне да сипе огън и жупел по жената, само защото е наркоманка. Дали ще дойде време в България, когато обществото ще се образова по темата за наркотиците. Сигурен съм, че тогава няма да има случаи като този.

Тъжната съдба на множество провинциални момичета... Дано повече прочетат това и се замислят дали да идват в София, преди да са объркали живота си. Сега навярно ще гракнат против мен, но все пак да си кажа: преселението към столицата не е добро нито за нас, местните хора, нито за голяма част от "гостите" ни, защото те погрешно решават, че тук са закриляни от анонимността на милионния град и се захващат с куп неща, които са немислими в условията на патриархален морал по родните им места. Спомнете си Яна от Борисовата и колко още подобни случаи... Дано България най-сетне да започне да се развива по-равномерно, за да може всеки да се реализира близо до корените си.

Познавам заклети наркомани, живущи на бул. "Скобелев", които разпродадоха домовете на родителите си зад гърба им и бяха заможни, екс -партийни величия. Много тъпо е да обобщаваш с призива "не идвайте тук да ни е по-добре на всички, не сте за тук"- все едно никой да не ходи в САЩ, че там може да му се случи нещо. В 21 в. всеки сам носи кръста си, и месторождението и местоживеенето нямат отношение, освен в мозъка на ограничените хора, които не са напускали двора си.

България ще почне да се развива, когато ей такива дребни душици като теб изчезнат от нея. Тогава ще помръдне тя нанякъде. До тогава ще тъпчем като нация в калта, ще се мразим и ще се въртим в омагьосан кръг! Аз живея от 20 години в тази така блянувана София. Защо не станах наркоманка или проститутка? Живях и в Студ. град. Защо не станах боклук, а? Омъжих се, имам 2 деца и си купихме къща, която изплащаме. Хайде да не си приказваме със задниците, с високопарни думи от комунизма, как никой няма право да излиза от града, в който е роден, че като прочета нещо такова и усещам, че имам и тъмна страна в характера си!!! Аман от тъпанари!

Аз пък колко софиянки-боклуци познавам............ Дори повечето са пълен леш!

При комунизма имаше ограничения за пренаселяването на големите градове, тъй като след като взеха земата на селяните, машините навлязоха масово в обработката на земята и хората останаха без препитание. Започна масовото преселение от селото в града. Сега са затворени и предприятията , болниците, училишата в малките градове и е нормално хората да търсят начин да живеят един по-нормален живот, а не да стигат до самоубийство от мизерия като онзи нещастен баща на 3 деца. Силните оцеляват и успяват, слабите се пречупват. И преди беше трудно, сега - още повече.Аз съм от село и смятам, че съм успяла във всяко едно отношение, познавам и немалко хора, родени в града, които са пропаднали. Не може месторожданието да бъде определящо за това кой какъв е.Бих казала само, че на хората от провинцията им е много, много по-трудно, защото нямат същата база.

Гарантирано от ГЕРБ....иначе пари за патуване със самолет на бистришките тигри има...

Трябва за заделят пари и за наркоманите, нали смешнико?

Смешник си ти, глупав и ограничен. Наркоманията по първопричините си не се различава съществено от алкохолизма и дори от тютюнопушенето. Няма човек, който да е застрахован от подобни прояви на слабост - нито ти, нито семейството и децата ти, нито близките и приятелите ти. Всички сме членове на общество, което като такова съществува на първо място за да се подкрепя и подпомага, преди да заклеймява и да търси лесния, но самоунищожителен начин: "Нет человека - нет проблема"...

мъкоо, мъкоо!