МВР се оплаква, че няма да следи поголовно в нета

С приетите днес промени в Закона за електронните съобщения намалява значително способността на правоохранителните органи да използват данни, събрани от операторите, за разкриване и предотвратяване на престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - МВР се оплаква, че няма да следи поголовно в нета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ne e mudur covek tozi, koito za da postigne momentna bezopasnost e gotov da se lisi ot coveski svobodi, zastoto v kraia na kraistata ste zagubi i dvete Benjamin Franklin

Чудесно, няма да се занимават с това с което не им е работа. Ще има съкращения или ще ходят по циганските махали да свършат нещо полезно.

Пухчо, с какво ще ми зарибят децата по скайп, бе? С хероин ли? Ако родителят е достатъчно неграмотен, че да не може да види чавето какви ги върши в нета, проблемът си е негов. Че ако разчитаме на меверето, жална ни майка. В задника ще ми бръкнат, ама друг път. Не че не са се пробвали. Има елементатрни правила на компютърната хигиена и ако не се спазват, никакви МВРе-та, СРСе-та и прочие СЕРСЕМЕТА няма да ми помогнат. И като не можете да проследите целия трафик, как ще спасите точно мене бе, златен? Или след като белята е станала ще търсите под вола теле. Ако мене питате, цялата тая работа е за да можете да трупате данни, от които да вадите компромати, ако се наложи. Само че ако аз искам да бръкна в задника на МВЕРЕТО, нали се сещаш, че моето IP ще е чисто като утринна роса? Или връзката ми ще бъде толкова дълбоко криптирана, е единственото което ще ви остане е да леете сълзи във фуражките си. Я марш да ловите кварталните дилъри и не се занимавайте с глупости, за които не ви стига IQ-то.

Ако не кротясат скоро като нищо ще трябва да се оплакват, че изобщо нямат интернет ...

На калпавия вълната му пречи. Те само да разкрият и съберат годни за съда доказателства за циганските грабежи, пак ще си оправдаят заплатите. Какво да се занимават с Интернет, че някакви келеши теглели музика или порно. Порнографски издания се продават на почти всяка будка за вестници. големите престъпници няма да седнат пред компютъра да пишат глупости като нас.

Говори се, че се носи слух. Вярно ли е ?

чл. 34 от Конституцията: Свободата и тайната на ккореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.

Криптиран диск, инсталирате TOR и после казвате, че трафика е от усерите които минават през TOR-а и не е ваш. Да ви принудят да си кажете паролата за диска -- не могат по законен начин, трафикът може да е от всекиго който минава през TOR-a...пък и каквито са разбирачи...нищо няма да могат да намерят.

Аз ушенце се наричам и да се ослушвам най-обичам. С големите ушички да слухтя в нета, ме кара да се чувствам тъй напето. Всяко файлче отворено от вас, ще го чуя аз въз час.

Po dobre da sledqt telefonite i bez towa tam ima hora deto otka4at dwoino powe4e i da im se slaga absoliuten red na takiwa waw glawite.Osobenno waw malkite gradowe ima bezmoza4ni sa6testwa

Логично решение, иначе след изборите тези закони могат да се обърнат срещу тези които са ги внесли. Да не говори, че ако бяха приети тези закони загубата на избиратели за някои партии щеше да е страшна.

И как сега да донасям без нета

Ти да не си някво ченге, дет смята полицаите са адски компетенти в по-голямата си част? Ако е така, извинен си за ТВОЕТО кухарство. Кажи ми колко УБИЙСТВА разкриха в последните 10 години и колко лапета за нелегално точене на филми обвиниха. Да ти подскажа - вторите са повече като бройка. Щот по новините са показали повече заловени за софтуерно пиратство отколкото за мафиотските убийства в София за последните години. И ако не можеш да ДОКАЖЕШ обратното, ти си КУХАР.

И да ми следят трафика и да не ми го следят...Могат само да ми цензура.Разп с маршрутизатор който дели връзката на няколко машини.На всяка от тях често се налага смяна на МAC адрес.Машрутизатора дава връзка на половината квартал.Хайде да ги видя как ще докажат че точно комшията или аз сме направили еди какво си?Няма начин да отделят единият трафик от другият.Дори и да ни подслушват всеки поне малко грамотен техник така ще изгради локалната мрежа че ченгетата дори няма да могат да проследят компютрите.Да не говорим че връзката може да се криптира а файловете да се покриват с пароли.Те много добре знаят че няма как да докажат каквото и да е.По скоро ми се струва че копелетата искат да сбират компромати за да могат да изнудват хората.Няма да е за първи път.

Ами да се оплачат на арменския поп...

До ВЛАДО Ти братле си пълен кухар. Просто не знаеш за какво иде реч.

Тези начело с ДАНС си подслушват постоянно и то по поръчка на други служби,които пък се занимават със събирането на данъци,например.Подс се хора,които са редовни платци и с нищо никога не са ощетявали държавата,а дали това подслушване се прави с прокурорско разрешение,което е абсолютно задължително за целта?Кой да ти каже,вероятно ,не.Това го знам от собствен опит,защото съм потърпевш от такава произволщина на тези служби,които се навират и под юрганите ни в спалнята,за да търсят несъществуващи престъпления.А онези,големите,истин мошенници,които окрадоха и изнесоха държавата-тях никой за нищо не ги закача,защото именно те хранят властимащите,партиит и висшестоящите.А ние долу,масите сме потърпевши за произвола и безнаказаността в тази така наречена държава.Аз специално съм тотално разочарован от всичко и всички в родната ни страна.Жалко,че хора като Левски и Ботев са си дали живота за нея и за идеите си,жалко,защото сегашните управляващи /техни наследници/ са самокрадливи,лиц единствено собствената си изгода Бай Ганьовци.

Тия от МВР са егати наглите тъпанари! И сега и с новите промени могат да следят в интернет! Но с разрешение, не просто ченгето Цецо да следи емайлите на либовницата си Цуцка... Кражбите в София са разкрити едва на 20 %... Какво пречи на ченгетата да увеличат този процент - Закона за електронните съобщения? Да не говорим за убийствата, корупцията, наркотрафика... Какво, трябва да могат да ми четат емайлите за да ме хванат как пращам като атачмънт дози хероин ли?!

Ей, че компетентни мнения. Ами някой от вас дава ли си сметка, че не става въпрос за подслушване, а за следене на трафик. А някой пробвал ли се е да вземе разрешение за използване на СРС и виждал ли е такова. Аман от разбирачи с дървени глави. Като ви бръкнат в задниците или не дай Боже ви зарибят децата по скайпа ще се сетите за какво иде реч. Не може да бъдат спасени тези които нежелаят това. За да има държава трябва за има граждани. До тук гледам само полукриминални електорални единици. Поне да се бяхте замислили колко време и усилия е слушането на един разговор. Да не говорим за месеци. Направете си ексеперимент да записвате собствените си и след това да ги слушате и записвате и тогава дрънкайте. Всички 65 000 полицаи да слушат денонощно не могат да подслушат целия трафик на мобилните оператори. Да не говорим за БТК и интернет.

Полицаите винаги са подслушвали без официално разрешение. Проблема им е, че не могат да използват материалите в съда ако не са официално разрешени. Ама така по косвен начин се добират до това което търсят. Така, че имайте винаги едно наум като си ровичкате в нета.

kraino vreme e da podgonite istinskite prestypnici, a ne da svalqte porno i filmi ot neta gospoda policai, neka malko vi pospadnata birenite koremcheta, koito ste natrupali gledaiki kradenite filmi

По повод исканията на полицията за по-голяма власт, ще посоча за пример само действията на 15 януари за злоупотреба с нея. По правило полицията пази богатите и техните маши, а подтиска всичко останало за да не се прояви не дай Боже народната любов. Добре е, че Времето е наше! за кражби и геноцид свършва. Когато се спре геноцидът ПО ВОЛЯТА БОЖИЯ ще се види кой какво е заслужил, не пред сляпата и корумпирана Темида, а пред СТРАШНИЯ СЪД. На всекиму ше се въздаде според делата земни. ИДВА МУ ВРЕМЕТО.

те подсушват и без закон и никакви причини и сега без вие да знаете

Ima prestuplenia v Internet i tova e fakt! Ima mejdunarodni prestupnici, daje ima sait s emailite na 'skammerite'. Uj romantichni zabejki, posle - prati mi naprimer 50 evro, che imam problem i posle - hop - kreditnata karta e prazna. Ili falshivi kupuvachi na imoti - predimno cherni ot Afrika, lujat ta majat, iskat ti niakoi detail i posle-hodi go goni ! Opasno e, taka e. Na men mi e smeshno ot takiva, no ima hora, koito sa ;ujileni'. Znachi triabva da ima adekvatno reshenie, eto az naprimer popadam pone na dvama moshenici, prouchvam gi v Google, no neznam kak da reagiram i na koi da kaza? Izliza, che v BG sme s vurzani ruce

Вероятно законодателят няма интерес да бъде обект на проследяване от МВР.

Нека да бъдем обективни и да видим нещата както са! Престъпните групировки са организирани и едно такова следене в никакъв случай няма да им попречи по един или друг начин, защото ще се подготвят да не оставят следи. По същия начин както няма разкрито и едно поръчково убийство, а именно, защото е направено професионално без следи. Но от друга страна обикновенните потребители нямат за цел нито да се крият, нито да правят престъпления, но точно те ще бъдат жертвите при едно пълното следене. Това е така, защото ще надделеят други интереси, по-скоро икономически, отколкото за разкриване на престъпления. Още повече, че е недопустимо за мен някой да бъде обвиняван за нещо, преди да го е извършил, а едно такова следене предполага точно това. Самият факт, че в Закона за МВР има член 56, който позволява да се съставя предупредителен протокол за нещо, което може да се случи по презумция, но не се е случило, ми е достатъчно да съм един от хората, който е против толкова големи правомощия на МВР без изрично разрешение на съда, т.е. наличието поне на някакви доказателства, че следения човек наистина има наклонности да извърши престъпления. Същата е ситуацията е и с предплатените сим карти. Може да се хвана на бас, че престъпните групировки ще намерят един или друг начин да се справят с този проблем, я като закупят такива карти от чужбина, където няма такива ограничения, я като ползват крадени карти, но отново обикновенните хора ще бъдат потърпевши. Най-много ми е интересно този гратисен период (2010г), който е даден за премахване на аноннимността на предплатените карти чии интереси обслужва - престъпниците да могат да се подготвят или операторите да могат да се подготвят? Във всички случаи едно решение е умно, когато не създава по-големи проблеми, отколкото ползи. в случая аз лично не виждам тези решения да имат някаква съществена полза, но виждам проблемите в тях.

ако мвр няма да може да следи и слухти в нета, логично е престъпленията у нас чувствително да намалеят...

Mnogo vajno i kvoot tova

na kalpava raketa kosmosa i e kriv!

Е, сега крминалният свят може да си поотдъхне, че както се беше стресирал...

Кой точно недоволства, може ли по-конкретно? Или пак плямпате да се намирате на приказки?

МВР са некомпетенти, че не могат да разкрият 99% от престъпленията в България пък тръгнали да се оплакват, как сега нямало да могат да разследват и разкриват интернет престъпленията. give me a break дет се вика.

Има много хубава статия за техническата реализация на подслушването в блога на Делян Делчев Какво друго му трябва на човек, ако си има 46000TB логове! http://delian.blogsp

Нищо не пречи на полицията да си направи уеб-сайт с обяснения за всички видове електронни измами и запалхи, както и електронен адрес, на който гражданите по собствена инициатива да изпращат всички получени съмнителни предложения. В много страни има такива веб-сайтове. Много по-резултативно е превенцията да включва и гражданството, защото полицията какъвто и достъп да има физически не е способна да контролира всички електронни мушеджии. Това е като разделното събиране на боклука-въпрос на психология. Като станем по-граждани белким надвием и на разделния боклук. А в случаите на залавяне на електронен вредител да се дава малка, но приятна парична награда на гражданите оказали електронно съдействие? ФБР как дава награди за информация. И не само ФБР. Това няма да отежни бюджета, защото информацията постъпила в готов вид от гражданите спестява на полицията време и разходи за получаването и.

през курец !

Нека да бъдем обективни и да видим нещата както са! Престъпните групировки са организирани и едно такова следене в никакъв случай няма да им попречи по един или друг начин, защото ще се подготвят да не оставят следи. По същия начин както няма разкрито и едно поръчково убийство, а именно, защото е направено професионално без следи. Но от друга страна обикновенните потребители нямат за цел нито да се крият, нито да правят престъпления, но точно те ще бъдат жертвите при едно пълното следене. Това е така, защото ще надделеят други интереси, по-скоро икономически, отколкото за разкриване на престъпления. Още повече, че е недопустимо за мен някой да бъде обвиняван за нещо, преди да го е извършил, а едно такова следене предполага точно това. Самият факт, че в Закона за МВР има член 56, който позволява да се съставя предупредителен протокол за нещо, което може да се случи по презумция, но не се е случило, ми е достатъчно да съм един от хората, който е против толкова големи правомощия на МВР без изрично разрешение на съда, т.е. наличието поне на някакви доказателства, че следения човек наистина има наклонности да извърши престъпления. Същата е ситуацията е и с предплатените сим карти. Може да се хвана на бас, че престъпните групировки ще намерят един или друг начин да се справят с този проблем, я като закупят такива карти от чужбина, където няма такива ограничения, я като ползват крадени карти, но отново обикновенните хора ще бъдат потърпевши. Най-много ми е интересно този гратисен период (2010г), който е даден за премахване на аноннимността на предплатените карти чии интереси обслужва - престъпниците да могат да се подготвят или операторите да могат да се подготвят? Във всички случаи едно решение е умно, когато не създава по-големи проблеми, отколкото ползи. в случая аз лично не виждам тези решения да имат някаква съществена полза, но виждам проблемите в тях.

предлагам, за удобство на МВР, Народното събрание да гласува забрана гражданите да ползват телефони, освен с разрешение на МВР, и да не излизат от вкъщи, ако не ги придружава полцай. Може би тогава престъпността ще намалее, и ще се увеличи процента на разкритите престъпления.