Коментари - Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили срещу Русия и Китай | Днес.dir.bg

Коментари - Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили срещу Русия и Китай | Днес.dir.bg

Коментари

Мила ми докторице, За многото време, което си учила по света, явно не си схванала, че думичките "Прибалтика" и "прибалтийски" са руски чуждици на българските "Балтика" и "балтийски". За самите литовци, латвийци и естонци, които имат дълга и противоречива история с руснаците, още преди съветско време, това са обидни руски названия за васално подчинение в рамките на империята и до днес предизвикват лоши чувства. Напълно излишно е да ги "при-" таковаш и ти на български.

Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили с финансовата подкрепа от САЩ срещу Русия и Китай, подобно на подкрепата на бандеровците от Киев.

Обединяват се срещу Китай, а западните корпорации и особено германските продължават да наливат милиарди в китайската икономика

Поредната простотия. Предишния строй пасти да яде.

Следващата среща на върха на БРИКС е планирана да се проведе в Кейптаун, Южна Африка, през август 2023 г. Блокът от пет държави ще вземе колективно решение за въвеждане на нова валута за уреждане на световната търговия. Това развитие постави щатския долар в несигурно положение, тъй като светът вероятно ще разчита по-малко на него. Този ход може да окаже допълнителен натиск върху долара, което да доведе до неговия спад. Точните подробности за валутата на БРИКС, като например нейното име, стойност и дата на пускане, все още не са известни. Най-вероятно това ще бъде другата важна тема, която членовете ще обсъдят предстоящата среща на върха на БРИКС.

Дъра-бъра, само харчене на пари. Тия т.н. екперти не разбраха че трябва да се седне на една маса с Китай и Русия и за се предложат решения за съвместно съжителство. Всичко останало е приказки от 1001 нощ...

Текущият известен федерален дълг е 31,7 трилиона долара според уебсайта US Debt Clock (http://www.usdebtclock.org) , което е около 94 726 долара за всеки мъж, жена и дете, които са граждани към 24 април 2023г. Размерът на федералния дълг е толкова голям, че никога не може да бъде изплатен в сегашната си форма. Каква организация би наблюдавала изпълнението на фалита по дълга на федералното правителство на САЩ и какво разрешение ще им бъде дадено да се справят със ситуацията? Не се предлагат никакви предложения, когато мащабът му е числено вцепеняващ, тъй като САЩ използваха дълга като предпочитано лекарство за предозиране на фискалната реалност. Някои резултати ще бъдат понижен рейтинг на федерални облигации от трите частни агенции за рейтинг на облигации, където реалността на по-високите лихвени проценти, предлагани по новоемитирания федерален дълг, не може да бъде пренебрегната. Съкращенията на разходите на федералното правителство под някаква форма ще се изискват от реалностите на икономическото право, което включва намаляване на броя на федералните служители, премахване на федералните агенции, намаляване и реформиране на военните бюджети, продажба на собственост на федералното правителство, делегиране на федерални програми на щатите и реформиране федералните програми за права на Medicaid, Medicare и Social Security. Данъчните приходи на федералното правителство за изплащане на известния дълг с лихвите ще нарастват като процент от бъдещия федерален бюджет за всяка година. ❗️Едно реално въздействие от фалит на федералния държавен дълг би било, че щатският долар вече няма да бъде световната резервна валута, като доларите в много национални резервни банки ще се върнат в САЩ. Да държиш долари ще бъде като да държиш горещ картоф. Държави, притежаващи федерални дългови книжа – като Китай (859 милиарда долара), Великобритания (668 милиарда долара), Япония (1,11 трилиона долара) и други според числата от януари 2023 г., публикувани от Министерството на финансите на САЩ – както и много взаимни фондове и други ще видят техните притежания да намаляват по стойност, което води до разпродажба в размери, които човек не може да си представи в мащаб и време. Много притежатели на взаимни фондове като ❗️пенсионери, градски и щатски пенсионни системи и притежатели на сметки 401(k) ще бъдат засегнати от това разгръщащо се събитие. Източник: https://mises.org/wire/event-official-us-bankruptcy

"централните и източноевропейските сили" Централните и източноевропейските не са сили.

Дефиниция за „модерен“ ляв: ваксиниран, ядящ насекоми енергоспестяващ трансджендър педофил, който тича увит като пащкул в украинското знаме (може и друго след приключване на проекта)! Модерният ляв не работи, той получава грантове и води битка за свобода „ОТ“ всякакви предразсъдъци и стереотипи – особенно основани на пола. Най-вече воюва срещу всевъзможни задължения и счита, че има само и единствено права, които някой постоянно се опитва да нарушава и отнема. Той затова винаги е на барикадата и за него революцията никога не приключва – той там живее. Всякакви групови идентичности като раса, пол, религия, нация му пречат и той ги мрази и презира! Силно ненавижда държавата, която му налага ограничения и затваря в клетка свободно реещия му се дух и гадното и подтисническо законодателство, което му пречи да сключи дългоочаквания брак с любимата му козичка! Той няма дом и Родина – твърди, че е „гражданин на света“, въпреки че такива паспорти все още никой не издава. Модерният ляв не учи и не чете, защото си знае всичко и затова е умен и много красив. Всеки, който не е като него е путинист, хомофоб, Бай Ганьо, националист, комунист, фашист и въобще глупав долен мръсник, който пречи и най-вече замърсява и отравя околната среда. С две думи, всички не модерни и не леви са нямаща право на живот ретроградна, спъваща прогреса, мракобесна биомаса. Това е то – модерност – и то лява, европейска! Страхил Ангелов

Кой им плаща на тия тъпаци бе?

англосаксите + демонократите от ФАЩ борбата е за умовете в посочените зони - Бг + източна Европа

Пропуснахте ЕС. Иначе всичко е точно- започва промиване на мозъци чрез правилната и одобрена дезинформация. Целта е тези държави, които са буферна зона между Европа и РФ да се хвърлят в удобния момент на амбразурата.

Печатницата.....

Как кой, другаря пютин.

Мухльо!!!

Поотделно Русия или Китай превъзхождат цяла Европа по размер и численост на населението. Институтът за глобални анализи явно смята, че само част от Европа е адекватен противостоител на тези две държави едновременно.

Много си зле с аритметиката! Населението на Обединеното кролство, Германия и Франция сумарно е почти 220 млн. За блядовете се говори, че реално са не повече 140 млн. и намаляват сериозно. Ами Испания, Италия, Украйна плюс много още по-малки държави? Здравата си обаркал понятията територия и население.

Много сложно име за едно обикновено соросойдно НПО

Ще си правят конференция, как да цензурираме неудобните под предлог, че разпространяват дезинформация, която всъщност е чистата истина. :-)

Интересно би било да англо саксонските агресори да обяснят кое конкретно за тях е "дезинформация", а дори не си помислям и за вариант, в който да го докажат с факти и категорични доказателства.

По времето на социализма беше същото: "Всяка крива линия,която е успоредна на партийната линия Е ПРАВА !!!" Нищо ново.........

Организатор ЦРУ, лектор евреин, помощници двама украинци и известен брой тъпаци за слушатели.

В световните медии активно се пропагандира концепцията, според която най-богатите страни трябва напълно да се откажат от раждането, за да спасят планетата. Зад тези безумни бръщолевения се очертава фигурата на конкретен кукловод - един от най-известните американски олигарси с феноменално влияние. Но какви са истинските му цели? В англоезичната преса и социалните мрежи бурно се обсъжда нов лозунг, подхвърлен от радикалните "зелени" - "науката доказва, че децата развалят Земята". Това, уви, не е шега или дори метафора. Това е идеология. Необходимостта от намаляване на населението на планетата не е нова тема за Запада - тя възниква в псевдонаучни писания още през 60-те години на миналия век, но сега се рекламира широко и откровено, пише "Труд". През 1968 г. ентомологът от Станфордския университет Пол Ерлих публикува The Population Bomb. Работата му е рекламирана в медиите, авторът получава всички възможни награди и степени, след което става оратор на множество кампании в защита на абортите, контрацепцията и общото намаляване на раждаемостта. Неговата теория се основава на добре известната идея на Томас Малтус, че пренаселеността води до глад, революции, граждански войни и други катастрофи. Дори през революционната за Запада 1968 г. възгледите на Ерлих звучат доста смело. За да се намали раждаемостта, авторът препоръчва на световните елити да осигурят на всички граждани безплатни презервативи, да гарантират на жените безплатни аборти на всеки етап от бременността, да разрешат „детеубийството“ (убийство на новородени) и насилствена стерилизация.

"Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили срещу Русия и Китай" Буферните зони са за това. Да бъдат използвани. Па ако могът и да се плащат за това, супер. Древна англосаксонска мъдрост.

Чистачката не може да е член на борда на директорите.....

Ето какво се случва балгодарение на въпросните сили: Гама-фонът в Хмелницки и Хмелницка област (западна Украина) рязко скочи след като Русия удари поредният склад с оръжие и боеприпаси. (питайте Гугъл) Предполага се че е имало от новите британски подаръци с обеднен уран. Хората са в паника. Вече са наясно с бруталните последици от разпръскването на горящ уран. - Следва скок на раковите заболявания и на малформациите при новородените. За нас е интересен също и въпросът кво правим с житото което ще продължим да внасяме от там?

Аз съм решил въпросът кардинално. Не ям тестени изделия. :-)

А като нахранят животните с него?

Един от междинните резултати от СВО беше очевидната загуба на глобалната власт на Вашингтон. Да, САЩ успяха да разтърсят и мобилизират западните съюзници – но с цената на безкрайни кавги, спорове и разцепления, които тепърва ще отекват, когато спрат да се вкопчват в Украйна. В същото време обаче Вашингтон отчужди десетки други, незападни страни. Те излетяха от орбитата на американското влияние и се ускориха във всички посоки, напълно игнорирайки бившия хегемон. Хегемонът се огледа и видя, че е сам. Китай, привидно тясно свързан със САЩ чрез икономически връзки, предизвикателно изпраща държавния секретар Блинкен по дяволите. Индия, ухажвана от Вашингтон от десетилетия, игнорира всичките му призиви да се присъедини към Украйна. Африка, където американците се мотаеха като у дома си, развива икономическо и военно сътрудничество с Русия. Саудитска Арабия, с която американците изграждат отношения от половин век, отказва да намали производството на петрол и започва да дедоларизира износа си на. И дори страните от Латинска Америка, които американците са свикнали да смятат за свой протекторат, изнасят лекции на Белия дом за недопустимостта на разпалването на конфликти и оставят приятели с Китай и Русия. И Турция внезапно намери своите интереси. И Нигерия. И Индонезия и Бразилия. И никой от тях не подкрепя Вашингтон в страстта му да унищожи Украйна и Русия. Ситуацията наистина е безпрецедентна. Многополюсен свят в целия му блясък. А Щатите все още са много богата страна. И първата армия в света не си е отишла, нека бъдем честни. И самолетоносачите са на място. И г-н Блинкен с неговите гей права. Но изведнъж всичко спря да работи. Защо се провали американската политика „потискай и управлявай“? От една страна, лидерите на страните по света погледнаха театъра на руско-украинските военни действия и видяха там, на първо място, неприкритата атака на Вашингтон срещу Русия. Ами ако са следващи на опашката? Всеки от тях си го помисли. От друга страна, успешното усвояване на западните военни ресурси от страна на Москва е окуражаващо. Русия бодро се съпротивлява както на военния, така и на икономическия натиск и продължава да се придържа към линията си. „И какво, значи можело?“, помислеха си лидерите на държавите по света. Значи Щатите съвсем не са толкова всемогъщи, колкото се опитват да изглеждат? И всичките им заплахи може би са просто празни приказки? Е, тук започна празникът на непокорството За по-малко от година американците започнаха да осъзнават в каква опърпана изолация се намират. „Пропастта между Запада и останалия свят е по-дълбока от различното разбиране на войната(в Украйна. Нейната причина е сериозно негодувание (по-точно гняв) от грешките на Запада в ръководството на глобализацията, че са натрупани от края на Студената война", скърби бившият външен министър на Великобритания Дейвид Милибанд в статията си във „Форин Афеърс“. Говорейки на руски, Щатите и няколко техни васали опустошават глобалния юг през последните тридесет години. Световната икономическа перестройка, която започнаха през последните години, означаваше нов кръг на този грабеж. Естествено, страните по света се разбунтуваха. Г-н Милибанд признава, че това глобално въстание заплашва да унищожи "основания на правила ред" на Америка, особено след като "повече от две трети от световното население живее в страни, които подкрепят Русия или са неутрални спрямо нея". Какво да правим с всичко това? Как да запазим американската хегемония? Милибанд съветва Съединените щати - това всъщност е основната цел на неговата статия - да налеят повече пари в страните от Глобалния Юг и да реформират ООН (това е любим британски подход за преформатиране на Съвета за сигурност, за да се намали влиянието на Русия). Щатите обаче просто нямат достатъчно пари, за да се грижат за развиващите се страни, дори ако цялата благотворителност не е открадната по пътя. Вместо това те биха могли да се откажат от монополното си положение, но това вече е свещено. Никой няма да го предаде без бой. Така че всички приказки за "икономическа солидарност" са буквално приказки в полза на бедните. Освен това „гневът и негодуванието“ на Глобалния Юг са само отчасти икономически. В крайна сметка англосаксонците не просто ограбват други страни, без да пренебрегват окупацията и избиването на хора. Освен това с непоносимо лицемерие учат ограбените как да се държат правилно, какво да говорят и как да мислят. Развиващите се страни днес се развиват със скокове. Те имат собствена средна класа, своя образована прослойка и умна, добре информирана младеж. Тези хора, които по нищо не се различават от обикновения британец или американец, са отвратени преди всичко от западната напереност. Грубостта, с която тези арбитри на съдбата се качват в личния живот на човека, в неговата вяра, в неговата култура. Това само по себе си е отвратително и когато тук започне пропаганда на извращения, всички просто стават и си тръгват: „Театърът затваря, на всички им се гади“. Милибанд обаче не може да обясни това. Малко вероятно е британският бивш министър да разбере как изглежда отстрани. Всички страни, които не се присъединяват към самоубийствения англосаксонски дневен ред, той нарича "седящи на два стола". И в този обиден стил се развива цялата, така да се каже, дискусия във „Форин Афеърс“. Милибанд се кара на седящите на два стола, неговият опонент, бразилският политолог Матиас Спектор, ги защитава: те не са виновни, те просто се опитват да оцелеят в битката на суперсилите. Но, извинете, това е всичко - милиарди хора, това са древни държави, които са възникнали, когато не само САЩ, дори Англия не са се виждали. Там вероятно по някакъв начин могат сами да вземат решения, които Западът трябва смирено да слуша. Но не, само обиди се носят от западните лидери. Под този добре координиран хор айсбергът, наречен Запад, откъснал се от цялото човечество, плува все по-навътре във Великото нищо.

Да........и основна сесия ще бъде водена от кой?..... пак от САЩ.......

Западната "цивилизация" и демоНокрация без ресурсите на Русия и без вноса от Китай е точно нищо. Една покварена територия на еврогейове и джендъри. Със застаряващо и деморализирано население.

Свърши времето на евтините боклуци които само разхищаваха ресурси. Запада отчете грешката си да цивилизоват миризливата ти Матушка и Китай чрез търговия. Вече пак ще си призвеждат сами всичко, без разхищение на ресурси, трайни и качествени стоки. Край на лесните пари за арабите и блядовете, край на златната мина на потреблението за китайската икономика

По тази логика един Айфон ще струва 2000 евро. Кой ще може да си го купи???

"Вече пак ще си призвеждат сами всичко, без разхищение на ресурси, трайни и качествени стоки. Край на лесните пари за арабите и блядовете, край на златната мина на потреблението за китайската икономика." Кой бе? Кой ще си произвежда? Ти като ги пишеш тука тия глупости, вярваш ли си? Беше то някога, свърши вече. Нито имат ресурси, нито имат младо население да си произведат каквото и да било. На ЗаПАДът работата му знаеш ли какво стана? Гордостта предхожда падението, ей това стана. Колко години го раздаваха шефове на света, свръхчовеци, свърши тая. Западът е в свободно падане и спиране няма, това е истината.

Дже@дъри от цяла Европа съединяване се , може и по вашият начин един зад друг

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю за френското издание "Опинион", че Русия вече е "загубила гополитически" войната в Украйна и установява "форма на васални отношения спрямо Китай", съобщи Франс прес, цитирана от БТА. "Русия вече е загубила геополитически", каза той, визирайки отношенията на Москва с традиционните ѝ съюзници, с Китай и разширяването на НАТО до Швеция и Финландия. "Нека да сме наясно, това не е "специална операция", тъй като Владимир Путин реши да извърши мобилизация. От друга страна, Русия накара своите исторически съюзници да се усъмнят в нея. Тя де факто започна форма на встъпване във васални отношения спрямо Китай и загуби достъпа до Балтика, който беше от решаващо значение за нея, защото ускори решението на Швеция и Финландия да се присъединят към НАТО",

Загубила геополитически не е правилно. Русия загуби само медийната (информационната) война.

100+

някакъв говори за геополитика. Мобилизация имало, та значи било война. Ами Украйна бе? Там е обявена официално тотална мобилизация, която върви вълна след вълна - вече са 7 вълни. Ама нито Зелята нито Радата са обявили война. И нещо не прекъсват транспортирането на газ и нефт от Русия през Украйна за Европа. Украйна война ли води или какво? Особено смешно е това със съюзниците. Особено на фона на това, което става с долара, с нарастващото влияние на Русия в Африка и Близкия Изток, в Азия ... По-добре Макрон да говори за геополитика на старческите приюти. Ще му съвпада с менталните щения.

Мерси за информацията. Неразбираемо е защо получаваш минуси само защото ни информираш какво е казал Макрон без да взимаш страна? В момента макрон е един провален политик, в пълна изолация и изразява само собственото си гейполитическо мнение и това на бабата си.

Какво да очакваме в България през 2023 Трета последна част: Началото на Третото Освобождение В първите две части проследихме процеса на пълното подчиняване на българската държава на интересите на Кремъл след идването на Путин. Този процес бе улеснен от три основни фактора: (1) липсата на разбиране у българите, че трябва да избират във властта само политици с визия за развитие на България в ЕС в унисон с неговите ценности, най-вече върховенство на правото. (2) състоянието на самия ЕС, борещ се със серия от кризи, оставили след присъединяването проблемите на новите членки на заден план (3) погрешната политика на трима поредни американски президенти (Буш, Обама и Тръмп) към Русия, която улеснява нейното завръщане като доминираща сила в региона и особено в бивши сателити като България. Пътят на България можеше да е друг, ако не Тръмп, а Хилъри Клинтън - познаваща много добре страната - бе станала президент през 2016 г. Преди изборите в мой частен разговор с близък до нейния щаб разбрах, че е имала ясен план за ограничаване на руското влияние в региона, особено належащо след руската инвазия в Крим. Вместо това, с Тръмп бяхме свидетели на пасивна американска политика в България, който явно е смятал и България като част от руската сфера на влияние. Това, на което сме свидетели днес - най-вече с честитките “Магнитски” - закъсня с поне 4 години. Пътят можеше и да е друг, ако ББ не беше намерил толкова силна европейска подкрепа чрез ЕНП и Меркел за своето управление, за които корупцията у нас беше табу, докато ББ беше на власт. От днешна точка все по-малко странно изглежда и късогледото обвързване на Германия с руския газ, благодарение именно на Меркел. Разбира се, най-вече пътят можеше да е друг, ако българите имаха в по-голяма степен критично и логическо мислене и не бяха станали толкова лесна плячка на руската пропаганда - поддържала властта на ББ&Ко близо 12 години и осигурила безпроблемно прехода към властта на проруския Радев. Протестите срещу корупцията, започнали през 2020 г с десанта на Х. Иванов и И. Мирчев в Росенец все пак изиграха своята роля. Постепенно, българите започнаха да свързват тази корупция с Русия и нейните интереси у нас. Започна пробуждане за вековната роля на Русия в нашата история и за комплексните зависимости на водещите наши политици и публични фигури от нея. В крайна сметка, никой проблем не е решен, докато не бъде осъзнат. Проблемът “корупция” именно роди голяма партия като ПП, която заедно с ДБ отвори широк фронт срещу статуквото в разноликите му форми, но с общ знаменател Русия. Този фронт ясно се очерта със започването на войната в Украйна. Загубите на Путин и категоричната подкрепа от обединения евроатлантически блок за Украйна силно притесни нашето задкулисие, което разчита на достъпа до еврофондовете за своето съществуване. Още повече, че благодарение на усилията на кабинета на Промяната беше спряно десетилетното корупционно кранче на Газпром, а пред спиране са другите три руски: ядреното гориво, петрола и самолетните ремонти. Затова през последните месеци “спонтанно” избухна евроатлантизмът на корупционния блок и той гласува за американски самолети, украинска помощ, дори срещу руското ядрено гориво и Лукойл. Тази игра е много опасна за България, защото насочва част от евроатлантическия вот за псевдоатлантически партии. Особено, когато е подценена от партиите на Промяната със самодоволството, че те са единствените автентични евроатлантици и САЩ биха разчитали само на тях. Не, снишаването е универсална тактика на живковите наследници и се прилага далеч не само към Русия. Без подкрепата на САЩ за истинските реформи у нас те няма да се случат. “Магнитски” ще помогне, само ако реформаторите знаят как да си помогнат. Кадрите решават всичко - и Промяната не може без своя банка кадри за всеки пост в държавата. Защо да не почнат от българите, завършили военни академии и университети в САЩ и Европа? Не по- малко важно е осигуряването на подкрепата на Европейската комисия и ЕС като цяло на институционално ниво. Крайно недостатъчно е да се разчита на ЕК да наложи чрез ПВУ реформите срещу корупцията. По-вероятно е да се приеме някакъв закон без последствия, чрез който да ни приемат в Шенген и Еврозона… и толкоз. Без силен глас във водещата ЕНП (сега има само един депутат от ДБ), в партията на центристите - където уж ПП щеше да членува - няма как да се случат нещата. Вместо това виждаме подкрепа за ГЕРБ в ЕНП, които имат и еврокомисар, както и вицепрезидент на либералите от ДПС. А Станишев бе доскоро шеф на европейската левица. КОЙ говори в Европарламента от името на България? Ясно е, че все пак най-важен фактор за събитията у нас през 2023 г ще бъдат събитията в Украйна. Колкото повече Украйна надделява - толкова повече ще се ожесточава геополитическата битка у нас, защото ще се променя досегашният баланс на влияние между Запада и Русия. Ключът към промените е реформаторско мнозинство в парламента. Само с него може да бъдат извършени най-важните реформи и кадрови промени в службите, регулаторите, съдебната система и държавните медии, а по-късно и в президентството, без които промяната е невъзможна. Вероятно такова мнозинство няма да се случи още през следващата година. Но трябва да бъде положено началото на местните избори. Задължително силите на Промяната трябва да намерят формула за обединение и общи кандидатури в най-големите градове. Ако успеят в първите 5-6 града, то на следващите парламентарни избори ще победят с нужното мнозинство. Не трябва да забравяме, че гласовете за тройната ламя на Прехода БСП-ДПС-ГЕРБ постоянно намаляват от 2017 година насам, с изключение на последните избори. Затова инженерните проекти и изборните манипулации и фалшификации са единствения начин да се държат над водата. И тук шансът с изискваната реформа на прокуратурата от ЕС не трябва да бъде пропиляван от силите на Промяната с ерзац реформа. Задача No 1 на противодействието на проруската пропаганда е освобождаване на умовете на българите от тази отрова. Задачата не е непосилна - над 90% от пропагандата се случва през 5 медии: БНР, трите национални ТВ и Фейсбук. От тях - трите официално са свързани със Запада и е просто въпрос на регламентиран натиск за смяна на тяхната политика. А четвъртата и петата - следват държавната политика към момента, която също е уязвима на западен натиск, какъвто се задава. 2023 - както беше 1923 г - наистина може да бъде историческа. Тогава беше спрян в зародиш кремълският опит за болшевизиране на България. Сега трябва да бъдат най-после окончателно прекършени кремълските колони на осемдесетгодишното присъствие у нас. През 1886 г Стамболов започна първото освобождение от Русия, което се увенча с успех при капитулацията на Русия пред и България през 1918 г. Второто освобождение ни бе подарено от Горбачов през 1989 г и затова беше мнимо. Затова трая кратко до 2001 г, когато започна обратният процес до пълното ни подчиняване през 2017 г. 2023 г трябва да е началото на Третото ни освобождение.

Така е - Джордж Сорос плаща.........

Добре са промили мозъка ти! Ходи на психиатър вместо да ни губиш времето с глупостите си!

Голям анализатор, голямо нещо!

Кои са тези "сили", като Източна Европа последните години масово се обезлюди и вече няма население, което да се изпрати на война с Русия и Китай? А пък и на останалите шепа хора, едва ли ни се воюва.

Путлер започна прокси войната в Източна Украйна преди 10г с Вагнеровци и други зелени човечета! Промиваха мозъците на украински продажници- пияндета и малоумници с мозък като на нашите Сидеров и Копейкин. САЩ предупреждаваха но Макрон и Меркел проявиха пълна незрялост и наивност, просто се оказа, че са политици за друго време и не бяха готови за лъжите и военолюбивостта на Путин, Си, Ердоган, аятоласите.. азиатските чутури не искат демокрация, те си искат войните- справка гореизброените "лидери"

Умри,бе куросмук !!!

Central and Eastern Europe on the Frontlines: Forging Collaborative Solutions to Foreign Authoritarian-State Influence. Централна и Източна Европа на фронтовата линия: Изграждане на съвместни решения за чуждестранно авторитарно-държавно влияние.

Дир.бг , БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК е официален в България !!!!!

“ ПОЛИТИКА Кой върти руската пропаганда в България Георги Лозанов 8.07.20228 юли 2022 Руската пропаганда в България е семпла конспиративна теория за големия Злодей - Запада (НАТО, ЕС, Сорос, “толерасти“,“джендъри“, протестъри) и големия Спасител - Русия. Руски пари зад тази пропаганда със сигурност има. РЕКЛАМА Проф. Вацов, изследвахте руската пропаганда у нас за период от 10 години – защо само руската, не сме ли обект и на американска пропаганда, както руската настоява? И защо точно 10 години – изборът на периода формален ли е или от 2013-та насам нещо се промени? Всъщност става дума за две колективни изследвания на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания – „Антидемократичната пропаганда в България“, което обхваща периода 2013-2017 г., и текущото „Руската пропаганда в българските медии онлайн“, което надгражда първото и обхваща следващите години – до края на май 2022 г. Започваме с 2013 г., защото през лятото на същата година репертоарът на руската пропаганда за пръв път навлиза за масова употреба в българските медии. Най-напред тя бива приложена за дискредитиране на тогавашните протести срещу Пеевски и Орешарски с твърденията, че протестиращите са „платени соросоиди“, че са „либерасти“ – самите тези думи са калкирани от руски. Този репертоар е изработен две години по-рано от руските медии – за дискредитиране на последните големи протести срещу Путин в Русия през 2011-2012 г. През 2013 г. медиите от групата на Пеевски и гравитиращите около тях го пренасят на местна почва. Виждаме в случая, че руската пропаганда се слива с общия поток на национал-популистката реч и служи на местните „олигарси“ за очерняне на неудобни противници. След анексията на Крим през март 2014 г. обаче руската пропаганда у нас отчетливо и рязко се усилва и може основателно да се допусне, че това се дължи на пряка руска намеса. Само че ние не можем да следим парите – това е работа на службите! Систематична американска пропаганда у нас няма. Няма дори държавна (българска, проевропейска) стратегия за публична комуникация. Опити за създаване на контрапропаганден език, конфронтиращ се с руските клишета има, но тези опити не са сериозно координирани и остават маргинални. Правили сме такива измервания. В периода 2013-2016 г. думата „соросоид“ се използва четири пъти по-често от „рубладжия“. От началото на тази година думата „бандеровци“ се използва над три пъти по-често от „рашисти“. Как различавате пропагандата от „журналистиката на мненията“, които могат да бъдат в подкрепа на Русия и Путин по убеждение? Добрата журналистика предполага внимателно описание на фактите, а различните мнения имат място едва там, където фактите са установени, но по някои аспекти нямаме сигурно знание или пък трябва да вземем решение за бъдещето, което е неизвестно. Т.е. мненията се формират в пролуките, които неизбежно остават, след като се стигне до истината, която е обща. Пропагандата прави обратното: тя се опитва със сила да наложи на публиката едно „мнение“, което изкривява фактите. Например: от факта, че в батальоните „Азов“ и „Айдар“ през 2014-2015 г. е имало скинарчета с националистически възгледи руската пропаганда прави „извода“, че всички украинци са нацисти. Не трябва обаче да се прави и контрапропаганда: например, да се очерня Русия на едро. Аз съм убеден почитател на Гогол и Платонов и, разбира се, признавам историческата роля на Русия за българското освобождение. Но не мога да си представя човек, който „убедено“ да подкрепя авторитаризма и агресията на Путин – такъв човек трябва или сам да е пропагандист, или да е жертва на пропаганда. Кои са ключовите тези (тъй наречените опорки) на руската пропаганда и имат ли тук някаква специфично българска насоченост? Големият разказ на руската пропаганда е изграден като семпла конспиративна теория: Един голям Злодей („колективният Запад“, САЩ, НАТО, Брюксел, Сорос…), тайно, скрит зад паравана на демокрацията (правата на човека, на малцинствата, разделението на властите и т.н) чрез своите марионетки (платени протестъри, анализатори и политици, „толерасти“ и „джендъри“) дирижира живота и изцежда кръвчицата на обикновените хора (народа). Разбира се, срещу Злодея се възправя един голям Спасител – и това е Русия. Този семпъл конспиративен разказ руснаците се опитват да го продават глобално. Само че той постоянно бива адаптиран към съответния локален политически и обществен контекст: у нас за марионетки през годините бяха посочвани ту Плевнелиев, ту Христо Иванов, ту Кирил Петков – ето, сега Петков изгони 70 руски дипломати, а Лавров, както и местните клакьори, веднага обявиха, че това е дирижирано отвън – от САЩ. Разбира се, използвани биват и общите – културни и исторически – позитивни нагласи към Русия. Кои са медийните „гостоприемници“ на тази пропаганда у нас и каква е тяхната мотивация? Доколко пропагандата прониква и в големите телевизии, чието влияние върху по-възрастното население е най-силно, а именно при него проруските нагласи са най-изявени? В нашите изследвания ние следим най-вече медиите онлайн, т.е. новинарските сайтове и агенции. И дори сме публикували списъка с първите 25 сайта, които най-често публикуват руските опорки. Сред тях по-известните са Поглед.инфо, БЛИЦ, Труд, Класа, Епицентър, както и руската хибридна аг

Написал си смешна смесица между мантра и опорка.....

Добре са промили мозъка ти! Ходи на психиатър вместо да ни губиш времето с глупостите си!

Русия, С.Корея и Иран са марионетните държави , с които Китай опипва надпреварата за трона, засега се справя успешно, успя да скара необратимо Европа и Русия, използвайки комплексите на тъпото ченге, чиято мания за величие зароби страната му с най-лошия възможен партньор

Да не се допуска американски НПО в България.

500+

Китай има най-голям интерес от продължаването на конфликта в Украйна и ще направят всичко възможно да го удължат. Най-вероятно имат принос и в започването му, тъй като тъпото ченге нападна Украйна малко след срещата му със Си. Играта на Китай е комплексна и дългосрочна, но основната жертва е Русия и ресурсите и. В момента ги подаряват на Китай тъй като се изолираха от цивилизацията. Путинската върхушка тъпанарски настройва руснаците срещу единствената велика сила, която им е подавала ръка да ги спаси от унищожение и то два пъти. Комплексите на кремълските джуджета са умело използвани от китайците, когато последните разбраха, че американците не са съгласни с идеите им за покоряване на светаКитай има най-голям интерес от продължаването на конфликта в Украйна и ще направят всичко възможно да го удължат. Най-вероятно имат принос и в започването му, тъй като тъпото ченге нападна Украйна малко след срещата му със Си. Играта на Китай е комплексна и дългосрочна, но основната жертва е Русия и ресурсите и. В момента ги подаряват на Китай тъй като се изолираха от цивилизацията. Путинската върхушка тъпанарски настройва руснаците срещу единствената велика сила, която им е подавала ръка да ги спаси от унищожение и то два пъти. Комплексите на кремълските джуджета са умело използвани от китайците, когато последните разбраха, че американците не са съгласни с идеите им за покоряване на света

Повторил си една опорка два пъти. А дори и да е така САЩ нищо не ги спасява, ще ядат бой и от Русия и от Китай.

! ! !

Как ще ни обединявяш, ами ние не искаме да сме срещу Русия и Китай!

само като му чуеш името и ти идва да бягаш надалеч от таквиз идиоти.

Гръмнат е склад със снаряди с обеднен уран в Хмелницки. Това е демократичния, краварски подарък. Ескалация до последния украинец, дори да се отрови земята на цяла Украйна. Краварите и техните подлоги няма да мирясат, докато снарядите с обеднен уран не почнат да се взривяват на тяхна територия.

Не че някой на пита. Богатия запад, се опитва да изграде буферна зона/защитна стена/пушечно месо, което да ги отдели и предпази от нарастващата сила на Азиатския район. (или поне да увеличи във времето агонията по срудването на собственото си благосъстояние). Работещата формула в Украйна - ние ви доставяме накякво оръжие - вие се бийте. От нас парите, от вас жертвите.

те са готови да предават всички

Или трябва да обединят СРЕЩУ ... когото им каже глобалния институт за промиване на мозъци и прокаравне на нездравословни ЧАСТНИ интереси, понеже инициативата НЕ отразява интересите на народите нито в САЩ, нито в Европа! То затова и се организира от страх, да не би народите да поискат свобода, благоденствие и благополучие за собствените си държави, за себе си, а не роби на нечии сандъци. Пълен примитивизъм за енти път е директивата СРЕЩУ! Възходът ще дойде когато работим ЗАЕДНО, бе, "учените" от измисления Глобален институт. Какво значи "авторитарни държави и режими"? Държави които искат РАВНОПОСТАВЕНОСТ и плащане в собствените си валути, а не във вездесъщата трета валута долара. ДЕМАГОГИЯ = ЗАБЛУДА за обикновените хора, това е видно и от Космоса. Вечен срам за слугите на измамата. Вън САЩ от Европа, обединявайте си вашия континент нахалници.

Шепа платени са си въобразили, че ще представят ...и те не си вярват кой, и от чуждо име поемат ангажимент да накарат идиотите със своите си ръце да извадят горещите кествни от огъня, че нали биг брадър така искал...

за едните пари си белват задниците, он време оно

Ситуацията се затяга и "колективния запад" затяга редиците! Соломонкта, Ленчето и Плевнята ще са на първия ред на снимката. То първия ред е и най-ниския, но тях това не ги интересува. Важното е да се изпъчат на снимката и всички да видят колко са правоверни. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.

Meкеретата на Конрад Аденауер и Сорос в действие последни издихания!

50 000+

Все либерални лекета, повтарят като папагалчета репликите дето им подхвърлят. Луд умора нема

Всички подобно демократични организации трябва да се изгонят от държавата. А членовете им в затвора

Някакви смешници на краварска ясла се събират в колонията да оправдават похарчените за тях пари?! Смешници....

Винаги срещу, всякога сдържане на Р. и К., сякаш някакви сили от преизподнята говорят, а не вродени демократи, демек толерантни срещу другомислието по презумпция. Даже не се усещат доколко са душевноболни от агресия и ревност спрямо ближния, а продължават да минават за говорители на истината и правилното поведение...

Продажни боклуци!

Искам да попитам ще получим ли куверти за Молитвена закуска 2024? Заради пандемията тази година нямах покана, а имах такова голямо желание!

Китайците ще ни таковат и наси и руснаци и всички. Нали знаете.

ние не си губим времето , дет се каZва всяко zло Zа добро ! покрай таZи руска агресия иzплуваха и си покаZаха Zъбките всички Zаклети неокомунисти и наципутинисти , раZни пропутински СМИ и сайтове ,наzначени и московопомаzани пишман биzнесмени , следим целия интернет трафик , паZим в сърварите всички коментари , троленета , дори лайковете / респективно плюсовете и минусите , следим иZкъсо паричните потоци нагоре и надоле по партии и държавни служители, политици иZ целия ЕС и конкретно в БГ ! в случай на нужда много бърZо ще реагираме и ще неутралиZираме всеки опит zа насилственно клатене на демократично иzбраните властти , а след войната основно ще прочистим всички Zаклети русофили и най вече проруските олигарси ,ще им zaнулим сметките , ше ги върнем у първи клас , ще иZхвърлим агентите Zа влияние и ще фалираме всички промосковски медии и фабрики Zа тролене !

SirBob

Много Z, много възклицания и нищо по същество. Грантаджийският патос все пак трябва да има и някакви разумни аргументи. Тук такива няма.

Ръгнали са го в сливиците с фалоса! Zа това е Zациклил....

Поредният тъпак!

Конференция на мишките.

Като гледам какви "сили" се събирят, Путин няма панс. Лиляна СМЕХ.

Коментари - Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили срещу Русия и Китай | Днес.dir.bg

Коментари - Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили срещу Русия и Китай | Днес.dir.bg

Коментари

Мила ми докторице, За многото време, което си учила по света, явно не си схванала, че думичките "Прибалтика" и "прибалтийски" са руски чуждици на българските "Балтика" и "балтийски". За самите литовци, латвийци и естонци, които имат дълга и противоречива история с руснаците, още преди съветско време, това са обидни руски названия за васално подчинение в рамките на империята и до днес предизвикват лоши чувства. Напълно излишно е да ги "при-" таковаш и ти на български.

Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили с финансовата подкрепа от САЩ срещу Русия и Китай, подобно на подкрепата на бандеровците от Киев.

Обединяват се срещу Китай, а западните корпорации и особено германските продължават да наливат милиарди в китайската икономика

Поредната простотия. Предишния строй пасти да яде.

Следващата среща на върха на БРИКС е планирана да се проведе в Кейптаун, Южна Африка, през август 2023 г. Блокът от пет държави ще вземе колективно решение за въвеждане на нова валута за уреждане на световната търговия. Това развитие постави щатския долар в несигурно положение, тъй като светът вероятно ще разчита по-малко на него. Този ход може да окаже допълнителен натиск върху долара, което да доведе до неговия спад. Точните подробности за валутата на БРИКС, като например нейното име, стойност и дата на пускане, все още не са известни. Най-вероятно това ще бъде другата важна тема, която членовете ще обсъдят предстоящата среща на върха на БРИКС.

Дъра-бъра, само харчене на пари. Тия т.н. екперти не разбраха че трябва да се седне на една маса с Китай и Русия и за се предложат решения за съвместно съжителство. Всичко останало е приказки от 1001 нощ...

Текущият известен федерален дълг е 31,7 трилиона долара според уебсайта US Debt Clock (http://www.usdebtclock.org) , което е около 94 726 долара за всеки мъж, жена и дете, които са граждани към 24 април 2023г. Размерът на федералния дълг е толкова голям, че никога не може да бъде изплатен в сегашната си форма. Каква организация би наблюдавала изпълнението на фалита по дълга на федералното правителство на САЩ и какво разрешение ще им бъде дадено да се справят със ситуацията? Не се предлагат никакви предложения, когато мащабът му е числено вцепеняващ, тъй като САЩ използваха дълга като предпочитано лекарство за предозиране на фискалната реалност. Някои резултати ще бъдат понижен рейтинг на федерални облигации от трите частни агенции за рейтинг на облигации, където реалността на по-високите лихвени проценти, предлагани по новоемитирания федерален дълг, не може да бъде пренебрегната. Съкращенията на разходите на федералното правителство под някаква форма ще се изискват от реалностите на икономическото право, което включва намаляване на броя на федералните служители, премахване на федералните агенции, намаляване и реформиране на военните бюджети, продажба на собственост на федералното правителство, делегиране на федерални програми на щатите и реформиране федералните програми за права на Medicaid, Medicare и Social Security. Данъчните приходи на федералното правителство за изплащане на известния дълг с лихвите ще нарастват като процент от бъдещия федерален бюджет за всяка година. ❗️Едно реално въздействие от фалит на федералния държавен дълг би било, че щатският долар вече няма да бъде световната резервна валута, като доларите в много национални резервни банки ще се върнат в САЩ. Да държиш долари ще бъде като да държиш горещ картоф. Държави, притежаващи федерални дългови книжа – като Китай (859 милиарда долара), Великобритания (668 милиарда долара), Япония (1,11 трилиона долара) и други според числата от януари 2023 г., публикувани от Министерството на финансите на САЩ – както и много взаимни фондове и други ще видят техните притежания да намаляват по стойност, което води до разпродажба в размери, които човек не може да си представи в мащаб и време. Много притежатели на взаимни фондове като ❗️пенсионери, градски и щатски пенсионни системи и притежатели на сметки 401(k) ще бъдат засегнати от това разгръщащо се събитие. Източник: https://mises.org/wire/event-official-us-bankruptcy

"централните и източноевропейските сили" Централните и източноевропейските не са сили.

Дефиниция за „модерен“ ляв: ваксиниран, ядящ насекоми енергоспестяващ трансджендър педофил, който тича увит като пащкул в украинското знаме (може и друго след приключване на проекта)! Модерният ляв не работи, той получава грантове и води битка за свобода „ОТ“ всякакви предразсъдъци и стереотипи – особенно основани на пола. Най-вече воюва срещу всевъзможни задължения и счита, че има само и единствено права, които някой постоянно се опитва да нарушава и отнема. Той затова винаги е на барикадата и за него революцията никога не приключва – той там живее. Всякакви групови идентичности като раса, пол, религия, нация му пречат и той ги мрази и презира! Силно ненавижда държавата, която му налага ограничения и затваря в клетка свободно реещия му се дух и гадното и подтисническо законодателство, което му пречи да сключи дългоочаквания брак с любимата му козичка! Той няма дом и Родина – твърди, че е „гражданин на света“, въпреки че такива паспорти все още никой не издава. Модерният ляв не учи и не чете, защото си знае всичко и затова е умен и много красив. Всеки, който не е като него е путинист, хомофоб, Бай Ганьо, националист, комунист, фашист и въобще глупав долен мръсник, който пречи и най-вече замърсява и отравя околната среда. С две думи, всички не модерни и не леви са нямаща право на живот ретроградна, спъваща прогреса, мракобесна биомаса. Това е то – модерност – и то лява, европейска! Страхил Ангелов

Кой им плаща на тия тъпаци бе?

англосаксите + демонократите от ФАЩ борбата е за умовете в посочените зони - Бг + източна Европа

Пропуснахте ЕС. Иначе всичко е точно- започва промиване на мозъци чрез правилната и одобрена дезинформация. Целта е тези държави, които са буферна зона между Европа и РФ да се хвърлят в удобния момент на амбразурата.

Печатницата.....

Как кой, другаря пютин.

Мухльо!!!

Поотделно Русия или Китай превъзхождат цяла Европа по размер и численост на населението. Институтът за глобални анализи явно смята, че само част от Европа е адекватен противостоител на тези две държави едновременно.

Много си зле с аритметиката! Населението на Обединеното кролство, Германия и Франция сумарно е почти 220 млн. За блядовете се говори, че реално са не повече 140 млн. и намаляват сериозно. Ами Испания, Италия, Украйна плюс много още по-малки държави? Здравата си обаркал понятията територия и население.

Много сложно име за едно обикновено соросойдно НПО

Ще си правят конференция, как да цензурираме неудобните под предлог, че разпространяват дезинформация, която всъщност е чистата истина. :-)

Интересно би било да англо саксонските агресори да обяснят кое конкретно за тях е "дезинформация", а дори не си помислям и за вариант, в който да го докажат с факти и категорични доказателства.

По времето на социализма беше същото: "Всяка крива линия,която е успоредна на партийната линия Е ПРАВА !!!" Нищо ново.........

Организатор ЦРУ, лектор евреин, помощници двама украинци и известен брой тъпаци за слушатели.

В световните медии активно се пропагандира концепцията, според която най-богатите страни трябва напълно да се откажат от раждането, за да спасят планетата. Зад тези безумни бръщолевения се очертава фигурата на конкретен кукловод - един от най-известните американски олигарси с феноменално влияние. Но какви са истинските му цели? В англоезичната преса и социалните мрежи бурно се обсъжда нов лозунг, подхвърлен от радикалните "зелени" - "науката доказва, че децата развалят Земята". Това, уви, не е шега или дори метафора. Това е идеология. Необходимостта от намаляване на населението на планетата не е нова тема за Запада - тя възниква в псевдонаучни писания още през 60-те години на миналия век, но сега се рекламира широко и откровено, пише "Труд". През 1968 г. ентомологът от Станфордския университет Пол Ерлих публикува The Population Bomb. Работата му е рекламирана в медиите, авторът получава всички възможни награди и степени, след което става оратор на множество кампании в защита на абортите, контрацепцията и общото намаляване на раждаемостта. Неговата теория се основава на добре известната идея на Томас Малтус, че пренаселеността води до глад, революции, граждански войни и други катастрофи. Дори през революционната за Запада 1968 г. възгледите на Ерлих звучат доста смело. За да се намали раждаемостта, авторът препоръчва на световните елити да осигурят на всички граждани безплатни презервативи, да гарантират на жените безплатни аборти на всеки етап от бременността, да разрешат „детеубийството“ (убийство на новородени) и насилствена стерилизация.

"Институтът за глобални анализи обединява централните и източноевропейските сили срещу Русия и Китай" Буферните зони са за това. Да бъдат използвани. Па ако могът и да се плащат за това, супер. Древна англосаксонска мъдрост.

Чистачката не може да е член на борда на директорите.....

Ето какво се случва балгодарение на въпросните сили: Гама-фонът в Хмелницки и Хмелницка област (западна Украина) рязко скочи след като Русия удари поредният склад с оръжие и боеприпаси. (питайте Гугъл) Предполага се че е имало от новите британски подаръци с обеднен уран. Хората са в паника. Вече са наясно с бруталните последици от разпръскването на горящ уран. - Следва скок на раковите заболявания и на малформациите при новородените. За нас е интересен също и въпросът кво правим с житото което ще продължим да внасяме от там?

Аз съм решил въпросът кардинално. Не ям тестени изделия. :-)

А като нахранят животните с него?

Един от междинните резултати от СВО беше очевидната загуба на глобалната власт на Вашингтон. Да, САЩ успяха да разтърсят и мобилизират западните съюзници – но с цената на безкрайни кавги, спорове и разцепления, които тепърва ще отекват, когато спрат да се вкопчват в Украйна. В същото време обаче Вашингтон отчужди десетки други, незападни страни. Те излетяха от орбитата на американското влияние и се ускориха във всички посоки, напълно игнорирайки бившия хегемон. Хегемонът се огледа и видя, че е сам. Китай, привидно тясно свързан със САЩ чрез икономически връзки, предизвикателно изпраща държавния секретар Блинкен по дяволите. Индия, ухажвана от Вашингтон от десетилетия, игнорира всичките му призиви да се присъедини към Украйна. Африка, където американците се мотаеха като у дома си, развива икономическо и военно сътрудничество с Русия. Саудитска Арабия, с която американците изграждат отношения от половин век, отказва да намали производството на петрол и започва да дедоларизира износа си на. И дори страните от Латинска Америка, които американците са свикнали да смятат за свой протекторат, изнасят лекции на Белия дом за недопустимостта на разпалването на конфликти и оставят приятели с Китай и Русия. И Турция внезапно намери своите интереси. И Нигерия. И Индонезия и Бразилия. И никой от тях не подкрепя Вашингтон в страстта му да унищожи Украйна и Русия. Ситуацията наистина е безпрецедентна. Многополюсен свят в целия му блясък. А Щатите все още са много богата страна. И първата армия в света не си е отишла, нека бъдем честни. И самолетоносачите са на място. И г-н Блинкен с неговите гей права. Но изведнъж всичко спря да работи. Защо се провали американската политика „потискай и управлявай“? От една страна, лидерите на страните по света погледнаха театъра на руско-украинските военни действия и видяха там, на първо място, неприкритата атака на Вашингтон срещу Русия. Ами ако са следващи на опашката? Всеки от тях си го помисли. От друга страна, успешното усвояване на западните военни ресурси от страна на Москва е окуражаващо. Русия бодро се съпротивлява както на военния, така и на икономическия натиск и продължава да се придържа към линията си. „И какво, значи можело?“, помислеха си лидерите на държавите по света. Значи Щатите съвсем не са толкова всемогъщи, колкото се опитват да изглеждат? И всичките им заплахи може би са просто празни приказки? Е, тук започна празникът на непокорството За по-малко от година американците започнаха да осъзнават в каква опърпана изолация се намират. „Пропастта между Запада и останалия свят е по-дълбока от различното разбиране на войната(в Украйна. Нейната причина е сериозно негодувание (по-точно гняв) от грешките на Запада в ръководството на глобализацията, че са натрупани от края на Студената война", скърби бившият външен министър на Великобритания Дейвид Милибанд в статията си във „Форин Афеърс“. Говорейки на руски, Щатите и няколко техни васали опустошават глобалния юг през последните тридесет години. Световната икономическа перестройка, която започнаха през последните години, означаваше нов кръг на този грабеж. Естествено, страните по света се разбунтуваха. Г-н Милибанд признава, че това глобално въстание заплашва да унищожи "основания на правила ред" на Америка, особено след като "повече от две трети от световното население живее в страни, които подкрепят Русия или са неутрални спрямо нея". Какво да правим с всичко това? Как да запазим американската хегемония? Милибанд съветва Съединените щати - това всъщност е основната цел на неговата статия - да налеят повече пари в страните от Глобалния Юг и да реформират ООН (това е любим британски подход за преформатиране на Съвета за сигурност, за да се намали влиянието на Русия). Щатите обаче просто нямат достатъчно пари, за да се грижат за развиващите се страни, дори ако цялата благотворителност не е открадната по пътя. Вместо това те биха могли да се откажат от монополното си положение, но това вече е свещено. Никой няма да го предаде без бой. Така че всички приказки за "икономическа солидарност" са буквално приказки в полза на бедните. Освен това „гневът и негодуванието“ на Глобалния Юг са само отчасти икономически. В крайна сметка англосаксонците не просто ограбват други страни, без да пренебрегват окупацията и избиването на хора. Освен това с непоносимо лицемерие учат ограбените как да се държат правилно, какво да говорят и как да мислят. Развиващите се страни днес се развиват със скокове. Те имат собствена средна класа, своя образована прослойка и умна, добре информирана младеж. Тези хора, които по нищо не се различават от обикновения британец или американец, са отвратени преди всичко от западната напереност. Грубостта, с която тези арбитри на съдбата се качват в личния живот на човека, в неговата вяра, в неговата култура. Това само по себе си е отвратително и когато тук започне пропаганда на извращения, всички просто стават и си тръгват: „Театърът затваря, на всички им се гади“. Милибанд обаче не може да обясни това. Малко вероятно е британският бивш министър да разбере как изглежда отстрани. Всички страни, които не се присъединяват към самоубийствения англосаксонски дневен ред, той нарича "седящи на два стола". И в този обиден стил се развива цялата, така да се каже, дискусия във „Форин Афеърс“. Милибанд се кара на седящите на два стола, неговият опонент, бразилският политолог Матиас Спектор, ги защитава: те не са виновни, те просто се опитват да оцелеят в битката на суперсилите. Но, извинете, това е всичко - милиарди хора, това са древни държави, които са възникнали, когато не само САЩ, дори Англия не са се виждали. Там вероятно по някакъв начин могат сами да вземат решения, които Западът трябва смирено да слуша. Но не, само обиди се носят от западните лидери. Под този добре координиран хор айсбергът, наречен Запад, откъснал се от цялото човечество, плува все по-навътре във Великото нищо.

Да........и основна сесия ще бъде водена от кой?..... пак от САЩ.......

Западната "цивилизация" и демоНокрация без ресурсите на Русия и без вноса от Китай е точно нищо. Една покварена територия на еврогейове и джендъри. Със застаряващо и деморализирано население.

Свърши времето на евтините боклуци които само разхищаваха ресурси. Запада отчете грешката си да цивилизоват миризливата ти Матушка и Китай чрез търговия. Вече пак ще си призвеждат сами всичко, без разхищение на ресурси, трайни и качествени стоки. Край на лесните пари за арабите и блядовете, край на златната мина на потреблението за китайската икономика

По тази логика един Айфон ще струва 2000 евро. Кой ще може да си го купи???

"Вече пак ще си призвеждат сами всичко, без разхищение на ресурси, трайни и качествени стоки. Край на лесните пари за арабите и блядовете, край на златната мина на потреблението за китайската икономика." Кой бе? Кой ще си произвежда? Ти като ги пишеш тука тия глупости, вярваш ли си? Беше то някога, свърши вече. Нито имат ресурси, нито имат младо население да си произведат каквото и да било. На ЗаПАДът работата му знаеш ли какво стана? Гордостта предхожда падението, ей това стана. Колко години го раздаваха шефове на света, свръхчовеци, свърши тая. Западът е в свободно падане и спиране няма, това е истината.

Дже@дъри от цяла Европа съединяване се , може и по вашият начин един зад друг

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю за френското издание "Опинион", че Русия вече е "загубила гополитически" войната в Украйна и установява "форма на васални отношения спрямо Китай", съобщи Франс прес, цитирана от БТА. "Русия вече е загубила геополитически", каза той, визирайки отношенията на Москва с традиционните ѝ съюзници, с Китай и разширяването на НАТО до Швеция и Финландия. "Нека да сме наясно, това не е "специална операция", тъй като Владимир Путин реши да извърши мобилизация. От друга страна, Русия накара своите исторически съюзници да се усъмнят в нея. Тя де факто започна форма на встъпване във васални отношения спрямо Китай и загуби достъпа до Балтика, който беше от решаващо значение за нея, защото ускори решението на Швеция и Финландия да се присъединят към НАТО",

Загубила геополитически не е правилно. Русия загуби само медийната (информационната) война.

100+

някакъв говори за геополитика. Мобилизация имало, та значи било война. Ами Украйна бе? Там е обявена официално тотална мобилизация, която върви вълна след вълна - вече са 7 вълни. Ама нито Зелята нито Радата са обявили война. И нещо не прекъсват транспортирането на газ и нефт от Русия през Украйна за Европа. Украйна война ли води или какво? Особено смешно е това със съюзниците. Особено на фона на това, което става с долара, с нарастващото влияние на Русия в Африка и Близкия Изток, в Азия ... По-добре Макрон да говори за геополитика на старческите приюти. Ще му съвпада с менталните щения.

Мерси за информацията. Неразбираемо е защо получаваш минуси само защото ни информираш какво е казал Макрон без да взимаш страна? В момента макрон е един провален политик, в пълна изолация и изразява само собственото си гейполитическо мнение и това на бабата си.

Какво да очакваме в България през 2023 Трета последна част: Началото на Третото Освобождение В първите две части проследихме процеса на пълното подчиняване на българската държава на интересите на Кремъл след идването на Путин. Този процес бе улеснен от три основни фактора: (1) липсата на разбиране у българите, че трябва да избират във властта само политици с визия за развитие на България в ЕС в унисон с неговите ценности, най-вече върховенство на правото. (2) състоянието на самия ЕС, борещ се със серия от кризи, оставили след присъединяването проблемите на новите членки на заден план (3) погрешната политика на трима поредни американски президенти (Буш, Обама и Тръмп) към Русия, която улеснява нейното завръщане като доминираща сила в региона и особено в бивши сателити като България. Пътят на България можеше да е друг, ако не Тръмп, а Хилъри Клинтън - познаваща много добре страната - бе станала президент през 2016 г. Преди изборите в мой частен разговор с близък до нейния щаб разбрах, че е имала ясен план за ограничаване на руското влияние в региона, особено належащо след руската инвазия в Крим. Вместо това, с Тръмп бяхме свидетели на пасивна американска политика в България, който явно е смятал и България като част от руската сфера на влияние. Това, на което сме свидетели днес - най-вече с честитките “Магнитски” - закъсня с поне 4 години. Пътят можеше и да е друг, ако ББ не беше намерил толкова силна европейска подкрепа чрез ЕНП и Меркел за своето управление, за които корупцията у нас беше табу, докато ББ беше на власт. От днешна точка все по-малко странно изглежда и късогледото обвързване на Германия с руския газ, благодарение именно на Меркел. Разбира се, най-вече пътят можеше да е друг, ако българите имаха в по-голяма степен критично и логическо мислене и не бяха станали толкова лесна плячка на руската пропаганда - поддържала властта на ББ&Ко близо 12 години и осигурила безпроблемно прехода към властта на проруския Радев. Протестите срещу корупцията, започнали през 2020 г с десанта на Х. Иванов и И. Мирчев в Росенец все пак изиграха своята роля. Постепенно, българите започнаха да свързват тази корупция с Русия и нейните интереси у нас. Започна пробуждане за вековната роля на Русия в нашата история и за комплексните зависимости на водещите наши политици и публични фигури от нея. В крайна сметка, никой проблем не е решен, докато не бъде осъзнат. Проблемът “корупция” именно роди голяма партия като ПП, която заедно с ДБ отвори широк фронт срещу статуквото в разноликите му форми, но с общ знаменател Русия. Този фронт ясно се очерта със започването на войната в Украйна. Загубите на Путин и категоричната подкрепа от обединения евроатлантически блок за Украйна силно притесни нашето задкулисие, което разчита на достъпа до еврофондовете за своето съществуване. Още повече, че благодарение на усилията на кабинета на Промяната беше спряно десетилетното корупционно кранче на Газпром, а пред спиране са другите три руски: ядреното гориво, петрола и самолетните ремонти. Затова през последните месеци “спонтанно” избухна евроатлантизмът на корупционния блок и той гласува за американски самолети, украинска помощ, дори срещу руското ядрено гориво и Лукойл. Тази игра е много опасна за България, защото насочва част от евроатлантическия вот за псевдоатлантически партии. Особено, когато е подценена от партиите на Промяната със самодоволството, че те са единствените автентични евроатлантици и САЩ биха разчитали само на тях. Не, снишаването е универсална тактика на живковите наследници и се прилага далеч не само към Русия. Без подкрепата на САЩ за истинските реформи у нас те няма да се случат. “Магнитски” ще помогне, само ако реформаторите знаят как да си помогнат. Кадрите решават всичко - и Промяната не може без своя банка кадри за всеки пост в държавата. Защо да не почнат от българите, завършили военни академии и университети в САЩ и Европа? Не по- малко важно е осигуряването на подкрепата на Европейската комисия и ЕС като цяло на институционално ниво. Крайно недостатъчно е да се разчита на ЕК да наложи чрез ПВУ реформите срещу корупцията. По-вероятно е да се приеме някакъв закон без последствия, чрез който да ни приемат в Шенген и Еврозона… и толкоз. Без силен глас във водещата ЕНП (сега има само един депутат от ДБ), в партията на центристите - където уж ПП щеше да членува - няма как да се случат нещата. Вместо това виждаме подкрепа за ГЕРБ в ЕНП, които имат и еврокомисар, както и вицепрезидент на либералите от ДПС. А Станишев бе доскоро шеф на европейската левица. КОЙ говори в Европарламента от името на България? Ясно е, че все пак най-важен фактор за събитията у нас през 2023 г ще бъдат събитията в Украйна. Колкото повече Украйна надделява - толкова повече ще се ожесточава геополитическата битка у нас, защото ще се променя досегашният баланс на влияние между Запада и Русия. Ключът към промените е реформаторско мнозинство в парламента. Само с него може да бъдат извършени най-важните реформи и кадрови промени в службите, регулаторите, съдебната система и държавните медии, а по-късно и в президентството, без които промяната е невъзможна. Вероятно такова мнозинство няма да се случи още през следващата година. Но трябва да бъде положено началото на местните избори. Задължително силите на Промяната трябва да намерят формула за обединение и общи кандидатури в най-големите градове. Ако успеят в първите 5-6 града, то на следващите парламентарни избори ще победят с нужното мнозинство. Не трябва да забравяме, че гласовете за тройната ламя на Прехода БСП-ДПС-ГЕРБ постоянно намаляват от 2017 година насам, с изключение на последните избори. Затова инженерните проекти и изборните манипулации и фалшификации са единствения начин да се държат над водата. И тук шансът с изискваната реформа на прокуратурата от ЕС не трябва да бъде пропиляван от силите на Промяната с ерзац реформа. Задача No 1 на противодействието на проруската пропаганда е освобождаване на умовете на българите от тази отрова. Задачата не е непосилна - над 90% от пропагандата се случва през 5 медии: БНР, трите национални ТВ и Фейсбук. От тях - трите официално са свързани със Запада и е просто въпрос на регламентиран натиск за смяна на тяхната политика. А четвъртата и петата - следват държавната политика към момента, която също е уязвима на западен натиск, какъвто се задава. 2023 - както беше 1923 г - наистина може да бъде историческа. Тогава беше спрян в зародиш кремълският опит за болшевизиране на България. Сега трябва да бъдат най-после окончателно прекършени кремълските колони на осемдесетгодишното присъствие у нас. През 1886 г Стамболов започна първото освобождение от Русия, което се увенча с успех при капитулацията на Русия пред и България през 1918 г. Второто освобождение ни бе подарено от Горбачов през 1989 г и затова беше мнимо. Затова трая кратко до 2001 г, когато започна обратният процес до пълното ни подчиняване през 2017 г. 2023 г трябва да е началото на Третото ни освобождение.

Така е - Джордж Сорос плаща.........

Добре са промили мозъка ти! Ходи на психиатър вместо да ни губиш времето с глупостите си!

Голям анализатор, голямо нещо!

Кои са тези "сили", като Източна Европа последните години масово се обезлюди и вече няма население, което да се изпрати на война с Русия и Китай? А пък и на останалите шепа хора, едва ли ни се воюва.

Путлер започна прокси войната в Източна Украйна преди 10г с Вагнеровци и други зелени човечета! Промиваха мозъците на украински продажници- пияндета и малоумници с мозък като на нашите Сидеров и Копейкин. САЩ предупреждаваха но Макрон и Меркел проявиха пълна незрялост и наивност, просто се оказа, че са политици за друго време и не бяха готови за лъжите и военолюбивостта на Путин, Си, Ердоган, аятоласите.. азиатските чутури не искат демокрация, те си искат войните- справка гореизброените "лидери"

Умри,бе куросмук !!!

Central and Eastern Europe on the Frontlines: Forging Collaborative Solutions to Foreign Authoritarian-State Influence. Централна и Източна Европа на фронтовата линия: Изграждане на съвместни решения за чуждестранно авторитарно-държавно влияние.

Дир.бг , БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК е официален в България !!!!!

“ ПОЛИТИКА Кой върти руската пропаганда в България Георги Лозанов 8.07.20228 юли 2022 Руската пропаганда в България е семпла конспиративна теория за големия Злодей - Запада (НАТО, ЕС, Сорос, “толерасти“,“джендъри“, протестъри) и големия Спасител - Русия. Руски пари зад тази пропаганда със сигурност има. РЕКЛАМА Проф. Вацов, изследвахте руската пропаганда у нас за период от 10 години – защо само руската, не сме ли обект и на американска пропаганда, както руската настоява? И защо точно 10 години – изборът на периода формален ли е или от 2013-та насам нещо се промени? Всъщност става дума за две колективни изследвания на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания – „Антидемократичната пропаганда в България“, което обхваща периода 2013-2017 г., и текущото „Руската пропаганда в българските медии онлайн“, което надгражда първото и обхваща следващите години – до края на май 2022 г. Започваме с 2013 г., защото през лятото на същата година репертоарът на руската пропаганда за пръв път навлиза за масова употреба в българските медии. Най-напред тя бива приложена за дискредитиране на тогавашните протести срещу Пеевски и Орешарски с твърденията, че протестиращите са „платени соросоиди“, че са „либерасти“ – самите тези думи са калкирани от руски. Този репертоар е изработен две години по-рано от руските медии – за дискредитиране на последните големи протести срещу Путин в Русия през 2011-2012 г. През 2013 г. медиите от групата на Пеевски и гравитиращите около тях го пренасят на местна почва. Виждаме в случая, че руската пропаганда се слива с общия поток на национал-популистката реч и служи на местните „олигарси“ за очерняне на неудобни противници. След анексията на Крим през март 2014 г. обаче руската пропаганда у нас отчетливо и рязко се усилва и може основателно да се допусне, че това се дължи на пряка руска намеса. Само че ние не можем да следим парите – това е работа на службите! Систематична американска пропаганда у нас няма. Няма дори държавна (българска, проевропейска) стратегия за публична комуникация. Опити за създаване на контрапропаганден език, конфронтиращ се с руските клишета има, но тези опити не са сериозно координирани и остават маргинални. Правили сме такива измервания. В периода 2013-2016 г. думата „соросоид“ се използва четири пъти по-често от „рубладжия“. От началото на тази година думата „бандеровци“ се използва над три пъти по-често от „рашисти“. Как различавате пропагандата от „журналистиката на мненията“, които могат да бъдат в подкрепа на Русия и Путин по убеждение? Добрата журналистика предполага внимателно описание на фактите, а различните мнения имат място едва там, където фактите са установени, но по някои аспекти нямаме сигурно знание или пък трябва да вземем решение за бъдещето, което е неизвестно. Т.е. мненията се формират в пролуките, които неизбежно остават, след като се стигне до истината, която е обща. Пропагандата прави обратното: тя се опитва със сила да наложи на публиката едно „мнение“, което изкривява фактите. Например: от факта, че в батальоните „Азов“ и „Айдар“ през 2014-2015 г. е имало скинарчета с националистически възгледи руската пропаганда прави „извода“, че всички украинци са нацисти. Не трябва обаче да се прави и контрапропаганда: например, да се очерня Русия на едро. Аз съм убеден почитател на Гогол и Платонов и, разбира се, признавам историческата роля на Русия за българското освобождение. Но не мога да си представя човек, който „убедено“ да подкрепя авторитаризма и агресията на Путин – такъв човек трябва или сам да е пропагандист, или да е жертва на пропаганда. Кои са ключовите тези (тъй наречените опорки) на руската пропаганда и имат ли тук някаква специфично