Коментари - Институт за пътна безопасност: Държавата не е свещена крава, в чиито крака да полагаме жертвите от ПТП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво им е на сегашните закони ? Само трябва да се спазват . Закона за движение по пътищата беше много добре написан за съжаление все повече и повече двусмислици и откровени глупости влизат в него

за пръв път чувам за такъв институт,тия да не са като сирийския център за права на хората спонсориран от някой видни евреи и смучещ яко

Много революцонери в таз държава и все на държавна ясла.

В БГ хора убиват,престъпниците се разхождат на свобода,политиците са корумпирани,а вие искате да ги накарате да променят нещо!А и които и да доиде на власт все тая.

се пишат, пущат, и накрая нищо не става то тях! Пълна безмислица защото прехода ни е безмислен!

Ама ние и институт за пътна безопасност ли имаме?!Аз си мислех,че некомпетентните стигат само за КАТ.

жертви не са положени в краката на държавата, а в краката на Глупостта! Каквито ида са законите, колкото и да се следи за спазването им, глупакът все ще намери начин да се прояви.

не е безсмислен той я виж по тези закони как някой хора от клошари за годена две станаха най-богатите и влиятелни хора.

Не е правилно и не е достатъчно да се води обществен отчет само на починалите в ПТП. Колко са транспортните произшествия, колко са жертвите, останали с увреждания. Друго, от което, се измъква държавата е въвеждането на ред в пътната маркировка. Тя трябва да бъде справедлива и от там - да въздейства възпитателно. Всички знаем, че не е така. Голяма част от знаците принуждават шофьорите към нарушение (знаците за паркиране, прекалени ограничение в скоростта, неподходящи знаци, неподдържани "спящи полицаи" и т.н.) В същото време отделни участъци на магистрала Тракия(примерно) са изобщо неподходящи за скорост 140 или 120 км/час. Например участъка след Пловдив, спирах да проверя дали на джипа (кросовер) не се е повредило окачването. Мога, а и всеки може да докаже безобразията със снимки. Но защо не ги направят катажиите.

Тези институти, обсерватории са едни НПО организации с гръмки имена /за тежест, иститут уаууу/, усвояващи едни чужди пари. :-) Такива вече 30 години ни поучават и вижте до къде ни докараха.

Stan Stan

Разбираме, че са се скарали - тежки думи. А каква е позицията на института, каква е позицията на зам. министъра - нито дума. Свобода на словото, браточка !