Коментари - Мръсното море докарва алергии | Днес.dir.bg

Мръсното море докарва алергии

Мръсното море и излагането на слънце без защитен крем докарват алергии на хиляди туристи по българските плажове.

Обратно в новината

Коментари - Мръсното море докарва алергии | Днес.dir.bg

Коментари

Преди години ходих на един хубав къмпинг - Арапя. Първо местните зеленчуци (кръчмаретата) започнаха да строят къщи на плажа на мястото на кръчмите си ...в КЪМПИНГ. Грозни селски триетажни къщи. Някои си направиха чак ограда тип селски ДОВАР! В къмпинг! И всичко това, въпреки че по закон е забранено да се строи масивно на 500 метра от водата, щото ивицата е ДЪЖАВНА собственост. След тях построиха триетажни къщи и други селяндури. Сега Арапя е едно бетонно гето. А кръчмите са пълни рядко, щото нали като си в къща има и как да си готвиш. Та така - местните селенчуци сами се гръмнаха в колената.

Проклети да са всички, които съсипаха родното черноморие и планини. Проклети да са "местните", които си мълчаха, а сега "страдат". Ще си носите кръста и ще викате багерите да съборят бетонените грозотилища, ще садите дръвчета и ще ги чакате 50 години да станат на гори. тогава ще се върнат истинските туристи и българи! До тогава чете къде почиват нормалните хора!

Само да ви кажа как стоят нещата, хотелите по нашето черноморие са пълни с туристи от чужбина. И не са само европейци. Видях групи от най- различки краища на света, като започнем от филипинци, индийци, имаше семейства от Франция, Белгия. Организирват им се не само престоя в хотела, но и им правят автобусни ексурзии из България. Посещават пещери и безброй други атракции и хората се кефят. Резултатът е, че мутрите си пълнят хотелите, с българите или без. Съжелявам, но никой не го интересува къде вие ходите на море. Най- много да пострадат обикновените хора, които дават някоя стаичка или апартамент под наем. Така че ходете където искате, но е глупаво да мислите, че това ще засегне мутрите. Засяга го едиствено нормалния човек, който се бори за някой лев. Не мисля, че някой българин би се гордял, че вреди на сънародника си, но пък може и така да е, знам ли вече. То България е страна на чудесата, за жалост в негативния смисъл на думата.

Просълзих се. Но пък съм доволен, че не ви трябваме. И вие не се грижете за нас и не ми давай наклон на оная работа къде да почивам. Що ревете толкова като не ви трябват българските туристи? Отиваме там където ни е приятно, където ни ценят и уважават. Мутрите, олигарсите и политиците съсипаха българката природа, сега всички им сърбаме попарата. Не ми ги пробутвай тия лафове с пълните хотели, щото всички знаем на какви цени и пакети идват любимите ви чужденци, колко харчат и как се кефят.

по мръсен плаж от атинския не съм виждал:) но аборигена Българин обуа да ходи на море там където , го презират , щом е модерно в кофа с лайна да го поставят ще вика вива Гърция, и мразя българското, това му е манталитета , колкото и пари да печели , каквото и образование да завърши когато манталитеа му е български той обича гръцките, турските, чуждите лайна и им плаща .....

Много правилно! Аз съм ходила по света. България си е много хубава, та дори и морето ни. И като казвам свят, нямам предвид и извън Европа. Незнам какво е това чуждопоклоничество. Чак пък толкова, Гърция, та Гърция. Че и ни мразят, както ти кажваш. А най- зле са островните страни с палмите, които мислим за екзотични ,те имат само няколко месеца хубава зима и после идва лятото, което ще ти се прииска да не си се раждал. Не че българското ни море няма проблеми, но изобщо не е такова каквото го изкарват, и знаеш ли аз се гордея е него, защото видях какво имат другите хора и дори да е боклук, като си е тяхно го ценят и се гордеят. Та и аз, хубаво, лошо, българско е. Пътувам, за да видя други страни, но не и да бойкотирам нашата. Това е грозно.

Нaправо се засилвам към ж.к. Съни бич, 4ти микрорайон Равда. Приготвил съм си дебелата пачка, щот съм патриот и обичам мутрите да са им пълни гушите.

Основен замърсител на Ч.Море е р.Дунав,а тя още преди 30г. е в код почти червено-нещо да ви е станало преди.Една тръба с 100 лайна не може да се сравнява с тази огромна река.За Децата : всички сега са алергични-причините са други.

Така ли си успокоявате лайняните съвети като си зауствате хотелските кенефи в морето или като си хвърляте отпадъците? За това ще ви стоят празни хотелите и ще чакате алкохолните отрепки да ви подхвърлят някое евро в алчните ръчички. Нормален човек и семейство няма как да подхлъзнете.

Не мисля, че е точно така. Напоследък се изградиха пречиствателни станции, които вършат работа. За замърсяването на пясъка и околната среда имат вина аборигените, които безгледно хвърлят отпадъци. Обслужването е отделен въпрос - липса на персонал и т.н. Струва ми се, че в разгара на сезона тази тема се политизира и не помага на икономиката.

Това са извинения, маскирани като обяснения, но нас като клиенти не ни интересуват. Интересуват ни 14 дена в ГОДИНАТА, в които правим отпуската си. Раираш ли? А пречиствателните станции са само за замазване на очите - половината не работят, а другата половина нямат КАПАЦИТЕТА да обслужат бързорастящия бетон с нови и нови кенефи!!!

А, УЧЕНИЯТА НА НАТОВСКИТЕ ВОЙСКИ в морето! Кой знае как замърсяват водата му без "никаква умисъл"! Масовата смърт на делфините е очаваден факт,откакто правят учения всяка година!

Гърците са зки Мразят българите и всичките си съседи Тъпи са Въпреки че туризмът ги храни малко от тях знаят чужд език Имат пари само защото ЕС им дава Мързеливи са и нечистоплътни Няма как да обясниш на грък защо по дрехите му не трябва да има петна

дадоха им 400 милиарда, с които изкупуваха българсйата стока и Българските предприятия но не им ги даде ЕС, а американските банки, само направиха така ,че да набутат ЕС да плаща щото американските банки помогнаха на гърците да излъжат и с измама се пресъединиха към еврото и могат да сринат еврото затова ЕС се наложи да им плаща заемите които те взеха от американските банки

гърците не са стока, но... На Ганю все друг му е виновен, че е алчен, мързелив, злобен, далавераджия. Гръцките плажове са приказни, обслужването, храната, цените са на ниво. Тук е превърнато в кочина. Кончината на мутренския бизнес е предизвестена, защото и те като теб смятат, че някой е ДЛЪЖЕН да избира българския мутро-барок и да им пълни гушите. Сега голям рев защо бългатрите ходят в чужбина. Пак си завирате главата в пясъка и отказвате да признаете истинската причина - съсипахте всичко, заколихте златната кокошка и няма връщане назад. Вместо да вземете някакви мерки и да се оитате да поправите грешките, вие пак си търсите външни виновници и пак искате да замажете, да излъжете. Мен лично няма как да ме излъжете повече да си проваля почивката в обичаната ми Родина.

съсипаха го гърците:) а чистото в гърция е построено от Българи, гърците само го караха на бозуки. В момента гърците печелят по малко и от нас, но бай ти Ганьо не му дреме че българското сирене се продаваше като гръцко

Каквито и да са гърците, знаят как се прави бизнес. Та дори и лицемерни да са винаги с усмивка обслужват клиента, храната винаги е прясна, абе знаят как да ти вземат париците с кеф.

Добре казано, а аз им ги давам с кеф! Щото като се прибера СЪМ ОТПОЧИНАЛ! Кат осе прибера от черноморието, три дни лекувам нерви и стомаси!

А в Гърция, ядеш истиснки натурални пресни картофи от Египет и те прислужва българин , и спиш в хотел построен от българи, с пари на български политици. Да подкрепим българското почивай в Гърция

Да,в мокрите ти фантазии...

мутрите с хотелите по гръцко веднага пуснаха статия , която казва как е пълно със зарази по Българското черноморие. На продажните политици собствеността и хотелите са по Гърция, трябва да има хляб за хотелчетата

Алергиите са най малкото, което си докарвате на черноморието. Инфекциите, които ще пипнете, в повечето от случаите са нелечими.

Каква мила реклама на родните курорти!

Няма да им стъпя на мутро-бизнесмените-хотелиери. Скъпо, гадно, мръсно, никакво отношение към клиента, опасно за здравето и живота. Това е родния туризъм, благодарение на дивашкото експлоатиране, неспазването на законите и срастването на мафията с държавата. Валери да ходи с уреда да им мери децибелите и да взима проби от фекалната баня с пясък отпред.

БГ плаж е перфектна котешка тоялетна.....

каквито и болести и мизерии да има на Българското черноморие ако сте патриоти и горди Българи бихте изтърпели всякакви болести.... това което ме убива ме прави по силен....

ujabg

Егати рекламата!

Ведага се вижда че това е платена от Гърците статия. Трябва и ние да им го върнем В Гърция например могат да те глобят и без повод или по най невинен повод Например чака в солена глоба ако в колата ви намерят джобно ножче в острие над 6 сантиметра ...

Забрави за Сорос, Обама, Меркел, Плевнелиев, Лозан Панов и останалите в заверата против православието. Те плащат на хората да ходят навсякъде, но не и в бетонената джунгла на прекрасните български курорти. Само братушките държат фронта и си заграждат "тяхното".

Мръсният въздух докарва респираторни проблеми. Лошата храна докарва алергии и други заболявания. Човек може да избере къде да иде на море и дали изобщо да иде, но не може да спре да диша и да яде.

Правописа вие зле!"МЪРСОТИЯ", А НЕ "МРЪСОТИЯ"!

Моля!??? Ти мЪРсен ли се водиш!??

ujabg

Пич, ти сериозно ли?

Който говори нещо лошо против родината ми, да си хваща куфарите и да занимава, нямаме нужда от хора като вас! Предатели! Идете и се кланяйте на други! За България само хубаво или НИЩО! Плъхове!

Стой си в кенефа,щото нямаш кинти за Гърция и чакай мангалите да те отърват от жалката ти пенсия, за теб родина ,за мен гето

Това не е до пари, това е до манталитет! Ти си срам за България! Колко пари изкарвам аз, ти няма как и да предположиш.

Боли ме ,дали съм срам за Булгаристан,и манталитета ми е такъв защото съм гражданин на света,а не на прекрасна територия,която боклуци като теб осирате ,а иначе сте големи патриоти ,смачкани от циганите и мутри,аре бегай си на бетонираната мръсотия,в бетонната постройка на някой висаджия и си яж третата ръка менте храна.А за парите не ми се обяснявай,знам колко е средната заплата в Родината ти,колкото струва бутилката шампанско ,която отварям на края на годината.

Заради такива криворазбрани патрЕоти, България прилича на кенеф.

''За България само хубаво или НИЩО! '' ? Така се говори само за покойник.:)))

И за Родината, има какво да научим от Американците.

Много доволни от нашето море ще дойдат :Д да не сте се организирали хотелиерите да си пишете позитивни коментари. Гърция ви е виновна че ващо е кенеф, нали?

ВАЩО? Направи услуга на България и просто изчезни! Остани си в ГЪРЦИЯ! Щом България е ВАЩО, то Гърция трябва да е ТВОЙТО!

Цървул,за 1300 години не се научихте,че мястото на което си се родил не е задължително родина,цървул

Приятелче можеш да четеш, но явно не ти стига интелект да разбереш какво съм казал. Още на пъвото изречение казвам "нашето' а "ващо' е обръщение към 'хотелиерите' и населението което живее там и само знае да се оплаква, но не и да пази и стопанисва. По-спокойно с псевдо патриотизма, изпадаш ми в некви истерии които не са нормални за здравия човек.

То просто си личи злобата на Българина... за това сме трагични като нация, хейтъри, обиждащи всичко чуждо... Хейтърите наричат л*рие нашето прекрасно черноморие и бягат в гърция... Това ти е РОДИНАТА бе ГЛУПАК!!! Твоя град като се замърси, после всеки от черноморието да хейтва града ти и да вика КОЧИНА и защо никога няма да стъпи там?? Това би била огледалната реакция на хейтърите-глупаци... Истината е че правителството са най-големите гниди... Те ИЗОСТАВИХА черноморието, ИЗОСТАВИХА планините, включително и РОДОПИТЕ! Махала с 1 човек я правят СЕЛО за да не може да гласува против тях! И никакви пари не влизат в родопските краища... Камо ли за пречиствателни станции в Черно Море.... Но това е, политиците ни са случили на народ... народ от злобари, които само псуват и се уреждат себе си, мислейки че са "по-напред" от другите...

Ти да не си някоя фалиращо хотелиерче заради отлива на интерес към родното сметище наречено лайноморие?

Коко, бизнеса ми няма нищо общо с летния сезон, хотели и туристи :D Просто се възмущавам от злобата, която се излива... И то злоба от години, от тип-а град мрази град и прочие... най-нищожните омрази... Аз си ходя на плаж с дюни, където няма пукнато заведение и тоалетна и съм доволен. Има комари вечер и човек трябва да има репелент, но нямам никакви проблеми. И след работа си плувам в не-толкова див плаж всеки ден като имам възможност и нямам никакви проблеми от горе-споменатите платени простотии на журналисти. Най-големия проблем е храната. Някои неща като ги ядеш и после влезеш в морето, няма как да не те хване "рядката болест", но човек трябва да има ОБЩА КУЛТУРА... + това децата обикновено пият много вода докато са на плажа и няма как да не им разхлаби стомахчетата... но журналистите явно наистина са спонсорирани от някой да пишат глупости... Статията не е написана да подготви хората как да плажуват правилно, а само да засили злобарите в коментарите....

Аз съм българин и обичам България А ти след като мислиш че българите сме зли защо си междо нас ? Пръждосай се някъде ! Наистина ме боли че за нас българите някакви идиоти говорят само негативи Всеки ден слушам че българина е зъл прост тъп отмъстителен страхлив и още и още

Черно море е вътрешно море и водата му е по-малко солена от тази на Средиземно море/Гърция/. На тази база у нешето море има много повече водорасли . В тези водорасли живеят хиляди организми- рачета, миди и мн.др. Когато следобедния прилив изкара водораслите на берега, тези живи организми измират и стават хранителна среда за бактерии и прочие микроорганизми. Като се поокъпем следобет и се понагълтаме с водица , няма как да не погълнем и някоя част от поизгнила мида например, тогава започват неразположенията. Водите от канализацията се извеждат навътре ,а самата микрофлора и фауна от морето достатъчно бързо ги пречиства . Те не са проблема. Другия развъдник на болести са кухнята и некачествените храни, но това е проблем навсякъде. Например вече е факт и в София, че има лек бум на чревни инфекции. Това без някой да е ходил на море.

Явно не си излизал от село . щом казваш че нашата морска вода е по солена от гръцката !

ПО - МАЛКО СОЛЕНА! ПО МАЛКО...:)))Чети гражданино, чети....:))

Смени си никът на Дарвин, повече ще ти подхожда.

Колкото и да обясняваш българския ганьо няма да те разбере. За негоже важно да оплюва всичко родно. Той ти казва водата в гърция е чиста, защото е с друг цвят. Андрешко не знае че физико-химичния състав на нашата вода е друга, гърция е в друг климатичен пояс, че в нашеро море на дълбичина под около 50 метра няма живот заради наличието на сероводород, че това много затворено море, за което не се знае с точност как се е образувало - дали първоначално е било голямо езеро или е останало почти затворено от дрго море. Важното е да се плюе. Повръща ми се от чуждопоклонници.

Само като най-глупав да ти кажа, че Черно море е най-сладководното море в света, умнико!

НАЛИ ТОЧНО ТОВА СЪМ НАПИСАЛ, чети вниматлно ;)

Какво стана с дивите плажове???? Нали разни организации- НПО, търсеха девствена природа.Е, в природата тоалетни, канализация и филтрирана вода няма, но има насекоми, влечуги и т.н. Пълни глупости се пишат, морето било мръсно, хората с алергии и т.н. Море като море, плажове с пясък и слънце. Спрете с тази пропаганда и величаене на чужди курорти. Българи сме, нека обичаме и уважаваме себе си и страната си.

Незнам какво се излива в морето ни и кой се обрива, ама скоро ходих и имаше туристи от цял свят, бях на Приморско. Имаше освен от другите славянски страни, и много азиатци - дръпнати и индийци. Туристически групи. Всички бяха супер весили, правят си селфита, изглеждаха толкова лъчезарни. Имали сме страхитна природа и климат. Било евтино. Полудяват по нашите рози и продуктите ни от роза. Толкова приятна атмосфера, когато хората са ПОЗИТИВНИ, като се сетя за вечно мрънкащия българин и потръпвам. И се замислих, че ако не българите, то все пак има кой да оцени красотите на България.

Тук, сега оценяваме не красотите а Мръсотиите на България !

имам чувството, че искаш да ни убедиш, че само в Бг има рози и продукти от рози, само тука има море и евтини продукти. Да ама не... не си ходил по другите места, хиляди видове, че и продукти от тях, има из целия свят, вкусна храна, нестинарки, мартеници, планини, реки, гори, прекрасни пътища и лъчезарно обслужване има в десетки страни по света... Ако си излязар сефте на море от Долно Комарци, за теб Слънчака е чудо...

А теб като те чета имам чувството, че си ходил само из ЕВРОПА. И да БЪЛГАРИЯ Е СРЕД МАЛКОТО СТРАНИ В СВЕТА, които имат рози, планини, море и 4 сезона. Ходил съм, НО не само в Европа, и знам какво богатство имаме! Не само съм ходил, но съм и живял, а да ходиш е едно, да поживееш е друго! Срам, е че има българи да мислят като теб. Срам. По-добре имигрирай, и не се наричай Българин.

И в Португалия има рози, розови сапуни, парадокса е че са по-евтини от бг на минимална заплата там 600 е.

викаш, ефтино им. Що и на нас не ни е еФтино!?!?! Щото те са групи и ползват яки отстъпки.

Мръсното море е най - малкия проблем . ОПАСНОТО ЧЕРНО море е проблем че взима десетки жертви ! Деца , жени не подбира !

Поредната статия, спонсорирана от продавач на почивки в Гърция и Турция. За никого вече не е тайна, че за жълти стотинки, нашите журналета правят чудеса!

Поредната антибългарска статия. Ние не ценим и уважаме каквото имаме. А моренцето ни е екстра. Интересно защо хората, които го ненавиждат и не стъпват там, превъзнасвйки се по гърцията, СА ПЪРВИ ПО НЕГАТИВНИТЕ КОМЕНТАРИ. Чуждопоклонници, защо се притеснявате за "заблудените" посещаващи нашето море, нали вие не сте от тях. Поне недейте да плюете, от такива като вас нямаме нужда.

Прекланят се на миризливата Гърция, която и на малкия пръст неможе да стъпи на България! И за капак, как ни мразят само! Онзи ден гледах за Чернагора мисля беше, имали плаж с камъни! И хората веят знамето, реклами, реклами, гордост! Привличат туристи от цял всят, и си викам, ЕЙЙЙ ЕДНО ЛАЙ*О ДА ИМАТ ХОРАТА ще го направят на диамант пред света и ще се ГОРДЕЯТ! А ние??? РАЙСКО КЪТЧЕ, а го ПЛЮЕМ! После кой ни бил виновен?

Кърлежи дебнат отвсякъде. Буквално отвсякъде - сигнал за бомба опразнил за еди-колко-си-време еди-коя-си интитуция (обикновено държавна такава), мръсното море докарвало разни неща на летуващите, особено ако правили еди-какво-си и т.н. И като се вдигне цялата мръсна пушилката, българетата започват бавно да осъзнават защо всеки чужденец, буквално се ебава с тях - като се тръгне от швабиан велики и великите скандинавски бойци, мине се през разните англосаксонци с френско-белгийско-холандски аромат и се стигне чак до днешните руски ботуши. Тук за българските малцинства в страната (като например цигани, турци, арменци и т.н.) изобщо не става дума, тъй като всички си зависи основно от българските граждани, населяващи тази страна. А защо не дезинфекцират периодично охраняемите (дадените на концесия) плажове? Защото винаги трябва да има по някоя и друга питанка, затова.

Лай-оморие. К'во повече да се каже?!

То или ще е алергия към мръсната вода, или алергия към всичките химии по басейните.

в София басейн Мария Луиза, след като го посетиш, се нареждаш с възпалена пишка на опашката в КВД... лекарката веднага те пита - на басейна ли си ходил? И ти дава мазило да мажеш и да търпиш сърбежите... Тази мръсотия и мизерия започна още след "голямата промяна", когато всяка мудра тръгна да печели като откачена тъпа глава

Ами като ходите в слънчев бряг и подобни гнусни крайчета, където да има "барчета и тоалетни" ще се разболявате! Истината е в дивия плаж... и в бг и в гърция има супер плажове.. но на масата и трябва кебабчета, мента и други простотии. + на бас че над половината плажари несъобразяват да се намажат за слънце, мислейки си че е полезно....

На мен от дете ми излизат ситни пъпчици по гърба като съм на морето. Това още от 80-те на миналия век. И какъв е този доктор, където е дал диагноза ''алергия от мръсна вода''? Дайте му името да му , или му кажете да си скъса дипломата! Как се доказва алергия, без тестване ? Хора с години не могат да разберат от какво са алергични , а този веднага - алергия от мръсна вода.

От години не ходя на нашето черноморие, защото дори извън сезона водата е мръсна и за 5 дни се изривам така, че после един месец не мога да се отърва от пъпките.

Поредната пропаганда! България е една от най-прекрасните страни в СВЕТА! А СЪМ ВИЖДАЛ МНОГО! Всеки ден изливате негативизъм против нея, а рекламирате други държави! Знаете ли, повечето които не са излизали да поживеят извън България я МРАЗЯТ и немогат да я оценят. НО тези които излязохме, я оценихме стократно! България не ми е дала НИЩО! Но не тя трябва да дава, а аз на нея. Няма по-хубава от България, аз съм Българин и най- малкото което мога да направя за нея е да я сложа на пеадестал! И никой неможе да ми го отнеме, независимо какви лъжи пишете всеки ден из медиите. Морето- лошо, лятото- горещо, храната- отрова! Лъжи, лъжи, лъжи. Все едно нищо хубаво няма в България! СРАМ! България над всичко!

Браво! Тези платени пропаганди в новините са толкова смешни.. който има обща култура, знае къде и как да ходи на море... а завистливите журналя сиг. само до слънчев бряг стигат и псуват...

а на мен и неприятният дъх, струящ на талази, от миризливите и неумити български усти, ми докарва дваж повече главоболия...

Преди месец сядам на плажа каваци до созопол, чадърите и шезлонгите по 15-20 кинта наредени гъз до гъз- да могат ората да си пръцкат в устите и да си слушат разговорите, водата беше мътна и в нея плуваха всякакви артефакти, за капак на вишката на спасителя опънати банери с огромна реклама на рекомфорт - хапчета против дрисък за малки и големи хахсхаа няма такова гето наречено курорт! Изчезнах с 200 :)

А така! Потопът в Гърция отнесе почиващите на "райското" гръцко море и сега услужливите журналя включиха ла.нометите по нашето. На госпожата, дето детето и се е изприщило ще и кажа следното. Ако е малко, родила си го късно и това е отслабило имунната му система. Ако е голямо, изприщило се е, щото си го помъкнала със себе си и му дуднеш по цял ден, вместо да го оставиш да си кара ваканцията на воля. Толкоз!

И кво нема угодия, нали така. Малко големо все Госпожата виновна. Размахал си пръст да кориш. А ти си най-перфектният. Само че и ти страдаш от това, че живееш Лайнландия. Признай си го. Помията при нас е на една ръка разстояние, дали простотия и чалга или просто зарази и алергии.

А за теб кое е угодията? Да прочетеш поредната тенденциозна статия, която посочва с пръст държаната ти, като виновна за всичките ти беди. И да въздишаш по чудните чужбини, дето ако си имал късмета да си там щеше да си "голямата работа". Вчера бях в командировка Букурещ. Как пък един от тамошните колеги не казал че морето ни е лайняно и почти всички си бяха планирали лятната почивка на него. За пореден път.

Това си е чиста истина(горе изнесеното).Синът ми925 г.) още първия ден се изрина от мръсната вода и с върна.Първо е премеждие да пътуваш по" Тракия"и късмет да се върнеш здрав от морето.Аз ходя вече 19 г. в Гърция и никога не съм имал здравословни проблеми.А да не казвам колко впечатляващи са им магистралите на фона на нашите -неуредени.

А аз няма да ти кажа колко пари е сурнала Гърцив за тези магистрали от ЕС Нама да повярваш

Синът ти, ако още първия ден се е пльоснал на плажа за 3-4 часа е изгорял жестоко. И за това не му е виновно нито морето, нито слънцето. Ако се е одрискал, да провериш с какво си го хранила преди тръгване и какво си му "завила" за из път. "Магистралата" до Солун не я знам как е в момента, ама преди 2 години наистина беше "прекрасна", особено в първите 60 километра след границата.

Добре ,че ми каза ,какво е правил синът ми ."Благодаря" ти, за ясновидския анализ.За уточнение ще кажа,че само е карал джет и се е прибрал .Дори не се е пекъл.Така ,че вярвам на статията.

А добро утро... Сега се усетихте... Бетонирахте цялото море, всички фекалии и помия се изливат в него. Няма риба вече... Жалко наистина.

Какво е бетонирано точно, планината се вижда от плажа??

пак до екс,много ми хареса думата главун- в ваше сео сигурно е много употрбявана от местните ;главуни;

Една диария се преживява , но удавяне НЕ !

То който не може да плува, само географската ширина ще да е причината да се удави ;)

Топли лайна и чадъри по 10 лева това ви чака на Беге черноморието !

18 лева за чадър и шезлонг. 6+==18 това не го ли знаеш?

Дежурната АНТИ-БГ статия през лятото.... Свикнали сме на анти рекламата. Предпочитам искрено намусените нашенци, отколкото фалшиво усмихнатите гърци с византийските им номерца или рисково посещение в Ердогания.

Гърците плащат Боко им подари 100 милиона вместо да построи пречиствателни станций по нашето море... Както казва народа Хубава работа ама гербарска

до екс,не съм бил и нямам намереня да ходя.живея на френската ривиера и не ми е актуално

Голяма работа са френските лайна!

Черно море е супер опасно ! Всичко изброено е нищо на фона на Десетките удавени в всеки сезон в Черно море ! Аз в Гърция не съм видял спасител и не съм чул някой да се удави !

В гръцките морета първо трябва да потънеш.

ти и за Путин не си чул.

Драска тъпака минуси без аргумент голяма простотия те затова сме в лаииииииината.

Има една книга озаглавена "Как да не станем жертва на водата", потърсете я, макар че едва ли ще я намерите. Има и нов вариант "Водна безопасност". Ако прочетете книгата и спазвате препоръките ще избегнете риска от удавяне.

Изрод

да не станем жертва на Черно море , не влизаме в него ! Просто и ефективно на 100 % !

Няма и да чуеш. Те гърците са хитри и анти реклама не си правят. Тези неща се премълчават, защото ще изгонят туристите. За сметка на това ние сме си тъпички и тръбим навсякъде за нещастието да си на нашето черноморие.

Статията е в стил "не ходете на нашето море". Яд ви е, че все още има хора, които ходят на нашето море и искате да ги откажете? От статията става ясно, че само по българското черноморие има всякакви зарази, които могат да ти докарат страховити болести като салмонелоза и др. Ако те те пропуснат, кърлежи дебнат в пясъка. С една дума няма оттърване, отидеш ли на БЪЛГАРСКОТО черноморие, болестите са ти в кърпа вързани. Такива неща се случват само при нас и ги няма никъде другаде по всички земни кълбета! А какво казват останлите милиони почиващи на нашето черноморие (без тези 54 във Варна и 27 в Бургас), това не ви интересува!? Важното е да се настроят хората против нашето, българското и да се пратят да почиват навън. Много патриотично! България кучета я яли, ама да знаете в Гърция колко е хубаво....

Точно си го написал - отидеш ли на нашето черноморие, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се разболлеш от нещо!!! Това е ФАКТ бре главун!!! Отидеш ли в Гърция, 99% няма да ти има НИЩО и 100% ще си починеш!!!

За твое сведение ходих на нашето море и ми няма нищо. Нито на мен, нито на околните. А това за гръцкото море го кажи на тези от Халкидики, които са били там онзиден и ги заля потоп!

За това бойкотирам нашето Лайноморие, защото ми писна от мърсотия, гадна храна, гадно обслужване , менте алкохол, скъпотия и цигания

има скъпи хотели, в които всичко е на ниво, ама като нети плащат от козяк редовно, ще спиш на плажа.

Дядо Шорош ми плаща скъпо и прескъпо и ходя на Френската Ривиера. Айде стига глупости дори и в скъпите хотели има егати гредите , особено с ол-инклузивите, където секирата е огромна

Откакто Доналд Дък осра морето, всякакви болести се появиха на плажа

Така е ако имаше руска военна техника , щяха да пречистят морето

Като пишете за Гърция задавате ли си въпрос, че голяма част от дестинациите им са осторви. Според Вас фекалните води от един остров без пречиствателна станция къде отиват ? ДА не би да ги бутилират и изнасят за България като разхладителни питиета ? А за кучетата по нашите плажове действително е отвратително. Откачам като видя някоя изкуфясала дъртофелница да води на синджир някакво помиярче и да му шепне " мами, мами", докато се целува с него. И то да пикае, дриска и т.н. навсякъде, да се къпе в морето и т.н. ДА се сложи глоба от 1000 лв. за кучета на плажа, че ми писна от тая кучешка държава. В къщи ако иска да спи или да се..с него. На плажа не - това е обществено място.

Гърците имат едни специални тръби, през които изпомпват обратните води на километри навътре (и надолу) в морето.

Ако мине още една буря на Халкидики Българското море ще стане радиоактивно

Защо пишете глупости, вярно е че Бг Черноморието е отвратително - в момента съм на него, няма да казвам в кой комплекс, така или иначе във всички ситуацията е еднаква - мръсни улици, сергии като на цигански пазар, дори хотела да е хубав - около него панаири от атракции и боклуци, човек се чувства като в гето. Плажа няма да го коментирам - в повечето случаи е отвратителен. Единствените места, които са приятни са голф - комплексите по северното Черноморие, но така или иначе там българи почти няма, няма ги и мизерните чужди туристи, които заливат другите комплекси. А сега ако сте ходил КЪДЕТО и да било в Гърция направете разликата, защото след нашето море отивам там - в луксозен хотел, който е разположен в една маслинова горичка, чувам само щурци по цял ден и по цяла нощ, храната е страхотна, дори само гръцката салата да ядеш пак е страхотна...Да, каменист плаж, но кристална вода - дъното се вижда и в нея не плува нищо друго освен рибки, така че кажете пак сега, че статията не е адекватна ...

Коментари - Мръсното море докарва алергии | Днес.dir.bg

Мръсното море докарва алергии

Мръсното море и излагането на слънце без защитен крем докарват алергии на хиляди туристи по българските плажове.

Обратно в новината

Коментари - Мръсното море докарва алергии | Днес.dir.bg

Коментари

Преди години ходих на един хубав къмпинг - Арапя. Първо местните зеленчуци (кръчмаретата) започнаха да строят къщи на плажа на мястото на кръчмите си ...в КЪМПИНГ. Грозни селски триетажни къщи. Някои си направиха чак ограда тип селски ДОВАР! В къмпинг! И всичко това, въпреки че по закон е забранено да се строи масивно на 500 метра от водата, щото ивицата е ДЪЖАВНА собственост. След тях построиха триетажни къщи и други селяндури. Сега Арапя е едно бетонно гето. А кръчмите са пълни рядко, щото нали като си в къща има и как да си готвиш. Та така - местните селенчуци сами се гръмнаха в колената.

Проклети да са всички, които съсипаха родното черноморие и планини. Проклети да са "местните", които си мълчаха, а сега "страдат". Ще си носите кръста и ще викате багерите да съборят бетонените грозотилища, ще садите дръвчета и ще ги чакате 50 години да станат на гори. тогава ще се върнат истинските туристи и българи! До тогава чете къде почиват нормалните хора!

Само да ви кажа как стоят нещата, хотелите по нашето черноморие са пълни с туристи от чужбина. И не са само европейци. Видях групи от най- различки краища на света, като започнем от филипинци, индийци, имаше семейства от Франция, Белгия. Организирват им се не само престоя в хотела, но и им правят автобусни ексурзии из България. Посещават пещери и безброй други атракции и хората се кефят. Резултатът е, че мутрите си пълнят хотелите, с българите или без. Съжелявам, но никой не го интересува къде вие ходите на море. Най- много да пострадат обикновените хора, които дават някоя стаичка или апартамент под наем. Така че ходете където искате, но е глупаво да мислите, че това ще засегне мутрите. Засяга го едиствено нормалния човек, който се бори за някой лев. Не мисля, че някой българин би се гордял, че вреди на сънародника си, но пък може и така да е, знам ли вече. То България е страна на чудесата, за жалост в негативния смисъл на думата.

Просълзих се. Но пък съм доволен, че не ви трябваме. И вие не се грижете за нас и не ми давай наклон на оная работа къде да почивам. Що ревете толкова като не ви трябват българските туристи? Отиваме там където ни е приятно, където ни ценят и уважават. Мутрите, олигарсите и политиците съсипаха българката природа, сега всички им сърбаме попарата. Не ми ги пробутвай тия лафове с пълните хотели, щото всички знаем на какви цени и пакети идват любимите ви чужденци, колко харчат и как се кефят.

по мръсен плаж от атинския не съм виждал:) но аборигена Българин обуа да ходи на море там където , го презират , щом е модерно в кофа с лайна да го поставят ще вика вива Гърция, и мразя българското, това му е манталитета , колкото и пари да печели , каквото и образование да завърши когато манталитеа му е български той обича гръцките, турските, чуждите лайна и им плаща .....

Много правилно! Аз съм ходила по света. България си е много хубава, та дори и морето ни. И като казвам свят, нямам предвид и извън Европа. Незнам какво е това чуждопоклоничество. Чак пък толкова, Гърция, та Гърция. Че и ни мразят, както ти кажваш. А най- зле са островните страни с палмите, които мислим за екзотични ,те имат само няколко месеца хубава зима и после идва лятото, което ще ти се прииска да не си се раждал. Не че българското ни море няма проблеми, но изобщо не е такова каквото го изкарват, и знаеш ли аз се гордея е него, защото видях какво имат другите хора и дори да е боклук, като си е тяхно го ценят и се гордеят. Та и аз, хубаво, лошо, българско е. Пътувам, за да видя други страни, но не и да бойкотирам нашата. Това е грозно.

Нaправо се засилвам към ж.к. Съни бич, 4ти микрорайон Равда. Приготвил съм си дебелата пачка, щот съм патриот и обичам мутрите да са им пълни гушите.

Основен замърсител на Ч.Море е р.Дунав,а тя още преди 30г. е в код почти червено-нещо да ви е станало преди.Една тръба с 100 лайна не може да се сравнява с тази огромна река.За Децата : всички сега са алергични-причините са други.

Така ли си успокоявате лайняните съвети като си зауствате хотелските кенефи в морето или като си хвърляте отпадъците? За това ще ви стоят празни хотелите и ще чакате алкохолните отрепки да ви подхвърлят някое евро в алчните ръчички. Нормален човек и семейство няма как да подхлъзнете.

Не мисля, че е точно така. Напоследък се изградиха пречиствателни станции, които вършат работа. За замърсяването на пясъка и околната среда имат вина аборигените, които безгледно хвърлят отпадъци. Обслужването е отделен въпрос - липса на персонал и т.н. Струва ми се, че в разгара на сезона тази тема се политизира и не помага на икономиката.

Това са извинения, маскирани като обяснения, но нас като клиенти не ни интересуват. Интересуват ни 14 дена в ГОДИНАТА, в които правим отпуската си. Раираш ли? А пречиствателните станции са само за замазване на очите - половината не работят, а другата половина нямат КАПАЦИТЕТА да обслужат бързорастящия бетон с нови и нови кенефи!!!

А, УЧЕНИЯТА НА НАТОВСКИТЕ ВОЙСКИ в морето! Кой знае как замърсяват водата му без "никаква умисъл"! Масовата смърт на делфините е очаваден факт,откакто правят учения всяка година!

Гърците са зки Мразят българите и всичките си съседи Тъпи са Въпреки че туризмът ги храни малко от тях знаят чужд език Имат пари само защото ЕС им дава Мързеливи са и нечистоплътни Няма как да обясниш на грък защо по дрехите му не трябва да има петна

дадоха им 400 милиарда, с които изкупуваха българсйата стока и Българските предприятия но не им ги даде ЕС, а американските банки, само направиха така ,че да набутат ЕС да плаща щото американските банки помогнаха на гърците да излъжат и с измама се пресъединиха към еврото и могат да сринат еврото затова ЕС се наложи да им плаща заемите които те взеха от американските банки

гърците не са стока, но... На Ганю все друг му е виновен, че е алчен, мързелив, злобен, далавераджия. Гръцките плажове са приказни, обслужването, храната, цените са на ниво. Тук е превърнато в кочина. Кончината на мутренския бизнес е предизвестена, защото и те като теб смятат, че някой е ДЛЪЖЕН да избира българския мутро-барок и да им пълни гушите. Сега голям рев защо бългатрите ходят в чужбина. Пак си завирате главата в пясъка и отказвате да признаете истинската причина - съсипахте всичко, заколихте златната кокошка и няма връщане назад. Вместо да вземете някакви мерки и да се оитате да поправите грешките, вие пак си търсите външни виновници и пак искате да замажете, да излъжете. Мен лично няма как да ме излъжете повече да си проваля почивката в обичаната ми Родина.

съсипаха го гърците:) а чистото в гърция е построено от Българи, гърците само го караха на бозуки. В момента гърците печелят по малко и от нас, но бай ти Ганьо не му дреме че българското сирене се продаваше като гръцко

Каквито и да са гърците, знаят как се прави бизнес. Та дори и лицемерни да са винаги с усмивка обслужват клиента, храната винаги е прясна, абе знаят как да ти вземат париците с кеф.

Добре казано, а аз им ги давам с кеф! Щото като се прибера СЪМ ОТПОЧИНАЛ! Кат осе прибера от черноморието, три дни лекувам нерви и стомаси!

А в Гърция, ядеш истиснки натурални пресни картофи от Египет и те прислужва българин , и спиш в хотел построен от българи, с пари на български политици. Да подкрепим българското почивай в Гърция

Да,в мокрите ти фантазии...

мутрите с хотелите по гръцко веднага пуснаха статия , която казва как е пълно със зарази по Българското черноморие. На продажните политици собствеността и хотелите са по Гърция, трябва да има хляб за хотелчетата

Алергиите са най малкото, което си докарвате на черноморието. Инфекциите, които ще пипнете, в повечето от случаите са нелечими.

Каква мила реклама на родните курорти!

Няма да им стъпя на мутро-бизнесмените-хотелиери. Скъпо, гадно, мръсно, никакво отношение към клиента, опасно за здравето и живота. Това е родния туризъм, благодарение на дивашкото експлоатиране, неспазването на законите и срастването на мафията с държавата. Валери да ходи с уреда да им мери децибелите и да взима проби от фекалната баня с пясък отпред.

БГ плаж е перфектна котешка тоялетна.....

каквито и болести и мизерии да има на Българското черноморие ако сте патриоти и горди Българи бихте изтърпели всякакви болести.... това което ме убива ме прави по силен....

ujabg

Егати рекламата!

Ведага се вижда че това е платена от Гърците статия. Трябва и ние да им го върнем В Гърция например могат да те глобят и без повод или по най невинен повод Например чака в солена глоба ако в колата ви намерят джобно ножче в острие над 6 сантиметра ...

Забрави за Сорос, Обама, Меркел, Плевнелиев, Лозан Панов и останалите в заверата против православието. Те плащат на хората да ходят навсякъде, но не и в бетонената джунгла на прекрасните български курорти. Само братушките държат фронта и си заграждат "тяхното".

Мръсният въздух докарва респираторни проблеми. Лошата храна докарва алергии и други заболявания. Човек може да избере къде да иде на море и дали изобщо да иде, но не може да спре да диша и да яде.

Правописа вие зле!"МЪРСОТИЯ", А НЕ "МРЪСОТИЯ"!

Моля!??? Ти мЪРсен ли се водиш!??

ujabg

Пич, ти сериозно ли?

Който говори нещо лошо против родината ми, да си хваща куфарите и да занимава, нямаме нужда от хора като вас! Предатели! Идете и се кланяйте на други! За България само хубаво или НИЩО! Плъхове!

Стой си в кенефа,щото нямаш кинти за Гърция и чакай мангалите да те отърват от жалката ти пенсия, за теб родина ,за мен гето

Това не е до пари, това е до манталитет! Ти си срам за България! Колко пари изкарвам аз, ти няма как и да предположиш.

Боли ме ,дали съм срам за Булгаристан,и манталитета ми е такъв защото съм гражданин на света,а не на прекрасна територия,която боклуци като теб осирате ,а иначе сте големи патриоти ,смачкани от циганите и мутри,аре бегай си на бетонираната мръсотия,в бетонната постройка на някой висаджия и си яж третата ръка менте храна.А за парите не ми се обяснявай,знам колко е средната заплата в Родината ти,колкото струва бутилката шампанско ,която отварям на края на годината.

Заради такива криворазбрани патрЕоти, България прилича на кенеф.

''За България само хубаво или НИЩО! '' ? Така се говори само за покойник.:)))

И за Родината, има какво да научим от Американците.

Много доволни от нашето море ще дойдат :Д да не сте се организирали хотелиерите да си пишете позитивни коментари. Гърция ви е виновна че ващо е кенеф, нали?

ВАЩО? Направи услуга на България и просто изчезни! Остани си в ГЪРЦИЯ! Щом България е ВАЩО, то Гърция трябва да е ТВОЙТО!

Цървул,за 1300 години не се научихте,че мястото на което си се родил не е задължително родина,цървул

Приятелче можеш да четеш, но явно не ти стига интелект да разбереш какво съм казал. Още на пъвото изречение казвам "нашето' а "ващо' е обръщение към 'хотелиерите' и населението което живее там и само знае да се оплаква, но не и да пази и стопанисва. По-спокойно с псевдо патриотизма, изпадаш ми в некви истерии които не са нормални за здравия човек.

То просто си личи злобата на Българина... за това сме трагични като нация, хейтъри, обиждащи всичко чуждо... Хейтърите наричат л*рие нашето прекрасно черноморие и бягат в гърция... Това ти е РОДИНАТА бе ГЛУПАК!!! Твоя град като се замърси, после всеки от черноморието да хейтва града ти и да вика КОЧИНА и защо никога няма да стъпи там?? Това би била огледалната реакция на хейтърите-глупаци... Истината е че правителството са най-големите гниди... Те ИЗОСТАВИХА черноморието, ИЗОСТАВИХА планините, включително и РОДОПИТЕ! Махала с 1 човек я правят СЕЛО за да не може да гласува против тях! И никакви пари не влизат в родопските краища... Камо ли за пречиствателни станции в Черно Море.... Но това е, политиците ни са случили на народ... народ от злобари, които само псуват и се уреждат себе си, мислейки че са "по-напред" от другите...

Ти да не си някоя фалиращо хотелиерче заради отлива на интерес към родното сметище наречено лайноморие?

Коко, бизнеса ми няма нищо общо с летния сезон, хотели и туристи :D Просто се възмущавам от злобата, която се излива... И то злоба от години, от тип-а град мрази град и прочие... най-нищожните омрази... Аз си ходя на плаж с дюни, където няма пукнато заведение и тоалетна и съм доволен. Има комари вечер и човек трябва да има репелент, но нямам никакви проблеми. И след работа си плувам в не-толкова див плаж всеки ден като имам възможност и нямам никакви проблеми от горе-споменатите платени простотии на журналисти. Най-големия проблем е храната. Някои неща като ги ядеш и после влезеш в морето, няма как да не те хване "рядката болест", но човек трябва да има ОБЩА КУЛТУРА... + това децата обикновено пият много вода докато са на плажа и няма как да не им разхлаби стомахчетата... но журналистите явно наистина са спонсорирани от някой да пишат глупости... Статията не е написана да подготви хората как да плажуват правилно, а само да засили злобарите в коментарите....

Аз съм българин и обичам България А ти след като мислиш че българите сме зли защо си междо нас ? Пръждосай се някъде ! Наистина ме боли че за нас българите някакви идиоти говорят само негативи Всеки ден слушам че българина е зъл прост тъп отмъстителен страхлив и още и още

Черно море е вътрешно море и водата му е по-малко солена от тази на Средиземно море/Гърция/. На тази база у нешето море има много повече водорасли . В тези водорасли живеят хиляди организми- рачета, миди и мн.др. Когато следобедния прилив изкара водораслите на берега, тези живи организми измират и стават хранителна среда за бактерии и прочие микроорганизми. Като се поокъпем следобет и се понагълтаме с водица , няма как да не погълнем и някоя част от поизгнила мида например, тогава започват неразположенията. Водите от канализацията се извеждат навътре ,а самата микрофлора и фауна от морето достатъчно бързо ги пречиства . Те не са проблема. Другия развъдник на болести са кухнята и некачествените храни, но това е проблем навсякъде. Например вече е факт и в София, че има лек бум на чревни инфекции. Това без някой да е ходил на море.

Явно не си излизал от село . щом казваш че нашата морска вода е по солена от гръцката !

ПО - МАЛКО СОЛЕНА! ПО МАЛКО...:)))Чети гражданино, чети....:))

Смени си никът на Дарвин, повече ще ти подхожда.

Колкото и да обясняваш българския ганьо няма да те разбере. За негоже важно да оплюва всичко родно. Той ти казва водата в гърция е чиста, защото е с друг цвят. Андрешко не знае че физико-химичния състав на нашата вода е друга, гърция е в друг климатичен пояс, че в нашеро море на дълбичина под около 50 метра няма живот заради наличието на сероводород, че това много затворено море, за което не се знае с точност как се е образувало - дали първоначално е било голямо езеро или е останало почти затворено от дрго море. Важното е да се плюе. Повръща ми се от чуждопоклонници.

Само като най-глупав да ти кажа, че Черно море е най-сладководното море в света, умнико!

НАЛИ ТОЧНО ТОВА СЪМ НАПИСАЛ, чети вниматлно ;)

Какво стана с дивите плажове???? Нали разни организации- НПО, търсеха девствена природа.Е, в природата тоалетни, канализация и филтрирана вода няма, но има насекоми, влечуги и т.н. Пълни глупости се пишат, морето било мръсно, хората с алергии и т.н. Море като море, плажове с пясък и слънце. Спрете с тази пропаганда и величаене на чужди курорти. Българи сме, нека обичаме и уважаваме себе си и страната си.

Незнам какво се излива в морето ни и кой се обрива, ама скоро ходих и имаше туристи от цял свят, бях на Приморско. Имаше освен от другите славянски страни, и много азиатци - дръпнати и индийци. Туристически групи. Всички бяха супер весили, правят си селфита, изглеждаха толкова лъчезарни. Имали сме страхитна природа и климат. Било евтино. Полудяват по нашите рози и продуктите ни от роза. Толкова приятна атмосфера, когато хората са ПОЗИТИВНИ, като се сетя за вечно мрънкащия българин и потръпвам. И се замислих, че ако не българите, то все пак има кой да оцени красотите на България.

Тук, сега оценяваме не красотите а Мръсотиите на България !

имам чувството, че искаш да ни убедиш, че само в Бг има рози и продукти от рози, само тука има море и евтини продукти. Да ама не... не си ходил по другите места, хиляди видове, че и продукти от тях, има из целия свят, вкусна храна, нестинарки, мартеници, планини, реки, гори, прекрасни пътища и лъчезарно обслужване има в десетки страни по света... Ако си излязар сефте на море от Долно Комарци, за теб Слънчака е чудо...

А теб като те чета имам чувството, че си ходил само из ЕВРОПА. И да БЪЛГАРИЯ Е СРЕД МАЛКОТО СТРАНИ В СВЕТА, които имат рози, планини, море и 4 сезона. Ходил съм, НО не само в Европа, и знам какво богатство имаме! Не само съм ходил, но съм и живял, а да ходиш е едно, да поживееш е друго! Срам, е че има българи да мислят като теб. Срам. По-добре имигрирай, и не се наричай Българин.

И в Португалия има рози, розови сапуни, парадокса е че са по-евтини от бг на минимална заплата там 600 е.

викаш, ефтино им. Що и на нас не ни е еФтино!?!?! Щото те са групи и ползват яки отстъпки.

Мръсното море е най - малкия проблем . ОПАСНОТО ЧЕРНО море е проблем че взима десетки жертви ! Деца , жени не подбира !

Поредната статия, спонсорирана от продавач на почивки в Гърция и Турция. За никого вече не е тайна, че за жълти стотинки, нашите журналета правят чудеса!

Поредната антибългарска статия. Ние не ценим и уважаме каквото имаме. А моренцето ни е екстра. Интересно защо хората, които го ненавиждат и не стъпват там, превъзнасвйки се по гърцията, СА ПЪРВИ ПО НЕГАТИВНИТЕ КОМЕНТАРИ. Чуждопоклонници, защо се притеснявате за "заблудените" посещаващи нашето море, нали вие не сте от тях. Поне недейте да плюете, от такива като вас нямаме нужда.

Прекланят се на миризливата Гърция, която и на малкия пръст неможе да стъпи на България! И за капак, как ни мразят само! Онзи ден гледах за Чернагора мисля беше, имали плаж с камъни! И хората веят знамето, реклами, реклами, гордост! Привличат туристи от цял всят, и си викам, ЕЙЙЙ ЕДНО ЛАЙ*О ДА ИМАТ ХОРАТА ще го направят на диамант пред света и ще се ГОРДЕЯТ! А ние??? РАЙСКО КЪТЧЕ, а го ПЛЮЕМ! После кой ни бил виновен?

Кърлежи дебнат отвсякъде. Буквално отвсякъде - сигнал за бомба опразнил за еди-колко-си-време еди-коя-си интитуция (обикновено държавна такава), мръсното море докарвало разни неща на летуващите, особено ако правили еди-какво-си и т.н. И като се вдигне цялата мръсна пушилката, българетата започват бавно да осъзнават защо всеки чужденец, буквално се ебава с тях - като се тръгне от швабиан велики и великите скандинавски бойци, мине се през разните англосаксонци с френско-белгийско-холандски аромат и се стигне чак до днешните руски ботуши. Тук за българските малцинства в страната (като например цигани, турци, арменци и т.н.) изобщо не става дума, тъй като всички си зависи основно от българските граждани, населяващи тази страна. А защо не дезинфекцират периодично охраняемите (дадените на концесия) плажове? Защото винаги трябва да има по някоя и друга питанка, затова.

Лай-оморие. К'во повече да се каже?!

То или ще е алергия към мръсната вода, или алергия към всичките химии по басейните.

в София басейн Мария Луиза, след като го посетиш, се нареждаш с възпалена пишка на опашката в КВД... лекарката веднага те пита - на басейна ли си ходил? И ти дава мазило да мажеш и да търпиш сърбежите... Тази мръсотия и мизерия започна още след "голямата промяна", когато всяка мудра тръгна да печели като откачена тъпа глава

Ами като ходите в слънчев бряг и подобни гнусни крайчета, където да има "барчета и тоалетни" ще се разболявате! Истината е в дивия плаж... и в бг и в гърция има супер плажове.. но на масата и трябва кебабчета, мента и други простотии. + на бас че над половината плажари несъобразяват да се намажат за слънце, мислейки си че е полезно....

На мен от дете ми излизат ситни пъпчици по гърба като съм на морето. Това още от 80-те на миналия век. И какъв е този доктор, където е дал диагноза ''алергия от мръсна вода''? Дайте му името да му , или му кажете да си скъса дипломата! Как се доказва алергия, без тестване ? Хора с години не могат да разберат от какво са алергични , а този веднага - алергия от мръсна вода.

От години не ходя на нашето черноморие, защото дори извън сезона водата е мръсна и за 5 дни се изривам така, че после един месец не мога да се отърва от пъпките.

Поредната пропаганда! България е една от най-прекрасните страни в СВЕТА! А СЪМ ВИЖДАЛ МНОГО! Всеки ден изливате негативизъм против нея, а рекламирате други държави! Знаете ли, повечето които не са излизали да поживеят извън България я МРАЗЯТ и немогат да я оценят. НО тези които излязохме, я оценихме стократно! България не ми е дала НИЩО! Но не тя трябва да дава, а аз на нея. Няма по-хубава от България, аз съм Българин и най- малкото което мога да направя за нея е да я сложа на пеадестал! И никой неможе да ми го отнеме, независимо какви лъжи пишете всеки ден из медиите. Морето- лошо, лятото- горещо, храната- отрова! Лъжи, лъжи, лъжи. Все едно нищо хубаво няма в България! СРАМ! България над всичко!

Браво! Тези платени пропаганди в новините са толкова смешни.. който има обща култура, знае къде и как да ходи на море... а завистливите журналя сиг. само до слънчев бряг стигат и псуват...

а на мен и неприятният дъх, струящ на талази, от миризливите и неумити български усти, ми докарва дваж повече главоболия...

Преди месец сядам на плажа каваци до созопол, чадърите и шезлонгите по 15-20 кинта наредени гъз до гъз- да могат ората да си пръцкат в устите и да си слушат разговорите, водата беше мътна и в нея плуваха всякакви артефакти, за капак на вишката на спасителя опънати банери с огромна реклама на рекомфорт - хапчета против дрисък за малки и големи хахсхаа няма такова гето наречено курорт! Изчезнах с 200 :)

А така! Потопът в Гърция отнесе почиващите на "райското" гръцко море и сега услужливите журналя включиха ла.нометите по нашето. На госпожата, дето детето и се е изприщило ще и кажа следното. Ако е малко, родила си го късно и това е отслабило имунната му система. Ако е голямо, изприщило се е, щото си го помъкнала със себе си и му дуднеш по цял ден, вместо да го оставиш да си кара ваканцията на воля. Толкоз!

И кво нема угодия, нали така. Малко големо все Госпожата виновна. Размахал си пръст да кориш. А ти си най-перфектният. Само че и ти страдаш от това, че живееш Лайнландия. Признай си го. Помията при нас е на една ръка разстояние, дали простотия и чалга или просто зарази и алергии.

А за теб кое е угодията? Да прочетеш поредната тенденциозна статия, която посочва с пръст държаната ти, като виновна за всичките ти беди. И да въздишаш по чудните чужбини, дето ако си имал късмета да си там щеше да си "голямата работа". Вчера бях в командировка Букурещ. Как пък един от тамошните колеги не казал че морето ни е лайняно и почти всички си бяха планирали лятната почивка на него. За пореден път.

Това си е чиста истина(горе изнесеното).Синът ми925 г.) още първия ден се изрина от мръсната вода и с върна.Първо е премеждие да пътуваш по" Тракия"и късмет да се върнеш здрав от морето.Аз ходя вече 19 г. в Гърция и никога не съм имал здравословни проблеми.А да не казвам колко впечатляващи са им магистралите на фона на нашите -неуредени.

А аз няма да ти кажа колко пари е сурнала Гърцив за тези магистрали от ЕС Нама да повярваш

Синът ти, ако още първия ден се е пльоснал на плажа за 3-4 часа е изгорял жестоко. И за това не му е виновно нито морето, нито слънцето. Ако се е одрискал, да провериш с какво си го хранила преди тръгване и какво си му "завила" за из път. "Магистралата" до Солун не я знам как е в момента, ама преди 2 години наистина беше "прекрасна", особено в първите 60 километра след границата.

Добре ,че ми каза ,какво е правил синът ми ."Благодаря" ти, за ясновидския анализ.За уточнение ще кажа,че само е карал джет и се е прибрал .Дори не се е пекъл.Така ,че вярвам на статията.

А добро утро... Сега се усетихте... Бетонирахте цялото море, всички фекалии и помия се изливат в него. Няма риба вече... Жалко наистина.

Какво е бетонирано точно, планината се вижда от плажа??

пак до екс,много ми хареса думата главун- в ваше сео сигурно е много употрбявана от местните ;главуни;

Една диария се преживява , но удавяне НЕ !

То който не може да плува, само географската ширина ще да е причината да се удави ;)

Топли лайна и чадъри по 10 лева това ви чака на Беге черноморието !

18 лева за чадър и шезлонг. 6+==18 това не го ли знаеш?

Дежурната АНТИ-БГ статия през лятото.... Свикнали сме на анти рекламата. Предпочитам искрено намусените нашенци, отколкото фалшиво усмихнатите гърци с византийските им номерца или рисково посещение в Ердогания.

Гърците плащат Боко им подари 100 милиона вместо да построи пречиствателни станций по нашето море... Както казва народа Хубава работа ама гербарска

до екс,не съм бил и нямам намереня да ходя.живея на френската ривиера и не ми е актуално

Голяма работа са френските лайна!

Черно море е супер опасно ! Всичко изброено е нищо на фона на Десетките удавени в всеки сезон в Черно море ! Аз в Гърция не съм видял спасител и не съм чул някой да се удави !

В гръцките морета първо трябва да потънеш.

ти и за Путин не си чул.

Драска тъпака минуси без аргумент голяма простотия те затова сме в лаииииииината.

Има една книга озаглавена "Как да не станем жертва на водата", потърсете я, макар че едва ли ще я намерите. Има и нов вариант "Водна безопасност". Ако прочетете книгата и спазвате препоръките ще избегнете риска от удавяне.

Изрод

да не станем жертва на Черно море , не влизаме в него ! Просто и ефективно на 100 % !

Няма и да чуеш. Те гърците са хитри и анти реклама не си правят. Тези неща се премълчават, защото ще изгонят туристите. За сметка на това ние сме си тъпички и тръбим навсякъде за нещастието да си на нашето черноморие.

Статията е в стил "не ходете на нашето море". Яд ви е, че все още има хора, които ходят на нашето море и искате да ги откажете? От статията става ясно, че само по българското черноморие има всякакви зарази, които могат да ти докарат страховити болести като салмонелоза и др. Ако те те пропуснат, кърлежи дебнат в пясъка. С една дума няма оттърване, отидеш ли на БЪЛГАРСКОТО черноморие, болестите са ти в кърпа вързани. Такива неща се случват само при нас и ги няма никъде другаде по всички земни кълбета! А какво казват останлите милиони почиващи на нашето черноморие (без тези 54 във Варна и 27 в Бургас), това не ви интересува!? Важното е да се настроят хората против нашето, българското и да се пратят да почиват навън. Много патриотично! България кучета я яли, ама да знаете в Гърция колко е хубаво....

Точно си го написал - отидеш ли на нашето черноморие, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се разболлеш от нещо!!! Това е ФАКТ бре главун!!! Отидеш ли в Гърция, 99% няма да ти има НИЩО и 100% ще си починеш!!!

За твое сведение ходих на нашето море и ми няма нищо. Нито на мен, нито на околните. А това за гръцкото море го кажи на тези от Халкидики, които са били там онзиден и ги заля потоп!

За това бойкотирам нашето Лайноморие, защото ми писна от мърсотия, гадна храна, гадно обслужване , менте алкохол, скъпотия и цигания

има скъпи хотели, в които всичко е на ниво, ама като нети плащат от козяк редовно, ще спиш на плажа.

Дядо Шорош ми плаща скъпо и прескъпо и ходя на Френската Ривиера. Айде стига глупости дори и в скъпите хотели има егати гредите , особено с ол-инклузивите, където секирата е огромна

Откакто Доналд Дък осра морето, всякакви болести се появиха на плажа

Така е ако имаше руска военна техника , щяха да пречистят морето

Като пишете за Гърция задавате ли си въпрос, че голяма част от дестинациите им са осторви. Според Вас фекалните води от един остров без пречиствателна станция къде отиват ? ДА не би да ги бутилират и изнасят за България като разхладителни питиета ? А за кучетата по нашите плажове действително е отвратително. Откачам като видя някоя изкуфясала дъртофелница да води на синджир някакво помиярче и да му шепне " мами, мами", докато се целува с него. И то да пикае, дриска и т.н. навсякъде, да се къпе в морето и т.н. ДА се сложи глоба от 1000 лв. за кучета на плажа, че ми писна от тая кучешка държава. В къщи ако иска да спи или да се..с него. На плажа не - това е обществено място.

Гърците имат едни специални тръби, през които изпомпват обратните води на километри навътре (и надолу) в морето.

Ако мине още една буря на Халкидики Българското море ще стане радиоактивно

Защо пишете глупости, вярно е че Бг Черноморието е отвратително - в момента съм на него, няма да казвам в кой комплекс, така или иначе във всички ситуацията е еднаква - мръсни улици, сергии като на цигански пазар, дори хотела да е хубав - около него панаири от атракции и боклуци, човек се чувства като в гето. Плажа няма да го коментирам - в повечето случаи е отвратителен. Единствените места, които са приятни са голф - комплексите по северното Черноморие, но така или иначе там българи почти няма, няма ги и мизерните чужди туристи, които заливат другите комплекси. А сега ако сте ходил КЪДЕТО и да било в Гърция направете разликата, защото след нашето море отивам там - в луксозен хотел, който е разположен в една маслинова горичка, чувам само щурци по цял ден и по цяла нощ, храната е страхотна, дори само гръцката салата да ядеш пак е страхотна...Да, каменист плаж, но кристална вода - дъното се вижда и в нея не плува нищо друго освен рибки, така че кажете пак сега, че статията не е адекватна ...