Нова научна теория може да покаже, че Айнщайн е грешал

Нова научна теория твърди, че скоростта на светлината не е постоянна, като при възникването на Вселената е била по-висока.

Обратно в новината

Коментари - Нова научна теория може да покаже, че Айнщайн е грешал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прост съм, но смятам, че скоростта на светлината би трябвало да е зависима от гравитацията и да се забавя, когато минава покрай големи гравитационни обекти като черните дупки например.

простотия! Няма цифра 0.968 !! Набийте си го в глупавите глави! Цифрите са САМО 1,2,34,4,5,6,7,8,9 ! ТОЛКОЗ. Всичко друго е ГЛУПОСТ!!

и с 3

"Ако някога светлината е пътувала по-бързо от сега, спектърът на реликтовото излъчване ще има много точно измерение - 0.96478." Нема таквас простотия, баси... Спектърът на реликтовото излъчване имал бил измерение, ръйшли... Което даже не било таквоз, квото н'амщоси... Последният кретен, който опровергаваше Айнщайн, в последствие го изхвърлиха с ритници и подигравки от ЦЕРН.

В Опита на Майкелсън - Морли (1881-1887 има много истини за движението(скоростите) и за светлината , просто трябва да се видят.

1. Квантовата механика като цяло опровергава на Айнщайн, или поне я маргинализира до частен случай. а не универсален закон. 2. В основата си Айнщайн и неговата теория е проект (има много материали, четете!) , чиято цел е да обори (т.е. да скрие истината) за твърдението (подкрепено с факти) на Никола Тесла за етера и безплатната чиста енергия, която може да се черпи от него! По същите икономически и политически причини (интереси) много открития на Тесла стоят заключени в прашни шкафове и не виждат бял свят. Съвременната наука (във всичките й клонове) няма за цел истината и благоденствието на човечеството, а обслужва и е заложник на интересите на глобалните монополи и банки. Поради тази причина образованието (най-вече висшето) е почти без стойност... и претенциите на бизнесмените (като цяло) за подготвени специалисти будят горчив смях. Тези специалисти трябва да се създават на място, да се обучават в работна среда (полеви условия) и да се забрави за дипломи, свели висшето образование (в по-голямата му част) до доходен бизнес.

ОТЛИЧЕН АНАЛИЗ, но няма кой да го чуе.

Жоао - професор, Радан - президент... Некво шоу се заформя.

Уф тоя Айнщайн! Мине, не мине време и се окаже, че сбъркал нещо. Е..си каръка!

Последно колко награди да подготвя за светилата на физиката от форума на дир?

оу! открих го! точно! времето е относително времето тече различно сега в сравнение с момента след големие взрив! затова в сегашното време измерваме скоростта на светлината различна от сега! а може да е била същата! верно ми дайте нобеловата награда!!!

представете си го така сега има скорост на светлината във вакуум сега има друга скорост на светлината във вода имало е друга скорост на светлината в началото на вселената защото това е било друга система както водата е друга система различна от вакуума благодаря за нобеловата награда

и в трите среди скоростта на светлината е константа различна е в зависимост от системата

Ще дойде време, когато ще се разбере, че теорията на Айнщаин е ИЗМИСЛИЦА!!! А към момента, който има щастието да може да мисли и анализира, нека се поинтересува за биографията на Айни Щайни ............................

Всички теории са измислица, докато не се докажат, че и след това, докато не се оборят от следващата!!!

скоростта на светлината не е зависима от времето времето е относително скоростта на светлината е константа времето се променя в зависимост от гравитацията ако скоростта на светлината е била по-голяма след големия взрив за секунди тази разлика не зависи от времето което е относително а от състоянието на системата все едно имаш две различни системи вселената в микросекундите след големия взрив и вселената сега в двете системи може да действат различни физични закони според К теорията има 11 измерения но във всяка вселена добиват реализация 4 в нашата са триизмерното пространство + времето

че светлината не е повлиявана от гравитацията, а ние знаем, че опитно е установено отклоняването на слънчевата светлина при преминаване в близост до масивен обект.

имаш доказателства че скоростта на светлината зависи от гравитацията??

loyola

що сте толкова неграмотни бе?! В 0.968 има точно четири цифри и една десетична точка, та коя от тях е близка до ... ???

Къде е колизията с теорията на Айнщайн? Той говори за постоянство на скоростта на светлината във вакуум, а тези учени ни говорят за скоростта на светлината във Вселената. Във Вселената вакуум ли има?

В ресторант като си поръчаш супа топчета, има 2-3, останалото е топла водица. Долу горе така е и с вакуума във вселената.

Има материя и около нея вакуум

абсолютен вакуум.

Бива ги тези професори, и аз съм съгласен с тях, но всичко е преписано от новите книги на в момента най-добрия физик иранеца Мехран Таваколи Каше, съпоставим с Айнщайн. Иранеца представя съвсем нова теория за материята, не само това а дава и отговори на всички догми във физиката от рода на това как гравитацията минава през вакума ако вакума е нищо и гравитацията не е частица...

В този сняг , теории всякакви. Никак не си мислете, че сега не е време за мъко отрицание на действителността. Известна е и необходимата саможертва като се посегне към най- милото- червеното винце, готвено за Коледа, към сухото мезе, грижливо опазено от зъл данъчен поглед, лакоми погледи и подли тъщи.

Фири

Звучи ми логично чесно ви кажа. но не знам с кво ново ш ни огрее новата теорема.

Сега ще пътуваме по бавно до Криптон.Е това е истината.И повече боб ще ни тр. :)

"сателит", "цифра"?!

ХА! Чак пък да противоречи? Ми че то отдавна е известно че физичните константи не са съвсем постоянни. И те се менят с времето. А пък първите частички от секундата от самото начало на Големия Взрив нито един физичен закон не е бил в сила! Някои физически взаимодействия са се появили доста по-късно. Нищо ново под слънцето, а Айнщайн си е Айнщайн и теориите му си важат още.

точно това е момента че според айнщайновата физика всичко е относително с изключение скоростта на светлината а тази теория може да промени този постулат но наистина в това състояние на вселената скоростта на светлината е константа в предишно състояние може да е била по-висока

Ами значи за нашата вселена законите на Айнщайн са си много добри и си действат с пълна сила. Работата е там, че те не винаги са били в сила. Всъщност, има една поредица по един от телевизионните канали с водещ Морган Фрийман. Казва се "Through the wormhole". Много е интересно. Там водещи учени физици обясняват например за Големия Взрив. Има и серии посветени на квантовата механика. Та значи, истината е че никой не знае какво е било по време на Големия Взрив. Всъщност повечето физици изразиха мнение, че по това време законите на физиката просто не са важали, а сигурно са били в сила някакви други, непознати за нас закони. Значи едно нещо запомних със сигурност. От четирите фундаментални сили: Електромагнетизма, слабите, силните и гравитационните, вече е известно че в началото не са важали както сега. Например електромагнетизма и слабите взаимодействия са били една и съща сила. Затова има така наречената електрослаба теория - която обединява електромагнетизма и слабите ваимодействия (отговорни за радиоактивния бета разпад например). Така че, нищо сензационно не е станало. В смисъл, никой не е опровергал Айнщайн, така както Айнщайн не е опровергал Нютон. И сега и Айнщайн и Нютон са пак на мода (и учениците пак трябва да ги учат за огромно тяхно съжаление).

Бойко какво мисли по въпроса?! Само на НЕГО вярвам!

А нас забравихте ли? И ние сме авторитети в наука!

Щом не е Кравар ше бъде променено

То и скоростта на звука ще се окаже супер бавна- майката ти казва нещо, когато ти си 10 годинки, а започваш да го чуваш и да разбираш чак към 40.

е различна на различните височини, т.е. при различните плътности на атмосферата.

Айнщайновите теории малко трудно ще ги промените. Както сам е казал "Ако експеримента не потвърждава теорията, променете експеримента".

това не е нова теория това е теория обясняваща скоростта на инфлацията в началото на вселената но не противоречи чак толкова на айнщайн в онзи момент е била по-висока сега е по-ниска но и в двата момента е константа + това в уравнението: е=м.с^2 с е максималната скорост във вселената като може и да не е скоростта на светлината

Не го разбирам! Хем е константа ,хем се променя!?! Е , все пак не съм Един камък. :-)))

имаш съвсем различни състояния на системата в сегашното състояние на вселената скоростта на светлината е константа

Под възникването на вселената учените сигурно пак имат в предвид първите пико и нано секунди след Големият взрив. Интересно е как разгорещено спорят и знаят какво се е случвало между 3-тата и 4-тата пико секунди, цели томове могат да изпишат, а за 1 година след това вече нито знаят какво е ставало, нито ги вълнува.

Айнщайн имал ли е техниката ,с която се разполага днес??? иначе сте готови да го разобличите. И знаете ли той колко е ходил на училище? Все пак е гений.

Еееее тия антисемити пак оспорват богоизбрания

Светлината, както и някои други ефекти, като звук, водни вълни, електромагнитни вълни и т.н. не е нещо материално и съвсем не се движи! Когато говорим за скорост на светлина, звук и др. трябва да имаме предвид, че става дума за РАЗПРОСТРАНЕНИЕ на определено състояние в определена условна среда. Трудно се възприемат такива неща, тъй като скорост обикновено се свързва с движение на нещо материално от т.А до т.Б, примерно :)

А дали тогава си си задавал въпроса по какъв начин вълната на слънцето ти е напекла мозъка толкова?

Много просто - това е вълнов процес. При вълната се предава енергия, а не материя. Подсказка - напичането идва от инфра-червения спектър на вълновото излъчване.

Сблъскаха атома под земята, образуваха разрушителните земетресения в Италия и сега открили нещо...брей

Това е нещо като 2+2 = между 3 и 5

На кого му пука ...

Нищо не е в състояние да промени представите за Вселената на БХ, нали първо требе да ти е ясен Айнщайн.