ГДБОП вече може да шпионира ”Вайбър”, ”Фейсбук” и ”Скайп”

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от мобилни приложения като "Вайбър", "УатсАп", "Скайп" и др.

Обратно в новината

Коментари - ГДБОП вече може да шпионира ”Вайбър”, ”Фейсбук” и ”Скайп” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коврата по руски начело на столична община ВКОНТАКТЕ ли подслушва???

Telegram, Mullvard / VPNAsia (платен с Монеро през xmr.to), tutanota, protonmail. Шах и мат на Марксизма и неговите НЕГРАМОТНИ милЮционерчета!

Най-после всички комуняги ще бъдат вкарани в затвора. Само така ще се оправи България. Боко Борисов знае каво и как да направи.

един познат в англия, беше обявил в феиса че продава цигари, след няколко дни полицията му доиде на гости .... дали е било случаино , не знам, ама както и да е държавата не спи и затова са добре, а ние само мислим и нищо не правим

бг граждани работили на запад в няколко държави, несемеен, на около 42 г. е казвал на бг живеещи, учещи в западни страни. На мама казал и други: Аз нямам семейство, не пиши нищо против политиците, защото имаш дете, което с отличен завършва в.об.на запад, ще сторят зло на детето ти, децата ви, а и лекари , юристи преди време го казваха, подслушват-Цветанов, и това колко е доходоносно, да ни подслушват, нищо против, но еродираните не желаят и дори се срещаха през 2009 на улицата, защото не искат да узнаят неща, които само те между тях си искат да си ги знаят. То по зле и от Татово време. Да е жив и здрав Цветанов, нека ни подслушва, но първо нека е от системата да минат през Детектора на лъжата(не обикновените полицаи, а тези от икономическа, данс... ще му изпъкнат очките, ако знае какво са правили с малолетни, склонявали са ги , на село де, и недай си боже тези да ти подслушват, всичко е омотано като моето кълбо от вълна, дето плета цървулки на внучетата ми, пълен цирк, стана тая каквото стана-бабаитите ще ни подслушват, а скромните, с наведени глави през целият си живот и то отличници висшу да имат страх, срам и позор, машехо булгарийо !

Ей, какви сте кухи лейки. Значи когато слагате записвачки в роклите на децата за да слушате какво си говорят лелите в градината е добре? А когато излезе възможност вас да ви запишат не е добре? Де гиди, дряновица неокастрена, за вас, борци за свобода и демокрация.

Това е добро.

"Няма гаранция обаче, че няма да се ползва и без съд." Това е достатъчно за една демокрация да си свали управлението...

Нямам нищо против да ме слухтят... очаквам с нетърпение времето когато по СМРАД фоня и по АPP-овете ще може да се предват и миризми... ех тогаз... как ще се нама'ам с бобец, кисело зеле, люти чюшлета, лучец, праз, и чесън... и като се изрежа, я отпред, я от-зад... па ще им се запотят черчеветата на слухтящите...

А как се копират копията на копията на оригиналните сим карти който не са дори и на български мобилни оператори Амъъъ сегаааа

Най-после. Аман от ненаказани мошеници и лъжци. Сега вече ще ги хващат!

ААА ЕТО защо искат ОЩЕ ПАРИ за заплати :)))

Никой не ви е вкарал в никаква матрица, сами сте влезли вътре. Аз смартфон нямам, от две години нямам и GSM. Преди това имах 13-14 години, но просто реших, че не съм момче на повикване и си оставих само стационарния телефон.

Мислиш, че и стационарния телефон не може да се подслушва, ХАХ...

ЧЕСТИТО! Подпис: Оруел

То и сега не е нужно от такъв софтуер - отваряш фейсбука и гледаш обяви на здрави и прави коли - продавам я САМО на части. Питат го - абе какво и има, не я ли продаваш цялата. Не - само на части. Такива обяви са стотици.

няма да има престъпни банди повече и ще могат на базата на данни да ги предават на съда директно......истината е коренно различна и я знаят всички, от 10 души-9 се предлагат за доносници, защото те същите са членове на различни престъпни групи и много от тях се представят и за полицаи, както е с тел. измамниците и обикновени "обитатели" в жил. кооперации и най-различни случай. всичко това го знае цялото общество, нон стоп има репортажи на всички медии, но тези които трябва да ги знаят "не ги знаят"

за колко лева на час ги дрънкаш тези глупости?

Ще пази управлението наГРОБ и Борисов чрез шпиониране на българите. Това е явно доказателство,че се страхуват от гнева на мравките.

ГДПОП не са можели, не могат и няма да могат да подслушват неорганизирани престъпни структури, да не говорим за организирани такива. Единственото, което могат е да подслушват протестиращи срещу шефовете им и да изпълняват поръчки срещу конкуренти под формата на "проверка за легален софтуер"... За останалото нито имат акъл, нито образование, нито пък желание, начело с оня гологлавия Явор Колев, който направо смразява с компетентност. Добве, че намали медийните си изяви...

путин е виновен

уф..де да беше за това, ама единствено за това виновно ботоксовото джудже, светът щеше да е по-добро място за живеене.

кой знае и ти какъв си кифлюндер ама ....

брех... значи те не са подали официално искане до въпросните компании, а са КУПИЛИ ПИРАТСКИ СОФТУЕР? Мислех че това е подсъдимо :) ма нали съм идио...

Google Hangouts не е между тях, така че продължаваме да го ползваме с кеф.

Някой може ли да ми каже какво стана с пръстовите отпечатъци на хилядите пациенти, които имаха нещастието да се лекуват в този период ? Къде се пазят,кой ги пази , до кога и какво ще прави с тях ? Ако са имали тази система за подслушване, защо се слечи голямото грабене наречено КТБ ?

Шеф на районно на понеделнишкия развод - "до другия понеделник целия състав да знае какво е това "Вайбър", "Скайп", "УатсАп", "Фейсбук Месинджър", "Уичат", "Лайн", "КакаоТолк", "Кик Месинджър", че изпитвам!

Нищо не могат да подслушват, фуражките нямат акъл да го направят.Да не говорим, че да разбиваш криптирана информация само по себе си е престъпление... Но както и да е . На всеки с елементарна ИТ култура му е ясно, че Уатс ъп използва криптиране на съобщенията, което означава , че е почти невъзможно да бъдат прочетени в реално време. Единствено ако има инсталиран троянец на телефона, който да чете вече декрипнатитие съобщения..Но това пак си е вид хакване.До колко е легално да го прави НСБОП е друг въпрос.

абе бая си прост, тези които се занимават с рууткит или хакване въобще не приличат на Минчо Полицая, който гледаш по улиците. Това първо, второто е, че Дирекцията се казва ГДБОП, а не НСБОП и последното е, че с всички тези приложения по смартфоните отдавна са те набрулили с неща, които дори не подозираш, че ги имаш на телефона.

Добре дошли в света на демокрацията и свободата на словото роби :) Искам сега да се отчетат в края на годината, колко телефони измамници или автокрадци са заловили... въпреки, че знам от сега отговора...

Полз-дайте "Телеграм" Тя засега е единствената чат и разговорна програма, която не може да се подслушва.

стига са ни слушали в цру, елате в кгб ..

Както се казва "ще си го преместя в другия крачол".Че да не би досега да не можеха "да извличат информация".Най-накрая ще стане ясно защо по-умните нямат "Фейсбук" и която и да е от останалите антисоциални мрежи.

дкми

Че то от кога е новина, че въпросните чатове могат да се слушат на воля? Ама те били криптирани... моля ви се! Това е пепел в очите - нищо никъде не е криптирано. Всичко пристига в микрософт, фейсшит и т.н. в ЧИСТ вид. Всеки файл, всеки символ - абсолютно всичко, което скайп/фейсшит/вибер и т.н. зомбитата пускат.

Срещу само 18К лв ГДБОП са станали по-мощни в подслушването от Google и Apple взети заедно?

Но не и за телефонните измамници ! Там вече е бизнес . Не и за източване на цели банки под зоркия надзор на бнб . Вероятно организираната престъпност е причина за обира или фалирането на банки и предприятия та за това усилията са насочени към най-дребните и уязвими от всичко бандити . Или обикновените потребители . А необходимостта от съдебно разрешение за подслушване буди само снизходителни усмивки . Службите търсят старата власт и закони . . . има защо !!!!

С банките няма да се занимавате.Ние си к радем законно начело с искрено в и честно

Включете си encription на чатовете и ще ви четат дедовия. Или поне много ще трябва да се помъчат за да четат. По-този начин елиминирате възможност някой пъпчив оперативен да ви чете чата с гаджето!

Руският "Телеграм" все още е недосегаем. У рашата го блокираха, но те дават упътване за избягване блокировката. Ключа за криптиране е на собствения комп, което засега дава сигурност,

дкми

Няма такова нещо като ключ за криптиране на собствен компютър. Ти имаш нещо, но явно не знаеш, че има т.нар. MASTER KEY, с който всичко се декриптира. Не знам защо си мислите, че има непроследими съобщения?

Няма такъв кей. Явно не си запознат с алгоритмите за шифроване.

Мастер кей ползва баба ти като ходи до мазето. Някои неща ти надхвърлят нивото на компетентност. Говори за простички неща - какво ще е времето, кой какво написал във Фейса и други такива. В Телеграм се ползва публичен/частен ключ. При дължина на ключа от 1024 бита до сега никой в света не е успял да декодира съобщение. Скоро Нациналната Агенция по сигурност на Щатите бяха успяли да декриптират съобщение с ключ 128 бита по метоса Brute-force и то с много условности.

Ами то подслушват телефоните, следят скайп, вайбър и най-вече фейсбук - с това се занимават, затова няма и никой не иска да работи в Икономиката на България. Само с глупости се занимават, а след това и 20 заплати накуп получават и не плащат лични осигуровки и ползват куп привилегии. Ресурса на държавата се насочва не към Икономиката, а към защита на управлниците от народа.

Накарая ще останат да подслушват и охраняват ромите, защото само те ще останат в България, а те не плащат ток, вода, нямат компютър и телефон, дори адрес нямат. Карат си коли без винетки, застраховки и книжки и си свиркат.

Аз затова съм с Blackberry и ми дреми на шапката :D

Недей да ти дремИ, че той пък колко лесно се хаква не е истина.

Можеш ли да разясниш малко? Аз също съм с Блекбери, но съм чувал, че BBM-а "уж" е най-сигурнен, защото се криптирал и тн. Маркетинг ли е това само?

Мафията ще ни следи и електринно

Успех на ГДБОП ,но те знаят много добре , че мутрите и крими контингента не ползват социалните мрежи за комуникация. Така че ,пак ще отчитат дейност пред Цвъцко и "шефа" . А Цвъцко се закани преди време ,че ще контролира Фейсбук и т.н. Управляващите пак ще се "забавляват" с недоволните и критикуващи българи и вместо да се вслушат в критиките им , ще ги преследват.Това е държавата на Цветанов и компания....!

Те не го правят заради мутри и мафиоти, все пак последните са им работодатели. Правят го да тормозят обикновения човек, сакън да не "бунтува" хората срещу властимащите.

Власт имащи ще има винаги и винаги ще има недоволни от тях.....сега недоволни са червената мафия,че им спряха кранчетата за кардене и за това така пищят но те знаят само да крадат,палят и убиват....нали партизански им е произхода.....българските талибани!!

По-точно казано въпросните фирми са дали задна врата на националните полиции. И покрай това не само на тях

Мама ви мръсна ченгесарска. Сега ще има да следите жените и любовниците си, но за истински престъпления няма да го използвате. 100% гаранция

Ше зема и аз да си купя един такъв софт и ще следя кво си пише целия ми квартал тука! МУХАХАХАХАХАХА Ей, кви ИТ профани списват в копейкаджийския Сега! Сигурно уиндоВса не могат да си изгасят правилно!

Вестник Сега е най-големия рашистки парцал заедно с блиц и пик! Сами си решете, колко може да им се вярва!

То и ти си най-големия парцал тук, но продължаваш да пишеш

Хакери- ще имате доста работа, действайте!!!!

Luna0102

Обява за ГДБОП: Търсят се всякакви чикиджии.

Такъв софтуер би свършил добра работа в една нормална държава с неподкупни полиция и прокуратура ! Но у нас явно ще послужи да събира компромати за неудобни политици !

Ма то има ли "неудобни" политици в България!?!? Ако има някой не го барайте, ей тъй, за чешит и забава.

Щом като тия цървули са го купили значи другите мафиози го имат отдавна

И най-вероятно отдавна не се ползва. Ама най-новите версии на тези технологии на нашите не им дават да си помислят, че ги има. На руски сателитни служби няма как.

Сложих ти + заради глупостта да наречеш ДАНС "руска сателитна служба". Ако беше такава щеше да е ефективна.

Това е. От диктатура на пролетариата отдидохме към диктатура на селячеството. Сега изглежда съвсем логично, че в София махат и павираните улици - хората ги ползваха да изразяват радостта си от управниците. И в България никога не може да се направи една истинска служба която да пази и защитава националния интерес. Причината е, че такава служба неизменно ще тръгне след олигарсите, мафията и корумпираните политици. А без такава служба стратегическите обекти в страна са практически голи.

Не можело, а? Но, ако, Държавата може, то как ще се тълкува клонирането на банковите карти? Оправдание:" Ами, аз, така, само да видя какви регистрации има собственика в еди- къде-си...".

Най-много да научат с кого ще се еа и рецепта за копмот от круши. От телефона на майка ми - рецепта против мазоли на краката. Ми щом ги интересува, моля.

Знаем го тоя софтуер. Даже не се инсталира, работи безотказно само при показване. Викат му мека палка. Слагат телефона и софтуера един до друг и въвеждаш всички пароли за четене бързо и доброволно.

Така нареченият "подход на гумения маркуч", нали така?

Нямам Фейсбук, Скайпа го ползвам 5 пъти в годината, но мога да закрия и него, ел поща ми е само за регистрация в електронни библиотеки и ми я пълнят със спам, така че мога и без нея. Ще ми хванат дедовия.

Теб те шпионират офлайн. Все има някой доносник, който може да каже каквото трябва. Голям майтап сте ако мислите, че старите методи за събиране на информация са отменени. Даже плащаш и заплатата на кварталния и доносниците му!!! Ако няма нищо за теб в мрежата те следят извън мрежата. Могат да разберат от камерите по магазините и улиците къде ходиш, какво си купуваш. Мрежата е само едно ново средство, а старите средства си действат с пълна сила.

Да ме шпионира, бе! Знайш ли какви велики тайни ще научи! Колко пия у дома под асмата, кога слагам киселото зеле , с какъв прах пере жената, кога последно си купих червен пипер, коя марка тоалетна хартия ползвам. И докато събират тази ценна информация за мен, някой си джихадист минал границата ни спокойно и отишъл да гръмне някоя бомба в Англия или Франция.

А от WC-то ще извлича ли информация???!!!