Коментари - Бактериална, а не вирусна инфекция, е убила 4-годишното дете | Днес.dir.bg

Бактериална, а не вирусна инфекция, е убила 4-годишното дете

Бактериална, а не вирусна инфекция, е най-вероятната причина за смъртта на 4-годишното момиченце, което издъхна днес във врачанската болница.

Обратно в новината

Коментари - Бактериална, а не вирусна инфекция, е убила 4-годишното дете | Днес.dir.bg

Коментари

Моето дете също боледува от енцефалит на 1год. и 7месеца сега сме на 3г. беше си отишло, но господ ми го върна да ви кажа че всички доктори в такъв момент се шашкат и не знаят какво да правят.Ако имаш късмет да случиш на кадърен доктор и които знае какво да направи в този секунден момент то ще живее.Лошото е че вече много деца и възрастни се разболяват от тази болест, но за съжалени много лекари не са запознати със симптоми те и -приличащи на грип или настинка.Затова се случват тези фатални грешки.

Не е толкова важно какво конкретно е убило детето. Смъртта, за съжаление, е факт. Важни са причините, те трябва да се открият и отстранят за в бъдеще. Важно е да се изясни кой е сбъркал за да се стигне до този фатален край: джипито ли, в болницата ли или пък родителите са закъснели. Поне за в бъдеще да не се случват подобни трагични неща.

ВИЖДАМ ,ЧЕ ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ Е СЪС АКАДЕМИЧНИ ЗДРАВНИ ПОЗНАНИЯ,ВСЛЕДСТВИЕ ПЪЛНАТА "ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ" СЛЕД 1990 ГОДИНА И В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО...

Тук чета само - лекар да предпише антибиотик и тогава всичко е супер! А как ще ми обясните предписанията на моя личен лекар, който през последните 10 години ми изписва САМО клацид - единия път за бронхит, втория за фарингит, третия за хрема, а четвъртия (бях по друг повод) нищо ми нямаше, но реши, че гърлото ми е червено! И това в София! Без антибиограма, без кръвна картина!

Аз в България не съм чувал и виждал да се прави антибиограма. Всяко джипи, пък и доктори специалисти си предписват някакъв антибиотик, който са си заплюли и толкоз. Може би в някоя болница, в някой специален случай и да правят антибиограма.

Клацид е широкоспектърен антибиотик. Подходящ е за всички тези диагнози.

И дори когато не си болен, също ли? Защото имаше и такива случаи. И за уточнение, аз не съм смотан неграмотник, а доктор по биохимия!

И е прав д-р Мангъров като казва, че колкото един лекар е по-некадърен, толкова по-лесно и по-бързо изписва антибиотици! Защото все пак резистентните щамове НЕ СА МИТ!

Лекарите във врачанската болница не са получавали заплати от 4 мес.Чудно е защо още стоят да ги плюят разни тъпанари.

Ако са го лекували с хомеопатия, а не с антибиотици, поневе, видите, антибиотиците били много вредни.

Вие знаете ли, че в България такива болести като пневмония и гнойна ангина не се лекуват по клинична пътека? Мили нежни душици! Здравното касище ви прибира парите и когато се разболеете си кихате от джоба за всичко. Клинична пътека за пневмонии няма. Само, ако пневмонията е преди умирачка, може да бъде лекуван пациента по клинична пътека. Това са го рещили нашите просташки доктори, когато са определяли за кое да си плащаш и за кое да минеш метър по клинична пътека в някое си МБАЛ че. Лекарите в България са пълни простаци и убийци.

Глупако,прочети пътеките и виж,че има пътека пневмония,както за деца,така и за възрастни. А правилата за приемане и лечение са написани, не от лекари, а от дюмбелите в касата,където ти потъват парите.

Изказвам искрени съболезнования към семейството!Бог да прости на детето. Замислял ли се е някой,с какви методи за диагностика разполагат провинциалните болници?Защото всичко е точно-пари по правило НЯМА!Масата останали и все още работещи лекари,са оставени на принципа"Д-р Киун-лечителката от Дивия Изток,практики от 19в.". Другият аспект е,че деца,уви умират и в развитите страни,защото такъв е животът,да не дава Господ никому.Случват се за жалост,подобни случаи на свръх остри,най-често стрептотокови или Грам отрицателни,септични състояния.Където никой не може да помогне.Напълно съм убеден,че детските лекари във Враца,са включили венозен антибиотик при приемането.Но с методите им на диагностика,резултатите от посявки и пр.тестове,са щели да бъдат готови след 12-24-48 часа! Жалко за детето. Жалко и за злобарщината и тежката некомпетентност на много от драскачите.

Гнойна ангина в следствие на прекаран грип. Същото се развива и в моето гърло.

Eи всички сaмo търсят сензaции!! Mного гадно племе сте да знаете. истината е,че повечето хора не умират от грип, а от втората вълна бактериална инфекция, която се появява на 8мия ден след вируса. Tук в Aмериkа дете току що почина от същото усложнение, възпаление на мозъка, 2 седмици след грип...от бактериална инфекция. по принцип всеки трети човек бива нападнат от бактерия след грип...това са ушни инфекции, уринарни, кожни, и много рядко мозъчна. Tя е фатална, навсякаде по света. A за антибиотика...много гадно нещо е, но ако имате грип, дръжте антибиотик наблизо. при втора вълна температура или кожно възпаление, 2 дни след като грипа се подобри...тогава става много опасно, и трябва антибиотик незабавно!!!!

Не знам до кога ще действат антисептиците. Разви се ново поколение бактерии, които устояват на повечето антибиотици. Някои от тях могат да бъдат унищожени само от най-новите антибиотици. Нарлимер - MRSA - метицилин-резистентен стафилококус ауреус. Унищожава се само с Линезулид. Терапията струва 2-3 хиляди лева. Ако се развие резистентен бактерий след грип, изходът е смърт, ако не се приложи точният антисептик навреме, а това става само в клиники с микробиологични лаборатории, каквито в България се броят на пръсти.

Съболезнования на семейство. Относно антибиотиците. 1. Лекарите имат вина , че от презастраховане и да им е мирна главата изписяат антибиотик за зачервено гърло. До момента сме пили 3 пъти антибиотик и трите пъти беше излишен. Още 2 пъти ни изписаха и не дадохме , като единия път детето беше напълно здраво на следващия ден , а в другия случай след 2-3 дни. Да не говорим за антибиограма и други екстри. Сега информация има на всякъде и хората разбират че бг докторите лекуват по метода атб за всеки. При 90% вирусни инфекции. Което води до загуба на доверие в лекрите и когато действително се налага антибиотик може да се получи ефекта на лъжливото овчарче. Много е трудно като родител да прецениш дали да тровиш детето си с поредния антибиотик изписан на око , или да рискуваш без. Всеки е чувал от гурбетчии че на запад до 3тия ден от болестта не изписват нищо , след него нурофен и след 5ия антибиотик евентуално. 2. Антибиотиците не се изобщо безвредни. След 3 курса антибиотик преди 4 години ми се прецака стомаха и няма оправяне. Не само че са вредни , а вредата която нанасят е за цял живот. Мога да кажа че си съсипах здравето с антибиотик.

Пациентите у нас винаги са прави и недоволни-ако им предпишеш антибиотик-защо си го предписал,ако не го назначиш-защо не си го назначил.Затова лекарят трябва да си гледа съвестно работата и да не се влияе от разбирачите,чиито брой се увеличава след всяко влизане в Гугъл'а.

Не вярвам тежко болно дете в болница да е оставено без емпирична антибиотична терапия.

Може би това точно е грешката. Пусната ли е микробиология? Правени ли са опити за ескалация с резервни антибиотици? Най вероятно не.

При остроразвиващи се инфекции микробиологията малко помага,но трябва да се "пуска", за да намалеят аргументите на всезнаещите.

Резултатът от микробиология излиза за от 3 до 5 дни т.е. изисква се технологично време, за тези три дни динамиката е бърза и за това терапията се дели на: емпирична, патогенетична и симптоматична. Но Ганьо разбира от всичко. Той и без да е учил 10 години пак си мисли, че е на "ти" с медицината. Отделен е въросът, че посявка от гърлен секрет, храчка и т.н. не е с висока информативност, защото профанизираните ви и полирани мозъчета не знаят и, какво е носителство.

Приеха ме по спешност в австрийска болница заради грип. Разликата между грип и бактериална инфекция е много тънка. При изследванията ми видяха около 49 показателя, в България се виждат максимум 10 показателя и при тоя лимит не знам как различават дали е грип или бактериална инфекция

Хвърлят една монета от "новите" 2 лв - ези - вирусна тура - бактериална и ти казват резултата

По принцип се назначава изследване на секрет, но понякога просто те почват с антибиотици и квото стане! ;)

Съболезнования на семейството. Не се нахвърлям, нито върху лекарите, нито върху пациентите поради оскъдната информация от статията. Но, опитът ми е показал, че има и лекари и "лекари" и пациенти и "пациенти". Няма да забравя, когато в кабинета ми в пика на грипната епидемия, как едно дете с данни за стрептококова ангина и последващ положителен тест за стрептококи, майката се тръшкаше и рева 40 мин. в цялата навалица, че изписвам антибиотик на детето и, който бил отрова..... Сто пъти ме попита не може ли да му трие гърлото със сода бикарбонат или "някаква хомеопатия", но без антибиотично лечение. След моят отказ за бабини илачи и предписана терапия от мен, я помолих ако отказва терапията ми да се подпише , че отказва назначената терапия. Така че колеги, оправяйте си документацията и бъдете стриктни и не се подавайте на истерясали майки информиращи се за терапия от форуми за майки и беПка.

Разбирам ви! Днешните майки са върха на пирамида от некомпетентност, обърканост и съвети дадени в бгмама в почти 100% напълно малоумни, но пък всички мами ги следват. На децата не се дава вода. Поне до 1 годинка. На децата не се дава никакво мляко поне до 10 години - то е канцерогенно. На децата не се дава готвено никога , може само солети. Виждал съм стотици малоумници, наричащи себе си майки, които се тъпчат с тлъсто месо, чипс и всякакви боклуци, а децата им се хранят по диети писани в Аушвиц. Същата работа с антибиотиците - те са отрова. Както и всяко друго лекарство. Те си купуват морска вода. Или сребърна вода. Или френски физиологичен разтвор на едни хубави цени. Обаче френски...

Винаги се опитвам да се поставя и от другата страна, но в рамките на разумното. Обяснявам и т.н., но понякога си казвам, че не заслужават търпението ми, защото после се прибирам смазана и вместо да си обърна внимание на децата аз постоянно си мисля: тази сега, какво направи. Как ли е детето? Дадох на пациент с хипертония терапия, ама той ми каза, че и така си е добре вече пета година, да не получи инсулт... и все мира не ми дава. И вече усещам, че съм на предела на силите си, и така, както плюят лекарите, че са само за бой или некадърници, не отричам, че всички са бели и добри, така има пациенти ако не с нулева, то поне с изключително ниска здравна култура....

Грипът е вирусно заболяване, което обаче буквално за часове срива имунитета и организмът е отворена врата за всякакви бактериални инфекции или обостряне на хронични или недоизлекувани такива. Правилото, че при грип не се изписва антибиотик изначално е сгрешено. Защото грипът рядко протича като самостоятелна инфекция. и особено при децата и при най-възрастните хора до 100% от случаите е намесена и бактериална инфекция.

И става така, че докато детенце е било лекувано симптоматично за грип с Панадолче и други подобни, бактериите са стигнали до мозъка и от там насетне нещата са почти неспасяеми. Не слушайте медиите, които бълват информация, че антибиотици при грип не може, не само че може, ами е и препоръчително. Често пъти и самите лекари не преценяват добре тънката граница между грипа и проявената вече бактериална инфекция.

Просто в медиите работят хора дето едсно изричение немогат да напишат без 2-3 правописни грешки, а отделно неса в час с материята и пишат абсолютни хуморески. Наистина грипа не се лекува с антибиотици. Ама усложненията които причинява се лекуват. А новите щамове вируси с които ни поливат са брутални и ако не се нагълташ профилактично с антибиотик работата става зле.

Неприятен инцидент звучи малко неуважително, когато става дума за умрял човек. По-добре да бяха писали лична трагедия или нещастен слуяай или и аз не знам.Но така е доста дразнещо.

Медиците във Враца не са спазили основно правило в българската медицина. Пациент в тежко състояние да не се приема за болнично лечение, а да бъде препратен към Пирогов.

Ако е така, защо не обясните на хората,че всеки човек носи в носната кухина, синусите,лигавицата и др. патогенни/лоши бактерии. Когато вирусът ''пребори'' имунната система, тези патогенни/лоши бактерии атакуват и преборват организма . Само антибиотик навреме би ги спрял. Обяснете на хората, че антибиотика не е по-вреден от една ракия например, но само и единствено лекар може да го препоръча. Естествено ако отидете на лекар.

Антибиотиците също сриват имунната система. Така че е противопоказно да се взимат без да има нужда, особено пък ако има вирусна инфекция.

На практика антибиотични свойства има и киселото мляко и меда например. И много други храни , които убиват бактерии. Лошо е когато неправилно приложен антибиотик не убие бактериите, а само им предостави възможност да изградят ''имунитет'' срещу него. Това става когато антибиотици се предписват не от лекар, или не се пият в нужния интервал, а се прекъснат по рано! За това е важно лекар да каже какъв антибиотик да пиете и колко време. Ако трябва и втори антибиотик се пие,за да се убият бактериите и не се допусне резистентност.

Имунния отговор срещу вирусна инфекция като грип например ,има определен период. След това организма преборва вируса обикновено, но имунната система се изчерпва и бактериите за които споменах причиняват инфекциии. Виж статията. Говорим за бактериална инфекция , която евентоално е след вирусна;)

При стрептококи ги изследват дали са от патогенния щам, май беяе Б и , ако е така се дава 100 процента антибиотик. А иначе, без лабораторно изследване се дава на малки деца директно антибиотик. Аз, когато имам ангина си е лекувам с бабешки методи, но при децата не рискувам, особено ако има и висока температура. Което не значи, че всеки път при зачервено гърло търся антибиотик... Абе, да не се случва.

'ми пийте си антибиотиците за щяло и нещяло. Това, което казвам, е че първо трябва да се постави адекватна диагноза, а чак след това да се взима антибиотик. Много поздрави на гъбичките от мен.

Коментари - Бактериална, а не вирусна инфекция, е убила 4-годишното дете | Днес.dir.bg

Бактериална, а не вирусна инфекция, е убила 4-годишното дете

Бактериална, а не вирусна инфекция, е най-вероятната причина за смъртта на 4-годишното момиченце, което издъхна днес във врачанската болница.

Обратно в новината

Коментари - Бактериална, а не вирусна инфекция, е убила 4-годишното дете | Днес.dir.bg

Коментари

Моето дете също боледува от енцефалит на 1год. и 7месеца сега сме на 3г. беше си отишло, но господ ми го върна да ви кажа че всички доктори в такъв момент се шашкат и не знаят какво да правят.Ако имаш късмет да случиш на кадърен доктор и които знае какво да направи в този секунден момент то ще живее.Лошото е че вече много деца и възрастни се разболяват от тази болест, но за съжалени много лекари не са запознати със симптоми те и -приличащи на грип или настинка.Затова се случват тези фатални грешки.

Не е толкова важно какво конкретно е убило детето. Смъртта, за съжаление, е факт. Важни са причините, те трябва да се открият и отстранят за в бъдеще. Важно е да се изясни кой е сбъркал за да се стигне до този фатален край: джипито ли, в болницата ли или пък родителите са закъснели. Поне за в бъдеще да не се случват подобни трагични неща.

ВИЖДАМ ,ЧЕ ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ Е СЪС АКАДЕМИЧНИ ЗДРАВНИ ПОЗНАНИЯ,ВСЛЕДСТВИЕ ПЪЛНАТА "ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ" СЛЕД 1990 ГОДИНА И В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО...

Тук чета само - лекар да предпише антибиотик и тогава всичко е супер! А как ще ми обясните предписанията на моя личен лекар, който през последните 10 години ми изписва САМО клацид - единия път за бронхит, втория за фарингит, третия за хрема, а четвъртия (бях по друг повод) нищо ми нямаше, но реши, че гърлото ми е червено! И това в София! Без антибиограма, без кръвна картина!

Аз в България не съм чувал и виждал да се прави антибиограма. Всяко джипи, пък и доктори специалисти си предписват някакъв антибиотик, който са си заплюли и толкоз. Може би в някоя болница, в някой специален случай и да правят антибиограма.

Клацид е широкоспектърен антибиотик. Подходящ е за всички тези диагнози.

И дори когато не си болен, също ли? Защото имаше и такива случаи. И за уточнение, аз не съм смотан неграмотник, а доктор по биохимия!

И е прав д-р Мангъров като казва, че колкото един лекар е по-некадърен, толкова по-лесно и по-бързо изписва антибиотици! Защото все пак резистентните щамове НЕ СА МИТ!

Лекарите във врачанската болница не са получавали заплати от 4 мес.Чудно е защо още стоят да ги плюят разни тъпанари.

Ако са го лекували с хомеопатия, а не с антибиотици, поневе, видите, антибиотиците били много вредни.

Вие знаете ли, че в България такива болести като пневмония и гнойна ангина не се лекуват по клинична пътека? Мили нежни душици! Здравното касище ви прибира парите и когато се разболеете си кихате от джоба за всичко. Клинична пътека за пневмонии няма. Само, ако пневмонията е преди умирачка, може да бъде лекуван пациента по клинична пътека. Това са го рещили нашите просташки доктори, когато са определяли за кое да си плащаш и за кое да минеш метър по клинична пътека в някое си МБАЛ че. Лекарите в България са пълни простаци и убийци.

Глупако,прочети пътеките и виж,че има пътека пневмония,както за деца,така и за възрастни. А правилата за приемане и лечение са написани, не от лекари, а от дюмбелите в касата,където ти потъват парите.

Изказвам искрени съболезнования към семейството!Бог да прости на детето. Замислял ли се е някой,с какви методи за диагностика разполагат провинциалните болници?Защото всичко е точно-пари по правило НЯМА!Масата останали и все още работещи лекари,са оставени на принципа"Д-р Киун-лечителката от Дивия Изток,практики от 19в.". Другият аспект е,че деца,уви умират и в развитите страни,защото такъв е животът,да не дава Господ никому.Случват се за жалост,подобни случаи на свръх остри,най-често стрептотокови или Грам отрицателни,септични състояния.Където никой не може да помогне.Напълно съм убеден,че детските лекари във Враца,са включили венозен антибиотик при приемането.Но с методите им на диагностика,резултатите от посявки и пр.тестове,са щели да бъдат готови след 12-24-48 часа! Жалко за детето. Жалко и за злобарщината и тежката некомпетентност на много от драскачите.

Гнойна ангина в следствие на прекаран грип. Същото се развива и в моето гърло.

Eи всички сaмo търсят сензaции!! Mного гадно племе сте да знаете. истината е,че повечето хора не умират от грип, а от втората вълна бактериална инфекция, която се появява на 8мия ден след вируса. Tук в Aмериkа дете току що почина от същото усложнение, възпаление на мозъка, 2 седмици след грип...от бактериална инфекция. по принцип всеки трети човек бива нападнат от бактерия след грип...това са ушни инфекции, уринарни, кожни, и много рядко мозъчна. Tя е фатална, навсякаде по света. A за антибиотика...много гадно нещо е, но ако имате грип, дръжте антибиотик наблизо. при втора вълна температура или кожно възпаление, 2 дни след като грипа се подобри...тогава става много опасно, и трябва антибиотик незабавно!!!!

Не знам до кога ще действат антисептиците. Разви се ново поколение бактерии, които устояват на повечето антибиотици. Някои от тях могат да бъдат унищожени само от най-новите антибиотици. Нарлимер - MRSA - метицилин-резистентен стафилококус ауреус. Унищожава се само с Линезулид. Терапията струва 2-3 хиляди лева. Ако се развие резистентен бактерий след грип, изходът е смърт, ако не се приложи точният антисептик навреме, а това става само в клиники с микробиологични лаборатории, каквито в България се броят на пръсти.

Съболезнования на семейство. Относно антибиотиците. 1. Лекарите имат вина , че от презастраховане и да им е мирна главата изписяат антибиотик за зачервено гърло. До момента сме пили 3 пъти антибиотик и трите пъти беше излишен. Още 2 пъти ни изписаха и не дадохме , като единия път детето беше напълно здраво на следващия ден , а в другия случай след 2-3 дни. Да не говорим за антибиограма и други екстри. Сега информация има на всякъде и хората разбират че бг докторите лекуват по метода атб за всеки. При 90% вирусни инфекции. Което води до загуба на доверие в лекрите и когато действително се налага антибиотик може да се получи ефекта на лъжливото овчарче. Много е трудно като родител да прецениш дали да тровиш детето си с поредния антибиотик изписан на око , или да рискуваш без. Всеки е чувал от гурбетчии че на запад до 3тия ден от болестта не изписват нищо , след него нурофен и след 5ия антибиотик евентуално. 2. Антибиотиците не се изобщо безвредни. След 3 курса антибиотик преди 4 години ми се прецака стомаха и няма оправяне. Не само че са вредни , а вредата която нанасят е за цял живот. Мога да кажа че си съсипах здравето с антибиотик.

Пациентите у нас винаги са прави и недоволни-ако им предпишеш антибиотик-защо си го предписал,ако не го назначиш-защо не си го назначил.Затова лекарят трябва да си гледа съвестно работата и да не се влияе от разбирачите,чиито брой се увеличава след всяко влизане в Гугъл'а.

Не вярвам тежко болно дете в болница да е оставено без емпирична антибиотична терапия.

Може би това точно е грешката. Пусната ли е микробиология? Правени ли са опити за ескалация с резервни антибиотици? Най вероятно не.

При остроразвиващи се инфекции микробиологията малко помага,но трябва да се "пуска", за да намалеят аргументите на всезнаещите.

Резултатът от микробиология излиза за от 3 до 5 дни т.е. изисква се технологично време, за тези три дни динамиката е бърза и за това терапията се дели на: емпирична, патогенетична и симптоматична. Но Ганьо разбира от всичко. Той и без да е учил 10 години пак си мисли, че е на "ти" с медицината. Отделен е въросът, че посявка от гърлен секрет, храчка и т.н. не е с висока информативност, защото профанизираните ви и полирани мозъчета не знаят и, какво е носителство.

Приеха ме по спешност в австрийска болница заради грип. Разликата между грип и бактериална инфекция е много тънка. При изследванията ми видяха около 49 показателя, в България се виждат максимум 10 показателя и при тоя лимит не знам как различават дали е грип или бактериална инфекция

Хвърлят една монета от "новите" 2 лв - ези - вирусна тура - бактериална и ти казват резултата

По принцип се назначава изследване на секрет, но понякога просто те почват с антибиотици и квото стане! ;)

Съболезнования на семейството. Не се нахвърлям, нито върху лекарите, нито върху пациентите поради оскъдната информация от статията. Но, опитът ми е показал, че има и лекари и "лекари" и пациенти и "пациенти". Няма да забравя, когато в кабинета ми в пика на грипната епидемия, как едно дете с данни за стрептококова ангина и последващ положителен тест за стрептококи, майката се тръшкаше и рева 40 мин. в цялата навалица, че изписвам антибиотик на детето и, който бил отрова..... Сто пъти ме попита не може ли да му трие гърлото със сода бикарбонат или "някаква хомеопатия", но без антибиотично лечение. След моят отказ за бабини илачи и предписана терапия от мен, я помолих ако отказва терапията ми да се подпише , че отказва назначената терапия. Така че колеги, оправяйте си документацията и бъдете стриктни и не се подавайте на истерясали майки информиращи се за терапия от форуми за майки и беПка.

Разбирам ви! Днешните майки са върха на пирамида от некомпетентност, обърканост и съвети дадени в бгмама в почти 100% напълно малоумни, но пък всички мами ги следват. На децата не се дава вода. Поне до 1 годинка. На децата не се дава никакво мляко поне до 10 години - то е канцерогенно. На децата не се дава готвено никога , може само солети. Виждал съм стотици малоумници, наричащи себе си майки, които се тъпчат с тлъсто месо, чипс и всякакви боклуци, а децата им се хранят по диети писани в Аушвиц. Същата работа с антибиотиците - те са отрова. Както и всяко друго лекарство. Те си купуват морска вода. Или сребърна вода. Или френски физиологичен разтвор на едни хубави цени. Обаче френски...

Винаги се опитвам да се поставя и от другата страна, но в рамките на разумното. Обяснявам и т.н., но понякога си казвам, че не заслужават търпението ми, защото после се прибирам смазана и вместо да си обърна внимание на децата аз постоянно си мисля: тази сега, какво направи. Как ли е детето? Дадох на пациент с хипертония терапия, ама той ми каза, че и така си е добре вече пета година, да не получи инсулт... и все мира не ми дава. И вече усещам, че съм на предела на силите си, и така, както плюят лекарите, че са само за бой или некадърници, не отричам, че всички са бели и добри, така има пациенти ако не с нулева, то поне с изключително ниска здравна култура....

Грипът е вирусно заболяване, което обаче буквално за часове срива имунитета и организмът е отворена врата за всякакви бактериални инфекции или обостряне на хронични или недоизлекувани такива. Правилото, че при грип не се изписва антибиотик изначално е сгрешено. Защото грипът рядко протича като самостоятелна инфекция. и особено при децата и при най-възрастните хора до 100% от случаите е намесена и бактериална инфекция.

И става така, че докато детенце е било лекувано симптоматично за грип с Панадолче и други подобни, бактериите са стигнали до мозъка и от там насетне нещата са почти неспасяеми. Не слушайте медиите, които бълват информация, че антибиотици при грип не може, не само че може, ами е и препоръчително. Често пъти и самите лекари не преценяват добре тънката граница между грипа и проявената вече бактериална инфекция.

Просто в медиите работят хора дето едсно изричение немогат да напишат без 2-3 правописни грешки, а отделно неса в час с материята и пишат абсолютни хуморески. Наистина грипа не се лекува с антибиотици. Ама усложненията които причинява се лекуват. А новите щамове вируси с които ни поливат са брутални и ако не се нагълташ профилактично с антибиотик работата става зле.

Неприятен инцидент звучи малко неуважително, когато става дума за умрял човек. По-добре да бяха писали лична трагедия или нещастен слуяай или и аз не знам.Но така е доста дразнещо.

Медиците във Враца не са спазили основно правило в българската медицина. Пациент в тежко състояние да не се приема за болнично лечение, а да бъде препратен към Пирогов.

Ако е така, защо не обясните на хората,че всеки човек носи в носната кухина, синусите,лигавицата и др. патогенни/лоши бактерии. Когато вирусът ''пребори'' имунната система, тези патогенни/лоши бактерии атакуват и преборват организма . Само антибиотик навреме би ги спрял. Обяснете на хората, че антибиотика не е по-вреден от една ракия например, но само и единствено лекар може да го препоръча. Естествено ако отидете на лекар.

Антибиотиците също сриват имунната система. Така че е противопоказно да се взимат без да има нужда, особено пък ако има вирусна инфекция.

На практика антибиотични свойства има и киселото мляко и меда например. И много други храни , които убиват бактерии. Лошо е когато неправилно приложен антибиотик не убие бактериите, а само им предостави възможност да изградят ''имунитет'' срещу него. Това става когато антибиотици се предписват не от лекар, или не се пият в нужния интервал, а се прекъснат по рано! За това е важно лекар да каже какъв антибиотик да пиете и колко време. Ако трябва и втори антибиотик се пие,за да се убият бактериите и не се допусне резистентност.

Имунния отговор срещу вирусна инфекция като грип например ,има определен период. След това организма преборва вируса обикновено, но имунната система се изчерпва и бактериите за които споменах причиняват инфекциии. Виж статията. Говорим за бактериална инфекция , която евентоално е след вирусна;)

При стрептококи ги изследват дали са от патогенния щам, май беяе Б и , ако е така се дава 100 процента антибиотик. А иначе, без лабораторно изследване се дава на малки деца директно антибиотик. Аз, когато имам ангина си е лекувам с бабешки методи, но при децата не рискувам, особено ако има и висока температура. Което не значи, че всеки път при зачервено гърло търся антибиотик... Абе, да не се случва.

'ми пийте си антибиотиците за щяло и нещяло. Това, което казвам, е че първо трябва да се постави адекватна диагноза, а чак след това да се взима антибиотик. Много поздрави на гъбичките от мен.