Киселото мляко намалява риска от инфаркт с до 30%

Киселото мляко намалява риска от инфаркт за хората с високо кръвно налягане, съобщи в. "Дейли мейл".

Обратно в новината

Коментари - Киселото мляко намалява риска от инфаркт с до 30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубу, ама къде може да се купи кисело мляко? Срок на доставка, цени?

комунисти - онанисти не яжте кисело мляко

Киселото мляко може да намалява риска от инфаркт, но цигарите и ракията не прощават.

Киселото мляко съдържа калций, но човек усвоява само 25 % от него. Молекулата на млякото трудно се усвоява, създава се в организма киселинна среса с ниско ph и за да се пребори с това, създава алкална среда като използва наличния в кръвта калций и в костите. Според световно изследване, сиренето е основен причинител на рак на дебелото черво.

Ти май си веган?

Това отдавна не се продава в България

Може ли по-подробно.

За сметка на това репите и марула са мно гот , нали. Световно изследване показва че който иде репи , голям ще порасте. Рак на червото нивгъш няма да улови , само хронично възпаление - СРДЧ щото карантията ни не е кравешка

Във всеки магазин продават. Това че не е истинско са пълни щуротии. Вярно е че някои слагат добавки , но има и много истински млека. Това че не вкисва като едно време е поради това че стрина пена вече не бърка в бурканя , след като пръста и е бил на едно по-топло място и от промяна в съотношението на бактериите.

а не мляко!

Зобай си ГМО-тата и Препаратите за растителна защита и си трай. Те не само ще те вкатат в болницата (с различни заболявания), но и в гроба!

тахън,сусам,бадеми...калции от растителен произход...!!!

Това в магзините е палма и химия.

Най-добре е ракийка с айрянче!

И коя българска марка , производител на кисело млеко си плати тази реклама ? Продуктово позициониране , да ви таковам у Дуррниците .

Тоест, стреклата на инфарктомера стига до деление 30 и повече не може да вдигне, така ли да го разбираме?

ДА , НО АКО Е ИСТИНСКО - А ТАКОВА НЯМА И НЯМА И ДА ИМА .

МОЛЕКУЛАТА НА МЛЯКОТО?!!!! Е, това изказване изби де що риба беше останала! То и останалите глупости не падат по-долу.

Аз купувам едно Заяна- нарочно сменена буква 4,5 проца Трае един месец без хладилник и ми е чудно като как ще ме предпазва от инфаркт Върших работа на един хлебар в Гърция и по пътя се разприказва какво съдържа та трае две и повече седмици та сега ме е страх и хляб да ям

... аз си вземам истинско мляко от истинска крава след това си подквасвам млякото - и то става истинско :)

Киселото мляко сигурно е много полезно - остава само да внесат такова че по нашите търговски мрежи няма такова.

Само дето не всички могат да си купуват кисело мляко в България, а само некви ментета, дето изкарват и 20 дена отворени в хладилника.

Къде е това кислело мляко за да си го купим?

Отиваш до пазара - има доста фермери които продават прясно в бутилки , и после си го квасиш . Става перфектно !

аз съм от малко по големите тинейджъри и помня в зората на тъй лелеяната демокрация когато Данон купуваше Сердика как техния мениджър се изтъпанчи по телевизията и се изказа че ние българите не знаем как се прави кисело мляко Е НАУЧИХА НИ - КИСЕЛО МЛЯКО БЕЗ МЛЯКО СИРЕНЕ ОТ ГАСЕНА БАР КАШКАВАЛ ОТ ПАЛМОВО МАСЛО И КОЛБАСИ ОТ МЕСО НО БЕЗ МЕСО а ние сме възприемчиви Само рака на дебелото черво стомаха и т,н придоби бедствени параметри кОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТОЛКОВА ПО ДЕБЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ -ЗА НЯКОИ ЕСТЕСТВЕНО

Мрънкачите винаги намират причина.

ПОЛЗАТА ОТ КИСЕЛОТО МЛЯКО СЕ ЗНАЕ ОТ ВЕКОВЕ.СТАВА ВЪПРОС ЗА КИСЕЛО МЛЯКО НАПРАВЕНО ОТ ПРЯСНИ ИЗДОЕНО ОТ ЖИВОТНИ ГЛЕДАНИ С ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА.В БЪЛГАРИЯ ИМА ПЕТ КРАВИ НА КРЪСТ И ТОЛКО ОВЦЕ.ПРОИЗВЕЖДАТ СЕ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ.КАК СТАВА ТОВА КАТО НЯМАМЕ ТАКОВА ПРОИЗВОДСТВО НА ПРЯСНО МЛЯКО?ОДГОВОРЪТ Е ЧЕ ВСИЧКОТО КИСЕЛО МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ СЕ ПРАВЯТ ОТ БЕЗСЪВЕСТНИТЕ И ПРЕСТЪПНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ СУХО МЛЯКО,НИШЕСТЕ,ПАЛМОВО МАСЛО И ОЩЕ КУП БОКЛУЦИ.КОНТРОЛ И СТАНДАРТ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЯМА НИКАКЪВ.

Какво е това ?! Има ли такъв продукт на българския пазар ?!

БГ кисело мляко е много добър продукт и ние българите сме едни от малцината Богопомаани да го ползваме ежедневно. В момент има поне 5 марки с уникално добър вкус и качество . И все пак всеки има право да избира да вярва на ракията ,или киселото мляко;) Гледам разни тролчета хвалят ракията и сланината , а плюят по киселото мляко:)))

Правилно, даже сега с консервантите и добавките, полезните му качества ги неутрализират, особено помага при натравяния.

Става въпрос за киселото мляко на баба и дядо, домашно производство от домашно отгледани животни, а не купено от магазините, което съдържа сухо мляко, палмово масло, нишесте и други добавки, някои от които са вредни за здравето.

Прясното мляко също не е за пиене !

Прясното мляко дори е вредно, защото е предназначено за малките на кравите, козите или други подобни. Най-полезно е козето мляко, защото козлето по наддаване на тегло и големина прилича на хората.

В кауфа, има над 30 марки "кисело мляко" - и 30 те са направени от латекс и свинска мас.

Вижте, наистина е по-добре когато си тъп, просто да си мълчиш за да не изпъкваш. В едни от най-дълголетните държави (Казахстан, Азербайджан и т.н.) са на първо място по консумацията на млечни продукти и ПРЯСНО МЛЯКО. Аз изпивам литри прясно и кисело и съм машина от мускули. Така, че си пийте там соевото и оризовото мляко и не се опитвайте да разсъждавате.

И аз се чудя , колко трябва да си прост , за да твърдиш че млякото е вредно за бозайник и трудно се усвоявало.

На баба ви на село киселото мляко на третия ден смърди на прокиш, защото е бъкано с бактерии различи от лактобациликус булгаригус и стрептококус термофилис,какивто само трябв да има. И ДА НЕ ТЕ ПРОСТИ ДЕБИЛИ, ПРОБВАЙТЕ/АЗ СЪМ ПРОБВАЛ/ ПОДКВАСВАЛ СЪМ 5 ВИДА КУПЕНИ ПРЕСНИ МЛЕКА, С РЗЛИЧНИ 10 ВИДА КИСЕЛИ ЗА ПОДКВАСА И ВИНАГИ СЕ ПОЛУАВА ДОБРО КИСЕЛО МЛЯКО. Ако прясното мляко от магазина не е в ред няма как тези толкова претенциозни бактерии в подквасата да оживеят и развият като подквасят млякото.

Бактериите са ''по-глупави'' от теб, да ядат мас и латекс, нали? Как ще подквасиш нещо различно от мляко, без да убиеш бактериите от подквасата?

Прясното мляко е храна и за възрастни.Човек е всеядно същество и храносмилателната му система може да усвоява прясното мляко от крава например .Да, не се усвоява всичко, но им много вещества които се усвояват.

Намалява то - особено ако е истинско! Обаче това, дето се продава по магазините, не е! Или трае вечно, защото е пълно с нишесте и стабилизатори, но няма ни една жива бактерия, или (ако е от малка мандра) вкисва на втория ден и пуска много вода ... от какво го правят - не знам, но това не е млякото от моето детство, което се сипваше от едни кръгли тави в хартия, на блокче, и така си го носехме вкъщи, а после го ядяхме три дни ... Беше чудно на вкус, гладко и хубаво като сметана, и от една малка паничка с една кифла се наяждаш! И после не те боли корем! После беше в стъклени буркани, а откакто вкараха пластмасовите - и вече го развалиха! А най-хубавото винаги е било в глинените панички и гърненца - на Петрохан, Долни Лозен, Банкя по ресторантите, из Родопите и Пирин по заведенията, понякога и в Търново, Боженци, Арбанаси - местни производители ... Ех, какви истински продукти имахме!