Индонезия издирва подводница с 53-ма души на борда, изчезнала край Бали

По предварителна информация плавателният съд трябва да се намира на дълбочина 700 м северно от Бали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакво значение каква е подводницата, немска, руска, китайска или американска. Сигурен съм, че всички от братството на подводничарите се надяват и се молят за душите на загиналите си колеги. Светла памет на героите!!!!!

"Претърпяла е ремонт." Ремонт се извършва, или осъществява, а се претърпява авария, или инцидент. Журналистката на ДИР е добре да претърпи малко по-високо ниво на списване.

е трябвало да бъде бракувана!

Който я намери, да се обади в най-близкото РПУ, анонимността е гарантирана.

:( Горките моряци. Дано да са се спасили по някакъв начин, ама едва ли. Мир на душите на загиналите! Извън това: ДИР боравят доста свободно с датите. "Тя е направена в края на 70-те години ". Ами не, не направена тогава. Ако бяха проверили информацията, щяха да видят, че: - заложена е през март 1978 г. - завършена е на 6 юли 1981 г. - в състава на ВМС на Индонеция е от 21 октомври 1981 г. Така че, подводницата е на 40 години. По мерките на ВМС на България си е направо чистак нова. И за сведение на ДИР-редакторите, 70-те години на ХХ век са между 1961 и 1970 г. Реално, подводницата е завършена в началото на 90-те години на миналия век. Малка, кротка разлика... Нали?

1981 е 80-те години, не 90-те.

както 1961-1970 са 60-те години, не 70-те

Ми, не е така. Логически правилното наричане на десетилетията е: първо – от 1 януари 2000 г. до 31 декември 2009, второ – от 2010 до 2019 (двадесетте),... девето (деветдесетте) – 2080 до 2089 и последно десетилетие на века от началото на 2090 до края на 2099 г. Не може да се приеме, че (например) тридесетте години на даден век текат през четвъртото, а не през третото десетилетие, но това популярно неправилно назоваване се е наложило заради лесната асоциация с десетичната цифра, както и нежеланието на повечето хора да разберат грешката. Показателно за такова необмисляне е готовността на огромна част от човечеството да посреща „хилядолетие“ още на 1. 1. 2000 г., преди тя да е изтекла, като последна година на века и на хилядолетието. След като 21 век започва в 0 ч. на 1 януари 2001 г., то и астрономическото (звездно) десетилетие започва да тече тогава и завършва на 31 декември 2010 г.

Имат подводница - издирват си я. Ние си имаме надуваема лодка на име Стрела. Ама си я знаем къде е!

щом я търсят на 700 метра и не я намират... може и вече да нямат, ама ние още има какво да надуваме.

Петров и Боширов нямат спиране!!!

Не са те... Индонезия от време на време купува руско оръжие, а и си има такова още от съветско време, пък и е най-големият доставчик на палмово масло в Русия. Но виж американското посолство веднага скочи да защитава невинността на виетнамката която отрови на летището в Куала Лумпур, с американското нервно-паралитичното вещество VX (Ви Екс), брата на лидера на КНДР Ким Чен Нам;)

The Cakra class is a class of two Type 209/1300 attack submarines, builders Howaldtswerke-Deutsche Werft, демек немско производство!

викаш, по навик краварите да са я избомбили?

Гадните индонезийски мюслита разменят отровно палмово масло за РУСКИ самолети и оръжия Палмовото масло е уморило с тромбози инфаркти инсулти милиони руснаци

И къде в написаното от мен твърдя че конкретно тази подводница е руска?! Особено на фона на това че в световната история има почти 200 инцидента довели до потъването на немски, френски, английски и разбира се американски подводници от къде накъде реши че въобще пиша за руска подводница. Просто споменавам че Индонезия от десетилетия има добри търговски отношения със СССР, и наследничката му Русия, и просто няма нужда Петров и Боширов да се морят и около екватора... -)

tonk11

Не са те бе. Те само с новичок се занимават а той нали не действа с вода / така и не разбрах що тия "супер убиици на ГРУ" не го знаят та го сипали във водата на навални/. Това са специални делфини с тирбушон обучени лично от Путин. Ако не верваш чети във Фрог да видиш.