Отчитат бум в продажбите на жилища до 50 000 евро

Сериозен ръст на сделките за жилищни имоти в ниския ценови сегмент - това отчита компания за недвижими имоти за първото тримесечие на 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - Отчитат бум в продажбите на жилища до 50 000 евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

алчността движи прогреса.

Абе, тъпи журналя, няма ли да престанете най-после с бездарните си статийки! То бива, бива, ама само данни, които са угодни на някои хора не бива... Ама защо ли се хабя с вас, има и други сайтове...

Гледайте хора, има най различни сметки които трябва да се направят за да ви е изгодно, но едно правило сега трябва да се спазва. КУПУВАШ САМО АКО Е ЗА ЖИВЕЕНЕ. Само така ти излиза по евтино. Гледа се цената на имота в годишни заплати. Аз апартамента в които живея с двете си деца, го купих преди година за 2-годишни заплати, което е супер евтино, по -евтино от това няма на къде. Всичко под 3 годишни заплати ако е за живеене е евтино. Разбира се трябва да ви хареса. Местоположение, изглед и т.н.

Колко ли са независими медиите у нас, колкотоо всчико останало......

Юруш народе, не останаха! Ето и статистиката на продажбите за София по години: 2005 - 33987 2006 - 41586 2007 - 45015 2008 - 40906 2009 - 23904 2010 - 21787 2011 - 20598 2012 - 18166

Уж сте сериозна медия.. . При следващата подобна статия спирам да посещавам сайта завинаги ...

наи добря имот в българя е продадения !

2006-та 2-стаен апартамент в типичен квартал - 50'000 лв. 2009-та същият апартамент - 50'000 евро. 100% спекулативно повишаване на цената, благодарение на "инвеститори", надуващи балона. Ако господата брокери смятат, че за 3 години е нормално да се вдигне цената 2-но, то нека продължават да бленуват тъй дългоочаквано повишаване на търсенето и съответно цените! "Инвеститорите" отдавна се отдръпнаха от нашият "пазар" и вече не купуват имоти, а точно обратното - продават, с надеждата да загубят колкото се може по-малко. Тези "новини" ще продължават още години, докато и последният спекулативен имот се продаде. Ако приемем, че е нормално покачването на имоите с 5% годишно, то сегашните цени на имотите трябва още ДОСТА да паднат, докато започнат да отговарят на пазарните норми и да бъдат по джоба на обикновеният човек.

rado_7_6@

Бий се народеее, са е ефтиниятаааа :) Сега сериозно - има резон в това понеже като мине преврата (към Правителството - не е въпросът разлом дали, а кога ще генерира куейк, тоест бесеапашите ЩЕ опитат преврат - най-вероятно - преди изборите или малко след това, но е като куейк - Мада Нейча ноус) И после заменкаджийски бута борда, заплатите скачат, балъците са юруш на маслините, а лампи след като е Доминиран от Трина с джайънт дилдо фаща грами. ПП Имаше един лаф от един симпатяга за предупреждения и смеене :)

какво искаш да кажеш,след всички тези брастолевини...много приказки,нищо не се разбира,бла,бла...иди спи в кочината по добре,пореднят нещастник,пишещ тук,което нищо не се разбира...

Човекът е програмист, ти някъв стругар, нормално е да не разбираш какво ти казва.

пич смени дрогата. тази е долнопробна. виж до къде си я докарал!

Общо четири от пет сделки или 80 на сто от договорите за периода януари - март са сключени за жилища на стойност под 50 000 евро. EXACRLY! 5 сделки за тримесечието :)

по 1,5 сделки на месец, те са се скъсали от работа :), даже и анализи правят.

Сделка и половина на месец по 3% от 50000 Евро прави към 1700Евро/месечно. Ако в агенцията работят господинът и жена му, както е в повечето агенции, какъв е проблемът не мога да разбера?

А коя е компанията-или не е нужно да се пита?

Икономиката, производството и износа на страната са по-добре от всякога. Безработицата е отрацителна, защото почти всички работят на повече от една работа. Здравето на нацията е на много високо ниво, защото по болници не се ходи, всички си прилагат самолечение, но парите за здравеопазване така или иначе ги няма. Ежедневно се отчитат всякакви бумове - бум на идиотите, бум на тъпаците, бум на продажбите и т.н. Хайде пишете малко и вие, че на мен ми писна.

Бум на бум, бум, бум, Бумеранг!

Много тайна компания тази ще да бъде, след като в цялата статия никъде не се споменава нейното име. Много анонимни и измислени отчети поръчва в медиите тази компания. Като гледам снимката, вероятно става въпрос за фирма "Бараж".

БУМ-ират ни с цифри от 80 на сто. Само че на каква база - да не се окаже, че от десет апартамента общо продадени 8 са били под 50 хиляди.

Абе стига с тези спекулации! Спад-таратанци! Преди 5 години цената си беше 750 евро за м2, сега е дори повече. Цените на имотите в БГ са over overpriced и това е безспорен факт!

Много беше забавно когато по медиите излизаха с новината: 'Ръста на цените на жилища - намалява' . Колкото да не казват че цените падат. А тоя БУМ сигурно е от спукания балон.

хахахах, платени смешници - ръст било имало.... С тази увеличаваща се безработица, пикът на която се чака 2015, обедняване на хората ще чакате ръст на пазара, след 2030 година. Плюс това цялата селяния вече се засели в София и сега пъшка с непосилни ипотеки, така че идиотите свършиха.

Госпожо Чалева, колко Ви платиха за тази статия,

абсолютно на място, все едно ние не гледаме кво става. Българи тази година растежа е 0, гледайте за следващата направо. Нищо по-различно няма да се случи през 2013 г.

всички са го ударили на лъжa пък които се върже върже

link Цените на жилищата у нас продължават да падат През последното тримесечие на 2012 г. годишното понижение е било 1,3%

Казано на кратко жилища бол и нови се строят. Кореняците софиянци имат по няколко, децата им са в чужбина и др. жилища не им трябват. На новодошлите едва ли имат сигурност в доходите за 25-30 години напред за да си купят нови. Остават българите връщащи се от чужбина и чужденци, ние повече заминаваме от колкото да се връщаме! Така че се очаква спад на цените за София до около 500€ на кв.м. в близките 3-4 години. Голяма част от строителите, ще фалират от не поносими лихви данъци и прочие, ако вече не са във фактически фалит. Едроваците, ще са на минимална печалба или на нула. София е презастроена с жилищни и офис площи. На загуба са хората закупили жилища около 1000€ на кв.м. и нагоре, да си стягат "задника" да бачкат за лихвите, но да са мислили, като са теглили заем. Всичко останало е спекулация на брокерите за да си вържат заплатите. А при наемите едва ли ще има толкова голям спад от години цените са ударили дъното. Най лошото е че тези площи дори и ненужни се нуждаят от подржане дори и минимално!

Бе чичо ми има къща на село с двор, иска да я подари на някой че не му се занимава с нея, не я щат бе! И да подаряваш имоти - пак не ги щат, тия за бум-тряс ми пишат??? Луда работа!

"на село" сам си си отговорил

Гладна кокошка оживление сънува ;-)

Беше ясно, че един ден балона с имотите ще гръмне. За 20 години населението ни намаля с 2 милиона души, а застроиха цялата държава. Кой ще живее в тези жилища?

Ко значи "цялата държава"? У ваше село нещо ново да е построено?

Тя държавата отдавна не е в селата :)

А след още 20 год. ще остане само циганското население...

Прав си бате!!Ние от "Факултето"- на "тумби" заминаваме за Германия.Тука Ви оставяме турците с Доган и Ердоган да Ви управляват.Нас циганете ич не ни търсиНие сме вече немци.

Изпълнителният директор на АДРЕС пак се е размечтал. Хубаво е, че вече се изказва по-анонимно от преди, ама е объркал посоката на движение на пазара. Ама нищо.... чували сме и други негови "прогнози" в сферата на мокрите сънища. Спадът на цените НЕ е минало, а настояще и бъдеще поне още 3-4 години... В този ред на мисли - след фалита на молове в провинцията, очаквайте скоро и в София :)

То ако през единия месец са били продадени примерно 30 апартамента, а на другия 100 ( и то защото има някакв нов комплекс отворен)де факто в проценти се отчита 300% ръст и това си е бум. Реално е нищо .

kirchevo

ГЛАДНА "БРОКЕРСКА" КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА.

50 бинки в евро било ниския ценови сегмент. Може ли някой не насмукал се брокер да каже това колко средни заплатки прави в нашата измислена "държава". Скоро един по един ще трябва да си правят бум в главата, ако не искат да са безработни от алчността си.

Бум ли е небум ли незнам. Вече 2 пъти последния месец не мога да си стигна с колата до вкъщи, защото улицата блокирана от бетонпомпа. Събота пък пробвахме с приятели да се видим на едно кафе на открито, седнахме, но не можем да се чуем, на 15-тина метра резачки, ъглошлайфи, чукане, тракане - строеж почнали, преди 2 седмици го нямаше. Язък - развалиха спокойното кафене.

Особен спад в цените няма да има. Може да се появи лек спад в наемите, но едва ли. А това е защото празния имот на практика не е разход. Всеки може да си го държи и да чака Михаля. Но факт е, че въпреки голямото предлагане, много трудно човек си намира жилище или офис без да му се налага да прави компромиси.

A данъка и амортизацията... нещата което държат цените са все още ниските данъци и прекалено високите цени, на които вземаха ипотеките преди години

Може да чака Михаля, ама банките и мутрите не го чакат.

никакъв бум няма и всички го знаят, това е опашата лъжа. брокерите искат да изкарват пари на гърба на купувачи и продавачи ,ако изобщо ги има.а ако някои деиствително иска да продаде апартамент не му трябва брокер, може просто да използва интернет за да рекламира без да харчи излишни пари за алчните брокери.дори един тинеиджър може да ви помогне да се справите с тази задача.

А ако си зает човек и нямаш време да се занимаваш с огледи какво правим?

Абе човек отиде на пазара за диня за 3-4лв, че и нея избира, а ти си купуваш апартамент за десетки хиляди и няма да го огледаш ... тези пари, с които ще го купуваш крал ли си ги или са ти зестра, или наследство??? ... Или просто толкова ти е акъла?

Ахаха, пак ли? Мине не мине месец и айде пак тая лъжлива новина. Ми, не разбрахте ли, че никой, ама никой вече не купува? Дет' се вика и кредити никой не тегли вече. Давам един пример - съдия изпълнител е пуснал за продан апартамента на мои близки. Вече половин година никой не рачи да го купи за 25 000 евра! Нов, с всички удобства, тристаен.

е този нов , тристаен за 25 000?!?

само - и никакъв отговор. Може да искам да го купя и да се уредя и аз и твоите близки. За 25 000 може и 2 да купя.

Хм... И аз попоглеждам обявите и установявам, че поне от година и половина всичко си седи и току някоя обява паднала с 3-4000 евро. Вече съм ги научил наизуст.

И ти още си на квартирка. Щом те устройва.

страшен бум! :)

Ако се слушат брокерите цените и продажбите през последните години неудържимо растат. Реалността е друга. В Младост има няколко полупразни комплекса. Сигурно така е и на други места

деер

Да така е от 0 продажби за седмица на 1 , цели 100%! В София не се продават апартаменти на 900евро/м2, а в Бургас са непродаваеми на 750 евро/м2 в центъра....... и се продават в Меден Рудниц за по 450евро/м2.....

пазар на практика няма! с малки изключения ако някоя банка продава заложени такива или закъсали с борчове или комарджии:)

(съвсем) скоро ще дойде време, когато жилищата ще бъдат много повече от потенциалните купувачи. Много ми е любопитно тогава какво ще стане с цените на имотите. Щото данъците със сигурност няма да изчезнат :D

Това време отдавна е дошло :) Но цените още уорстват и стърчат! Реално трябва да се смъкнат още двойно-тройно, за да предизвикат нечий интерес.

Какъв пазар , какъв "бум", е то бива съчинения, ама чак пък толкоз, това са неща които се виждат и проверяват лесно, стига глупости!

миналата година 2, сега 3...е гати бум-а

Ха Ха Ха Хак да им е на платените публикации и на не-безпристрастните журналистчета които за пари и майките си ще продадат .Как бе джанам бум бе как в тази мизерия може но бум само на мизерия???

Поредната платена статия, как пазарът на имоти се раздвижвал. Даже няма смисъл да се коментира. И с просто око се вижда, че пазара на недвижими имоти е замръзнал.

Отчита се бум?! При повишена безработица, замразени заплати, увеличаващи се лоши кредити? Брей колко мазохисти имало?! Или може би поредната новина за ала бала?

А бе, Цецко да ни би да е решил да попълва колекцията си от апартаменти и да е повлиял на ръста на сделките??? Или хората не вярват нито в еврото, нито в банките нито в правителството?

ама такова нещо като качествен имот в България не съм виждал.

Верно ли бе ?? Бум ?? Аууу, отивам веднага да купувам ... Огненосни творци ! Езици !

А според мен дето не съм от компанията, това значи че няма продажби и цените падат.

Ей, дано останат малко жилища, да си купя и аз. Почти съм събрал парите.

НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ТЕЗИ ПИСАНИЦИ. А И ИМАМ ПРИЯТЕЛИ В СФЕРАТА НА ПРОДАЖБИТЕ НА ИМОТИ, ТА...., ЕДВА ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ. НИЩО НЕ ВЪРВИ, НИТО ЛУКСОЗНИ ИМОТИ, НИТО ПАНЕЛКИ, А И ЧУЖДЕНЦИТЕ ГИ НЯМА, КОИТО ПРЕДИ КУПУВАХА. ТОЗИ БУМ СИ Е ПЛАТЕН.

Само някой да не изгърми от тоя бум. Цените ще падат двойно и повече, до 20 години България ще е по зле от Бангладеш, така че човек трябва да е ненормален да си закопае парите, още повече - да хрантути някой банкерски паразит.