Купувачите търсят двустайни до €70 000

Запазва се тенденцията на търсене предимно на двустайни жилища на цени между 45-70 хил. евро.

Обратно в новината

Коментари - Купувачите търсят двустайни до €70 000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте . Имам телефон - Нокия 5230 , който от време на време се изключва сам . Не ми прави други проблеми . Незнам от какво е . Ако може някой да даде съвет . Благодаря предварително .

Продай го на некой балък, искай му 6000 лева. Щом има хора който дават по 70000 евро за кочини в София, що да не даде за телефона ти 6000 лева.

Като гледам ти ,селски си най -подхоящ....

Поредна поръчкова статия!Къде ги тия купувачи бе?

За 10000лв си купих къща с двор 1 декар на село. Дадох още толкова за ремонт и сега имам нещастието да шофирам 10км до работата си със скорост 90-100км/час и да не съм жертва на трафика. Също така и нямам щастието да съм с кредит за 30 години.

ivayl0@

eee браво, само че "гражданята" не могат да разберат това, "гражданите" от софия които никога не са излизали от софия освен лятото ха до турция или до гърция и по 3 месеца преди и след това говорят "колко яко е". В Берлин, Лондон, Чикаго и подобни градове който има акъл и пари живее на по 50-100 км от градовете, ама "гражданите" искат да живеят на паветата :)). Е, ще прогледнат някой ден, дано :) А колкото до 45 - 70 000 евро, ако дават 2 за тези пари може и да не се набута човек ако си купи, или за тези пари пълно обзавеждане на апартамента + кола по избор и гараж :)

ТОЛКОВА СКЪПИ И ТЕСНИ СА ТЕЗИ НОВИ ДВУСТАЙНИ... ДА НЕ СТЕ ЛУДИ, ДА ДАДЕТЕ 150 ХИЛ. ЗА НЯКАКВА СИ НОВА ДУПКА С ОГРОМНИ КОРИДОРИ, А СТАЙТЕ КАТО КУТИЙКИ....

За съжаление картинката е потресаваща - точно първото земетресение над 5 по Рихтер ще даде много ясна представа каква е цената на новите жилища. Само не разбирам кои са тези хорица, които се заробват с кредити за тези боклуци - или имаш отнякъде парите и купуваш или купуваш апартамент с доказани качества, а новите такива са изключително малко. И пак не струват 800 евро на кв. м...

веднага ги давам, но двустайният трябва да е толкова голям, че да има ехо вътре.

Наскоро ремонтирах един апартамент ново строителство ,материалите които са ползвани при строежа са направо уникален боклук ,бетона е от най-ниската проба ,само пясък и много малко цимент,дупка в плочата с диаметър 15 см. се пробива с малък перфоратор за 5 мин.,същото важи за замазките ,шпакловките инсталацията ,ползвано е турски теракол от 5лв.торбата ,в стаите няма една права стена ,под и таван ,въобще не виждам как хората са дали по 500 евро на квадрат за подобен боклук ,да не говорим ,че по нотариален акт се води 73 м2 а рулетката показва реални 56 м2 ,другото било общи части и балкони.,няма мазета и тавани.

ний бяхме селяни, които миришеха на лук и вкиснало, и под мустаците увиснали живота псувахме сърдито - такива сте си били, такива сме си и сега ... айде, със здраве ,че ша ходя да доя козата ,пърррррдон - жената

Хе хе - 550-880 евро е абсурдно висока цена - лъжат ви в квадратурата на светлата площ и за качеството на материалите, всичко над 300 евро е допълнителна гуша за предприемача ! С ниските цени на работната ръка и на евтините и некачествени материали които влагат рядко надвишава 250 евро на м2 с всичко. Докато има балъци да им плащат високите цени, ще има и тарикати предприемачи, които да ги лъжат ! Като си извадите от квадратурата общите части и мазетата и терасите, които обикновено ви ги хващат на същата цена ще видите, че реално кте платили над 900 евро за кутийката, която ви пробутват ! Къде сте бе брокерчета - нали цените щяха да растат и 3-4 хил. евро на м2 били реалните за Европейските столици ха ха

това, че лихвата е 8,5 % примерно е неотносимо към вноската. Важен е показателя ГПР /годишен процент на разходите/, а той е около 12% . Това е реалният лихвен процент. Затова като вземате кредити следете ГПР!

що не се прекръстиш на "вечния купувач"? на тая цена няма да намериш нищо, на 500 може и да намериш кофти построено, а на 1000 може и да намериш кофти построено и после кофти ремонтирано.

Защо, ако си ЦвЦв си купуваш апартамент за 30 хиляди ЛЕВА в Гоце Делчев. Човека не се е писал кой е :)

предпочитам да съм вечния купувач, отколкото да съм вечния изплащач на кредит и да си чукам главата като видя колко скапано е построен новия ми апартамент

Това за 400 евро няма да го намериш, естествено. Лошото е, че и за 800-1000 пак няма да го намериш.

веднага го давам за 30 моя чакам да ми се обадят

Чудя се кой ги взима тия кредити и как мисли да ги изплаща ? Направих проста сметка че ако тегля такъв кредит и примерно внасям по 500 лв на месец погасителна вноска, при 8% годишна лихва ще ми трябват 23 години да върна главницата и около 23 години за да върна лихвата. Излиза, че ако изтегля такъз кредит пожизнено няма да мога да го върна. Ако греша моля поправете ме .

Искам да те попитам, ако живееш на квартира цял живот. Представи си че живееш на квартира 30 години и плащаш 400-500лв наем. По-добре ли е ? А и ... дали няма да е добре след 23 години да си изплатил апартамента и да имаш нещо зад гърба си, да оставиш на децата си или си толкова тъп, че мислиш само за себе си .

имаш предвид след 23 год. да оставиш на децата лихвата, мислиш,че си толкова умен та имаш право да наричаш другите "тъпи" ,или просто си издъхващ "строител" и нещо си в нерви?

Виждам, че си нервно брокерче - няма сделки и нямаш парички за море на ли ха ха Човека си прави правилно сметката - цял живот да плаща за тухлен боклук, продаден на нереално висока цена и купен с абсурдно високи лихви. Квартира може да се намери и за половината от тези суми и ще живееш в нея само 5-10 години, докато си позволиш да си купиш нещо малко на нормална цена. Само пълен идиот би плащал цял живот двойна сума на изтеглената !

Плащането на 400-500 лв. наем не те обвързва с нищо повече от депозита. Докато тегленето на такъв кредит те прави роб до края на дните ти, особено ако обезпечението (т.е. апартамента) не може да се продаде на цената, на която е оценено.

Положението с взимането на такива заеми е много сериозно. Видяхте какво стана в САЩ и после в целия свят. Гледах, че в Франция отпускат 50 годишни кредити за покупка на апартамент, което по същество е абсурд. Това значи, че няколко поколения ще обслужват кредита. Считам, че първо цените на апартаментите са абсурдно завишени. При себестойност от максимум 300 евро/м2 се искат цени цени над 700 евра, второ банките са безкрайно алчни и ненаситни и трето доходите са ни безкрайно малки за такива инвестиции, но явно така е по целия свят. Капиталистите умират за това техните подчинени да живеят на кредит.

Затова хората по света си живеят под наем за да не заробват себе си и децата си с доживотни ипотеки.

Влезнах миналата година в една бака да питам за колко време най-малко дават такъв кредит. Вместо да ми отговори веднага, служителката преди това каза "хм, обикновено питат за колко най-много". И има смисъл, почти същият както преди. Имаше един период, в който поскъпването на имотите за година беше значително по-голямо от лихвите. Наемите също порастнаха и със сигурност има такива, чиято вноска сега е по-малка от евентуалния им наем. Сега е почти същото - най-ниската или почти най-ниската точка преди следващото покачване на цени и наеми. Една немалка част от хората обаче се набутаха точно преди балонът на бума да каже "бум" - те не са за звиждане. А скръндзите като мен, които спестяваха през това време, сега се радват на същото на по ниски цени.

Истината е, че на пазара почти няма търсене, а се предлагат невероятни коптори на завишени цени. Сега търся голям апартамент на добро място и ви е бедна фантазията колко малко са опциите. 95 процента от офертите са на цени поне с 30 процента над реалните, на всичкото отгоре супер некачествени.

И аз търся 120-140 кв.м. качествено жилище в София. И няма абсолютно нищо нормално качество или приемлива цена. Или е много зле строителството, (коптор с кутийки и 30% "луксозни" общи части) или няма инфраструктура (улица например), или е на 50% завишена цена (150 000+ евро).

kgb777kgb

Отвори сайта на Мирела и виж един в Света Троица на 140 000 евро - аз ти давам гаранция за качеството на материалите ! Ако ти е голям или цената ти е висока виж този на 55 000 евро и на двата квадратурата е реална до сантиметър и материалите също !!!

търся до тия пари тристаен, ама истински тристаен. А не да ми пробутват 1 спалня и кабинет за три стаи. Тия луди ли са бе. Аз веднага продавам нашия двустаен за 70 хил. евра.

Аз търся едностаен за 350 000 евро. Естествено 1/3 от тия пари са за агенцията, която се е нагърбила с тежката задача да напише в гугъл "едностаен" и да ми предаде директните резултати, другата 1/3 е за строителя който има нещастието да кара бентли и затова много спешно се нуждае от пари за бензин - все пак има криза с горивата.... А последната 1/3 пък са производсвените разходи за апартамента - все пак подрбани са най-некачествените материали, та да може 1 година след построяване, апартамента да изглежда като 30 годишна панелка.... Всъщност размислих.... за тези пари ще си купя апартамент в някоя бяла държава - германия, холандия, където има улици и канализация, нямат нужда от бБб да прерязва лентичка за всеки нов сантиметър от единствената полу-магистрала. Държава където има здраеопазване, пенсиони фондове, социална политика и всякакви други неща за които в бутастан взимат пари, а нищо не правят... Така, че скъпи строители дръжте си ги тия двустайни, тристайни, стостайни килийки на цените на малък палат, дръжде си ги, че мангалското население расте и търси някъде където да живее....

Мисля, че ще се справиш с доста по-малко от 350 000 евро. наскоро приятели си купиха къща в Франция - е вярно, не е в центъра на Париж, а в малко градче до Гренобъл - 16 дка земя и къща 280 квадрата за 270 000. Като капак е и регистрирана старина - строена е 1860 г.

Това, че къщата е строена през 19-ти век не е плюс. Виж 16-те декара звучат мега добре. Вероятно обаче е в дивия прованс.

Допреди малко статията беше от 45000 до 60000 евро. За няма час се промени на 70000. Майтап!

Продавам двустаен в Бургас-74кв.м.- 290Е

Гладна кокошка просо сънува. При средна цена 600-700 ЕВРО за квадрат как двустаен който е около 60 квадрата максимум може да струва повече от 40 000 ЕВРО. А приказката че трябвало да се гледа реално обитаемата площ да не я подхващат че хората може най-сетне да се сетят да гледат какво купуват

Поредната поръчкова статия. Мои приятел си взе преди седмица 65 квадрата за 20 000 евро панелка в модерно предградие - София. Тия 70 са пълна мистерия. То в центъра е доста по евтино.

Приятелю, ти току що изплю камъчето - панел, в Модерно предградие, еми колко искаш да струва?!?! Ако обаче става въпрос за двустаен, качествено строителство, скъпи материали, топ място, хубав етаж и т.н. - нещата се променят и отиваме в друг ценови диапазон.

Ти пък,не му разваляй лумпен пролетариатската идилия на мислите,виж че е новоизлюпен софиянец,нека се радва на панелния кенеф и да плюе тия високи цени,мислейки че модерно предградие е центъра на цивилизаКцията,нали знаеш приятел,живеейки в кенеф,с времето,спираш да виждаш кафявия цвят

Аз пък мога да те светна, че Модерно предградие е далеч от суматохата и замърсения въздух на центъра, но не е толкова отдалечено физически, не е презастроено както други квартали, има метростанция в ъгъла... Е, в част от квартала няма канализация, но усилено се копаят улици по въпроса. След няколко години като довършат нея и метрото, ще стане едно доста добро място за живеене.

Смешници! Средният осигурителен доход в БГ няма и 600 лева - демек 300 евро. Тоя апартамент струва 230 заплати!!!! Къде по света някой ще купи жилище срещу 20-годишния си брутен доход?! Коя е тая банка, която отпуска заеми за подобно безумие?! И с какви лихви?

цени между 45-70 хил. евро. цените са от порядъка на 550-800 евро за квадратен метър. --- според написаното съотношение цена на имот и цена на метър излиза че един двустаен е средно 100 м2. Да, ама не както казва П. Бочаров. това е по скоро квадратура за тристаен. Посочените граници на цените са също далеч от предлаганите.

70000 евро за коптор в Булгаристан !?!?!? Хахахахаха някой май не си е пил хапчетата

Купувачите търсят двустайни до 70 хил. евро виесте пални сменици бре как ли пак не и то с ипотечен кредит е са тичам да си зема един и да го озплатам з0 години и хте ми се варже накаде кам 200 000 евро ееееееееххххххххааааааааа 200 000 /70 квадрата =2857 евро квадтрата ееееееее виииииеееее сте ненормални )))) 5000 лева малииииии за един квадратен метар и то го плахтаме двама и сасседа и кво става 10 000 лева за квадртен метар ебахти има нехто ненормано бре хора

Аз си купих за 71 000 евро, в идеалния център 90 кв. /4 самостоятелни помещения / 1980 г строителство т.е. 90 кв. без 7,5 м южна тесара и 3,7 м. северна !!! А и без тавана и мазето !!! Зависи кой какво търси , но може да се намери и нищо на сносна цена ....Е, да, за ремонт е , но пък и новото е по БДС стандарт , така ,че нищо не съм загубил

Тези луди ли са? Кои нормален човек ще инвестира 45-70 хил. евро. в тази прогнила държава? Аз за тези пари ще получа доживотна гаранция на всякъде по света,а тук проблемите със закупуването на жилище тепърва ще започнат.

гладна кокошка сама пада в него

Хахахах, шегаджия :) Търсят се апартаменти, но на 400-450 евро квадрата, тия 70 000 евро ги е сънувал тоя младеж. При положение че един двустаен е около 65кв/м - излиза че квадрата е 1075 евро, даже и 70 000лв са много драги за двустаен - тоест 540 евро за квадрат! При нулевото търсене, което е в момента и огромното предлагане - масово стоят празни построени згради, а кредиторите притискат строителите за кредитите след 5-6 месеца и за 350 евро ще ги дават ;)

Двустаен-на шпакловка е не повече от 38-45 000 хил.евро,а с довършителни работи от 48 до 60 хил.евро.Какви са тези измислици за 70000 евро-да не е облицован със златни плочки?

За 70 000 евро може да се намери тристаен и то в добър район и в много добро състояние (да не кажа направо лукс).

Този брокер е истински мечтател ;) Но лека-полека цените започнаха главоломно да падат надолу. Най-голямата грешка на строителния бум беше, дето събориха много къщи изкупиха на безценица парцели и вдигнаха отново общежития, при това евтино и некачествено построени. Има ли разлика от това да живееш в стар социалистически блок или в нова кооперация - от трън та на глог. Със създаването на жилищните ТКЗС-та цените още повече ще паднат надолу тъй като нарастват комуналните разходи. В Германия дето я давате за пример наистина цените са ниски, но има годишна такса към това ТКЗС, която никак не е малка и разходите отиват за подръжка на градинките, за заплата на хаусмайстера, за санирането, данък смет, други данъци, паркинг и т.н. т.е. евтино жилище но после разходите по него са толкова големи, че германците като отсъстват за 1-2 месеца и го дават под наем да могат да си поемат разходите.

Стига глупости, въпросните такси са 100-150 евро на месец и в тях влизат студената и топлата вода, както и парното. Няма нищо по-нормално от това да се събират тези такси, все пак има хора, които чистят, хвърлят боклука и правят ремонти при нужда. Германците си давали жилищата под наем ако отсъствали за 1-2 месеца, по-голяма глупост не бях чувал.

70 000 евро май са множко за спалня с хол и баня!!! Който има да ги дава!

Статията е поръчкова по подобие на тези по водещите телевизи на всеки две седмици. Все се опитват да ни обедят как пазарът се развивал, пък накъде се развивал и скакви са очакванията...все долнопробни злескалъпени сценарии. Вие на разбрахте ли, че докарахте хората до просешка тояга, въже и имиграция единствено. Дори и да има наивници, то с реалните им осигуровки на 400-500лв. няка как да си помислят за жилище чрез банка. Извод: Хора изелзте от този първобитен шаблонен и пещярняшки модел за жилище на всяка цена. Ако заема за 80% от имота се равнява на половиин средна работна заплата ( че и по-малко), и доходите и стандартите са сигурни във времето и както е в Европа, тогава е разумно. В противен случай всички банкри да го ду*ат !

Съгласен на 100 %

учудващо е колко малко хора могат да си направят тази иначе проста сметка :-(

Учудващо е, че хора с 700лв. месечна заплата са готови за да плащат по 500лв. на месец на кредиторите.

Вътрешните ЗАДЪЛЖЕНИЯ между строителните фирми в България са 45 МИЛИАРДА! Дребна сума за да ФАЛИРА всички строителни МУТРИ!

на месец ли ..70 000 евро? при всяко положение определени глави трябва да паднат!

давам 3 стаен даите ги тия 70000 евра

а бяла къща с двор зелен за тези пари...

тоя Искров май не е в час, като е взел рушвет за поръчката, му се е замъглил мозъка.

егати тъпака, брат ми си купи за 45 в Гърция

имало един дето двустаен, но да е по малък от 51 квадрата, но не по малко от 153,000 евро да струвал, май й той още не си е купил... предирчиви хора ... брей...

Нищо не търся аз в евро! Националната валута в тази държава е лева. Та да си дойдем на думата за двустаен повече от 15 000 лв не давам.

Ами, драги ми Ганчо, насочи се към гетата или малките населени места в такъв случай. За тези пари едва ли ще намериш друго.

Колко ли струва да ти напишат и пуснат подобна статия ?!?!

Да бе, да ние трева пасем!!!!!!!!!!!

Ако се махне едната нула -може и да се счете новината за актуална.Другото е мираж и то ,много голям!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дай един от тези клиенти, че при мен 40000евро за тристаен не дават.

хахах тва цени ли са бе у варна почват двустаиките от 70 бона бе!!!

Във Варна е по-скъпо, защото руснаци купуват жилища. А и хората там са си такива - не знаят какво искат. Те самите казват, че им е скъпо, че през летния сезон гладуват заради скъпотията на храните, но си завират главите като щрауси и кротуват.

и то сигурно от тези дето са тръгнали сами към 1-ва линия...

Имаш предвид "движимите",недвижими имоти,свличащи се към морето,нали?

Тази новина е вярна , но не дотам . Търсят се жилища до 70 хил.евро ,но в центъра на Париж.

охооо в париj стръват 700 000евро господине

не се обаждай,к'во като си "капелата",и ти си от селата....:)

Сигурно си купуваш двустаен за 70 000 € и получаваш бонус още два. В противен случай, този е ненормален.