Най-търсеният имот за 2010 г. - €50 000

Наложилата се в началото на 2010 г. най-търсена цена на имот от около 50 000 евро се е запазила до края на годината с малки корекции.

Обратно в новината

Коментари - Най-търсеният имот за 2010 г. - €50 000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че е платен репортажа е повече от ясно,че брокерите умират от глад ,защото няма сделки е също ясно,че банките няма кого да кредитират,защото никой не купува и са задръстени с пари,които са на влогове и трябва да им се плаща лихва ,но не мога да си обясня защо не падат лихвите.При наличие на 55000 готови непродадени апартаменти в София,при 80000 които в момента се продават да говориш, че цените тръгвали нагоре е пълна глупост.Ще им се на строителната мафия ,ама вече свърши -българския народ си обу гащите и скоро няма да ги събуе в близките 50 години.За Бога братя не купувайте ,цените ще паднат с още 30 процента.

подобни платени "новини" само засилват убеждението че цените все още са безбожно високи

Нека първо брокерите да си оправят мерните единици - нека квадратният метър да стане като на запад - в него да не се включват нито общите части, нито стените, нито терасите.. и апартамента да е напълно завършен, а не както сега на шпакловка и замаска. Че то сега при обявена цена от 500 евро км метъра.. се получава реално 1000 евро на квадратен метър чиста жилищна площ. Само, че нито инфраструктурата ни, нито стандарта ни е като на запад.

Мутростроителния бизнес няма да го бъде скоро. Цените са двойни особено в най - големите градове. Качеството е лошо. Няма да говорим колко евтини дограми слагат, как правят инсталации и т.н. Търг. площи у нас са с лоша заетост дори сега, а да не говорим че още се строят. Не бих си купил дори боксониера без паркоместо. Строители и брокери си правят криви сметки. Жилището е за живеене бе хора, то за бизнес сделки с печалба почти не става, а да не говорим за почти смешния израз инвестиция в жилище - инвестиция без печалба не е инвестиция моля. Време е всички да се осъзнаят - строители, брокери, инвеститори, банки, купувачи. Какво толкова постигнахме с доходи и икономика та тръгнахме на практика да сменяме жилищния фонд и то с някакви дребни нефункционални жилища без мази и кухни, без гаражи, без .хубави тераси. Панелките са много по-човешки разпределени.

Днес си направих труда да сравня цените в USA и в БГ. В USA ипотеките са със средна лихва 4.5%. Квадратния метър във Вашингтон излиза средно около 1200 евро квадрата. Повечето оферти са за къща с малко дворче отпред. Продават се напълно завършени. Ако не ти харесва цвета на стаите - боядисваш наново, слагаш мебелите и живееш. Ако ти харесва - само стъпка 2 и 3. ---------------------------------------В общи линии ако вземеш ипотека за 30 години в USA ще си купиш къща с 2 или 3 спални и 2 или 3 бани + хол + кухня+ двор, в BG ще си купиш двустаен апартамент холбокс + спалня. Вноските по ипотеката ще бъдат абсолютно еднакви и за БГ и за USA. ------------------------------------------- ОВЦЕ СМЕ

Всичко е точно така, затова и има толкова бедност.

благодаря ти за сравнението, но с БГ ли точно. в смисъл недей да сравняваш една подредена страна с Бългериан Гето. та, добре дошъл и тук може да си shef :)

Трябва да си напълно луд или заблуден, за да си купиш апартамент за 1000 евра метъра в София-град с постоянни задръствания, мръзни, кални и разбити улици и с най-мръсният въздух в Европа!

Има хора който още теглят кредити за да си купят жилище и за жалост Банките това чакат. Банките както знаете са НЕДОСЕГАЕМИ дори и от Бойко Борисов.

Странно - киселите брокерчета ни убеждаваха, че цените в България от по 1000 евро били нереално ниски !?!? Писаха се статии, интервюта, изказвания на малоумни псевдо-специалисти ... смяха. Но докато има балъци да им плащат тези пари - ще има и тарикати, които да ги крадат. В 99% от строителството у нас всичко, което плащате над 300 евро/м2 са дрешките на мутресите, скъпите коли на предприемачите и лихвите към банките - това е реалната цена на строителството у нас. Останалото са лъжи за наивници !

абе вие сте откачени бре как да си купи един млад човек с 800 лева заплта жилихте за 50 000 малоумници и това ако не е платено за този матерял главата си РЕЖА НЕ ЧЕ НЕ ИМ СЕ ИСКА НА БАНКИТЕ ДА СЕ МЕТНЕТЕ НА ЕДИН ЗАЕМ ОТ 50 000 ЕВРО И ДА ИМ ВАРНЕТЕ ЗА 30 ГОДИНИ 120 000 АМА МАЛОУМНА РАБОТА БРЕ

Млад си - чудесно. Учи се, стани най-добър в твоята област и ще си намериш работа за >2000.

Хаххахха, ше ви работи за пършивите 2000 лева! Ако наистина човек стане най-добрият в областта си, ще отиде в нормална държава, където ще взима 20 000 на месец - не 2000 - и то долари. Разбрахте ли ве, комунистически изроди? Свърши вашата.

Чудесна заплата щеше да бъде през 70-те години на ХХ-ти век! :)

СИГУРНО, ако взимахме по 3000 евро на месец. Глупаци.

ИНТЕРЕСНО НА КОГО Е НЕОБХОДИМ ТОЗИ ПЛАТЕН МАТЕРИАЛ, СЛЕД КАТО НАЙ-СЕ ТЪРСЯТ ГАРСОНИЕРИТЕ ?! тИЯ ДВУСТАЙНИ ВЕЧЕ ЗАЛЕЖАХА И САМО ИМ СМЕНЯТ ДАТАТА НА ОБЯВАТА