Сделките с имоти са в застой

Финансовата криза намали както броя на сделките с имоти, така и цените им. От началото на годината сделките са паднали с около 35 процента в сравнение с 2008 г.

Обратно в новината

Коментари - Сделките с имоти са в застой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига мълги бре хората нямат пари!!

Приз 2005-2006 цената на кв.м. в София беше 400-700 евро. Сега след т.н. спад цетата е между 700-1000 евро. За какъв спад говори и за каква криза. Нормално е имотите посроени през тези години закупени за по-малко от 34000-40000 евро да бъдат продадени под тази стойност за да е налице спад на цените. За тези построени преди това и сруваши по 20-30000 долара да се продават на тази или по-ниска цена, тъй като са ползвани и е печелено от тях, а има и офехтяване на имота. А за тези подарени преди 1990г. незнам кава цена изобщо и кава себестойност имат, те струваха от 10000 лв. да 20000 лв. в страната. Така, че към момента да се говори за срив е нериално. От друга страна в един Истанбул с окол 10 милиона жители, цените на имотите ново сроителство са от 700 евро, така че када е Ямбол, коде е Самбул. Същото се отнася за Берлин, кадето супер санирани панелни жилища се продават около 30 000 евро. В Стокхоум цените са равнище София, а какви са доходите. Според цените продължават да бъдат много, ама много завишени.

При себестойност 300-350 евро на квадрат още много ще падат средните цени. Кой е този бизнес, който в криза има 100% печалба, като поседят гладни и ги натиснат банките и под себестойността ще продават ама пак няма да има купувачи.

Нека падат, ощепоне 2 години да падат им пожелавам. Като си купуваха мерцедесите не виеха като вълци, сега да вият. То какво е това чудо 1000 евро за квадрат бе, това си е жива около 400 % печалба. Какви са тия вложени материали, труд, какво е това нещо??? Да свалят цените на 200 евро за квадрат, пък тогава ще видим... Във Варна има новопостроени кооперации с по 2-3 семейства в тях, братовчедка ми работеше в кантора за недвижими имоти и ми сподели, че от близо 4-5 няма сделки никакви. Правете си изводите, достатъчно сте интелигентни....

каква новина:):)ами какво ли ще каже варналиАта за любимата си морска столица?

Ако питате брокер на недвижими имоти ще ви каже че точно сега е момента да купувате.Така ми казаха и преди 9 месеца и преди 3 месеца и след 3 месеца да ги питам пак ще е точния момент да купувам

В София има цели новопостроени квартали, в които не живее никой.И така ще бъде още няколко години.Цените няма да паднат още много, но в близките години няма и да се вдигат.Причината не е в кризата.Пазарът просто е пренаситен.

Абе вие всичко ще си кажете накрая!

стига с тези глупости къде са точно тези имоти с паднали цени, защото аз търся да си закупя такъв имот но няма, вкл. и тези които се продават от съдия изпълнители.А този г-н Тошев да спре с неговите глупости в цялата страна той се оказа най- големия специалист, неговите изказвания край нямат. Напротив паднали са нереално високите цени примерно от 1500 евро на 1000евро.И стига глупости къде са имотите с такива цени. Този г-н Тошев да изкара един списък за да си купим и ние.

Какво сделки ги гонят тия? За дъртите панелки ли да изсипем една купчина пари? Абе тия забравят, че всичко има някакъв срок на годност, за панелките май беше 50 години. Т.е. ако дадете 50 000 евро за 100 квадрата, и блока е на 25 години, значи след 25 години ще трябва да се санира блока, което е доста скъпо начинание, и проблема е че трябва всички да дадат кинти, а със сигурност ще има някой да се скатава.

Стига с тия платени поръчкови статии - тези имоти които са строени качествено и със скъпи материали няма как да се продават за 300-350 Е/м2 че имаше завишени цени е безспорно, но вече цените паднаха достатъчно. Къде в София има апартаменти с А 16 в добър квартал за 300Е/м2 да ми каже за да си купя?

По целия свят имотите падат, има си хас тука да се вдигат.

Ей голям ентусиазъм с тия имоти. Не знам как ги правят тия статистики, но днес четох, че средните цени на които се правят сделки в София са около 700 евро квадрата, което са си 100-200% печалба за инвеститора. Чакайте бе, къде дават така. Подобни печалби има само при сделките с наркотици. И как така спада в сделките ще е само 35%. Че това значи, че сума хора се хвърлят да купуват апартаменти на двойни цени, което силно ме съмнява.

Приятели, това е само началото! Поне още година, година и половина ще падат цените! Дъното е далече:)

Айде стига ле всеки ден чета за тия имоти и всеки ден различни статии: пазара на имоти се раздвижи, сега застой. Е кое е вярно?!?!? Аз така като гледам строителството не спира пък откъде ще се появат толкоз хора да се заселят в новопостроените сгради не е много ясно. Има по 5-6 етажа кооперации в които живее само по едно семейство.

Поредната поръчкова статия малко като пожарна команда го дават.

Я стига бе, то сделки почти няма вие паднали с 35% Кво целите с лъжи да съживите пазара. Сделки ще има тогава когато цените са реални а не като сега надути в пъти. Хората отрезняха и само много големи глупаци могат да купят на цени над 350 евро.

Нима са в застой? Това нищо не е - след десетина години новопостроените напудрени боклуци без остови и стъпки ще започнат сами да си падат....Наса-ам, наса-ам, .купувай, народе-е.....

Нима са в застой? Това нищо не е - след десетина години новопостроените напудрени боклуци без остови и стъпки ще започнат сами да си падат....Наса-ам, наса-ам, .купувай, народе-е.....