Правителството няма да връща имотите на Сакскобургготски

МС няма да връща имотите на Симеон Сакскобургготски. Държавата ще си оттегли исканията за спиране на двете дела за "Врана" и "Царска Бистрица".

Обратно в новината

Коментари - Правителството няма да връща имотите на Сакскобургготски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо отказват всичко. за да може да дадът най-малко, ако не минимум или почти нищо, ако се стига до така нареченото споразумение. Каква ирония, какво падение, да се разчита на морала на временни хора, спрямо най-силния стожер, най-здравият стожер на българската държава, ОТКАКТ СЕ ПОМНИ, царят и. Достоен е царят ни, за всичко и пред всички. Дано Господ го дари с ДОСТОЙНО ЙЕСТ. От нашите братя управляващите милост не, чакайте. Те ни са чули ни са видели кой и как изнася по 11тона родно злато всяка година от България, заети са с имотите на царя. О времена, о нрави.

не е приятно да се приеме, но като не знае човек достатъчно правната материя, го приемам, това е на правосъдният министър. Царските имоти, изключително лична собственост на царското семейство, за иззети незаконно от комунистическата държава и сега е редно да се върнат законно от демократичната ни държава. Въпросът е, защо толкова се бавят. И моят отговор е един: някои доста лоши хора желаят злото на царя ни и царското семейство, искат да го мъчат и унижават колкото се може повече. Каквито плювки и лъжи пишете тук няма никакво значение, вие просто описвате себе си. Този, който се мисли за истински българин и добър човек, нека се моли за доброто на царя ни и царското семейство. Скоро всички да се приберат в България в техните дворци и къщи. БОГ СЪС ТЯХ И С НАС. Нека някой журналист си направи труда да потърси в архивите с какво са били пълни вестниците около Балканските войни. Десетки хиляди българи от Македония са дощли в София. ДЕНОНОЩНО са стояли пред прозорците на двореца с призив към цар Фердинанд за запова войната за освобождението на Македония. Стигнали са до там, че са му поставили условие, или започва войната или му отнемат царството и живота. Цяла България се вдига на крак в едно с българите от Македония, за освобождението им. Така цар Фердинанд започва войната.

Няма никакви царски имоти на тази ламтяща фамилия за Българските Държавни имоти, изградени с парите и с труда на всички българи. Повече "царски имоти" журналята да не споменават, нито да пишат. Цар Борис Трети беше истински добронамерен човек. Но неговият син и цялата фамилия, за тези ненаситни ламтежи, трябва да бъдат изгонени от пределите на България и никога повече да не се вестяват тук.

Споделяне - До 04.2004 бях държ. служител. занимавах се с реституция. изгониха ме, защото отказах да изготвя документ за реституция, без каквито е да е документни доказателства че е бил собственост на кадри на дпс. Станах мръсник.Това сега е без значение И работих години в германия, пиша за да светна непредубедения читател -Симеон Борисов Фердинандов е или български гражсанин, или не е.Разполага с нот, акт или картов материал от времето на одържавяване или не . Устни твърдениа на свидетели са без значение. Те струват колкото бутилка ракия. Специален закон , който да го облагодетелствува не бива да се приема. Благодаря за търпениети

НО НЕКА ПЪРВО ВЪРНЕ ПАРИТЕ КОИТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПЛАТИ ЗА РЕПАРАЦИИТЕ НАЛОЖЕНИНИ НА ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ ТАЗИ ВРЕДНА ФАМИЛИЯ. ДА ПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЕ И ЗА 15000 ЕВРЕИ КОИТО ПО ЗАПОВЕД НА СОБСТВЕНИКА НА ТЕЗИ ИМОТИ БЯХА ПРАТЕНИ В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА! КАТО ИСКАШ АКТИВИ, ПЛАЩАЙ И ПАСИВИ! ПЛАЩАЙ МРЪСЕН ДОЛЕН ИЗМЕТ!

давност няма!!! След като наследник на Фердинанд и Борис ІІІ иска имоти то да плаща и за техните престъпления срещу народа!!! Няколко сгради и имота не струват колкото нанесените от дядо му и баща му и него самия, като министър председател, вреди на народа!!! Плащай, шваба, или млъквай връщай на държавата всичко което си получил до сега и си обирай крушите от държавата ни!!!

Не трябва да се обръща никакво внимание на сакскобурготски. Той е силно замесен с отделянето на Каталуния по поръчка на руснаците. Все едно не съществува .Ще ни спрат не само парите а и ще станат агресивниЕС. към нас.

Предлагам на Саксофонски да му бъде подарен животът. Това е най-големият капитал. И ще престане да се заяжда с българите за разни семки и бонбонки.

Спомням си интервюто, което г-н Сакскобургготски даде пред БНТ. Тогава той ясно и категорично отговори на въпроса на Кеворкян, че няма никакви претенции към България и от него това не може да се очаква. Очевидно ТОВА МУ ПОМОГНА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, но... после се оказа, че е излъгал.

дребнави души, ганьовци вижте се колко сте жалки в зависта ви, затова още ви управляват отрепки комунисти, затова и цианите даже ги очаква много по светло бъдеще от вас, дегенерати

На какво да завиждаме на Величеството - на лицемерието и на лакомията му ли? А тези, които още му вярват и го загщитават, генерират глупотия.

Тази династия мошеници и убийци от Голямата чешма в Самоков/ Културна ценност на града/ за двореца Бистрица са взели няколоко облицовъчни плочи, за да направят кавината в двореца . Да не са ги купили?? Всичко е смъкнато от гърба на народа. Ще ни съди?? Ай с.............бе!

Да върне първо това, което са му дали 1946 г. като компенсации. След това да плати милионите дадени за издръжка от българите за тези имоти за периода от 1946 до сега (71 години) и после да видим кое е купувано и кое не и дали и как може да се върне щото реституцията отдавна мина.. А ако напишат закон за него, да напишат и за всеки друг, който не успял да си върне имотите овреме.

лъжливия и крадлив дядо Симо, швабата, като наследник на Фердинад І и Борис ІІІ иска имоти и съди държавата, сиреч нас народа, то и ние пък искаме като техен наследник да ни възмезди за причинените ни от Фердинад І национална катастрофа и колосални материални и човешки загуби, както и за насаждането на фашизма у нас и свързаните с него убийства на поети и изявени общественици, на хора от цвета на нацията, деца и масовите кървави погроми по времето на Борис ІІІ! Към всичко това да се прибави и поразиите от действията му като министър председател и след това! Нали горите и водите са под изключителна държавна опека, тогава защо изсече и изнесе дърветата от стотици декари столетни гори?! Иска ние да му плащаме, добре, но да теглим чертата и да видим кой на кого колко и защо има да плаща!!!

Няма какво да му връщат, защото Симо Ментата няма имоти у нас. Имотите са държавни. За благодарност затова, че е оставен да живее във Врана алчния мадридски старец съди България. Но няма да се намери съд в Европа, който да отсъди ва полза на този грабител, издънка от пропаднала династия донесла на България само национални катастрофи!

в природата са и двете.къде е проблема

Hе пиши глупости пейчо!!!... B България, и навсякъде другаде по света, единствения легитимен документ за доказване на собсвеност е нотариалния акт!!!

Нека бъдем честни. Ако отнемем имотите на царя, трябва да отнемем и поне 2/3 от имуществото на действащи и бивши депутати, защото знаем как са си натрупали имотите и тлъстите банкови сметки - с крадене от народа. Аман от беззаконие в беззаконието.

Ще ги връщат, няма да ги връщат, ще ги....Защо да ги връщат, като няма да ги връщат, след като очакваме ония в Страсбург да вземат решение и после да плащаме всичко с лихвите - хахахах

Какво друго може да се очаква от Цачева, освен "висящи дела". Къде виясят? На какво висят? Защо висят? Това знае само Цачева и може би ще каже на Борисов, ако слуша.

Крадат се лекарства за стотици милиони, ще връщат имотите на онзи комарджия-Симеон, 2 милиарда лева за електронно правителство липсват и нищо не е направено,ще ми вземат книжката, че имам кръвно и т.н т.н. Всички правителства бяха слаби, но това на ГЕРБ счупи всички рекорди. Няма ли да ги изметем вече?

Като ги вземе държавата ще пусне циганите да ги оправят,както всички наши имоти,които не се стопанисват.

Кеворкян, "Всяка неделя": -Материални претенции към България имате ли? С.Сакскобургготски: - Кой аз?!? Ама моля ви се! Никакви! При никакви обстоятелства. 2017 г. Наследниците на Симеон водят 3 съдебни дела СРЕЩУ България в Страсбург, претендирайки за имоти в България!

А ЗА КАКВО ОСЪДИХА НА СМЪРТ ПРИНЦ КИРИЛ ПРЕСЛАВСКИ, БОГДАН ФИЛОВ, ген. МИХОВ?! ЗА КАКВО БЕ НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС? ИЛИ ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА ПРАВНО ДЕЙСТНИЕ И РЕШЕНИЯТА МУ СА ОТМЕНЕНИ? МОЖЕ БИ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО И ФАШИЗЪМ? МОЖЕ БИ ЦАР БОРИС 3 НЕ Е ИЗПРАЩАЛ В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА 15000 ЕВРЕИ ОТ МАКЕДОНСКА ТРАКИЯ? МОЖЕ БИ , НО НАДАЛИ!!

Oпппаа посмали малко!!! колко са били евреите???!!! сега станаха 15000? преди бяха 10000, а по всички регистри на населението в МАКЕДОНСКА ТРАКИЯ е имало 3000 регистрирани евреи!!! а ти сигурно си евреин, те така преувеличават и лъжат мажат, чифутска му работа...

постоянно чувам хора с претенции включително говорители да казват Сасккобурготски вместо правилното Сакскобургготски, но трябва малко старание и самооценка във всичко

На мен ми писна. Писна ми всеки ден да ме правят на идиот!!!Всеки Божи ден!! А на Вас???

Държавност, крадливост -все тежки квалификации с които боравят патриотите, националистите и комунистити. Много са велики в интернета и водят виртуални битки с враговете на България. Иначе в реалния живот обитават панелни жилища, наливат се с ментета и пушат контрабанда.

Италианската "Антимафия" ще огледа връзките на Симеон с Доктора 1 Разработката на МВР "Приятели", в която присъства Симеон Сакскобургготски, ще бъде предадена на италианските магистрати, съобщиха източници от прокуратурата. Вчера стана ясно, че наши прокурори са готови да разследват Симеон и в Италия, а главният обвинител Борис Велчев съобщи, че ще поиска среща с шефа на комисията "Антимафия". Целта й е да установи какви са връзките между Симеон Сакскобурготски и покойния вече Иван Тодоров - Доктора. Другата задача била да се разбере кои от министрите на премиера са осъществявали евентуалната връзка между двамата и какъв е новият кръг от приятели на контрабандиста. Под съмнения са всички министерства от кабинета Сакскобургготски. Лицата от снимките, които бяха открити в багажника на взривения мерцедес на Доктора през 2001 г., насочили разработката към тогавашните министри Милен Велчев и Пламен Петров и депутата Мирослав Севлиевски. При възобновяването й към т. нар. кръг от приятели са добавени и имената на Соломон Паси и Николай Василев, съответно заради шпионския скандал и приватизацията на БТК. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ САВОЙСКОТО ДЕЛО?? Защо крадлив дедо не е в затвора? Може би БОРИС ВЕЛЧЕВ ще ни обясни каква е родствената връзка между него и единият от обвиняемите по САВОЙСКОТО ДЕЛО Милен Влчев. Чия собственост е сега БТК? Не е ли на единият от обвиняемите по Савойското дело - приятеля на Сакскобургготски - СПАС РУСЕВ

Симеон Сакскобургготски се е опитвал да продаде с посредничеството на италианския бизнесмен Пиер Паоло Черани, свой реституиран имот преди той да му бъде евентуално иззет обратно от държавата. Това става ясно от документите на италианското следствие, цитирани от БиТиВи. От общо две хиляди страници, 23 съдържат телефонни разговори между савойския принц Виктор Емануил и неговия бизнеспартньор с австрийско гражданство Пиер Паоло Черани. Разговорите са прихванати, докато двамата италианци са били разследвани за корупция. В тях те споменават България и общите проекти с бившия български премиер.

От 2002г. до мораториума през 2009г. негово крадливо величество е заложил всички върнати му имоти в банки като обезпечение по кредити. Буквално ги е продал на банките. България ще откупи имотите с лихвите и разноските по делата. Честито на балъците! Само се вдига пушилка, гарван гарвану око не вади.

разбира се, от 47ма той е ту в банката ту в казиното, те са в съседство... а ти предателю не се докосвай нито до царя нито до 681. Да беха българите като теб през 681, нас нямаше да ни има днес на картата на България.

Я да те видим кой си бе паляк, че определяш кой до кого да се докосва.Първо за Бай Тошо и къщатат му в правец, да така, да си я търсят, ама ти кой височйш гъз облиза, че не пратиш този мизерен крадец да търси на дядо си имотите в австрийския бардак, от където е дошъл гол като пушка, насаден от такива мекерета като теб.

Защо лъжеш, защо мразиш. Плаща ти се да го правиш или ти се мрази и единствения който можеш да мразиш без да бъдеш наказан, а по-скоро насърчен е царя. НИЩОЖЕСТВО Нещастно, има Господ. Никога не забравяй това. Пред него ще си на отчет и то Не се знае кога.

Боко,а сега ще му се отблагодари.Пък и комунягите му бяха партньори и сега ще ги видим какви родолюбци са.А мадридския лъжец,ще постигне всичко което си желае,а как му върнаха в двоен размер горите.Токова вреди нанесе на държавата и още продължава да иска.Предците му са били пратени в България ,не като царе ,а на държавна служба и не може да има претенций за нищо,нещастник гаден.

по тъпа герберска измет не е имало никога. Тия нещастници ще затрият държавността окончателно. Правят си каквото си искат с институциите все едно им е бащиния. Ненормална работа е това....

Ще оттеглим оттеглянето на вече оттегленото оттегляне на жалбата. Тука има-тука нема.

Винаги така се получава , отначало ''НЕ'' , а после , под масата , ''ДА''! Не може да се има довери , БАШ НА Бг-ПОЛИТИЦИТЕ , И БАШ , В БЪЛГАРИЯ ! Това е най-корумпираната държава , държавниците /т. е. политиците , защото държавници няма/ , в България не могат да устоят на ФИНИКИЙСКИТЕ знаци ! /доказано на практика , ''само'' 28г./

Тогава на Бай Тошо да му върнат всички резиденции и дворци.

Бай Тошо, по точно наследниците му могат да имат претенции само за къщата на предците си в село Правец... истината е, че и правешкия "сарай" по време на соца го поддържаха и ремонтираха с държавни пари...

Защо ни правят на улави?? Щом съдът спира хода на споразумението между царя и държавата, означава, че някой е подписал споразумението. Вероятно регионалния министър. А се правят, че уж нищо не знаят.Бандити.

Ако им върнат, най-много останалите да започнат да стачкуват и да си искат и тяхното, не всичко им е дадено до този момент. Дадоха на някои 17 хиляди лева, а при долар 3 хиляди, математика Константинов да продължи, а на проф. Божидар Димитров много здраве-от б.тракийци , както ни наричаха старобългарите "маджури", а сме си българи-християни, ама като не са учили навремето история, как да им обясниш професоре(в Гърция имат земи, но мнозина нямат пари за адвокати, разтакавания и всичко оставиха.....). Реститутките няма да устоят, макар , че държат от Симеон, ще се вдигнат, дано не греша, но някои приятелки си искат на тати, деди земята, а тя е в центъра на града, старобългари са, върнаха им магазините, а земята, много са оплакващите, ходят в клуба на репресираните, но до там, таят и страх имат някои и днес

Има заведени 3 жалби в Страсбург от наследниците, но министерството няма информация по хода на тези дела, ... Ако министерство на правосъдието няма информиця...кой да има? Жалбите са с/у БГ, т.е. държавата е страна по тях, но НЯМА ИНФОРМАЦИЯ за движението им???

Ivo

Доколкото знам някои от тези имоти са строени със ЛИЧНИ средства/лични заеми на Фердинант. Те да се върнат незабавно!! Тези строени с държавни пари - Не! Иначе ако ставим на андрешковците да решават, то е ясно че те не връщат нищо! Ще ореват и света колко е лошо някой да си търси правата и собствеността по съдебен ред!

Чудя се кое ще е по-малкото зло. Защото ако имотите бъдат присъдени на Сакскобурготски, има някаква надежда, че ще бъдат съхранени като исторически и архитектурни паметници. Ако обаче ги получи държавата, съдбата им е ясна - или ще бъдат оставени на произвола на съдбата и ще бъдат унищожени, или продадени на хора от пишман елита, които вероятно на тяхно място ще издигнат хотели, молове и разни други стъкленици или консервни кутии. Справка: сградата на Попа, разрушената царска спирка в Казичене; престъпното бездействие на администрация и прокуратура за разрушените или оставени да се саморазлрушат сгради в София, Пловдив, и т.н.

Какво даване на елити,какви пет лева? Симеон като дойде тук каза..."АЗ,да взема нещо от България???? Мога само да дам..." Е видяхме го...съди ни... Според мен няма място в нашто Председателство.

ти като си си искал наследствената нива от дедо ти, не мислиш, че си взел нещо от България. Кое ти дава право да мислиш, че личните имоти и дворци на царя са "нещо от България? Отговор: дебелокожието и наглостта на кеворкян в едно с твоята.

При плащането на такива "скромни" адвокатски хонорари защо министерството на правосъдието се затруднява да получи сведения на какъв етап са делата в Страсбург? Даже Сакскобургготски би могъл да съдейства, зер се вози безплатно на правителствения самолет до Саудитска Арабия, да каже едно "мерси", като ни сподели докъде ни е "издокарал" в Страсбург.

Никакви имоти на тоя. Не са негови, нито на баща му или дедо му. Народни са. Къш.

Както винаги като се разчуе нещо нелицеприятно за герберасите започват да се дърпат въпреки че знаят че съда в Страсбург ще нареди именно това ама парите ние а НЕ те ще плащат

Привидно няма да ги връща. После България ще бъде осъдена в Страсбург и вероятно ще връща всичко с компенсации.

Къде зяпа правосъдното и финансово министерство.Срещу този безочлив крадец, дето тръгнал да търси нещо което не е негово.След Втората световна война България е фалирала държава и заради участиетието на страната на Германия, под "вещотто"ръководство на баща му народа плаща огромни репарации.Какво е това право, каква е тази справедливост, на този нагъл тип.Комунистите му отнеха всичко в полза на държавата, а той отиде да прави коалиция с тях.Всички негови постъпки сочат, че той е един типичен Бай Ганьо-келипирджия и най-откровен лъжец.Излъга и за имаоти и за оравяне.Заради тези му постъпки Българската държаав трябва да заведе дело за изнудване от негова страна.Толкоз.

kirchevo

Засега няма да ги връща, докато се успокоят страстите.След ТРИ ДЕНА.

Ех Бугарийо, земльо македонска, още ли има за крадженье у тебе ?

полицията да върне и на другите крадци конфискуваните имоти.

на кои да ги върне като там са крадците в полицията и правителството

Няма пари, бе, няма! "... стана ясно още, че до момента държавата е изплатила адвокатски хонорари 1 008 000 лева по делата за имотите, 1 400 000 лева по делото за горите .... ". Досега държавата ?!, т.е. ние данъкоплатците, е изплатила по загубени дела в Страсбург над 2 млн. евро и скоро се очакват още 300 хил. "Ние носимЕ ... отговорност! " Кой носи истинската, финансова, не "политическа " отговорност за НАШИТЕ пари!

Сега вижте какво ще се случи.Ако върнат имотите на Симеон,той може да ги завещае или прехвърли на внука си Хасан и тогава ще си имате цар/крал/Хасан.Ай да ви е честито!

И, що ще негово крадливо величество ,в българската делегация в Саудитска Арабия, след като съди България в Страсбург ? ? ? ?

Ега ти държавата, ега ти правосъдния министър! Първо тази "компетентна" държава оспорва, сега същата тази държава оттегля оспорването защото делата били в съда! Е, нема такава държава, наистина! Всичко е - тука всички парле ву франсе!