Незаконно тузарско селище построено до язовир

Държавни служители и бизнесмени са заградили държавни земи и са построили луксозни имения на брега на язовир "Ивайловград", без да имат разрешителни.

Обратно в новината

Коментари - Незаконно тузарско селище построено до язовир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що се правите на ощипани моми бе,толкова изненадани, толкова учудени,нали минавате всеки ден по панорамен път - е нещо да кажете за тия палати там ?

много добро предложение прави гражданина на НР.Ами тези големи и красиви къщи могат да пиютят децата и възрастните хора не да живеят в коптори каквито са сега.Дано го прочетат предложенията.

селището си е старо село което си го е имало много отдавна на това място и се казва Ставри Димитрово,пък и до там се стига по не лош асфалтов път, а луксозните вили там са малко, повечето дори не са масивни постройки, а са сглобяеми къщи. Някой журналист май се поизхвърли отново, като си преписа званието откривател на топлата вода!

Тези "къщурки" дето ги показаха от хеликоптера могат да съперничат на Версай и Бъкингамския дворец. Аз една сглобяема или схлупена не видях, може да се крият между гигантските с олимпийски басейни и паркове...

Хайде на бас , че ще им се размине!

Санкции?Какви санкции и към кого? Няма субект -нямя санкция.

Нищо няма да се промени. Това са пушилки... Всички те по някакъв начин са хора на властта! Сегашната или миналите - все тая.

Е кво сега, ше го бутат ли?

Кой следи как се стопанисват тези язовири? Дали се източват навреме преди проливни дъждове, за д а не предизвикат наводнение? На печалба ли е дадената община от отдаването под аренда, или няма значение? Абе някои си имат частна държава...

Браво на най-големите крадци в държавата ся се сетиха и ся видяха,че ги има тия палати. Щом имат ток и вода значи много хора са замесени :((((((

Местните планинци се надяваха, че след като си вдигнат палатите, "бизнесмените" ще оправят и пътя, който е дупка до дупка, за да не си трошат по него скъпите лимузини и джипове. Отговорът беше: "Бе, като ги счупим, нови ще си купим. Ха-ха-ха!" и пътя си остана целия в лунни кратери.

Незаконно било , на държавна зема, палати били ... ами хората ни показват така наречения "ГРАД НА БЪДЕЩЕТО " . Ето така ще живеем ние занапред , след като се пенсионираме след 40 години трудов стаж ... е може да ги увеличат дотогава на 50-60 ... ама здраве да е , важното е че видях в какви палати ще живеем благодарение на ББ. И да знаете , в този хубав град няма бездомни кучета, и при нас няма да има.урааааааааааа. да живее ББ.

САМО СИ ЛАЯТ СЯНКАТА. Тези с хеликоптера да внимават кога прелитат над Ставри Димитрово, че току виж от някоя вила е излетяла ракета земя-въздух. А господа инспектиращите защо не попитат директора на Тенчо Василев къде е щом не си е на работното място, Със сигурност ползва служебен телефон, който е длъжен да вдига. Държавата за това им плаща телефоните за да отговарят на тях по всяко време. И защо не е уволнен щом не е на работното си място толкова време. Всичко това са едни абсолютни глупости. "Всяко чудо за три дни". Та тези хора са спонсори на половината депутати и обслужват фирмите на спонсорите на останалата част от парламента. Много се опитваха да си мерят пиш*ите там и се упражняваха по право, физическа сила и каквото си искате, но никой не е успял до сега. И тези няма да успеят да накривят на никой калпака. Останете си със здраве. С уважение: СЪСЕДА

Да не би да искат да ни кажат , че сега се е разбрало за тези дворци ?? Това не може да се скрие в джоба , всичко се вижда и всички там наоколо го знаят - и органите на местната власт, и хората ... Напролет видях до язовир Батак , до самата вода какви прогимназии в мутренски стил се строят . И то е нищо в сравнение с тези до София ...Щ евидим дали ще има някакъв резултат , не вярвам.

митничар ли е, тегли му куршума, все има защо и няма да сбаркаш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Помните ли Бисер Михайлов, пернишкият прокурор, който бил беден и невинен? По телевизията даваха в какъв ПАЛАТ живее и какъв авто-парк притежава, помните ли? Ако не помните, припомнете си! Такава ни е цялата държава, целият държавен апарат. Оправия няма и няма и да има, примирете се или НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА! Живота ви, драги сънародници, няма да се промени, ако не си го промените сами.

Предлагам да се подари на Американските въздушни сили, да проведат "показно занятие"-после разчистването едва ли ще е трудно...Разбира се, че е несериозно...

АЗ СЪМ БИВШ СЛУЖИТЕЛ В АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ, КЪДЕТО СЪКРАТИХА НАЙ-БЕДНИТЕ И ПОНЕЖЕ БЯХ ВНЕСЪЛ СИГНАЛИ В ПРОКУРАТУРАТА ЗА КОНТРАБАНДА НА ЦИГАРИ ДОКАЗАНИ С ДОКУМЕНТИ МИ НАЗНАЧИХА ДАНЪЧНА ПРОВЕРКА .......... КОЯТО ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ ГОДИНА И ПОЛОВИНА........

....я да си ги оставят да си ги узаконят....и да си плащат данъци ...от момента на построяване до сега -с лихви...и после -конфискуване на имотчето.....защото -отде толкоз пари за него ???то е крадено ,крадено,крадено....съдрана ни е кожата ! ужас!-на фона на кризата.......

Не само да тъсят неплатени данъци, ами да им търсят и произхода на парите!

Какво се обръщате към чиновниците онеправдани, та нали точно те са тези, които строят такива замъци, на които и петролните шейхове ще завидят! И на всичкото отгоре си определят сами заплати, бонуси и не плащат осигуровки! Трябва да се направят масирани проверки на всички държавни служители, които имат възможност за далавери. Това са: ИА Автомобилна Администрация и прилежащите към нея ДАИ, МАИ и т.н., КАТ, Митници, Общински съветници и кметове(няма един случаен), и всякакви други свързани с такси, разрешителни и др. Навсякъде е шуробаджанащина, партийна принадлежност, тотална неграмотност, пълно безхаберие и яко крадене, че чак се оакват. Ако има нещо пропуснато, чувствайте се свободни да добавяте! Трагичното е, че хората, които трябва да проверяват са същите като гореизброените. Чувството за безнаказаност при тези хора е генетично вродено...

хаха, кви санкции, кви кифли..... само ни се напомня, че не всички в тази страна са бедни... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КОНФИСКАЦИЯ И ПРОДАЖБА ЧРЕЗ ТЪРГ.Парите в здравеопазването и за пенсии

Пиночет ни трабва на нас, Пиночет!!Ама не един, ами поне двама , трима!

Е, след като се сетиха след 15 години да проверяват за безчинствата на митничари и техни покровители да видим какви ще са последствията??? Дали ще мине фандрома да ги събори, както незаконните постройки на черноморския плаж и дали ще им приберат дължимите данъци за 15-20 години назад???

На кой е земята под тези сгради около язовира.На яз.Искър ги разбутаха,до нас бутнаха 3 гаража,които бяха до други 4 -законни.Изгражда се постройка,всички виждът това.Постройката се гради година -две ,всички виждът и знаят,както кметовете наоколо,тъка и общинските служители.Обаче никой не отреагира през това време.Като строителен обект требва да има закачена табела с данните за строежа.И това не е видяно.Стоп!!!Всичко се знае,но няма реакция на общинари и държава.Пита се"Как се нарича това?".Нарича се""Корупция на средно ниво"".Къде е спал областният губернатор??Корупция!!Напоследък не говориме за корупция по върховете,ама тая долу си съществува.Най-корумпирани са кметовете и тяхното обкръжение.Носители на корупцията са силните на деня.Точка!Това е!Около всеки град има такива богаташки квартали.Да ги пита човек,откъде има $100 000 да построи през 1990-1991г.двореца,няма да отговори.Това е една част и от комунистическите окрадени пари от държавата.От получилите пари,едни ги профукаха,други станаха още по-богати,трети си напаравиха имения.Нека минат над "Логовете",след Предел по пътя за Разлог,там ще открият селище в полите на Пирин(от другата страна започва пък Рила планина.Навсякаде е имало предтелство на общинските и държавни интереси.Най-простото е да се каже "Не е имало държава".Законът над всичко!Това е основното сега.

Това наименование НАП, комисията "Кушлев",полиция и прокуратура.Има ги, но срещу голямото богатство са нещо много безволеви.Чуваме само закани и нищо. Да е някой беден човечец ще го изядат с парцалите.

Въпрос на анализи и проверки е колко е загубила хазната , но предполагам със сигурност, че става въпрос за милиони левове. Оттук нататък всичко е въпрос на проверки и анализ. Аз, доколкото знам, в чашата на язовира няма законов регламент, според който да се извършват законни постройки. Започват проверки от всички компетентни институции - МВР, прокуратура, Строителен надзор, уведомен е премиера Бойко Борисов, който се е разпоредил за съвместни проверки", поясни пред Информационна агенция КРОСС Стефанов. Той каза още, че е станало ясно, че по-голямата част от къщите са на държавни служители, заради което ще проверят декларираните от тях доходи в годишните им декларации, ще се провери и експертната оценка на имотите, които са построени и съответно, където има разминаване между доходи и разходи, собствениците им ще бъдат обложени с данъци. Вчера бе заснето селището от хеликоптер, тъй като стана ясно, че никъде го няма на картата, търсихме го и по документи, а и достъпа до него е затруднен - има частни пътища. Тепърва сега, след като е установено, че там има собствености, ще се проверява точно коя на кой е и дали са декларирани доходи, така, че е въпрос на време да се направи анализ колко точно е ощетена хазната, каза Стефанов. Според него предстоят проверки на данъчните с хеликоптер и в Северна България, по-точно около Велико Търново, както и по Черноморието.

Нищо не може да се напише или добави по темата, за огромно съжаление това е била и винаги ще бъде тъжната реалност в България!

Щом е незаконно - да идем с жената да си берем тухли?

Защо не съм млада ,че да си стегна куфарите, това не е държава. Който може да бяга , няма да сбърка.

Има и по-интелектуални начини да яхнеш магарето, с тъпан само може да го уплашиш... Това селище да не е извънземен кораб, който токущо е кацнал? Цяла "демокрация" се строи, а нашият сателит (или хеликоптер) чак сега го откри. Смях, през сълзи.

друг път. да живее киностудията нап и мвр!

Има ли методика държавата, по която поне приблизително да пресметне, срещу тези подкупи, с част от които са вдигнати тези строежи и се води този разгулен живот от тези неграмотни изроди, какви поразии са причинили на българската икономика. Колко хора са безработни заради тях? Колко гладуват и колко са измряли? И как така след толкова години чак сега се откриват тези селища. Къде бяха до сега всички държавни органи. И какво ще направят сегашните изненадани чиновници. Както са незаконни към момента, да се отцепят и заградят с войска до изясняване на статута им.

НЯМА НИТО МЕТОДИКА,НИТО ЗАКОН ,НИТО ИНТЕРЕС В "КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ"! НЕ ОСТАНА И ВОЙСКА - ЦЯЛАТА ДА Я ПРАТЯТ - ЩЕ СЕ ИЗПОЗАТРИЯТ ХРАБРИТЕ НАШИ ВОЙНИЦИ И ВОЙНИЧКИ В ТЕЗИ ДЕСЕТКИ ДЕКАРИ САРАЙ,ИЗДОКАРАНИ ТУК ТАМЕ, ДОСУЩ КАТО ВЕРСАЙ! ТАКА,ЧЕ СПРЕТЕ С ТЕЗИ СМЕШНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ,АМИ ПОМИСЛЕТЕ ИМАТЕ ЛИ ПАРИ ЗА ТОК И ПАРНО ,ЧЕ КОФТИ ЗИМА ИДЕЛО?! БИТИЯ БИТ..... ДЕМОКРАЦИЯ Е Я! ТОЛКОВА СИ Я ИСКАХМЕ И ЕТО ТЯ Е ТУК! ЩО РЕВЕТЕ НЕ МОГА ДА ВДЕНА!? бай Тошо да се върне? и това НЕМА как да стане! изобщо в България НЕМА! а кога ще ИМА? - УТРЕПЛЯЦИ КАТО НАС ГИ НЕМА!

И се оказва, че за едни държавата е майка кърмилница защото цицат и немат насищане, докато издоят всичко! Ама за повечето българи, държавата е ТАТКО, защото им е--ва майката! Е затова се разбегахме по света! Ами крайно време е, не само да констатирате и да обяснявате ... ами да ги вкарате по затворите. Ако требва и публични наказания да има, за назидание на следващите да знаят, че има и виделов ден!

Не върви да съсипеш това богатство. Тези палати са всъщност в заливната чаша на язовира, но чудното е как при наводненията в района, от които пострада и чак Одрин, пък те останаха на сухо? Явно и управата на язовира и техните началници от "Язовири и каскади" и дори и техните началници от МИЕ и съответно "Министерския Съвет" е в далаверата. Точно "свински черва".

АРЕ СТИГА БЕ ,КОЙ СТРОИ ТАКИВА ЧУДЕСА НА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ,ЕПТЕМ ЗА БАЛЪЦИ НИ ИМАТЕ, ИЛИ ВИЕ СТЕ ТАКИВА,ТОВА ЧЕ НАП НЕ ЗНАЕ НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ ДРУГ НЕЗНАЕ 10 ГОДИНИ БЕЗНАКАЗАНО СТРОИТЕЛСТВО ТОВА ДАТИРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВО КОБУРГА БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Сега, след като се разсмърдя работата, учтиво ще ги помолят да си регистрират имотите и да почнат да си плащат данъците, че е малко неудобно така...

Попмпозни и безмислени кьорфишеци!Това пак са пари хвърлени на вятъра за да получим благосклонно потупване по рамото от незначителен евро-апаратчик.Ако се търси ефективно действие има друг ,много по-ефикасен начин -освободете водите на язовира и издавете "предприемчивите".А, и да си платят водата преди това /на цените на Топлофикация/.

Г-Н БОРИСОВ, А ВИЕ МИ ПРИКАЗВАТЕ , ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПЕНСИИ?!?! ПАРИ ИМА-А-А-А-А-А-А!! СТИГА ДА ИСКАТЕ ДА ГИ ВЗЕМЕТЕ. ПО-ТОЧНО ДА ГИ ВЪРНЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ДА ОКОШАРИТЕ БАНДИТИТЕ. ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ И ПРИОРИТЕТИ ОТ СТРАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЗА СЕГА "ОГРАМОТЯВАНЕТО НИ" Е ДОБРО. ДРУГОТО- ДЕЙСТВИЯТА ЗАВИСЯТ ОТ ВАС.

Били незаконни строежи. Щом са незаконни значи могат да бъдат ПРЕМАХНАТИ!. Всеки богаташ - на изходна позиция! Да започне от там където го е заварила 1989 година! Да видим сега ГЕРБЕРИТЕ ДАЛИ КАТО ЦЪФНАФА И ЩЕ ВЪРЖАТ! Щото много от тези с високите зидове се писаха спонсори именно на тази герберска партния. та май ще се окаже, че ене е съвсем просто да си "убиеш златната кокошка". Пак да напомня. АКО ВЕДНАГА ЗАПОЧНАТ ДА ГИ КОНФИСКУВАТ, ИЗЗЕМВАТ И РАЗРУШАВАТ - НЯМА ЗАКОН КОЙТО ДА ГИ ЗАЩИТИ. СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО! БЕЗ ДА ИМ ДАВАТ ДА РЕАГИРАТ И ДА ЗАПОЧНАТ МАСОВО ДА СИ ГИ УЗАКОНЯВАТ! приложение на Законите ВЕДНАГА! Така ще можем и ние да се убедим, че ГЕРБЕРИТЕ СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ НИ ДОНЕСАТ СПРАВЕДЛИВОСТ И РЕД!

Дотук добре. НАП харчи пари за хеликоптери, за въздушни снимки. Чакаме конкретни действия. Например кога Комисията "Кушлев" ще отнеме в полза на държавата тази незаконно придобита митничарска собственост.

има хора върнати от Франция и такива от блок 20 в Ямбол без подслон, ами да ги настанят хорицата там , а ?

ТОВА НЕЗАКОННО БОГАТСТВО Е ФАКТ, КОЙТО СЕ КРИЕ ОТ ГОДИНИ. ТЕЗИ ГОСПОДА СА ОТКРАДНАЛИ ОТ ДЪНАКОПЛАТЦИТЕ ТЕЗИ СУМИ - ТОВА СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ , ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ ,ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ , ЗА ОБРАЗОВАНИЕ . НЕКА ВСИЧКО ДА БЪДЕ ПРОДАДЕНО НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ И ПАРИТЕ ПОСТЪПЯТ В НОИ - ЩЕ ИМА И ЗА ПЕНСИИ И ЗА ВСИЧКО ДРУГО.

Еми нали и въпросните шефове на митници се отчитат на бат ви Бойко...хаха...България...

Да се сринат до основи.

Констатации много, а резултати никакви. Това е проблема на България и дано ГЕРБ имат отговор на това, колко политици, олигарси и държавни служители са с отнето имущество, глоби и не продължават с престъпното си поведение преди следващите избори. Къде са резултатите от гоненето на собственици на луксозни яхти и автомобили? 110 автомобила Бентли в страната преброиха и какво се случи? Данъчните, ДНСК и стотиците контролни органи какво правиха досега? Защо инспекцията по труда спря проверките? Защо не проверяват софийските дискотеки, както заведенията по морето? Защо пак пред дискотеките вечер паркират скъпи автомобили неправилно?