Стотици милиони укрити в сделките с недвижими имоти

Близо 675 млн. лв. са недекларираните приходи от имотни сделки от 2007 г. до 2010 г., отчете директорът на "Управление на риска" в НАП Николай Петков. На пазара с имоти има все повече нелегитимни брокери. В момента българинът може по-лесно да си купи жилище, смятат експерти.

Обратно в новината

Коментари - Стотици милиони укрити в сделките с недвижими имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали се сещаш, че не е така, не въвеждай останалите в заблуждение. Еднократна сделка с имот не се води бизнес, а случайна сделка, и не подлежи нито на облагане по ДДС, нити лицето (по ЕГН) подлежи на регистрация. Виж, ако това е бизнес с цел печалба, вече е друг въпрос.

Г- министър, да си спомним 23.12.1947г!!!!

Гордий, Хора ! Гордий и неговият подход с онзи-там Възел. (Това Е Решението.) ... Е, ако Ни е приятно енто-разредни наследствени нищоиманяци да Ни правят я на идиоти, я на овце (И най-вече - и на двете !) - можем да продължаваме да сеееедим и да спиииим, та чак до след края на света.

Сами го казват - колкото по-динамичен е пазара, толкова повече доходи се декларират. Да, логично - смачкахте бизнеса, а чакате от него приходи. Ми няма как да стане. Когато човек им аработа и изкарва пари - тогава има възможност да декларира всичко и да си плаща всичко. А сега, ако бъде честен и изряден, то няма да има смисъл да работи. Затова явно хората крият. И то какво ли са скрили?! Пак ще почнат да притесняват най-дребните, дето видиш ли в годината укрили 2-3 000 лева и спестили малко парици, които вложивли например в образованието на децата си. А тия с палатите, с колите, тези които укриват големите пари - тях никой не ги закача.

Аз да питам, колко купувачи или продавачи на имоти доброволно плащат ДДС? Редовен въпрос, без значение от интелигентността: аз като съм фиизческо лице, защо да плащам ДДС? После брокерите виновни.

3% за Общината?...

Още една паразитираща структура-брокер-нищо не гарантират,риск не поемат,нагло искат 3% от купувача и 3% от продавача.Честито новодомци - строителят ги краде и лъже,банката мачка яко,държавата ги жули с данъци,ами що да няма и брокер.

Не са задължителни - не ги ползвай!

Как ли не лъжем държавата и как ли не лъже после тя нас! Да се чудиш защо се сърдим, като сами си го правим!

Най-после прегледнаха от НАП, ами кога ще проверят скритгите квартални зъболекари дето укриха милиони, ами наемодателите по кварталите, чийто деца са в канада.Толкова е лесно регионалните данъчни да посетят зъболекарите в квартала си нито един няма касов апарат и наемодателите-имат ли договори с наемателите на реални цени на наемите ли са те, какви данъци се дължат? После все пенсионерите виновни.

Тези некадърници от НАП къде са спали?

А управляващите-"Нямааа париии..."Глупостии...!Имааааа, но не знаете/не искате / от къде и от кой да ги приберете, пък и да му треснете яка ..глооооба..!

Ник като "загубен и прост", по-ще ти отива...

Стотици милиарди,дами и господа от НАП,са надлежно заровени в недвижими имоти.Летяхте на хеликоптери,гледахте,цъкахте с език и какво видяхте?Около София-чудо на чудесата.Край Пловдив-също.Банско.....Морето...сините вълни,то са имения,имоти,басейни,гаражи,огради,охрани,като се започне от Шабла,та чак до Резово.Рибарица,Априлци,Арбанаси,ден ми трябва да ги изредя всичките.Красота.Изящество.Вкус.Кич.Мутробарок,каквото ти душа пожелае.И лошо няма.Дай Боже-всекиму.Не може и не бива само в панелки да се живее.Ама за 23г.,такъв малък срок,такова свръхразделение...такова свръхбогатство на фона на свръхмизерията!Боливия или Боркина Фасо,изберете сами.

А в сектора стоматология, ако знаете колко са укрити.........

питайте Цацаров по въпроса, за него това не е укриване - съдия е човека все пак?

Случайно да прочете - уволниха ли служителката от Агенцията по вписванията, дето уж БИЛА ОБЪРКАЛА. Купения от Цацаров апартамент да вземе да го впише като ДАРЕНИЕ!!!! Цяла агенция да му се извинява (и оправдава)!

Какъв пазар какви имоти бе хора те баничарниците затварят вие имотният пазар ще нищите

Ама вие открихте топлата вода...