Метрото вдигна цените на имотите

Ръст на сключените сделки с недвижими имоти в София през тази година в сравнение с 2012-та очакват брокери. Политическата криза в страната не се е отразила на пазара до момента, съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Метрото вдигна цените на имотите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А брокера знае ли, че един трус и тоя с новото жилище отива на квартира?

Нека си очакват брокерите. Реалностите са други.

при това състояние на икономиката това, което брокерите искат може да стане след двадесет години, но не и сега.платили са си хората за статията, но резултат от нея няма да има.будалите дето лесно се връзват на подобни писания свършиха, но нали знаете приказката за лъжата повторена сто пъти, на това се надяват хората, ко ито друго не умеят

Гладни брокери сделки сънуват. То като се прокара метрото, хубаво, луксозно, бързо вози. Тук таме се построиха и молове и продължават да никнат като гъби след дъжд. Ама до къде ни вози метрото, до едни стари паянтови и готови да паднат сгради, разровени окаляни пътеки наъречени улици. Направо да пожелаеш да платиш от скъпо и прескъпо за такива имоти.

...Какви чудеса върши брокерския глад само !!! Каква статия,какво чудо не видяно,какъв ламтеж за пари без да работиш ! И статия са си написали

Защо да се вдигат цените на имотите в близост до метро? Заради шума ли? Заради тресенето и последиците за съмнително качествените сгради? Заради повишеното движение на пътникопотока ли? Заради наплива на безразборно паркирали коли ли?

...скъпи - при нас метрото е над земята и не се чува, и не тресе сградите. Виж - безразборното паркиране вече го има из цялата столица.

Гладен брокер продажби сънува.По големи боклуци от брокерите няма , напъват се за една сделка на месец за 2000 евро комисионна без да си мръднат пръста. Населението намалява бедноста расте те за увеличение мечтаят.

Това с "вдигането" ми напомня за един диалог в НС между депутат и председател при обсъждане на законопроект: - Тука бех повдигнал един член. Сега ми го няма члена! Къде мие члена? - Вашият член пана. Ваят член го няма вече...

А КОГАТО ЗАВЪРШАТ ЗАПОЧНАТИТЕ СТРОЕЖИ НА МАГИСТРАЛИТЕ В ЦЯЛА ЕВРОРА НАЙ ВИСОКИ ЦЕНИ ЩЕ ИМАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИМОТИ ПРИМЕРНО ПАНЕЛКА В МОНТАНА ЩЕ Е НА ЦЕНА НА АПАРТАМЕН НА ЩАНЗЕ ЛИЗЕ

Вдига цените метрото-ГЛУПОСТИ!!!Стига с ПЛАТЕНИ публикации!!Брокерите ОГЛАДНЯХА !!А цените ще продължат да падат!! Не може соц. панелка за 7 800лв. да се търгува за 45 000 евро! Нереде Ямбол- нереде Стамбул???

Гладен брокер продажби сънува. Ето статистиката за продажбите по години. Изводите оставям на вас: 2005 - 33987 2006 - 41586 2007 - 45015 2008 - 40906 2009 - 23904 2010 - 21787 2011 - 20598 2012 - 18166

Дори и да е вярно пак няма да има толкова сделки или поне на половина от преди 5 /7 години. Толкова комшии на едно място си е изпитание !

Принудително изнесените на публична продан имоти ще бележат ръст през 2013. За останалите ще има също ръст, но по-нататък ...

Нещо нямаш връзка с реалността

Статистиката сочи, че през 2011 около 12 % от сделките с недвижими имоти в София са в резултат на публична продан. За 2012 е вече 17 %, т.е. има ръст от почти 50 %. Очаквам за 2013 да премине 20 %. Нямам информация какви са купувачите, но говоря за реални сделки. Отделен въпрос е, че цената е около 30 % по-низка от обявите "продавам" във водещите сайтове.

Освен че им взимат имотите, хората продължават да дължат огромни остатъчни суми на банките.

на сила да подписват подобни договори? Като са балъци сега ще работят 10-15години за някоя банка

Публична тайна е, че банките смятат лихвите по ипотеки незаконно от 2009г. насам. Ще стане много интересно когато някои от хората, загубили имотите си осъдят банките, в момента се водят доста дела.

за брокерчетата - гладна кокошка просо сънува

На брокерчетата ще им кажа - ако искат сделки, то цените трябва да отговарят на реалността! Заради тяхната алчнотия, която създаде имотният балон, масово фалираха доста хора. Сега да си носят последствията. И 10 години в застой без сделки са им малко! Да погледнат в друга държава как се продават жилища. На какви цени и в какво състояние, спрямо заплатите в тази държава и после да ми пускат статии как метрото вдига цените!

Е, само където не са брокерите виновни, а банките. Ниска лихва, лесни кредити без реална проверка на доходите и т.н. Същото което се случвало вече 3 или 4 пъти в Америка. Защото това не е първият балон на недвижими имоти в историята. В САЩ имотен балон е имало през 30-те, през 60-те, през 70-те и сега в 21 в. Винаги когато лихвите паднат и кредитите лесни се получава някакъв балон.

Ако може г-н брокера да каже поне един тузарски квартал в София(не затворен комплекс, а квартал), щото аз нещо се затруднява!?!? Ама хубаво да си помисли, да не се смеем много след това!

Манастирски, Банишората...

из витоша са все такива...много е тузарско да викаш лаинярка да ти очисти септичната яма :д

TИPAMИCУ

Те това е тузарското да си викаш някой да ти чисти клозета, щото инак си е тоалетна ;-) тези с канализация.