Коментари - Нотариус №1: Фалшива ЛК не стига за кражба на имот | Днес.dir.bg

Нотариус №1: Фалшива ЛК не стига за кражба на имот

С фалшива лична карта не може да се открадне правото на собственост върху имот, заяви пред БТА председателят на Нотариалната камара (НК) Димитър Танев.

Обратно в новината

Коментари - Нотариус №1: Фалшива ЛК не стига за кражба на имот | Днес.dir.bg

Коментари

Председателят на НК посочи, че с фалшива лична карта НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРАДНЕ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ИМОТ. Що за идиотска дефиниция! Краде се реален имот, а не правото върху него! Извъртат дефинициите така, че да става дума за морални категории, а не за престъпления срещу личността! Нещо като присвояване на превозно средство, а не кражба. Всички са в играта до един. Само Линч ще ги оправи!

Abe notariusite verno izkarvat mnogo kinti, ama ne mi razpravaite 4e ne sa al4ni i ne biha vlezli v shema na izmamnici i da lapnat niakoi tlust ru6vet??

Да сеем трупове не е спасение, имотът вече си е продаден и се наследява, но не от истинския собственик, а от наследниците на новия :( Начинте да се предпазите - това е да хванете далавераджиите навреме и да им вземете личната карта, пък после сейте трупове като ви е мерак. Остава да се надявате, че нямат втора лична карта. Другото е да усетите, че нещо става преди да са прехвърлили имота. Радикалното спасение е да го прехвърлите преди тях и да се впише в агенцията по вписванията(продажба дарение на роднина...) Има държавни такси, но поне си спасявате апартамента. Малка преграда срещу измамниците е да си поставите запор върху издаването на данъчна оценка - те могат да вдигнат забраната само, когато са от съответната община като почакат на опашки и подадат молба - остава надеждата, че ще се уплашат от толкова разправии. Ако служителката на общината ви познава и ви е приятелка е най-добре - поне ще ви предупреди като дойде някой и се представя за вас или направо ще се обади в полицията. Най-голя пречка е имотът да не е еднолична собственост - т.е. ако сте двама собствениците ще трябва да фалшифицират две лични карти(колкото са собствениците). но 100% защита срещу продажбата на имота ви с фалшива лична карта е само една - да продадете имота преди тях :)))

С фалшива Лична Карта може да се направи всичко!!!! Абсолютно всичко! Вервайте ми! Може да се продаде имот без нужда да се вадят пълномощни, но за по-сигурно може и чрез пълномощно. Колкото повече врътки, толкова по-трудно се хващат следите. Но фалшивата лична карта е ключът, който отваря ВСИЧКИ врати! Единствения начин да се противопоставим на подобно престъпление, е с пистолет в ръка да сеем трупове наляво и надясно, ако станем жертва на подобно нещо и аз не бих се поколебал!

Хем не можело, хем промени трябвали.

А какво ?? Дай малко светлинка...

В Европа вече закриват нотариусите, като ненужни за държавата . Сделки се извършват най коректно при вписванията .

Вярно е, че нотариусът може и да не участва в престъпната схема! Но той не може и да я предотврати, защото въобще няма как да се усети, ако фалшивата лична карта е добре изработена, а една цената на една перфектна фалшива лична карта е нищожна в сравнение с цената на жилището, парите в сметките ви и кредитите, които могат да ви натресат.

Хайде като си такъв изпечен нотариус да ми кажеш, кой документ от всички, които проверява нотариуса не може да се извади с фалшива лична карта??? Нямам предвид, че са фалшиви - твърдя най-отговорно, че с фалшива лична карта могат да се извадят ОРИГИНАЛИ на всичко, което е необходимо за прехвърлянето на имот. А след първото прехвърляне е почти невъзможно да се докаже, че купувачът е недобросъвестен! А когато са няколко маймунки на клончето си е направо невъзможно, особено като се има предвид, че последния купувач обикновено наистина е добросъвестен и въобще не участва в схемата.

не вярвайте на нотариус Танев

..specialnite lupi za proverka na lichni karti sashtestvuvat naistina ot dosta vreme..

Нотариусът е бариерата пред измамите на пазара на имоти, категоричен е Танев?! Напълно подкрепям мнението на ккк. Само не знам дали има по-висока награда от ТОП идиот та г-н Танев да я получите...ВСИЧКИ имотни измами преминават през нотариуса. Това го знаят и малките деца...

Фидосова ли лъже?Вижте и замъка в Монтана!

Не случайно избират стари хора без деца. Сещате се какво ще се случи и на нотариуса и на продавача ако ги сдобара некой ,че са продали апартамента на старците.

Абе нали ще кажете пред съда, че пълномощно не сте писали. Една експертиза на подпис и никой няма да ви закача имота. А и измамнициет няма да тръгнат на дело, защото ще ги разкрият.

Аз като работещ нотариус вече 10 години Ви казвам също, че само с една лична карта имот не се прехвърля. Всеки нотариус проверява сума още неща, които са автентични и много трудни за подправяне, на няма да ги спомена тук за да не чета безплатна лекция на престъпниците. А че нотариусите нямат мотив за участие в престъпления е очевадно ясно - нотариусите печелим добри пари именно от спазването на закона и не сме луди да си ритаме хляба.

Нотариусите нямат мотив за участие в измами при извършване на сделките, категоричен е Танев - парите не са ли достатъчен мотив за измама от страна на нотариусите...а и всички помним случая от близкото миналов в който нотариус продаде автомобила на главния прокурор без да поиска на мнимия собственик дори лична карта.

Значи само ЛК не стига, но ЛК + нотариус стига. А нотариуса гледа ЛК и бие печата. Каква точно е бариерата тогава - сигурно ще кажат, че не са експерти по разпознаване на фалшиви документи...

kak da ne moje ?

а с фалшиво пълномощно изготвено от самия нотариус и предоставено на крадците какво се прави г-н 1? Никакъв достъп до данните на МВР да не ви се дава докато държавата не си реши проблема и не защити гражданите си!

Всички нотариуси имат специални лупи, раздадени им служебно, с които могат да проверяват личните карти на хората. С тези лупи се виждат много неща невидими с просто око, като например надписи с имената на лицето върху самата л.к., които вървят по диагонал и разни други неща. А защо не ги използват ???????

ЩЕ ВИДИТЕ СЛЕД НВРЕМЕ НА БОЙКО ХОРАТА... ПОЗНАВАМ НЯКОИ ОТ ТЯХ.. ЯКИ ШАРЛАТАНИ И ДАЛАВЕРДЖИИ, КОИТО СЕ ДОКОПАХА ДО ВЛАСТ. ТЕ ЩЕ НАДМИНАТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. НО... ЩЕ СИ ПИШЕМ С ВАС СЛЕД ВРЕМЕ...

Искам да ви кажа, че нотариусите имат специялни лупи, през които като погледнеш личната карта на човек се виждат нешта невидими с просто око, като например имената на лицето, минаващи през снимката на личната карта. Тези лупи са раздавани на нотариусите доколкото знам служебно, а защо не ги използват??????

Спокойствие! Никой не може да Ви вземе апартамента! Той ще си стои на същото място докато съборят сградата. Ее може да прехвърлят собствеността върху него на друго лице, но това е друг въпрос и той не е първа грижа на нотариусите. За да са достатъчно дебели те трябва да щавят балъците с нотариални такси независимо върху какво така, че дупе да Ви е яко!

Няма начин и нотариусите да не са в измамните схеми. Просто законодателството им дава причини да се оправдават, за да излезат чисти от разкритата далавера.

Ама тия нотариусите шега си играят с хората и се забавляват от това. Те това го няма по света със сигурност!

В САЩ при всички зделки за имоти и пълномощни се поставя и пръстов отпечатък. У нас това се смята за лична убида, но явно не се прави за да се краде по-лесно. Не се поставят пръстови отпечатаци и на паспортите, за да могат бандитите да излизат безпрепятствено в чужбина.

мистерията е разкрита, наградата ТОП идиот отива във въпросния Танев! С фалшива лична карта имот не се краде, какъв епохален гений! Само дето с фалшива лична карта имот се продава, нали? Нотариусът не носи никаква отговорност за нищо и им е през печата дали документите са фалшиви или не. Той само удостоверява полагането на подписа на база на личната карта. Каквито и безобразия да правят нотариусите, най-много да отнесат някоя глоба от 1000-2000 лв и да трябва цял ден да работят само за глобата, горките!

Има само две възможности: 1) ЛЪЖЕ 2) НЕ ЗНАЕ - а е нотариус номер 1 Още около нова година се случи с нас номера с фалшива лична карта на собственика на жилището. Същите данни, но чужда снимка. Отива лицето от снимката и си вади - данъчна оценка, дубликат на нотариален акт, декларации при нотариус и всичко друго необходимо - няма с какво друго да се легитимира човек пред институциите освен лична карта. Искат му я, изважда я и се лигитимира - той е! След това отива в банката и тегли всичките пари от сметките ви, сключва ипотечни заеми срещу жилището. Отива в друга и тегли потребителски заеми. Отива в заложна къща и тегли пари, отива в магазин и сключва лизинги (за кола да речем)... След което прехвърля жилището на поставено лице, а то на друго, и така го препродават 3-4 пъти и селдите му се губят, но по-важното - губи се възможността собствениците да си го получат. Ето как с една фалшива карта можете да се окажете без пари, без жилище и с огромни заеми и т.н.!

За най-дребно ПТП се прави снимка на колата. Не може ли и при продажба на имот да се правят снимки на лицата по сделката, за да се установи лесно кой е фалшификаторът?

това е сигурно така, че с фалшива лична карта не може да се открадне правото на собственост върху имот, но ако стане такава продажба има ли кой да помогне на потъпевшия да помогне- държавата и съда ги няма, или ако ги има действат с години, поради което хората нямат доверие в това! Всеки дава акъл как да се избегне подобна случка, а няма бърза и ефективна мярка от страна на държавата за решаване на проблема!

Най-корумпирани са нотариусите. Оядоха се, много пари направиха, сложиха си хора да работят вместо тях а те не се вясват в канторите. И понеже в един момент и това не им стигна започнаха да правят имотни измами. Разбира се, че с фалшива лична карта не може да се направи пълномощно без подкупен нотариус. Но явно такива има, при това - доста.

Вижте замъка в МОнтана на тази свиня Федосова... Дано не са всиччките депутати на ББ такива?!

От коя партия е тази крадлива Фидосова?

защо не качвате всички коментари

Ало, модератора, каква е тази цензура?

Нотариусите уреждат имотните измами на управляващите от всички, ама от всички партии и за това никой не ги пипа. Ако изпратят продажните нотариуси там, където им е мястото, ще има ли имотни измами? Имотната мафия е държавна политика. Много жалко, но това е истината. Но народът казва Бог бави, но не забравя. Няма да се радват на откраднатите пари и на придобитите чрез измама имоти. Колкото и да са самонадеяни господата в парламента, които подкрепят всички измами във всички области с мижавите си закони с куп умишлено оставини вратички да знаят, че има висша справедливост. Всичките им подлости и мърсотии ще им се върнат стократно.

a ne be

Еййй те нотариусите имали вече и номерация бе! Остава да ги прошнуроват за всеки случай.

А защо не погледнете какви хора работят е Софийската службата за вписвания? - Хора които до преди 2 години мамеха по автобусите на централна гара - с дете болно от Анемията на кулей , купете си картичка за 2лв. - сега пренасят Документацията в Софийската служба за вписвания.

Коментари - Нотариус №1: Фалшива ЛК не стига за кражба на имот | Днес.dir.bg

Нотариус №1: Фалшива ЛК не стига за кражба на имот

С фалшива лична карта не може да се открадне правото на собственост върху имот, заяви пред БТА председателят на Нотариалната камара (НК) Димитър Танев.

Обратно в новината

Коментари - Нотариус №1: Фалшива ЛК не стига за кражба на имот | Днес.dir.bg

Коментари

Председателят на НК посочи, че с фалшива лична карта НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРАДНЕ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ИМОТ. Що за идиотска дефиниция! Краде се реален имот, а не правото върху него! Извъртат дефинициите така, че да става дума за морални категории, а не за престъпления срещу личността! Нещо като присвояване на превозно средство, а не кражба. Всички са в играта до един. Само Линч ще ги оправи!

Abe notariusite verno izkarvat mnogo kinti, ama ne mi razpravaite 4e ne sa al4ni i ne biha vlezli v shema na izmamnici i da lapnat niakoi tlust ru6vet??

Да сеем трупове не е спасение, имотът вече си е продаден и се наследява, но не от истинския собственик, а от наследниците на новия :( Начинте да се предпазите - това е да хванете далавераджиите навреме и да им вземете личната карта, пък после сейте трупове като ви е мерак. Остава да се надявате, че нямат втора лична карта. Другото е да усетите, че нещо става преди да са прехвърлили имота. Радикалното спасение е да го прехвърлите преди тях и да се впише в агенцията по вписванията(продажба дарение на роднина...) Има държавни такси, но поне си спасявате апартамента. Малка преграда срещу измамниците е да си поставите запор върху издаването на данъчна оценка - те могат да вдигнат забраната само, когато са от съответната община като почакат на опашки и подадат молба - остава надеждата, че ще се уплашат от толкова разправии. Ако служителката на общината ви познава и ви е приятелка е най-добре - поне ще ви предупреди като дойде някой и се представя за вас или направо ще се обади в полицията. Най-голя пречка е имотът да не е еднолична собственост - т.е. ако сте двама собствениците ще трябва да фалшифицират две лични карти(колкото са собствениците). но 100% защита срещу продажбата на имота ви с фалшива лична карта е само една - да продадете имота преди тях :)))

С фалшива Лична Карта може да се направи всичко!!!! Абсолютно всичко! Вервайте ми! Може да се продаде имот без нужда да се вадят пълномощни, но за по-сигурно може и чрез пълномощно. Колкото повече врътки, толкова по-трудно се хващат следите. Но фалшивата лична карта е ключът, който отваря ВСИЧКИ врати! Единствения начин да се противопоставим на подобно престъпление, е с пистолет в ръка да сеем трупове наляво и надясно, ако станем жертва на подобно нещо и аз не бих се поколебал!

Хем не можело, хем промени трябвали.

А какво ?? Дай малко светлинка...

В Европа вече закриват нотариусите, като ненужни за държавата . Сделки се извършват най коректно при вписванията .

Вярно е, че нотариусът може и да не участва в престъпната схема! Но той не може и да я предотврати, защото въобще няма как да се усети, ако фалшивата лична карта е добре изработена, а една цената на една перфектна фалшива лична карта е нищожна в сравнение с цената на жилището, парите в сметките ви и кредитите, които могат да ви натресат.

Хайде като си такъв изпечен нотариус да ми кажеш, кой документ от всички, които проверява нотариуса не може да се извади с фалшива лична карта??? Нямам предвид, че са фалшиви - твърдя най-отговорно, че с фалшива лична карта могат да се извадят ОРИГИНАЛИ на всичко, което е необходимо за прехвърлянето на имот. А след първото прехвърляне е почти невъзможно да се докаже, че купувачът е недобросъвестен! А когато са няколко маймунки на клончето си е направо невъзможно, особено като се има предвид, че последния купувач обикновено наистина е добросъвестен и въобще не участва в схемата.

не вярвайте на нотариус Танев

..specialnite lupi za proverka na lichni karti sashtestvuvat naistina ot dosta vreme..

Нотариусът е бариерата пред измамите на пазара на имоти, категоричен е Танев?! Напълно подкрепям мнението на ккк. Само не знам дали има по-висока награда от ТОП идиот та г-н Танев да я получите...ВСИЧКИ имотни измами преминават през нотариуса. Това го знаят и малките деца...

Фидосова ли лъже?Вижте и замъка в Монтана!

Не случайно избират стари хора без деца. Сещате се какво ще се случи и на нотариуса и на продавача ако ги сдобара некой ,че са продали апартамента на старците.

Абе нали ще кажете пред съда, че пълномощно не сте писали. Една експертиза на подпис и никой няма да ви закача имота. А и измамнициет няма да тръгнат на дело, защото ще ги разкрият.

Аз като работещ нотариус вече 10 години Ви казвам също, че само с една лична карта имот не се прехвърля. Всеки нотариус проверява сума още неща, които са автентични и много трудни за подправяне, на няма да ги спомена тук за да не чета безплатна лекция на престъпниците. А че нотариусите нямат мотив за участие в престъпления е очевадно ясно - нотариусите печелим добри пари именно от спазването на закона и не сме луди да си ритаме хляба.

Нотариусите нямат мотив за участие в измами при извършване на сделките, категоричен е Танев - парите не са ли достатъчен мотив за измама от страна на нотариусите...а и всички помним случая от близкото миналов в който нотариус продаде автомобила на главния прокурор без да поиска на мнимия собственик дори лична карта.

Значи само ЛК не стига, но ЛК + нотариус стига. А нотариуса гледа ЛК и бие печата. Каква точно е бариерата тогава - сигурно ще кажат, че не са експерти по разпознаване на фалшиви документи...

kak da ne moje ?

а с фалшиво пълномощно изготвено от самия нотариус и предоставено на крадците какво се прави г-н 1? Никакъв достъп до данните на МВР да не ви се дава докато държавата не си реши проблема и не защити гражданите си!

Всички нотариуси имат специални лупи, раздадени им служебно, с които могат да проверяват личните карти на хората. С тези лупи се виждат много неща невидими с просто око, като например надписи с имената на лицето върху самата л.к., които вървят по диагонал и разни други неща. А защо не ги използват ???????

ЩЕ ВИДИТЕ СЛЕД НВРЕМЕ НА БОЙКО ХОРАТА... ПОЗНАВАМ НЯКОИ ОТ ТЯХ.. ЯКИ ШАРЛАТАНИ И ДАЛАВЕРДЖИИ, КОИТО СЕ ДОКОПАХА ДО ВЛАСТ. ТЕ ЩЕ НАДМИНАТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. НО... ЩЕ СИ ПИШЕМ С ВАС СЛЕД ВРЕМЕ...

Искам да ви кажа, че нотариусите имат специялни лупи, през които като погледнеш личната карта на човек се виждат нешта невидими с просто око, като например имената на лицето, минаващи през снимката на личната карта. Тези лупи са раздавани на нотариусите доколкото знам служебно, а защо не ги използват??????

Спокойствие! Никой не може да Ви вземе апартамента! Той ще си стои на същото място докато съборят сградата. Ее може да прехвърлят собствеността върху него на друго лице, но това е друг въпрос и той не е първа грижа на нотариусите. За да са достатъчно дебели те трябва да щавят балъците с нотариални такси независимо върху какво така, че дупе да Ви е яко!

Няма начин и нотариусите да не са в измамните схеми. Просто законодателството им дава причини да се оправдават, за да излезат чисти от разкритата далавера.

Ама тия нотариусите шега си играят с хората и се забавляват от това. Те това го няма по света със сигурност!

В САЩ при всички зделки за имоти и пълномощни се поставя и пръстов отпечатък. У нас това се смята за лична убида, но явно не се прави за да се краде по-лесно. Не се поставят пръстови отпечатаци и на паспортите, за да могат бандитите да излизат безпрепятствено в чужбина.

мистерията е разкрита, наградата ТОП идиот отива във въпросния Танев! С фалшива лична карта имот не се краде, какъв епохален гений! Само дето с фалшива лична карта имот се продава, нали? Нотариусът не носи никаква отговорност за нищо и им е през печата дали документите са фалшиви или не. Той само удостоверява полагането на подписа на база на личната карта. Каквито и безобразия да правят нотариусите, най-много да отнесат някоя глоба от 1000-2000 лв и да трябва цял ден да работят само за глобата, горките!

Има само две възможности: 1) ЛЪЖЕ 2) НЕ ЗНАЕ - а е нотариус номер 1 Още около нова година се случи с нас номера с фалшива лична карта на собственика на жилището. Същите данни, но чужда снимка. Отива лицето от снимката и си вади - данъчна оценка, дубликат на нотариален акт, декларации при нотариус и всичко друго необходимо - няма с какво друго да се легитимира човек пред институциите освен лична карта. Искат му я, изважда я и се лигитимира - той е! След това отива в банката и тегли всичките пари от сметките ви, сключва ипотечни заеми срещу жилището. Отива в друга и тегли потребителски заеми. Отива в заложна къща и тегли пари, отива в магазин и сключва лизинги (за кола да речем)... След което прехвърля жилището на поставено лице, а то на друго, и така го препродават 3-4 пъти и селдите му се губят, но по-важното - губи се възможността собствениците да си го получат. Ето как с една фалшива карта можете да се окажете без пари, без жилище и с огромни заеми и т.н.!

За най-дребно ПТП се прави снимка на колата. Не може ли и при продажба на имот да се правят снимки на лицата по сделката, за да се установи лесно кой е фалшификаторът?

това е сигурно така, че с фалшива лична карта не може да се открадне правото на собственост върху имот, но ако стане такава продажба има ли кой да помогне на потъпевшия да помогне- държавата и съда ги няма, или ако ги има действат с години, поради което хората нямат доверие в това! Всеки дава акъл как да се избегне подобна случка, а няма бърза и ефективна мярка от страна на държавата за решаване на проблема!

Най-корумпирани са нотариусите. Оядоха се, много пари направиха, сложиха си хора да работят вместо тях а те не се вясват в канторите. И понеже в един момент и това не им стигна започнаха да правят имотни измами. Разбира се, че с фалшива лична карта не може да се направи пълномощно без подкупен нотариус. Но явно такива има, при това - доста.

Вижте замъка в МОнтана на тази свиня Федосова... Дано не са всиччките депутати на ББ такива?!

От коя партия е тази крадлива Фидосова?

защо не качвате всички коментари

Ало, модератора, каква е тази цензура?

Нотариусите уреждат имотните измами на управляващите от всички, ама от всички партии и за това никой не ги пипа. Ако изпратят продажните нотариуси там, където им е мястото, ще има ли имотни измами? Имотната мафия е държавна политика. Много жалко, но това е истината. Но народът казва Бог бави, но не забравя. Няма да се радват на откраднатите пари и на придобитите чрез измама имоти. Колкото и да са самонадеяни господата в парламента, които подкрепят всички измами във всички области с мижавите си закони с куп умишлено оставини вратички да знаят, че има висша справедливост. Всичките им подлости и мърсотии ще им се върнат стократно.

a ne be

Еййй те нотариусите имали вече и номерация бе! Остава да ги прошнуроват за всеки случай.

А защо не погледнете какви хора работят е Софийската службата за вписвания? - Хора които до преди 2 години мамеха по автобусите на централна гара - с дете болно от Анемията на кулей , купете си картичка за 2лв. - сега пренасят Документацията в Софийската служба за вписвания.