Политико: България ли е новата граница в мигрантската криза

България ли е следващата страна на предна линия в мигрантската криза в Европа, пита американското издание "Политико".

Обратно в новината

Коментари - Политико: България ли е новата граница в мигрантската криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По време на войните за разпокъсване на бивша Югославия, над 1 милион сърби напуснаха родните си места в Хърватия и католическо-мюсюлманската част на Босна и Херцеговина, за да потърсят спасение в Сърбия. Тогава това не предизвика поток от бежанци към съседните на Сърбия страни, защото това не влизаше в плановете на САЩ и сателитите им в НАТО. Сегашната ситуация е съвсем различна и напомня, че конкистадорите на Кортес са завладели държавите на ацтеките и маите на територията на съвременно Мексико, макар че са били по-малко от 400 души. По подобен начин конкистадорите на Франсиско Писаро са завладели империята на инките в днешно Перу. На този фон, поведението на страните от ЕС показва, че никой не е имунизиран срещу глупостта. Тогава и уроците на историята не помагат, защото поразените от вируса на глупостта европейски лидери дори не се сещат да ги попрочетат, нежели да се поучат от тях.

ЕС не си дава сметка че унищожава европейската раса с политиката на безконтролен прием на емигранти . Да се затворят границите на евросъюза, богатите арабски държави да приемат емигрантите от Сирия. Безотговорното поведение на ЕС ни тласка към нова световна война.

ИМА РЕШЕНИЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ: АКО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА СИ СМЕНЯТ МЕСТАТА Б.Б. И ВОЛЕН. , И СТЕНАТА ЩЕ СЕ НАПРАВИ,И КВОТАТА ЗА БЕЖАНЦИ ЩЕ СЕ УМНОЖИ НА НУЛА,И ДЕПОРТАЦИЯТА НА "БЕЖАНЦИ" ЩЕ Е ФАКТ, И ВИЗИТЕ ЗА РУСНАЦИ ЩЕ ПАДНАТ И КУРОРТИТЕ ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ. ТЪРПИ,ТЪРПИ РОБЕ ??

Аз немога да разбера какъв е проблема като ги срещнат на границата да ги завъртят обратно и да ги пратят да ходят от където са дошли или пък да ползват пропусквателните пунктове на границата като нормалните хора.Преди като пресичаш границата през гората те разтрелваха на място и нямаше проблем с бежански лагери и протестиращи мюсолмани.Нали това е идеята на тия граници всеки да си стои в градинката. Да ходят в Дубай там имат и пари там да бият чело по 20 пъти на ден.

БАТЕ БОЙКО, АКО ТОВА Е ВЯРНО, ЧЕ КВОТИТЕ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЕЖАНЦИТЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ИМИГРАНТИТЕ ВЛЕЗЛИ ПРЕЗ ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ - ГРАХ ТИ НА ДУШАТА И НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБЕ И ПРОСТО СЪМ БЕСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ВИЖДАШ ЛИ КАКВО ПРАВИ ВИЗАНТИЕЦА Ц И П Р А С ???????? ВЪРТИ НА ПРЪСТА СИ ЦЯЛА ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МОЛЯ ТЕ ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ!!!!!!!!! АКО НЕ ЩЕ ПЛАЧЕШ ЕДИН ДЕН ЗА МОЯ ГЛАС И ТОЗИ НА СЕМЕЙСТВОТО МИ И НА ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ОКОЛО МЕН!!!!!!

Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби ! коментираите моля , но нямате думи ? минусите се виждат , но коментарите ви не се виждат !

Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби ! коментираите моля , но нямате думи ? минусите се виждат , но коментарите ви не се виждат !

Няма да спра да задавам въпроса: Кой превърна България в КАТУН???

продажните политици и бизнесмени

Крадлива продажна мафиотска държава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Добър ден! Тя кризата започна преди 26 години! Сега не е криза а бъдеща война и по скоро унищожение на българския народ.

Правилното е ,който създава проблемите ,той да си ги разрешава.Международната организация на лекарите в света е излязла с цифри и факти ,посочени в доклади.Само в Ирак,Афганистан ,Пакистан избити 2 милиона мирни граждани,3 милона са напуснали родината си през последните години.Ако се добавят и жертвите в Сирия,Йемен ,то цифрите са невероятно високи.Рарухата е отделен въпрос.САЩ и техните съюзници създадоха хаоса в Близкия изток,редно е бежанците да си ги приемат на тяхна територия.България е бедна страна -90% от населението е бедно,няма как да помогне на бежанците.

Никой не говори за точна бройка на бежанците, защото не им изнася да го правят. От началото на кризата в Сирия , Либия, Египет и тн. региони към момента в България има малко над 20 хиляди души /легални, нелегални, нерегистрирани и тн/. За да се по-добре - население сходно с това на градове като Троян, Ботевград, Айтос.

...ТИЯ ХОРИЦА, АКО ЗНАЕХА НАКЪДЕ БЯГАТ И КЪДЕ ПОПАДАТ( РАЗБИРАЙ БГ), ЩЯХА ДА СЕ ОТКАЖАТ НА МОМЕНТА!...И АЗА КАТО ОТИДОХ В АНГЛИЯ ЗА ПРЪВ ПЪТ МИСЛЕХ, ЧЕ ПАРИ ВЯЛЯТ ОЪТ НЕБЕТО, ТА НЕ СИ БЯХ ВЗЕЛА ОТ МОЙТЕ((((((((((((((!

Същото издание, към статията "Уот иф Путин уър найс" е поместена любопитна снимчица на руския президент, получаващ подарък (кученце), от субект с наполовина изрязано лице, от което се вижда само угодническата усмивчица. Кой ли ще е този възедър балкански индивид?

Аз пък видях една снимка на Български трол, който гордо държи снимката на Обама и нежно я целува. Не можах само да си обясня защо не целуваше снимката отпред по лицето, ами отзад и ниско долу, където би трябвало да му се намират седалищните части... После си обясних, навикът е велико нещо....

Опасявам се,че сега САЩ ще пратят хора на място,за да ни помогнат с орките, нали не се справяме. Нашите управляващи нищо не правят освен да ги приемат.

Няма страшно.Найденов нали направи ограда...А,ама тя пък паднала..Нормално,бесепарска работа.Ще върнат ли милионите?

Преди дни във връзка с посещението на папата в Босна, от ИДИЛ отправиха апел към джихадистите на Балканите да се готвят за "свещен джихад". Облаците над България се сгъстявят, но само предателите и безхаберниците не искат да го разберат. Никой няма да ни помогне - спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи. Затова раята трябва много бързо да се събуди и надигне, да постави начело на държавата национално отговорни хора и спешно да се предприемат действия за защита на страната. Утре ще бъде късно, предателите са се подсигурили, но народът няма къде да избяга. ЕС тъне в блажено еврогейско безхаберие, братска Америка е много далеч и географски, и от проблема; а Русия е вече лоша...

Нашите американски и европейски "приятели" когато разоръжаваха българската армия ни казаха -От тук нататък вие нямата грижа НАТО ще ви защитава .Сега Гергана И Соломон Паси с педалите от холандската армия да заминават за границата.

Точно затова става дума - да не разчитаме на тях. И ако не искаме утре да бъдем герои клипчетата на ИДИЛ, трябва най-после да да излезем от легаргията и да се защитим сами. Някои държави от ЕС и НАТО ни дадоха пример, че може. Само народите им не спят, а имати полиници-патриоти. За разлика от нас.

да се даде по една луканка и да се проводи до западната граница. Който не ще да му се хвърли един бой и да се изгони през южната!

ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ СТРОЕЖА НА ОГРАДАТА ,БОЙКООООО или нарочно бавиш нещата...???????

Мнозина от нас си спомнят времето, когато за опазването на границата не се говореше. Знеше се априори, че на когото не му е скъп живота, може да попробва да я премине нелегелно. Това беше за добро или лошо. Значи може. Нали знаете, че инстинкта за самосъхранине е генетично заложен в живите същества. Българите изглежда правят изключение. Виждаме, че България се топи и изчезва, но нашата реакция е, да си напишем мнението в Дира. Няма да напомням, как реагират животните, когато усетят, че наближава кланницата. Ние не сме дори като тях. Приятен ден.

Както е видно от материала трафика струва по 3-4 бона на човек на препятствие.

русия и китай слагат вето за война с ИД и сирийските другари

Снощи вечер в 9.00 направих разходка от Несебър/Нов град/ до хотел Хелена в Сл.Бряг По централната алея имаше малко жевинка от западни младежи и пенсионери англичани. В болшинството от хотелите на първа линия не видях повече от 4-5 стаи да светят. В по-крайните райони - мъртвило

Ти и статията си объркал и сезона. Що не отиде на Боровец да покараш малко ски?

Статията е объркал. Но сезона - не. Доста туристи, прикоткани на сам извън пиковите 30-40 дни, се оплакват от същото. Стратегията в туризма е сбъркана, както и идеята да се залага на него като основен сектор в икономиката ни.

someone

не съм съгласен бежанците да се считат за проблем номер едно на българия. първо да погледнем нас си - ако бяхме много хубави хора щяхме да сме на друго дередже.

Прекалено много проблеми имаме, които се борят за приза "номер едно". А мигрантите само допълват картинката. Отделно от това, дори продажната ни политическа класа не може да ни превърне в страната, която ще отнесе поеме тази вълна, щото бежанците не искат да стоя тук, горките.

Кой те пита с какво си съгласен бе бай Ганьо?

Същото издание, към статията "Уот иф Путин уър найс" е поместена любопитна снимчица на руския президент, получаващ подарък (кученце), от субект с наполовина изрязано лице, от което се вижда само угодническата усмивчица. Кой ли ще е този възедър балкански индивид?

Навсякъде се говори, че броят на имигрантите се е увеличил двойно, но никой никъде не смее да каже точната бройка. Въобще знае ли се колко е точната бройка?

За съжаление най-неясна е бройката им в България.

Това ли е оценката на братята американци за герберския рай? Нали икономиката ни все рипа ли рипа? От статията става ясно, че според мигрантите България никак не им приличала на "Европа". И ето ти проблем, нямало да стоят тук, ами щели да продължат на запад. Така че сметките да ни превърнат в приемна зона за тях не излизали. А от тук до ограничаване свободата на придвижване има само една идея. А без тази свобода все едно нищо (положително) не сме постигнали за 26 годинки.

Четири трола се почуствали обидени от определението "Най-бедна страна". Зер същата най-бедна за шефовете им лично е златна кокошка.

задават ли си въпроса тези имигранти ако наистина бягат от бедност от собствените си страни, дали искат да останат да живеят в най-бедната държава в Европа, или просто България е една транзитна точка по пътя им за Запада.

И отговора не им харесва. За това тук са някакви "свещени крави", да ги прикоткат да останат. А въпроса, който не си задават е - поради що съществува такава мизерия в ЕС, а никой не се трогва да промени нещата?

Крайно време е народните представители заедно с членове на кабинета да направят една ПЕШЕХОДНА разходка в отсечката между бул. Мария Луиза и бул. Христо Ботев - да почувстват в какво се превръща центъра на града. Защо не се прави всеки ден документна проверка на групите сновящи юнаци, които по нищо не показват, че целта им е вписване в нашето общество.

ама нека се поразходят без охрана след 22 часа, по тъмно!

Госте, недей да не развалиш рахата на народните любимци. Може да вдигнат кръвно или нещо подобно. Те са чипосани. Каквото им подаде чипа това правят.

Бежанците са ято птици, които мигрират , там където сезона е топъл. Като едни щъркели - през есента излитат, през лятото долитат.

Историята познава много периоди на преселения на народите. И ние знаете от къде и защо сме тръгнали, и как сме дошли на Балканите. Независимо по какви причини, когато това време дойде никой не може да спре процеса. При продажни политици, които под различни предтексти работят в услуга на чужди интереси и предават народа и държавата елита от българите бягя и търси реализация навън. Българите бягат от България, липсва социална политика за поощрявяне на раждаемостта и за 25 години населението е намаляло с повече от 2 милиона. Тенденциите са повече от ясни и страната опустява, селата са опразнени, земята пустее и няма кой да я обработва. Природата празно не търпи. Ние като не я искаме вече тая земя, други ще дойдат и ще я поемат. Тия емигранти вместо да ги държат в лагери да ги пускат и да ги заселват в опустелите ни и изоставени къщи и села и да се захващат за работа, че земята чака и пустее. Може би това е шанса и за тях и за нас! В момента селата, имотите и къщите се разграбват и рушат от циганите!

Какво е толкова катастрофалното, ако земята "пустее" както казваш?Ами като няма кого да храни т.е. няма хора, нека си пустее!А иначе идва ли ти на ум, че ако сирийците, афганистанците и разни африканци започнат да се заселват в селата ни, първо ще говорим за 5-10% "пришълци", после за 30-40% и накрая те вече няма да са "пришълци" , а местни?Няма да ги има българите!

Ами те и сега ги няма българите. По селата се подвизават и вилнеят само цигани! Във власта също няма българи, а само продажници. За какво повече да говорим?

Много важно, че няма да ги има българите. От това, което виждам в момента по улиците няма да е голяма загуба.

така стана и с ,,косово,, и сега е албанско!!! започваш от ,,нашата история,, свързваш я със съвременната, подмяташ малко за ,,пустеещи земи,, и намираш ,,решението,, с ,,нови попълнения,, от народи които на трето ,,поколение,, в европата ,,вадят,, джихадисти??? добре написано !!! но с познатият ,,нпо-стил,,!!!

А вие какво предлагате? Да ги държим в лагери и да ги хрантутим? Поне да ги впрегнем да работят, ако трябва и насилствено, пък ако не им харесва, друм към Брюксел!

Да, ама там ще трябва да работят.

ЕС да не се прави на загрижен, ами да вземе адекватни мерки за южната си граница, каквито се явяваме ние! Тези "бежанци и без това не са тръгнали, за да останат тук!

Да ги връщат, като те си плащат разходите.

Препоръчвам ви оригиналната статия. Доста обективна, за всички страни по въпроса... Най-после на някой да му се отворят очите.  Дали българските политици ще използват момента разумно, за да получат реална помощ от Европа за спиране на потока "мигранти"? А не само "не бойте се, ние сме с вас"? Европа сама няма да предложи. Трябва ДА СЕ ИСКА. И то настоятелно... С какво България е по-долу от Италия и Гърция? ( особено последната...) А южната граница е дългичка... И не е само с Турция...

А кой забърка кризите в северна Африка,Сирия и Украйна за да отслаби Европа и да я напълни с ислямски бежанци.Просто Уотсън.

KAK KOI

пурва ступка-промяна на закона за сексуалното суглашателство на 17 години.пулнолетие на 19 години.за да могат родителите да проконтролират по-добро финансово будеще за децата си!

българите също сме мигранти но докато българите докараха държавността по тези земи, новите мигранти ще докарат само мизерия и разрушения.

Не е вярно. Ние сме местно население.

какво е това издание- бе тук не дай боже някой нещо да каже и веднага отзвук у нас... обсъждания... От никой нечувано списание...

държавата ни е малка и разположена на кръстопът, ако въобще има държава... превърнахме се в циганско гето на света, скоро ще ни асимилират като етнос и ще ни затрят от картата, но на кои му пука освен на овчите бг-душици, дето са навели покорно глава, чакащи нещо добро да се случи. да, ама не, всички са ни виновни и руснаци и американци, ние сме наи-умните или поне така си мислим, много жалко управята не идва сама, трябват умни хора-лидери с родолюбиви мисли в главата на раменете, а не псевдополитици - продажни душици

Прави са американците, но дали европейците го знаят това?!

Пе........те от НАТО вместо да се крият в Граф Игнатиево и Ново село ,където ни "пазят" от Русия да заминават на границата с Турция ,нали са отбранителна организация.

Защо "пред"? Отдавна сме "ВЪВ" КРИЗА.

Още факти от статията: "...200 души пристигат в България всяка седмица..." и се очаква броят им да нарастне през летните месеци... ( Това е над 10000 годишно, силно занижено. ) За последните 18 месеца други европейски страни са поискали информация за около 10000 бежанци, които твърдят, че са регистрирани в България... За същия период  15000 са пристигнали в България...

Лошото в случая е ,че голяма част от граничните полицаи са на партия с каналджиите!!! Иначе проблемът може да се реши по-лесно...като ги хванат и да ги връщат обратно в Турция още по тъмно така както турците ни ги прехвърлят тук.

ДА УМИРАТ РОДИТЕЛИТЕ НИ В МИЗЕРИ СЪС НЕОСЪЩЕСТВЕНИ НЕКВИ СУПЕР СКРОМНИ И ЧОВЕШКИ МЕЧТИ Е ГЕНОЦИД!!!!!!!!! ИЛИ ДА ИЗБИРАТ ДА ХВЪРЛЯТ ВСИЧКИТЕ СИ СПЕСТЯВАНИ ЗА ДА ГИ ДОУБИЕ НЕКОИ ДОКТОР ИЛИ ДА КУПЯТ ЕДИН КВАДРАТ НА ВНУЧЕТО ДА НЕ Е КАТО БЕЗДОМНО КУЧЕ КАКВО Е?

ТА ЩЕ МИСЛЯ ХОРА ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА КОИТО АКО БЯХМЕ С РАЗМЕНИ ПОЗИЦИИ МОЖЕ БИ ЩЯХ ДА СЪМ КАТО РОБ В ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ...............???

Поредното потвърждение до колко сме изпаднали в безвластие и национално унижение. Едно пършиво списание да ни указва какво да правим. Кой остави Родината без Гранични войски?без стена,кльон,танкове.?Бойко ,колко пъти се отпускат пари за стена и камери??Въведете поне военна служба по 1 год. да има поне границата кой да пази. Аз за какво съм служил 2год.? Пазих тогава-1981г. А сега мен кой ще ме пази?

е то това всеки който може да види по далеч от носа си го знае само нашите управляващи се правят на щрауси и си мислят какво ще откраднат за четири години и парите в чужбина. българия като страна на кръстопът ще бъде залята от емигранти и за съжаление от гладни емигранти който ще преминат през българия като ято скакалци който ще оставят след себе си пълно разрушение. единствения начин е миниране на границата и недопускане на никой без необходимите документи. европа показа, че не може да се с проблема и ще ни остави на произвола на съдбата.

Не се правят на щрауси. Те са в комбина с "гостите", паа*дон, с техните изпращачи.

че те търсиме със свещ! На граничната полоса пиле не можеше да превръхкне,а си се опитал а те гръмнал граничният наряд.Бай Добри бе то и НАТО-то нефелно излезе утепаха ги от бой в украйната па у нас сами се утепаа с гранатомето,що че праим Бай Добри кажи нещо бре?

loyola

Пак се прокарват нови понятия. Доскоро имаше две думи - емигрант и имигрант. Сега прокараха нова дума "мигрант" - явно от миграция.