Астероид носи името на Васил Левски

Сертификат, който удостоверява, че астероид носи името на националния герой Левски, получи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Обратно в новината

Коментари - Астероид носи името на Васил Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще вземе неочакван курс към София. Левски винаги е мразел предателите!

LEVSKI,ние нямаме ли кирилица и да се запише ЛЕВСКИ,а който на запад не разбира да научи нашия език ВЕЛИК

когато създадеш Международен астрономически съюз, го запиши в устава му, че е само на кирилица. Тогава може. Но транслитерация има винаги.

У наше село си имаме астрономически съюз. Офиса ни е у хоремаго. Значи до шестата грозданка всичко помня и никъв астероид не сме кръщавали на футболен отбор. Класификацията ни е такава, астероидите са с женски имена, щото дадеш ли им малко въздух да си земат и веднага палят.

Държавата би трябвало да контролира именуването на това или онова с имената на такива достойни хора. Не отдавна прочетох ,че за НПО носещо името на апостола, което силно се възмутило че българския народ е против ИК. Почувствах се омерзен! КАК МОЖЕ ! Такава гавра с името на апостола е престъпление към всеки българин и обида към паметта на Левски!

Пич аз съм го кръстил. То не става лесно, само аз мога да предложа, а къде трябва да одобрят или не. иде ми да предложа на Азсис ама той сам си го написа тогава, защото това е 2005г.

Трябва и на Соломон да има в знак на признателност и благодарност ЕС и НАТО близо до астероидите на Вазов и Левски. а когато отрият друг, да го отстъпим на американците за името на Рейгън.

БЕДНИ,БЕДНИ МАКЕДОНСКИ! ЗАЩО НЕ УМРЯ ПРИ ГРЕДЕТИН?!