Илияна Йотова: Еврото устоя на всички кризи през последните 20 г. То е инструмент, а не цел (видео/снимки)

България е единствената държава в ЕС, която пречупи пречупи възходящата крива на инфлацията през последния месец, отбеляза вицепрезидентът

Обратно в новината

Коментари - Илияна Йотова: Еврото устоя на всички кризи през последните 20 г. То е инструмент, а не цел (видео/снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако хлябът стане две евро, тоест 4 лева!?

Аз съм за ЕВРОТО, не че неискам лева, но ако падне борда, а той все някога ще падне, еврото ще стане поне 5лв ако не и нагоре с тези силна икономика която имаме.

Тя и моята кола устоя на всичко 20 години....

баси тъпата платена пропаганда

пречупила възходящата крива на инфлацията???? стига де, вчера литър мляко стана 4 лв!

изравняваме се с европейските цени... за да е безболезнен прехода към еврото

че тази е Мата Хари, а пък била и много космата.

е много прост човек, не случайно си е сменила фамилията с Идиотова.

Като гледам отбора на радетелите за еврото: Йотовица, Горанов, Миленча Велчев, Киколай Василев, ...., , та се чудя кой от кой по-честен, по-разбиращ, по-милеещ за България? Липсва ми само Меси - той веднага щеше да грабне първото място!

стига с това евро, бе, стига!!!!! Махайте се, изчезнете - и аз като Морфов. Щом толкова напъвате, разни предатели дебели и мазни, значи еврото е в наш ущърб, а за вас - все тая, гушите ви са пълни. ЕЕЕЕЕ ебаси купените курви от всякакъв пол!!!!

гнусничка рошава маймуна

"България е единствената държава в ЕС, която пречупи пречупи възходящата крива на инфлацията през последния месец, отбеляза вицепрезидентът". Дааа , време да се намесят европейски доктори , за да излекуват наште болни политици. А между другото еврото устоя на всичките помии на БСП, представител на която е тази мазна мутра.

А левът е устоял над 120 години на всички кризи!!!

Всички страни в еврозоната а големи дългове, имат по скоро зомби компании набълбукани с кредити хора, това ли искате за България. Спестовните ни родители са купували апартаменти, коли, а сега само заеми, кредити, робство. Не ви е срам продадохте земята ни, окрадохте благата би, отровихте водата ни. Няма едно нещо добро от Европа, вижте си селата, изтормозени те хора, липсата на надежда. Няма канализация, водопровод от комунизма, няма язовири, няма енергийни проекти. Само корупция. Виж евролидерите, какви корумпета и безкрупулни хора са.

а на каква цена. Нека не забравяме Гърция и Италия.

е че, историята съди само морално, политиците за грешни стъпки и решения. Материално винаги са плащали народите за грешките на недалновидни и некомпетентни политици.

И ТЯ СЕ ИЗКАЗВА ПАТИЦАТА! ВСИЧКИ СА ВПРЕГНАТИ ДА НИ ОБЛЪЧВАТ БЕЗМИЛОСТНО И БЕЗКОНЕЧНО! ДАВАЙТЕ, РАЗКРИЙТЕ СЕ КОЙ КОЙ Е! ОЩЕ ПО-ДОБРЕ!

Шест статии на първа страница в Дир.бг, посветени на еврото и Еврозоната. Мащабна атака и изпълнение пак на чужди поръчки. Нека първо да ни пуснат в Шенген, а после ние ще си помислим за Еврозоната. Това би било защита на националния ни интерес. На тези хора и в политиката и в обслужващите медии наистина не им пука, че от техните сделки и предателства България след тях няма да я има.

Стига дрънкате глупости. Еврото беше нужно на Германия и Франция. И се крепеше само на икономическата сила на Германия. Другите са затънали в дългове държави. Сега САЩ и Великобритания се опитват да ликвидират Германия и да завладеят ЕС. Срината е Германия вече като икономически фактор без руските ресурси. Няма никакви шансове, е на път да стане треторазредна държава. Еврото става слабо и никакво. Съвсем безсмислено е да се връзваме с такава валута. Отделно, така вече ставаме твърда колония и губим изцяло финансовата си независимост. Без проблем по тая писта ще ни натискат и за педалските бракове и за Истанбулската конвенция. Приемането на еврото горе долу може да се сравни с национална катастрофа. Разликата, дали ще е валутен борд, както е сега е просто никаква. С еврото губим независимост. Не случайно притиснаха БНБ да скрие негативния доклад. Това е твърде важен въпрос и е редно да се вземе с решение на референдум, от всички. А не от някаква политическа групичка. За сравнение, това е доста по лошо от затварянето на 4 реактора на АЕЦ Козлодуй. Много по-лошо.

по-лошо е щото няма излизане, и защото 'международните договори са по-велики от нашето законодателство'. точно по тази причина влизането някъде няма как да стане, ако не ни пуснат, а те няма да ни пуснат освен ако не им е изгодно. това важи както за приетите вече уйчета, така и за още неприетите като ИК примерно.

Е как ще и срината икономиката на германия без руския газ като хранилищатаи са препълнени :):):) Тая мантра се обезмисли отдавна От мен да знаеш затвори ли една бензиностанция отваря друга :):) И ти давам пример Узбекистан отказана Русия газови сделки :) превежда се когато Северна Нигерия вземе да копува ирански ракети малките бензиностанции започват да продават сами ! Чакаи скоро сибирските репужлики да започнат да продават нефт самостоятелно на япония например така както Казахстян продава главо на Китай :) В Москва нефт няма хахахахахахахахах Ако се чудиш на къде духа вятъра на запад е да знае верно носи от изток мирис на лаина и мърша но Украина проветрява много качествено дори в София взе дас е диша една идея по леко

внимавай за хемороидите. Така януари 2022 EU обяви как 2022г след пандемията ще бъде супер година за БВП на всички държави членки. Нещо сметките им не излезнаха. И аз можем да тръбя тази год ще спечеля от тотото, оцаче като не зависи от мен ще го духам. Така че, трябва да се въздържаме от прибързани изводи и твърдения, понеже настоящето е непредвидимо.

на първият съюз CECA в последствие EU, така че, винаги те са дърпали конците и скрито покрито си защигават техните интереси, пък другите са само пионки за манипулиране.

Радев Йотова Станишев Велчев Василев.......Всичките са за еврото.....Значи има нещо което е против народа в цялта тази работа!!! Поне да не изкарваха компрометирани изроди в подкрепа за приемане на еврото!!!

но, резултатите са плачевни. Средната класа от 20г все повече обедня, хората които живеят в абсолютна бедност се увеличиха с милиони. Тогава какво средство е, за какво...като влоши стандарта на живот.

Къде? В Азия ли? Къде ги тия пусти бедни в тая еврозона, дето толкова ни плашат? Страхът е на българските банкери ала КТБ дето искат да си въртят далавери, които не биха били възможни в еврото. Ама и баба Пенка е вдигната на абразурата да брани и тя не знае какво...

А си мръдни задника в европата и ще разбереш. И да ти се обяснява е все тая

от 28г и видях икон регрес и влошаването на стандарта на живот в Ит. За няма и 10г от 3 милиона в абсолютна бедност/ материалната бедност се дели на абсолютна и релативна/ се увеличиха на 6 милиона. Ит има 60 мил население, направи сметка 6 мил на 60мил каква пропорция е. Така че, недей да се изказваш неподготвен.

Европеиската идея е мъртва!!! И за разлика от Гърция която влезе в Еврозоната с огромни дългов еи имаше само полза от това, ние не сме с огромни дългове въпреки умишления опит да станем дългови роби от страна ан ПП....

И затова им плащат сега на тия олигофрнясали безмозъчни социопати....

Още ли не свършиха грантовете! Хайде прилапайте ги вече, че да се свършва с продагандата. Къде се е видяло политик да работи за добруването на хората,

на вицепрезидентите. Дори и президенти не са, а надникът е почти същият. А ние с гайдите накъде? Не че всеки не би искал и него да го возят, да го пазят, да му плащат, да го хранят....Та за въпросното "евро". И сега е в обращение, ако някой не е забелязал още. Но все пак официално си е друго нещо. Търгашите само това и чакат с нетърпение, ръчичките ги сърбят и ги потриват само при мисълта как ще сменят етикетчетата. Но-о...едно към едно! Не както очакват хората 50 евроцента равни на едно левче. Тоест всичко за левче ще стане ... две-еее. Разбрахте ли урока по математика, деца? А сега ви предстои по-трудното - реалния тест и оценките за срока. В нашето училище "Господи помилуй" слабаци не се допускат, кой оцелял - оцелял и взел удостоверението. За другите си има БЧК, благотнворителни агенции и фондации, коледни сърцераздирателни кампании и какво ли не, да не се оплакват.

А какво му е на лева? И той оцеля. А и в момента в закотвен към еврото. Няма причнина (извън платените пропагандатори) от ликвидирането на лева.

Боже,Боже няма ли кой да сигнализира за тая БСП Безделница която обикаля най скъпите софийски бутици, ресторанти и постоянно с пълни чанти се влачи по централните улици?????!!!! Заслужава си тоя народ мизерията,не е за съжаление!!?!Няма ли кой да я попита с една заплата как се води такъв начин на живот,а сутрин робите се бият в трамвая за място

Еврото беше полезно докато с епечатаха и раздаваха пари от които икономиките н а Европа трупаха преднина пред нашата икономика, на не пазарен и не равностоен принцип и Гърци ни изкупуваха предприятия и стоки и ги препродаваха създавайки техни марки, сега е време да се връщатт дълговете с които ни изкупиха на безценица и ние искаме очевдино да учстваме във връщането на техния дълга с който изкупиха България и ни подбиха развитието, да остаим настрана Американската политика, която си беше просто с цел разрушение за да може да няма съпротива при колонизацитя, да оставим настрана интелектуалните пориви на разни криворазбрани българолюбци деца на Болшевики от рода на Паси, Вагенщайн и Лея Коен, които при първа възможност ни заплюваха и ни се присмиваха, при тях изкривяването за българолюбство е толкова сериозно и толкова много увреди Българите, защото много от елита ни днес разсъждава, като тях....Имаме пресечни точки на различни култури и влияния с различни наслагвания на различни нации които умеят да създават конструкции чрез които оцеляват и си създават ниши за съществуване които не са просто иконочмически, а култтурни създаващи комфорт на техните индивиди, ние унищожаваме всеки опит за създаването на такава културна обособена ниша за българите, пример са професор иво христов който привидно говори правилно ное пълен аматьор и рушител точно на такава конструкция, Радев беше хвърлен на таран, най вероятно от разни масони със скрити връзки със про израелски консктрукции които си съществуват от преди 9 септември и са силно сраснати с разбиранията ни за ляво и комунизъм.....и ... в Момента нямаме Българска конструкция, а това е по важно от Еврото, а сме държава която има много по сериозни шансове за наша си Българска коснтрукция от много други

С други думи не виждам вече смисъл да се бърза с Еврото, а сега можем д се извиним с Ветото на Холандците, за шЕнген и д апочнем да си пазим границите и да намерим начин да таксуваме всичкия превоз през България, както на времето можехме да позволим Французите да ударят Вето на Македонците, но тогава с енамеси Радев тъпото и не позовли да реафираме умно като народ, народа ни да действа като интелегтно цяло, но това е още по сложно за разбиране защото няма и един политик в Държавата който да осъзнава сложностите, ГЕРБаджиите донякъде се научиха, и донякъде се оказаха дисцплинирани и кодридинирани, но Радев в момента ги е превърнал в разпасана крадлива команда по места и паланки

Гледай си провала с Шенген и не се изказвай по въпроси,които не разбираш.

Влизането в еврото ще ни гарантира гръцкия сценарий

Нека на България веднъж да й стане зле като на Гърция, да идват гъркини да работят прислужнички и домакини.

Че то половин Гърция е в София и провинцията,кой да учи,кой да си харчи пенсията

Фермата е пренасочила троловете към статиите за еврото. Явно подкрепата сред народа е близка до нула.

Искат да откраднат 40 милиарда евро от валутния борд и да вземат стотици милиарди евро заеми .Не им трябва икономика,със заемите ще живеят охолно , докато народа не може да си плаща тока.

Направете един референдум. Щото нали Глас народен-глас Божи. Или не е ?

Тъпанари и глупаци нямат право да коментират важни въпроси,има кой да коментира и да взема решения.Ясно ли е .Простия народ да не се бърка във важните проблеми.

Ами забранете гласуването на неграмотни и безработни бе уйооо

Ние сме с единия крак извън ЕС , те бълнуват за некви евро и некъв шенген

Ти си с един крак в задния двор!!!Обичаш смрад на ватници,зад теб.....

Илиянче ти не устоя на алчността и се продаде за няколко сребърника да рекламираш еврото?!?

Бауууу бау бау бау бау бау бауууу И като се разлаяха копейкаджиите, та три дена... Той е един де, ама вдига гюрултия за триста га га га га га Две три опорки, пейстени и перефразирани от един копейкаджийски еничар, за по 10 ст. на постинг, колкото да изкара за едно русенско варено на ден.... И цъкане на плюс/минуси през VPN. Щом софтуера за трейсване на нета засече ключова дума Зеленски, дежурният копейкаджийски еничар подлудява За плюене по Зеленски се плаща по 20 стотинки на постинг. Демек, освен русенско варено ще изкара и за една бира.

И цъкат плюсове,да си мислят хората,че са хиляди!?!А те.....точно осем трола на копейки...

Пищи дежурната бляд, пищи.... Значи е добре за България!

Скоро

принципно като защитник на еврото аз казвах, че еврото е гаранция да серазкрие сивата икономика и за контрол, но последните години особено последната Европа беше превзета и е трудо да се предсакаже какъв инструмент и в чии ръце ще е еврото в момента Ерото може да се превърне в нещо токсично от което големите икономики ще се възползват за сметка на такива като нас без думата и нека си го кажем няма нито един със дълбоко разбиране на архитектурата на света и иконимиката, поне от 12 години се опитвам да прокарам конструкции и какво ли не за да стъпим на няква основа, но продължаваме да не можем самостоятелно да градим нови, света се проемня, а ние ходим след него с някаква изключителна закостенялост и инертна сила. Радев се намъдрда в полтикакато изпочупи граденото за 10 години, не беше добър герой, а сега ни обеснява без даже да има и минимални умения да преосмисли ставащото, че Еврото е задължително. До голяма степен и про Еврото и Анти Еврото боравят с тези които прокарвах през годините за да се получи дискусия, а не фанатичен войн на сектанти за про Евро и Анти Евро

България в Еврозоната ще тегли по 30 милиарда евро годишно,за 10 години дълга се вдига с минимум 300 милиарда.В замяна държавата ще ипотекира всички летища , пристанища , АЕЦ Козлодуй,земята под жилищните блокове военните заводи, ВЕЦ,държавни и общински предприятия,ВиК сектора.

Не знам защо продължавате да се оплаквате по форумите. Не виждате ли че с писане работата не става. Докато не се напълнят улиците с протестиращи ще ни шибат яко. Това е!!!! Народът е виновен че мълчи.

Но настоящата инфлация дойде точно от еврото и евро-идиотите

Дай пак!

За това заглавие ще носиш наказателно отговорност , при това по-скоро отколкото очакваш. Предупреден си , фермата няма да ти помогне.

То може да е оцеляло, но няма стойност по света. Само на нашия континент. Я вижте извън Европа какъв процент от сделките са в евро. Не се изказвайте неподготвени. Еврото е точно толкова слабо, колкото и ЕС - куха и прогнила колониална организация. Извън Европа нито някой иска, нито ползва евра.

Тогава да се присъединим към долара.

Няма Шенген за българите, ама иначе се натискате за еврото. Вместо да протестирате срещу решението за Шенген си давате задниците за еврото. Да ви ЕПМ, продажници.

Защо вие, които искате да напускате ЕС, квичите, и протестирате, че не са ви взели в Шенген?

В Турция лева го приемат наравно в долара и еврото защото е стабилен.

Левът е закрепен за еврото с валутен бард.

Евроти е закрепено за Лева бе бунак

Колко и да го хвалят няма как да скрият реакции на хората в които еврото беше прието ! Навсякъде обикновените хора бяха недоволни !

Е всички отказаха да си получават заплатата в евро?

Хайде по въпроси, по които си некомпетентна не се изказвай. Щото нивото ти на некомпетенстност много бие на очи.. Него ли ни рекламираш? Не само, че не е устояло на кризите. Ами и самото то е в дълбока криза.. Устоя с ПЕЧАТАНЕ НА НОВИ МИЛИАРДИ, че дори и ТРИЛИОН.. Дето нямаха покритие на достигналата максимума си евроикономика.. И сега в условията на ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА на Европа генерира единствено ДВУЦИФРЕНАТА вече инфлация в еврозоната.. И следващата я рецесия.. А ние сме донякъде добре заради все още дишащия ВАЛУТЕН БОРД. И неговата забрана да ПЕЧАТАМЕ ЛЕВЧЕТА неограничено, или колкото си искаме. Без да гледаме мижавата си икономика и първото място по производство на СПИРАЧНИ МАРКУЧИ за резервни части в Европа.. За разлика от Литва, Латвия, Естония, дет донякъде бяха на нашата черга преди КОВИД"пандемията".. А сега вият на умряло. И тази криза на еврото е плод на приноса на юристката Кристин Лангард.. С активното съдейстствие на наша СТАЛИНКА.. Ма то тъй кат в политиката и икономиката на ЕС бърка една гинеколожка.. Естонска библиотекарка е еврокомисарка по енергетиката.. Все женички кат теб, макар и по-некомпетентни дори от теб.. Та не само ти, а и ЕС вече е достигнало дъното на НЕкомпетентността си. Кривите краставици, щастливите кокошки и прасета, единното зарядно - ряпа да ядат пред ТАВАНИТЕ дето вече падат на главите ви.. И на нашите, де..

В Лондон литър прясно мляко е 1 паунд,в България 1 литър прясно мляко е 4 лева . Ало,хипер инфлация има . Какво правим.

Гледайте крави

На предстоящата криза едва ли ще устои. Не и с този "съюз" , не и с това управление

въпросът 'какво е еврото' не е толкова важен. имаме известна представа. въпросът, който ни вълнува - кому е изгодно и на нас изгодно ли ни е въвеждането му в Бългрия?

Дива луда кучка

Всичко казана за еврото, важи и за лева. Еврото ни давало "възможност за участие в срещите на еврогрупата и за реакции при кризи"! Ами ако няма кризи каква е ползата? Или очакванията са да го караме постоянно на кризи, така ли?!

реакция при кризи: централизирано налагане на санкции, тормоз и наказания за непослушните.

Срещите на Еврогрупата са от типа "немския финансов министър казва какво ще става , а останалите кимат в съгласие."Демокрация, сър!